Februari

Aston Villa är ett av de lag Leicester har ett historiskt övertag på, man har mötts sammanlagt 106 gånger under historien och statistiken visar 44 vinster för Leicester, 26 oavgjorda och 36 förluster. Förra säsongen slutade det 0-0 på King Power Stadium och 2-1 vinst för Aston Villa på Villa Park. Den match som skulle spelats på King Power Stadium den 10 september i fjol sköts upp på grund av Drottning Elisabeth II:s död, något nytt datum för den matchen är ännu inte klart. Leicester ställde idag upp med en elva med hela fem förändringar. Dels fick alla nyförvärven starta, dels fick vi se en återkomst av både Maddison och Iheanacho. Det blev en underhållande och spännande match.

4 februari

Aston Villa - Leicester 2-4

Premier League

Villa Park

Effektivt Leicester slog Villa!

Redan i den nionde minuten tog Villa ledningen. Buendia levererade ett mäktigt skott som tog i ribban och på returen hann tyvärr Watkins före Castagne. Leicester kom dock igen och redan tre minuter senare kom kvitteringen. Målvakten Martinez, guldmedaljör för Argentina i Qatar, gjorde ett snävt utspel till Kamara som drällde med bollen och Dewsbury-Hall högg till och lyckades få tag i bollen. Han passade till Iheanacho som kunde skjuta, men passade istället till Maddison som fick lura en back innan han satte dit den. Efter en halvtimme blev hemmalaget riktigt farliga flera gånger, bl.a. fick Ward rädda ett skott från Bailey och på hörnan nickade Buendia i ribban och sedan kom 2-1 på ett snöpligt sätt: ett lågt inlägg från vänsterkanten tog på debutanten Souttar och gick i mål. Han kan inte lastas för målet, det är bara sådant som händer då och då. I minut 41 kvitterade våra pågar. Iheanacho nickade ett inlägg i mål efter fint samarbete mellan Kristiansen och Barnes, där den senare skickade in bollen till Iheanacho. Så roligt, och ännu roligare skulle det bli i andra och sista övertidsminuten. Återigen drällde Kamara med bollen och Iheanacho tog tag i den och skickade den vidare till en fri Tetê, som dribblade av målvakten och därmed hade underläge plötsligt blivit överläge. Det var tur att man som åskådare var med från början efter pausen för efter 45 sekunder kom Iheanacho fri, men sköt strax utanför. Jag undrar dock om han inte hade blåsts av för off side. Vid två tillfällen hade Tetê bollen på högerkanten där han vek in i banan, precis som Mahrez brukade göra. Det blev dock inga fler brasilianska mål denna eftermiddag. Mellan minuterna 63 och 71 kom Villa farande, ofta på deras vänsterkant, i det ena farliga anfallet efter det andra. Någon gång räddade Ward, en annan gång fick Faes en tå på bollen. Alla dessa farligheter avslutades med att Aston Villa kvitterade, men målet dömdes bort för en tydlig offside. Istället kontrade Leicester i gammal god stil. Barnes skickade iväg bollen till Praet, som hade tur att Moreno missade. Praet rundade Argentinas guldmedaljör och satte in 4-2. Efter det var hemmalaget ett slaget lag. Det här var tre viktiga poäng, främst för självförtroendet, eftersom vi inte vunnit i ligan sedan november. Poängen är också viktiga eftersom vi nu har tre svåra matcher i rad mot Tottenham, Manchester United och Arsenal, där vi nog inte kan räkna med några poäng. Hur gick det då för de tre nyförvärven? Högerbacken Kristiansen är mycket bra, inte minst offensivt och Souttar kändes trygg. När det gäller Tetê kändes det väldigt spännande varje gång han fick bollen på kanten. Tyvärr hände inte detta så ofta. Han måste helt enkelt bli mer involverad. Matchen vanns inte rättvist, tre av de fyra målen kom efter slarv i Villaförsvaret. Vi hade ett bra försvar och var effektiva framåt; fyra av fem avslut på mål gick in!

Rapport: Jens

Drömdebut av Tetê - bra spel och mål
Drömdebut av Tetê - bra spel och mål

Målen: 1-0 Ollie Watkins (9), 1-1 James Maddison (12), 2-1 självmål Souttar (32), 2-2 Kelechi Iheanacho (41), 2-3 Tetê (45+2), 2-4 Dennis Praet (79)

Startelvan: Danny Ward, Timothy Castagne, Harry Souttar, Wout Faes, Victor Kristiansen (81), Youri Tielemans, Kiernan Dewsbury-Hall (67), James Maddison (67), Tetê (83), Harvey Barnes, Kelech Iheanacho (67).

Avbytare: Deniel Iversen, Caglar Söyüncü (83), Luke Thomas (81), Lewis Brunt, Papy Mendy (67), Wanya Marcal-Madivadua, Dennis Praet (67), Patson Daka, Jamie Vardy (67).