Senaste Nytt

19/4 

Stängt!

All nyhetsrapportering och matchrapporter avbryts fram till den 28/4. Vi tar semester ett tag och återkommer med nya friska tag efter, förhoppningsvis, två vinster för Leicester!

15/5 

Kiernan och Mads i säsongens lag

Leicester Citys Mads Hermansen och Kiernan Dewsbury-Hall har tagits ut i Sky Bet Championship Team of the Season. Vid EFL Awards som hölls i London igår kväll fick Leicesterduon ett fint erkännande för sina imponerande prestationer denna säsong. Hermansen har spelat alla ligamatcher för Foxes och hålit nollan tolv gånger. Dewsbury-Hall har också han haft en väldigt bra säsong, hittat nätet vid 12 tillfällen och assisterat till 13 mål. Säsongens EFL-lag: Mads Hermansen (Leicester City) Kyle Walker-Peters (Southampton) Ethan Ampadu (Leeds United) Jacob Greaves (Hull City) Leif Davis (Ipswich Town) Gabriel Sara (Norwich City) Kiernan Dewsbury-Hall (Leicester City) Morgan Whittaker (Plymouth Argyle) Sammie Szmodics (Blackburn Rovers) Crysencio Summerville (Leeds United) Georginio Rutter (Leeds United).

14/4

Inte bara Leicester vacklar

Leicester Citys uppflyttningsrace med Leeds United och Ipswich Town tog helt oväntat en ny vändning i går. Trots att Leicester förlorade både mot Millwall och Plymouth Argyle den senaste veckan ligger man fortfarande tvåa i Championship, och fortfarande med en match mindre spelad än Leeds och Ipswich. Fredagskvällens bedrövliga uppvisning i Plymouth slutade med att Enzo Maresca och hans spelare blev utbuade av majoriteten av de 1 600 supportrar som gjorde den nästan 50 mil långa tur- och returresan. För utomstående är det svårt att förstå att ett lag med 88 poäng och 28 vinster på 42 matcher får så mycket kritik. För anhängare av Leicester är de senaste resultaten upprörande. Följer man laget har man ganska länge kunnat se att något inte står rätt till. Efter att ha slagit Stoke City med 5-0 i början av februari, har Leicester City vunnit bara fem av sina senaste 12 ligamatcher, bara en hållen nolla på de senaste 10 Championship-matcherna och de har missat hela 72 stora målchanser den här säsongen. De två nederlagen mot Millwall och Plymouth hade resulterat i att många nu fruktat att automatisk uppflyttning inte längre var möjlig. Lördagens resultat har dock gett Leicester en oförtjänt möjlighet att ta kontroll över ligan igen. Leeds United, som själva tappat formen helt, förlorade 1-0 hemma mot Blackburn Rovers, som slogs med 5-0 av Bristol City tre dagar tidigare. Ipswich Towns segerlösa vecka fortsatte eftersom de misslyckades med att besegra Middlesbrough på Portman Road och på något sätt är därmed Leicester kvar på uppflyttningsplats. Med en match mindre spelad och tre hemmamatcher av fyra kvarstående matcher ligger deras öde kvar i egna händer. För tusentals supportrar har prestationen och resultatet på Home Park fått många att tvivla på detta Leicester. För andra har Maresca tappat deras förtroende efter ännu ett exempel på hans totala oförmåga att byta spelstil när allt går fel. Han har ingen plan B när det kärvar. Men denna nuvarande situation är inte bara hans fel. Flera av de elva startande i Plymouth har spelat Premier League-fotboll men har ständigt bevisat sin oförmåga att prestera när de behövs som mest. Men italienaren är pressad och han har många frågor att besvara för att lätta på pressen på sitt jobb.

