April

En riktig ångestmatch väntar! Det lag som förlorar sjunker djupare ner i nedflyttningsträsket medan 3 poäng kommer att ge lite andrum. Men bara lite. Nästa omgång fortsätter ångesten mot nästa nedflyttningskandidat Everton. Alla dessa tre lag har ganska liknande avslutning på ligan där både Everton och Leeds har Man C och Newcastle på schemat medan Leicester har Newcastle och Liverpool bland andra. Leicester har en liten fördel av en betydligt bättre målskillnad än de andra bottenlagen, som kan komma att visa sig bli värdefullt. Matchen går av stapeln på Elland Road, en riktigt klassisk engelsk fotbollsarena, från början en rugbyarena, byggd 1897. Den första fotbollsmatchen spelades redan 23 April 1898.
När Leeds United bildades 1919 tog man över arenan som ligger på ett område som kallades the Peacock Ground, döpt efter puben som låg på området. Även arenan hade ursprungligen detta namn. Därav smeknamnet på Leeds United, "The Peacocks". Vi förväntar oss ett starkt publikstöd från hemmasupportrarna idag. Leeds supportrar är kända för att kunna bära fram sitt lag. Vi Leicestersupportrar hoppas på en Smith/Terry/Shakespeare-effekt, att laget fått tillbaka självförtroende, motivation och energi. Leeds sparkade sin tränare förra säsongen och Jesse Marsch tog över. Nu är han också sparkad och ersatt av Javia Garcia. Vi förväntar oss ett bra tryck på bortaläktaren, Leedsfansen är kända för sin passion.

25 april

Leeds - Leicester 1-1

Premier League

Elland Road

Vardy räddade Leicester

Lagen går in till tonerna av supportrarnas högljudda sång "Marching on Together"
Båda lagens spelare ser spända ut, de vet betydelsen denna match har. Hårt spel från början, Maddison blir nedtryckt i gräset redan i första minuten. Frisparken ledde ingenstans.
Redan i åttonde minuten har Leicester ett riktigt bra anfall som styrs ut till hörna.
Hörna studsar till Soumaré som stöter bollen bakåt till Juri Tielemans som drar på för allt vad han är värd. Perfekt vristträff och bollen borrar sig upp i krysset! Målvakten Meslier hann inte lyfta ett finger! 0-1! Men…. På reprisen syns att Soumaré var offside när bollen studsade till honom. Efter VAR-granskning döms målet mycket riktigt bort. Bra början ändå, Leicesterspelarna är påkopplade! Bra omställning i sextonde minuten där Barnes får bollen i djupled i straffområdet, men skottet blir blockat. Minuten senare en Leeds-chans när de kommer förbi Kristiansen på Leicesters vänstersida, men inlägget går förbi Leedsspelaren precis. I nästa stund slår Leeds en felpassning på egen planhalva som snappas upp av Iheanacho som slår ett lågt inlägg bakom backlinjen som Maddison hade nått om han inte klippt tånaglarna. Sen händer det som vi sett så många gånger denna säsongen. Efter att ha fintat sig loss på Leicester vänsterkant lägger Harrison ett långt inlägg mot bortre stolpen där Castagne tappat sin gubbe och Sinisterra kan mer eller mindre oattackerad nicka in 1-0 till hemmalaget. I trettioandra minuten måste målgöraren Sinisterra utgå efter en skada han ådrog sig i samband med en brytning av Söyüncü. Han ersätts av Summerville. Maddison blir nedgjord strax utanför straffområdet, tar själv frisparken, men osäkert om det är inlägg eller skott han får till, bollen går till inspark. Det är mest bollinnehav av Leicester, Leeds lyckas dock störa tillräckligt för att det inte ska bli något flyt. Mycket avblåsningar och inga riktigt vassa lägen framåt för Leicester. I fyrtioförsta minuten får Ayling matchens första varning efter en ful kapning av Barnes. Fyra tilläggsminuter i första halvlek. Spelet böljar fram och tillbaks, Leeds mest i form av omställningar där de är snabba i djupled. I fyrtiosjunde minuten blir Rodrigo varnad efter en kapning av Faes. Väldigt mycket avblåsningar gör spelet ryckigt. Domaren blåser slutligen till halvtidsvila. Nu måste våra grabbar hitta nyckeln att dyrka upp Leeds försvarsspel. Nästa halvlek kan vara den viktigaste på mycket länge, vi behöver målgörare! Maddison verkar ofokuserad, går och pratar med domare och spelare, gestikulerar åt publiken. Barnes verkar seg och Teté är osynlig. Iheanacho glänser till ibland, men kan ibland vara osynlig en hel match och plötsligt avgöra från ingenstans. Ska vi få en hjälte ikväll, eller är detta första spiken?

