Championship - King Power Stadium

Leicester City - West Bromwich Albion 2-1

Choudhury dagens hjälte!

Hamza Choudhury

Fyra så kallade cupfinaler kvar av serien, och idag tar vi emot The Baggies, West Bromwich Albion, som ligger på playoffplats. Deras klubbmärke med taltrasten är min absoluta favorit! Fullsatt på King Power, och flera av medlemmarna i Blue Army Sweden är på plats. Maresca har gjort några ändringar sen förra matchen, Vardy ersätter Daka, Choudhury blir högerback, Faes vänsterback och Coady får äntligen en plats i backlinjen.

Matchen drar igång och det ser riktigt mörkt ut för de våra direkt. Albion tar tag i spelet och pressar högt. Hermansen blir stressad, och han vet ju att Maresca vill spela ut kort från målet, så han slår en idiotpassning rakt ut på KDH som inte har något annat alternativ än att spela tillbaka bollen in i straffområdet, men får hjärnsläpp och spelar direkt till en Albionspelare, och där SKA Albion göra mål, men skottet smiter precis ovanför ribban. PUST! KDH återhämtar sig inte från denna miss på hela matchen, han jobbar och sliter bra, men får ingen ordning på bollen. Det är en hemsk start för Leicester, bortalaget har flera heta möjligheter att ta ledningen, bl a räddar Choudhury på mållinjen! När en fjärdedel av matchtiden passerat får äntligen hemmalaget till ett anfall, och vilket anfall sen, fint inlägg av Faes, nick av Vardy som målvakten räddar och Ndidi pangar in returen. Fullständigt orättvist, men vi tackar och tar emot. Nu tar City helt plötsligt över spelet och precis före halvtid visar Vardy sin snabbhet när han spurtar in bakom en försvarare som tvingas knuffa omkull honom och domaren dömer straff. Hade VAR funnits hade det nog blivit frispark istället eftersom knuffen inleddes precis utanför straffområdet. Vardy tar själv straffen och slår den i vänstra stolproten, målisen var bra med och hade nog fått tag i bollen. Första missade straffen för de våra denna säsong.

Nåväl, ledning 1-0 i halvtid. Inga byten och efter bara drygt 5 minuter in i andra halvlek får gästerna dubbla kvitteringsmöjligheter efter fint anfallsspel. Nu kliver vår hjälte för dagen i i handlingen igen, Choudhury räddar 2 gånger på mållinjen! Minuten efter räddas vi av ribban. Det är bara Albion nu, men precis som i första halvlek får Leicester helt oväntat till ett anfall i 65:e genom bra spel av Fatawu på högerkanten, han slår ett perfekt inlägg och Vardy knoppar snyggt in 2-0. Kan vi hålla i detta? Vi klarar pressen i 10 minuter, en fin djupledspassning och Coady blir förbisprungen och Hermansen måste släppa ett fint avslut förbi sig, reducerat 2-1. I 82:a kommer äntligen ett byte, Praet ersätter KDH. 3 minuter senare ersätts Vardy av Daka, och i 90:e kommer Justin in för Mavididi. 6 minuters stopptid, kan vi hålla emot? Ja, vi klarar det, och enorma glädjescener utspelar sig på planen. Vi klarar oss undan med vinst, men vi har turen på vår sida denna gång. Bra kämpat av grabbarna! Bäst hos de våra var Choudhury och Vardy .

Rapport: Palle

Målen: 1-0 Wilfred Ndidi (22), 2-0 Jamie Vardy (65), 2-1 Jed Wallace (76)

Startelvan: Hermansen, Faes, Coady, Choudhury, Vestergaard, Winks, Dewsbury-Hall (82), Ndidi, Vardy (86), Mavididi (88), Fatawu

Avbytare: Stolarczyk, Justin (88), Doyle, Ricardo, Praet (82), McAteer, Daka (86), Cannon, Yunnus