Leicester vann mot EFL

Leicester City släppte i fredags följande officiella uttalande: "Leicester City noterar i dag offentliggörandet av League Arbitration Panel (LAP) beslut. Som det framgår av LAP-beslutet skrev EFL till Premier League den 20 mars 2024 (dagen innan PL väckte sitt PSR-klagomål mot LCFC) och angav att EFL skulle säkerställa att alla sanktioner som Premier Leagues disciplinnämnd utdömer mot LCFC skulle träda i kraft medan LCFC fortfarande spelade i Championship, samtidigt som det noteras att eventuella poängavdrag som eftersträvas av Premier League skulle behöva tillämpas före den 4 maj 2024. Men efter att klubben ifrågasatt EFL:s avsikt att agera utanför sina regler, accepterade EFL därefter ovillkorligen att den faktiskt inte har någon makt, från någon källa, att införa ett poängavdrag i EFL som har beordrats av en Premier. League Disciplinary Commission i relation till PSR. LCFC fortsätter att försöka samarbeta konstruktivt med både Premier League och EFL för att nå en laglig lösning av alla frågor som rör PSR, i enlighet med vårt konsekventa åtagande att alla anklagelser mot klubben ska fastställas korrekt och proportionellt, i enlighet med tillämpliga regler, av rätt organ och vid rätt tidpunkt."

11/4 

Nästan full trupp inför Plymouth

Vid dagens presskonferens kunde Enzo Maresca meddela att endast Harry Souttar fortfarande är skadad, alla andra seniorspelare är tillgängliga för match i morgon. På en fråga  om missade chanser sa Enzo,  "de är bara människor, de vill göra mål, men ibland händer det inte. Jag tror inte att någon spelare i världen vill missa, men det händer." 

Om de återstående matcherna sa Enzo, "det är bara en fråga att försöka vinna matcher och avsluta på bästa sätt. Det är en fråga om balans, och detta kommer fortsätta ända till slutet. Förhoppningsvis kommer vi att vara nöjda med vår säsong när den är slut. För oss, för alla, är det samma. Alla lag kämpar för att vinna matcher. Championship är väldigt tufft. Men nu i detta ögonblick finns det inte tid att tänka för mycket."

10/4 

Få ordning på det här nu Enzo!

Det var inga glada miner bland Leicestersupportrarna efter förlusten mot Millwall igår kväll. På X (fd. Twitter) ondgjorde sig flera över matchen och förlusten.

"Inte så mycket kärlek för fotbollen ikväll, en sån bra dag i London med underbara människor, för att förstöras av den där skitfotbollen!"

"Värsta matchen för säsongen, få ordning på det här nu Enzo!"

"60% av matchen föregick på egen halva eller i mittcirkeln. De borde skämmas. Trots två bra chanser på slutet finns ingen kämpaglöd och ingen kvalitet. Enzo envis med sitt spelsätt, var finns plan B?"

"Vi ser inte ut som ett topplag. Och varför krävs det alltid att vi ligger under 1-0 innan vi börjar spela? Upprörande taktik!"

"Det var skräp. Vi ser ut som ett lag på nedre halvan. Det uppbyggda spelet är ibland anständigt även om det fortfarande går för långsamt, men sedan blir det alldeles för fegt i den sista tredjedelen!"

Efter matchen svarade Enzo Maresca på pressens frågor och man kunde utläsa en hel del kritik även från pressen efter det:

"Enzos ursäkter är tunna. 'Millwall försvarade bra' - de har förlorat 19 matcher av 42 kompis! Rotherham gjorde två mål mot dem! Vi fick knappt deras målvakt att svettas. Sedan säger han att spelarna är trötta...... Millwall har spelat fler matcher och har en mindre trupp!"

"1-0 till Millwall och ett enormt slag mot Leicesters hopp om uppflyttning. Efter lördagens eufori var detta utan tvekan deras mest nedslående uppvisning för säsongen"

"Inte tillräckligt bra ikväll och det innebär ännu mer press på matchen mot Southampton. Att Leeds bara fick oavgjort gör att det ser bättre ut än det var. Vinst på fredag är nu ett absolut måste!"