Andra halvlek nu, inga byten gjorda.
Leicester försöker med inlägg i boxen, men Leedsförsvarana nickar lätt undan bollen. Svårt att komma in bakom backlinjen. Leeds kommer fram i skottläge nära mål i femtionde minuten, men Rodrigo får inte träff och bollen kan täckas av Leicesterförsvaret. Soumaré får en varning i femtioförsta när han stoppar Rodrigo från att ställa om. Tyärr ser matchbilden ännu så länge likadan ut som i första halvlek. Leicester har mycket boll, men kommer inte till några lägen. Leeds är farligare på sina omställningar, de spelar mycket rakare till skillnad från Leicester som har många sidledspassningar då Leedsförsvaret hinner formera sig och täppa till.
Vardy värmer upp nu, kan han komma in och förändra? I femtiosjunde minuten dyker den stora chansen upp. Castagne lägger ett inlägg från höger mot Faes som inte når bollen som rinner igenom hela försvaret till Iheanacho som fångar upp de vid kortlinjen och passar till Barnes som har helt fritt läge men drar bollen över! Två minuter senare blir Iheanacho neddragen av Cooper precis utanför straffområdet. Cooper blir varnad. Maddison skjuter frisparken i muren till hörna som blir resultatlös. På reprisen ser vi sen att hörnan tog på armen på en Leedsspelare, men än en gång var inte VAR-domarna på Leicesters sida. Blev ingen check. Leeds första hörna kommer i sextiosjätte minuten, Iheanacho nickar bort. I efterspelet får Tielemans varning efter att ha fällt en Leedspelare. Frisparken resultatlös. Rodrigo går ut och Aaronson in. I sjuttionde minuten gör Leicester sitt första byte. Teté går ut och Vardy in, Barnes ut och Daka in. 69-31 i bollinnehav för Leicester. Tyvärr ger det inga poäng dock. I sjuttiotredje minuten, efter fint väggspel får Iheanacho till ett jätteskott som målvaten inte kan hålla utan den studsar rakt till Daka som dock skjuter rakt på Meslier! Assisterande har dock vinkat för offside på Daka. I sjuttiofemte blir Iheanacho frispelad till höger om målet, Meslier lägger sig ner och Iheanacho försöker chippa över men bollen tar på målvakten. Leeds bärs fram av publiken, de är väldigt aggressiva i sin press, Leicester har svårt att få upp bollen från egen planhalva. Sen händer det i åttionde minuten! Kristiansens inkast hamnar hos Iheanacho som avancerar, hittar Maddison som förlänger till Vardy som lägger bollen vid sidan om målvakten i mål. 1-1! Vardy! Är det där vi har vår hjälte återigen? Nu lossnar proppen, i åttiotredje minuten blir Vardy återigen frispelad och sätter bollen i mål, men tyvärr har han onödigt sprungit offside och blir mycket riktigt av-vinkad. Två mål bortdömda nu. Leicester har initiativet nu, men Leeds är farliga i sina attacker, efter onödigt bolltapp får Leeds en dubbelhörna där Iversen och Kristiansen räddar på mållinjen och på den efterföljande får Bramford stå helt fri vid bortre, får öppet mål, men lyckas få bollen utanför på ett märklig sätt! Där kom Leicester undan med blotta förskräckelsen! Domaren blåser av efter 5 tilläggsminuter, med facit i hand får vi vara nöjda med en poäng, men båda lagen kan känna sig som förlorare, med tanke på poängnöden.

