September

17 september

Tottenham Hotspur - Leicester 6-2

Premier League

Tottenham Hotspur Stadium

Son stängde med hat-trick

En poäng av 18 möjliga, och nu bortamatch mot hittills obesegrade Spurs. En verkligt tuff uppgift!

Under den första halvleken fick man faktiskt lite förhoppningar. Spurs lät oss dominera, 60-40 i bollinnehav till oss, vi tog ledningen, tappade den några minuter senare, hamnade i underläge efter ytterligare en stund, men sen kvitterade vi i slutänden av halvleken. Spelade vi bra? Ja, vi trillade runt bollen rätt hyggligt, skapade en del chanser, hade 12-6 i målchanser och 2-2 i skott på mål. Men i hörnor visade statistiken 0-4 mot oss. Och så typiskt, båda Spursmålen kom efter hörnor! Känslan var att Spurs hade full koll, och lät oss dominera. De väntade helt enkelt på att vi skulle göra misstag. Och det var precis vad som hände, en felvänd Ndidi varsnade inte att en Spursspelare smög upp i rygg på honom vid mittlinjen och enkelt snodde bollen, rusade mot mål och lade in den utan chans för Ward. Där kändes det som att matchen var förlorad, och när sen Justin lite senare blev fråntagen bollen i ett dock mer pressat läge vid mittlinjen, vilket resulterade i inhopparen Sons första mål av tre i matchen var det definitivt över.

Ny förlust 2-6. Inget lag i PL-historien har släppt in lika många mål de första 7 omgångarna. Det stora bekymret är försvarsspelet. Anfallsspelet fram till och med Spurs fjärde mål var ändå ett litet steg framåt jämfört med tidigare matcher. Maddison klart bäst i Leicester, och vår nye mittback Faes får ändå ha godkänt i sin debut. Får Rogers och hans team en chans till? Nu är det uppehåll i 16 dagar, sen har vi nykomlingen och lokalrivalen Nottingham Forest hemma. Om Team Rogers är kvar då, tippar jag att det blir jättefoten om det blir förlust då. Vinner vi får han vara kvar så länge laget fortsätter att vinna eller ta poäng, annars blir det tvunget att ta in nytt styre. Observera att jag anser att Rogers ska ta med sig försvarstränaren Kolo Toure' och målvaktstränaren Mike Stowell och andretränaren Chris Davies.

Målen: 0-1 Youri Tielemans (6), 1-1 Harry Kane (8), 2-1 Eric Dier (21), 2-2 James Maddison (41), 3-2 Rodrigo Betancur (47), 4-2 Heung-Min Son (73), 5-2 Heung-Min Son (84), 6-2 Heung-Min Son (86)

Laguppställning: Danny Ward, Timothy Cagtagne, Jonny Evans, Wout Faes, James Justin, Wilfred Ndidi (85), Youri Tielemans, James Justin, Kiernan Dewsbury-Hall (74), Harvey Barnes, Patson Daka (74).

Avbytare: Daniel Iversen, Daniel Amartey, Marc Albrighton, Luke Thomas, Dennis Praet, Boubakary Soumaré (85), Jamie Vardy (74), Kelechi Iheanacho (74), Ayoze Perez.

Rapport: Palle

4 september

Brighton & Hove Albion - Leicester 5-2

Premier League

The Amex Stadium

Sista matchen för Rogers?

Det var frågan inför denna ödesmatch. Lite rotation i startuppställningen med Vardy och Dewsbury-Hall på bänken och Ihenacho och Daka på planen ska förmodligen skaka om lite.