Rapport: Anders

Jamie Vardy räddade en poäng åt Leicester
Jamie Vardy räddade en poäng åt Leicester

Målen: 1-0 Luis Sinisterra (20), 1-1 Jamie Vardy (80)

Startelvan: Daniel Iversen, Timothy Castagne, Wout Faes, Caglar Söyüncü, Victor Kristiansen, Youri Tielemans, Boubakary Soumaré, Teté (70), James Maddison, Harvey Barnes (70), Kelechi Iheanacho (82)

Avbytare: Danny Ward, Harry Souttar, Daniel Amartey, Kiernan Dewsbury-Hall, Papy Mendy, Wilfred Ndidi, Dennis Praet (82), Jamie Vardy (70), Patson Daka (70)

Senast Leicester och Wolverhampton möttes var den 23 oktober förra året. Då trodde man verkligen att Leicester var på gång uppåt i tabellen. Foxes hade slagit Nottingham Forest med 4-0, Leeds med 2-0  och nu krossade man Wolves med 4-0 på bortaplan! Sedan har det inte varit så muntert. Men sista halvtimman mot Manchester City i lördags gav hopp om bättring. Kan Leicester slå Wolverhampton idag och ta steg mot säker mark? 

22 april

Leicester - Wolverhampton 2-1

Premier League

King Power Stadium

Äntligen vinst!

Hemmadebut för Dean Smith och hans team och Leicester ställde upp offensivt, dock utan James Maddison som insjuknat på tränigsanläggningen under fredagen. Redan i den tredje minuten blev Jamie Vardy frispelad, men i stället för att avsluta spelade han till Tetévars skott blockerades. Det var en pigg start av hemmalaget och bara minuter efter Tetés chans kom Tielemans i läge och sköt ett skott som en försvarare täckte bort med armen, men någon straff blev det inte. Nu började Wolverhampton ta hand om spelet  och efter en frispark sköt Dawson högt över. I den 13:e minuten kom så kallduschen för hemmasupportrarna. Faes spelade en idiotpassning till Tielemans som var omringad av Wolverhamptonspelare. Tienelans blev av med bollen och Cunha kunde skjuta in 0-1. Leicester fattade mod och hade en bra period, Teté fälldes på högerkanten men Tielemans frispark blev resultatlös. Nu var publiken på King Power Stadium otåliga, redan kunde burop höras. Wolverhampton, med självförtroende efter två raka vinster, toh hand om spelet igen och anföll på bred front. Men så i den 34:e minuten kontrade Leicester. Iheanacho spelade fram Vardy som fälldes av målvakten, straff och gult kort. Iheanacho tog straffen och kvitterade till 1-1. I den 39:e minuten knockades Söyüncü med en armbåge mot tinningen av Costa, ingen åtgärd från domare Madley. När sedan Costa blir hårt ansatt av Vardy, faller han som en döende svan och får en frispark. Vardy skäller ut domare Madley, som viker undan. Där trodde jag Vardy skulle få ett gult kort. Men domare Anthony Madley tillhör den grupp av domare som kan påverkas, inte lämplig för Premier League alltså. På tilläggstid sköt Iheanacho ett jätteskott som målvakten räddade, Daka snappade upp returen men fälldes av målvakten. Ingen åtgärd! Givetvis för att ytterligare ett gult kort på målvakten hade betytt utvisning.

Timothy Castagne avgjorde mot Wolves
Timothy Castagne avgjorde mot Wolves

I halvtid bytte Smith ut Jamie Vardy mot Kiernan Dewsbury-Hall. Den smäll Vardy fick mot foten vid straffsituationen var ganska tuff, han behöver säkert vila. Leicester kom ut taggade tuill tusen i den andra halvleken och inhopparen Dewsbury-Hall stod för bubblet! I den 50.e minuten var inhopparen framme och prövade gästernas målvakt med ett skott som dock drog sig strax utanför. Några minuter senare bryter Dewsbury-Hall på mittfältet, hittar fram till Teté som får bollen till Daka. Patson Dakas skott räddas och returen går till Dewsbury-Hal.l som skjuter strax över. I den andra halvleken får vi se tufft och rejält spel från Soumaré, som gör sin bästa match i den blå tröjan. Dessutom är Söyüncü och de båda danskarna mycket bra för dagen. Däremot kunde vi önska mer från Tielemans, han tappar många bollar och får inte ordning på passningsspelet. Han byts dessutom ut mot Wilfred Ndidi i den 67:e minuten. Victor Kristiansen har en kontrovers med dagens domare, Andy Madley, som är lika dålig som hans namn antyder. Kristiansen får frispark emot sig efter "årets filmning" som Madley faller för. Minuten senare blir Daka fälld i straffområdet och Madley tittar bort. Leicester har inte gett sig, man anfaller frenetiskt och med 15 minuter kvar av matchen kommer avgörandet. Efter ett mönsteranfall hamnar bollen hos Victor Kristiansen som slår in en perfekt boll i straffområdet, där dyker Timothy Castagne upp och styr in 2-1. Inte den förväntade målskytten, men ack så viktigt! Matchen avslutas med ett starkt tryck från Wolves, men Leicesters försvar är starkt och gästerna hittar inga fler chanser. ÄNTLIGEN EN VINST! Dessutom, upp på 17:e plats, vi har lyft från nedflyttningsplatserna!

Rapport: Sören

Målen: 0-1 Matheus Cunha (13), 1-1 Kelechi Iheanscho (37), 2-1 Timothy Castagne (75)

Startelvan: Daniel Iversen, Timothy Castagne, Wout Faes, Caglar Söyüncü, Victor Kristiansen, Boubakary Soumaré. Youri Tielemans (67), Teté (76), Kelechi Iheanacho, Patson Daka, Jamie Vardy (45).

Avbytare: Danny Ward, Harry Souttar, Daniel Amartey, Luke Thomas, Kiernan Dewsbury-Hall (45), Nampalys Mendy, Wilfred Ndidi (67), Dennis Praet (76), Wanya Marcal-Madivadua

City-kollegorna från Manchester har ett historiskt övertag på Leicester, av de 126 gånger man mötts har Leicester bara vunnit 32. Manchester har tre raka segrar mot Leicester, inkluderande 6-3 vinsten på Etihad Stadium på Boxing Day 2021. Senast Leicester slog Manchester City var i Community Shield den 7 augusti 2021. Många är de spelare som spelat för båda lagen, mest noterbara är Riyad Mahrez, Kelechi Iheanacho, Kasper Schmeichel och Paul Dickov. Dessutom har båda lagen haft en viss Sven-Göran Eriksson som manager. Manchester City vann i tisdags med 3-0 över Bayern München i Champions League, sitter den matchen i benen? Kommer Pep Guardiola att vila några spelare? Har Dean Smith och hans stab hunnit sätta någon prägel på Leicester?

15 april

Manchester City - Leicester 3-1

Premier League

Etihad Stadium

Ingen Smith-effekt

Brendan Rodgers out, Caglar Söyüncü in! Dean Smith gjorde flera ändringar i startelvan jämfört med senast, in kom Caglar Söyüncü, Youri Tielemans och Jamie Vardy. Hemmalaget Manchester CIty roterade även de, men ställde upp med en äckligt bra startelva. Manchester Citys roterade startelva betingade ett inköpspris på nästan 7 miljarder kronor, medan Leicester Citys inte ens kom upp i 2 miljarder kronor, 3,5 gånger så bra (dyra) alltså! Hemmalaget tog direkt hand om taktpinnen och Leicester backade hem. Faktum är att Manchester inte bara tog hand om spelet, man fullkomligen satte huggtänderna i Leicester. Redan efter fem minuter kom 1-0. Mahrez fixade en hörna för Manchester och i efterspelet sköt Stones in 1-0 från 15 meter. Efter 10 minuter var det oroligt igen i Leicesters straffområde. Först rev Faes ned Grealish som ville ha straff, men VAR sa nej, det dömdes hörna. Hörnan slogs och Ndidi var uppe och viftade med armarna. VAR kollade igen, denna gång dömdes det straff. Håland slog en otroligt bra straff utan chans för Iversen, och så hade vi 2-0. Leicester fick nu fatt i bollen lite mer, men deras anfall hade ingen slutprodukt. Sen tappade Dewsbury-Hall bollen och Manchester kontrade. De Bruyne hittade fram till Håland som galant lyfte in 3-0. Med fem minuter kvar av halvleken slog Maddison en frispark som nickades ned till Faes, hans skott gick dock högt över. Det var ändå Leicesters bästa chans i halvleken.