Leicester får en drömstart! Efter en tuff tackling från Tielemans där han vinner bollen och via Daka hamnar kulan framför Ihenacho som inte gör något misstag, 0-1. Glädjen blir kortvarig, i 10:e minuten kvitterar hemmalaget efter självmål av Luke Thomas efter trassel i målgården. Efter kvarten slår Maddison en huvudlös passning vid mittlinjen som ger hemmalaget ett perfekt 3 mot 2-läge, och det står 2-1. Maddison gör strax efter om samma sak och tvingas dra på sig en farlig frispark, som inte resulterar. Efter nästan en fjärdedel av matchen nickar Evans ihop med en hemmaspelare men båda är oskadda. När halvtimmen nästan är spelad händer en sak som visar att Leicester är i djup kris. Ward slår en inte särskilt meningsfull passning till Ndidi som genast slår den tillbaka till Ward, som klantar till mottagningen och blir attackerad och det blir nästan mål. De båda skäller ursinnigt på varann, inte bra! Tre minuter senare kommer, som det känns, en skänk från ovan. Barnes bryter förtjänstfullt ett svagt uppspel från Brighton, passar Tielemans som slår en fantastisk djupledspassning till Daka som gjort en fin löpning och han avslutar snyggt, kvitterat! När domaren blåser för halvtid känns det nästan overkligt att vi har 2-2. Brighton är det klart bättre laget så här långt.

Patson Daka gjorde 2-2 När lagen kommer ut igen är Barnes ersatt av Castagne. Brighton får en drömstart efter att Tielemans onödigt dragit på sig en frispark strax utanför straffområdet. Den resulterar, men efter lång VAR-granskning underkänns målet för offside. Brighton fortsätter sitt fina spel, och det är bara en tidsfråga innan det ska bli hemmaledning igen. 3-2 kommer efter fint spel strax efter timmen spelad. En stund senare, i 70:e, lurar Troussard Ndidi längs kortlinjen, och det blir straff, 4-2. Leicester svarar med ett trippelbyte, Vardy, Dewsbury-Hall och Amartey in och Tielemans, Soumare och Ihenacho ut. Brighton spelar lugnt och metodiskt och kontrollerar matchen. Vi är helt chanslösa och Brighton avslutar med att sätta en fantastisk frispark av Mc Allistair till 5-2 och vinner hur rättvist som helst.

Tyvärr kan jag inte ge någon av de våra godkänt idag. Den stora frågan är nu: Får Brendan Rogers ytterligare en match på sig, eller blir det foten i morgon? Något måste ju göras...

Målen: 0-1 Kelechi Iheanacho (1), 1-1 Självmål Luke Thomas (10), 2-1 Moisés Caicedo (15), 2-2 Patson Daka (33), 3-2 Leandro Trossard (64), 4-2 Alexis McAllister (71), 5-2 Alexis McAllister (90+7)

Laguppställning: Danny Ward, James Justin, Wilfred Ndidi, Jonny Evans, Luke Thomas, Youri Tielemans (72), Boubakary Soumaré (72), James Maddison, Harvey Barnes (45), Kelechi Iheanacho (72), Patson Daka.

Avbytare: Daniel Iversen, Daniel Amartey (72), Timothy Castagne (45), Marc Albrighton, Kiernan Dewsbury-Hall (72), Nampalys Mendy, Dennis Praet, Jamie Vardy (72), Ayoze Perez.

Rapport: Palle

1 september

Leicester - Manchester United 0-1

Premier League

King Power Stadium

Vad ska Rodgers hitta på?

Manchester United bildades 1878 som Newton Heath LYR Football Club, men bytte namn till Manchester United 1902. Klubben flyttade från Newton Heath till sin nuvarande hemmaarena Old Trafford 1910. Meritlistan är ju diger, som vi vet, men har varit tunnare de senaste åren. En finalplats i Europa League är höjdpunkten på senare år. Historiskt sett är deras meritlista oslagbar: 20 ligatitlar, 12 FA-cup, 5 ligacup, 21 Community Shield, 3 Champion League, 1 Europa League bl.a. Manchester United ställer idag upp som vanligt med ett mäktigt namnkunnigt lag. Bl.a. finner vi Ronaldo, Casemiro, Lindelöf och Maguire på bänken!