Castagne kontrollerar bollen
Castagne kontrollerar bollen

I paus bytte Smith ut Jamie Vardy och Victor Kristiansen, in kom Kelechi Iheanacho och Luke Thomas. En bättre start från Leicester i den andra halvleken, men snart nog tog hemmalaget hand om händelserna och då blev det tråkigt. Manchester City ville bara vila sig genom andra halvlek, förståeligt men tråkigt. Tielemans och Dewsbury-Hall byttes efter 62 minuter ut mot Papy Mendy och Dennis Praet. Matchen var nu i ett läge där inget lag skapade något, det var intetsägande, lojt och tråkigt. Så plötsligt, en snygg kombination på högerkanten där bollen hittade in till Praet som avslutade mitt på målvakten. Direkt på det fick Leicester en hörna som nickades av Faes, målvakten räddade men returen gick till Iheanacho som nog inte gjort ett enklare mål i sin karriär. Han hade bara att stöta in målvaktens retur i öppet mål och det var reducerat till 3-1. Sedan hade Iheanacho och Maddison bra/dåligt samarbete. I den 79:e minuten sköt Iheanacho högt över med Maddison helt ren att passa till. Minuten senare var det Maddison som sköt mitt på målvakten när Iheanacho var helt fri. På tilläggstid sköt Iheanacho i stolpen efter att blivit frispelad av Maddison. Minuten senare blev Maddison nedriven i straffområdet, Viasats Martin Åslund tyckte det var klar straff, men det kollades inte ens av VAR. Nu hade det ingen betydelse, Manchester City värt 7 miljarder slog billiga Leicester City med 3-1 och det var klasskillnad. Det blev ingen Dean Smith-effekt, hoppas den kommer nästa match.

Rapport: Sören

Målen: 1-0 John Stones (5), 2-0 Erling Håland (13), 3-0 Erling Håland (25), 3-1 Kelechi Iheanacho (75)

Startelvan: Daniel Iversen, Harry Souttar, Wout Faes, Caglar Söyüncü, Timothy Castagne, Victor Kristiansen (45), Wilfred Ndidi (87), Kiernan Dewsbury-Hall (62), James Maddison, Youri Tielemans (62), Jamie Vardy (45)

Avbytare: Danny Ward, Daniel Amartey, Luke Thomas (45), Papy Mendy (62), Dennis Praet (62), Wanya Marcal-Madivadua, Kelechi Iheanacho (45), Patson Daka (87), Teté

Idag hade Leicester åter hemmamatch och än en gång mot en motståndare som vi bör slå. Men gör vi det? Leicester hade tre nya spelare sedan sist, Amartey, Perreira och Soumaré, istället för Souttar, Mendy och den avstängde Dewsbury-Hall.

8 april

Leicester - Bournemouth 0-1

Premier League

King Power Stadium

Blir det nedflyttning nu?

Det ska sägas direkt: första halvlek bjöd inte på någon rolig fotboll. Våra grabbar hade t.ex. inte ett skott på mål. Jo möjligen att Maddisons skott på Soumarés passning i sista minuten var på väg mot mål men tog på en back. Annars skapade gästerna tre chanser: i femte minuten en frispark strax utanför straffområdet som Billing sköt strax utanför: i 24:e ett långskott på mål som Iversen snyggt räddade och tre minuter senare sköt Solante från straffpunkten utanför. Det borde alltså stått 0-0 i paus, men så fick Billing en gratisboll från Maddison, blev helt fri och gjorde 0-1 några minuter före halvtidsvilan.

Blev det bättre i andra halvlek? Nej, det kan jag inte säga. Det började med att Bournemouth skapade tumult framför Leicesters mål flera gånger under de tio första minutrarna. Gudskelov stod Iversen i vägen, ibland hjälpt av en försvarare. Så efter en timme hade Leicester sitt första skott på mål (Maddison) och tio minuter senare sitt andra (Iheanacho). Men mer blev det inte och ännu en förlust. Leicesters spel går långsamt och i sidled. Maddison var inte involverad särskilt mycket och inte de andra på mittfältet heller. Alla tre anfallarna provades men ingen av dem får några bollar att jobba med. Iversen var bäste spelare i hemmalaget, vilket väl säger en del. Jag har nu tappat hoppet. Det blir nedflyttning.

Rapport: Jens

Stora bekymmer för Sadler och co. inför avslutningen av Premier League
Stora bekymmer för Sadler och co. inför avslutningen av Premier League

Målet: 0-1 Philip Billing (40)

Startelvan: Daniel Iversen, Timothy Castagne, Daniel Amartey, Wout Faes, Victor Kristiansen, Bouba Soumaré, Wilfred Ndidi (81), Ricardo Pereira (58), James Maddison Harvey Barnes (72), Jamie Vardy (58)

Avbytare: Danny Ward, Jonny Evans, Harry Souttar, Luke Thomas, Papy Mendy, Dennis Praet (81) , Kelechi Iheanacho (58), Patson Daka (58), Tetè (72)

Idag var det en ödesmatch för Leicester, precis som alla nio resterande matcher. Rodgers har lämnat och idag leddes laget av tränaren Adam Sadler med hjälp av Mike Stowell. Två ändringar gjordes i startelvan: Vardy och Mendy in istället för Daka och Tetê.

4 april

Leicester - Aston Villa 1-2

Premier League

King Power Stadium

Mer vilja, men förlust ändå!

Leicester var på hugget direkt, inte minst i sitt presspel. Det var många som verkligen ville något. Leicesters första stora chans kom på första hörnan, där Maddison boll kom till en helt friställd Souttar. Tyvärr nickade han i stolpens utsida. Istället blev det 0-1 fem minuter senare. I en kontring hittade Buendia centerforwarden Watkins som, trots uppvaktning av både Castagne och Faes, lyckades få bollen i mål. Var det offside? Absolut inte. Var det hands? Kanske, svårt att se. Mål blev det i alla fall. Det skulle visa sig vara Villas enda skott på mål i första halvlek. Så i 35:e minuten kom Leicesters rättvisa kvittering. En makalös långboll från Wout Faes hittade Barnes ute på sin vänsterkant. Han tog sig förbi sin back och lyckades få tillräcklig vinkel för att skjuta in bollen i Martinez bortre hörn. Ett riktigt snyggt mål! Efter det satsade Leicester på ett antal långbollar på Barnes och Vardy och med lite tur hade de kunnat resultera. Halvlekens sista chans föll på Barnes som fick iväg ett bra skott utanför boxen som touchade Mings och höll på att ställa målvakten.

Leicesters höga press fortsatte efter paus med flera halvchanser som resultat. Bland annat hade Barnes ett skruvat inlägg som nästan nådde Vardys huvud. Efter en timme stod matchen och vägde, men då fick Dewsbury-Hall två gula kort inom loppet av sex minuter och fick därmed gå till omklädningsrummet. Ingen av förseelserna var särskilt grova, men har man ett gult kort måste man ta det lugnt. Villa tog nu över bollinnehavet, medan Leicester fick försöka sig på kontringsspel. Daka och Pereira kom in istället för Vardy och Maddison. I 87:e kom kallduschen: Ndidi passade fel strax utanför straffområdet, och bollen gick istället till Traoré som precis bytts in. Han sköt direkt mycket snyggt förbi Iversen, och sedan var den kvällen förstörd. På tilläggstid uppstod en märklig situation där Barnes lättade bollen över målvakten och Daka fälldes och straff blåstes. På reprisen var det dock ganska tydligt att det var Daka som gav motståndaren en knuff och VAR ändrade följaktligen beslutet. Leicester spelade med betydligt mer vilja än senast mot Crystal Palace, men resultatet blev ändå 1-2. Vårt lag har gjort två riktigt snygga mål i dessa två matcher, men vad hjälper det?