Bra tempo och ett aggressivt Leicester från början. Ganska jämnt bollinnehav hittills, men Manchester känns något vassare i framstötarna dock. Efter 7 minuter försöker Fernandez sig på ett inlägg som blockeras till hörna, som sedermera blir en dubbelhörna. Ndidi nickar bort bollen bägge gångerna. Strax efteråt får Eriksen ett skottläge efter väggspel in i straffområdet. Skottet går dock utanför Wards högra stolpe. I den tjugonde minuten får Leicester en frispark efter att Eriksen knuffat omkull Maddison. En variant där Maddison lägger över bollen till Dewsbury-Hall, vars skott dock lätt plockas av De Gea. Tre minuter senare får Ward en bakåtpassning och rensar den högt upp på Manchesters planhalva, dock till en yta där inga Leicesterspelare befinner sig, så United tar direkt hand om bollen som spelas ut till högerkanten där Luke Thomas lämnat en stor yta fri. Bollen vidare till Rashford som på ett tillslag skickar vidare bollen till Sancho som fri med Ward enkelt rundar honom och rullar in bollen i tomt mål. 0-1! Ridå! Manchester tar nu succesivt mer och mer över och är nu det bättre laget. Dock lyckas man inte skapa några klara målchanser. Harvey Barnes är pigg och oroar Unitedförsvaret ibland. Bl.a. ett skottförsök utifrån som De Gea inte hade haft en chans på om det gått något längre ned. Maddison har en frispark som dock blockeras av Unitedförsvaret och i sista minuten av första halvleken rycker sig åter Barnes loss, men får inte fram inlägget. Halvleken slutar 0-1. Vad ska Rodgers hitta på i pausen?

Andra halvlek börjar utan att några byten gjorts. Dewsbury-Hall lyckas vinna en frispark ensam mot tre Unitedspelare. Såklart är det Maddison som tar hand om den och gör det mycket bra, men De Gea gör en kanonräddning uppe i sitt vänstra kryss! Detta verkade ge Leicester energi, för nu börjar det hända saker. Leicester tar över! Dewsbury-Hall drar sin motståndare och lägger ett inlägg över United-försvaret till Barnes, som dock fick backa för att nå bollen och nickade därför över. I minuten efter fäller Elanga Maddison och av frisparken blir det hörna där man gör en variant som ger Dewsbury-Hall skottläge, men som täcks. I femtionionde minuten byts Elanga ut mot Casemiro. United ligger ganska lågt med laget och det är Leicester som är det bättre laget. I sextionde minuten blir Maddison fasthållen centralt just utanför Uniteds straffområde. Maddison tar själv frisparken som dock går i mure. Sanchez tas ut och Ronaldo in. Ihenacho byts in mot Tielemans. Ronaldo får lite bättre tryck mot Leicesterförsvaret, ett par riktiga farliga lägen med inspel från Ronaldo mot Eriksen var nära ge resultat. Bl.a. en cykelspark av Ronaldo höll på att innebära 0-2. Vardy byts mot Daka och Rashford mot Fred i åttiosjunde minuten. Leicesters bästa chans dröjde till den nittiofjärde minuten. Daka fick en långboll i mitten av plan, skarvade vidare till James Justin som kom mer eller mindre ren med De Gea till höger i Uniteds straffområde. Han drog på för drottning och fosterland och bollen gick högt över! Kanske borde han försökt hitta Barnes eller Daka i bra lägen centralt? Efter detta hände inget mer och domaren blåste av matchen. Tungt! Ytterligare en förlust och mer och mer cementerad i botten. Dewsbury-Hall intervjuas efter matchen och han tror att bara vi får vår första tre-poängare, så kommer också självförtroendet, det gäller nu att hålla ihop som ett lag. Han var också lite lättad över att transferfönstret stänger, så alla spekulationer upphör. Lossnar det mot Brighton nästa omgång?

Målet: 0-1 Jadon Sancho (23)

Laguppställning: Danny Ward, James Justin, Wilfred Ndidi, Jonny Evans, Luke Thomas, Boubakary Soumare, Kiernan Dewsbury-Hall, James Maddison, Youri Tielemans (76), Harvey Barnes, Jamiwe Vardy (87).

Avbytare: Daniel Iversen, CaglarSöyüncü, Timothy Castagne, Marc Albrighton, Dennis Praet, Lewis Brunt, Kelechi Iheanacho (76), Ayoze Perez, Patson Daka (87).

Rapport: Anders