Rapport: Jens

Snyggt mål av Barnes, men förlust ändå
Snyggt mål av Barnes, men förlust ändå

Målen: 0-1 Ollie Watkins (24), 1-1 Harvey Barnes (35), 1-2 Bertrand Traoré (87)

Startelvan: Daniel Iversen, Timothy Castagne, Harry Souttar, Wout Faes, Victor Kristiansen, Papy Mendy, Wilfred Ndidi, Kiernan Dewsbury-Hall (utvisad 70), James Maddison (85), Jamie Vardy (76), Harvey Barnes

Avbytare: Danny Ward, Daniel Amartey, Ricardo (85), Luke Thomas, Dennis Praet, Bouba Soumaré, Kelechi Iheanacho, Patson Daka (76), Teté.

Crystal Palace har inte övertygat i år, med sina 27 poäng ligger man endast 2 poäng före Leicester med en match mer spelad, samt 3 poäng före West Ham på nedflyttningsplats med 2 matcher mer spelade. Dagens drabbning har alltså goda själ för att kallas en ångestmatch. Årets resultat för Crystal Palace har fått följden att man sparkat sin manager, Patrik Vieira som ersatts av sverigebekantingen Roy Hodgson som därmed sätter nytt rekord för högsta ålder för en manager i Premier League och t.o.m. i Europa!. Han innehar faktiskt de tre första platserna i Premier League för äldsta managern. I Palace hittar vi även en Leicester guldhjälte från 2016 i Jeffrey Schlupp. Crystal Palace är en klubb hemmahörande i sydöstra London, grundad 1905. Man spelar sina hemmatcher på den klassiska arenan Selhurst Park som tar in strax över 25.000 åskådare. Smeknamnet är "The Eagles" vilket också är tydligt från deras klubbemblem som gestaltar en örn. Senast lagen möttes, i höstas, blev det mållöst och förra säsongen vann Leicester med uddamålet, medan det blev delad poäng i London.
Finns alla förutsättningar för en tät och jämn match idag med andra ord.

1 april

Crystal Palace - Leicester 2-1

Premier League

Selhurst Park

Är Leicester tillräckligt motiverade?

Crystal Palace sätter full fart från början och skapar en riktig farlig chans redan i första minuten, men som tur var gav det inte resultat. Hemmalaget startar matchen bäst och det hettar till flera gånger runt bortamålet. Bra chans för Doucouré i sjunde minuten .efter en hörna som får bra skottläge på en andraboll, men Iversen är nere och limmar bollen. Crystal Palace fortsätter ha kommandot och så fort lagkaptenen Wilfried Zaha har bollen blir det farligt. Leicesters första försök resulterar i ett fint samspel mellan Barnes och Kristiansen där den senare lyfter in bollen från vänsterkanten vilket höll på att resultera i mål! Bollen går över både målvakt och försvar och tar slutligen i stolpen och ut! I den tolfte minuten replikerar sedan Palace genom Eze som dribblar sig in i straffområdet och får till ett skott som Iversen mycket bra lyckas rädda. Känns som Palace vinner närkamperna, det är oroväckande, de är hetare än Leicesterspelarna. I den artonde minuten, efter en förlorad nickduell får Zaha åter bollen, sliter sig förbi Castagne och skjuter ett hårt skott som Iversen återigen får styra bort. I tjugoförsta minuten är det dags igen, Schlupp, Zaha och flera är inblandade i flipperspel i boxen, slutar med ett skott som täcks ut till hörna av Dewsbury-Hall. VAR kollar på situationen, då bollen tog på Dewsbury-Halls hand, men ingen straff. Hörna i tjugosjunde minuten, Andersen får stå oattackerad och nicka, men lyckas inte få den på mål, nära igen. Som sagt är inte Leicesterspelarna riktigt på tå och är sena in i närkamperna, vilket resulterar i ett gult kort på Kristiansen i den tjugonionde minuten. Dags igen i den trettioförsta minuten, Ndidi skänker nonchalant bort bollen framför straffområdet, Palace får tag på bollen och skjuter, men skottet täcks av just Ndidi till hörna. På hörnan gör Iversen återigen en fin räddning. Leicester lever farligt nu! Man mest rensar bort bollen från eget försvarsområde, men bollen hamnar nästan alltid åter hos en Palacespelare! Farligt igen när Zaha får stå oattackerad i bortre delen av straffområdet, bollen skickas dit och Zaha försöker sig på en saxspark, men får inte riktig träff. I sista ordinarie matchminuten drabbas Palace av ett hårt slag. Lagkaptenen och deras stjärna Zaha tvingas byta med en ljumskskada. Domaren blåser av för halvtid och Leicester ska vara tacksamma för det mållösa halvtidsresultatet.
Nu hoppas vi att Rodgers kan få fart i spelarna och göra dem motiverade och tända, det slår absolut inga gnistor kring våra hjältar idag! Så här långt är Iversen Leicesters främsta spelare, det säger väl allt?

Leicester gör ett byte, Tete går ut och Pereira in på mitten. Andra halvlek börjar bra med ett Leicesteranfall där Castagnes skott styrs till hörna som dock blir resultatlös. I fyrtionionde minuten sliter sig Dewsbury-Hall loss på vänsterkanten och inlägget går förbi bortre stolpen där Maddison tar ner bollen, skjuter en lite lam yttersida som Palacemålvakten kan göra en benparad på. Bra intention där! Mer spel på Palace planhalva nu. Detta ger resultat i femtiosjätte minuten. Castagne får en läcker crossboll från Ndidi från vänster försvarsyta till höger anfallsyta, tar ner bollen, avancerar några steg, spelar bakåt till Pereira som strax innanför straffområdet får på ett skott som borrar sig upp i nättaket, 0-1! Tyvärr blir inte glädjen långvarig, då Daka river omkull Eze precis utanför straffområdet i femtioåttonde minuten. Frisparken tar Eze själv och drar den i ribbans underkant. Tyvärr studsar den ner på Iversens rygg och in i mål. Kvitterat 1-1! I sextionde minuten byts Kristiansen ut mot Luke Thomas, förmodligen för att undvika en andra varning för dansken. Leicester fortsätter ha mer boll, men spelet är nu mer avvaktande från bägge lägren. Kanske båda lagen vill undvika en förlust genom att inte riskera för mycket? I sjuttioandra minuten kommer Iheanacho in istället för Patson Daka. Kan måhända Kelechi bli tungan på vågen? Spelet böljar nu fram och tillbaka utan att något lag lyckas få till något farligt. På något sätt känns det dock lite farligare när Palace kommer fram, men det beror kanske på att man är färgad. I åttiofjärde minuten har Palace en frispark på halva Leicesters planhalva, bollen missar sin mottagare och studsar otäckt framför Iversen, som dock kan styra den till hörna. Hörnan slås och nickas utanför till inspark för Leicester. Som det känns nu får vi vara nöjda med en poäng, det återstår endast tre minuter nu av ordinarie speltid.
Domaren lägger till fyra minuter, ska det avgöras eller inte? Båda lagen är ju i desperat behov av tre poäng. Så kommer då kallduschen! Det absolut sista som händer i matchen är att Ayew hittar Mateta i fritt läge centralt där Souttar upphäver offsiden och Mateta gör inget misstag utan placerar bollen i mål vid sidan av Iversen. 2-1! Matchen slutar 2-1 till Palace och trots allt får man säga att det är rättvist med tanke på Leicesters svaga första halvlek. Det är inte talang som saknas i Leicester, utan snarare, som det tycks, motivation och framförallt självförtroende. Mycket tveksamt agerande i dagens match!

Rapport: Anders

Ricardo och Castagne firar målet
Ricardo och Castagne firar målet

Målen: 0-1 Ricardo (56), 1-1 självmål (59), 2-1 Jean-Philippe Mateta (94)

Startelvan: Daniel Iversoen, Timothy Castagne, Harry Souttar, Wout Faes, Victor Kristiansen (60), Wilfred Ndidi, Kiernan Dewsbury-Hall, Teté (45), James Maddison, Harvey Barnes, Patson Daka (72)

Avbytare: Danny Ward, Caglar Söyüncü, Daniel Amartey, Ricardo (45), Luke Thomas (60), Papy Mendy, Bouba Soumaré, Jamie Vardy, Kelechi Iheanacho (72)