Många trodde att Leicester var förbi sin formsvacka efter två raka segrar innan den  här matchen. Men det kanske var fel, flera spelare såg väldigt trötta och ointresserade ut igår, och Patson Dakas nick i slutet - försökte han ens träffa målet? Leicester var väldigt tandlösa i anfallet och defensivt var de skakiga när Millwall kom i snabba kontraattacker. Borta mot Plymouth Argyle på fredag behövs en reaktion eftersom de inte har råd att släppa in Ipswich Town och Leeds United i striden igen. Maresca kanske borde överväga att vila ett antal av sina nyckelspelare, varken Harry Winks, Kiernan Dewsbury-Hall eller Stephy Mavididi presterade något att berätta om! Nu väntar några oroliga veckor för Leicester City och supportrarna.

9/4 

AI förutspår Champions League

AI förutspår Champions League-vinnarna fram till 2103 – de inkluderar Leicester City och Brentford. Det är en av de svåraste tävlingarna att förutse, men artificiell intelligens tror att den vet vem som kommer att vinna de nästa 79 versionerna av Champions League. Artificiell intelligens tror att Leicester City och Brentford kommer att vara bland de kommande 79 Champions League-vinnarna. 

Endast 23 klubbar har vunnit turneringen sedan den bildades 1955. Real Madrid har rekordet med 14 titlar, medan AC Milan, Liverpool och Bayern München är näst bäst. AI tror dock att Barcelona, som möter Paris Saint-Germain i den första delen av sin kvartsfinalmatch, i morgon onsdag, kommer att vinna årets turnering.

Denna förutsägelse får många att höja sina många ögonbryn, eftersom Xavis Barca inte verkar i närheten av att vara samma kraft som när Xavi styrde på mittfältet. Men om du tyckte att det var överraskande kommer du att bli överraskad av AI:s andra förutsägelser. Först och främst tror AI att Manchester United kommer att lyfta pokalen 2025. Detta skulle inte bara vara en extraordinär vändning av den här säsongen, det skulle också kräva att United skulle ta igen ett gap på 11 poäng till Tottenham Hotspur på fjärde plats för att sluta bland de fyra bästa som kvalificerar sig till nästa års gruppspel. 

De kommande sju turneringarna kommer, som du kan förvänta dig, att delas runt Bayern München, Liverpool, Manchester City, AC Milan och Real Madrid. Ändå tror AI att Newcastle United, Nottingham Forest, Leicester City, Brentford och även Malmö FF också kommer att vinna Champions League under decennierna efter.

8/4

Maresca kommer att rotera

I morgon åker Leicester City till södra London för att möta Millwall på The Den, det blir den andra av tre matcher på sju dagar. Enzo Maresca har bekräftat att han kommer att rotera laget mot Millwall. 

Leicester har inte lång tid på sig att njuta av sin seger mot Birmingham och återkomsten till toppen av tabellen. Det väntar ytterligare en bortamatch på fredag i Plymouth och det betyder att det är tvunget att rotera i laget för att inte stå med trötta spelare på fredag kväll. Lyckligtvis för Enzo har han en nästan skadefri trupp att välja bland. Många av de som började på bänken i lördags kommer vara aktuella i morgon, som Conor Coady, James Justin, Hamza Choudhury, Dennis Praet och Jamie Vardy.

"Ja, absolut, vi kommer definitivt att rotera, vi har tre matcher på en vecka. Det är inte lätt. Vi kommer garanterat att göra en viss rotation. Vi ska försöka spara lite energi" sa Maresca vid dagens presskonferens och fortsatte "Fram till slutet, för oss men för alla klubbar, är varje match viktig eftersom varje lag spelar för något mål. När du spelar för att överleva är det alltid ett uppsving. Vi måste vara redo för tisdag, det kommer bli en kamp så klart, med långbollar och andrabollar. Om vi inte är redo blir det tufft."

5/4 

Inför Birmingham

Leicester City tar emot Birmingham City på King Power Stadium med avspark kl 16:00 på lördag i hopp om att återta ledningen i Championship. De kommer till morgondagens match efter en moralhöjande 3-1-vist mot Norwich City. Kasey McAteer har varit borta sedan slutet av februari, Harry Souttar återvände från landslagsspel med en skada. Maresca bekräftade dock att dessa två är de enda skadeproblemen inför lördagens möte med Birmingham. "Bara Kasey och Souttar saknas i morgon", sa italienaren. "Resten är alla tillgängliga. Vi vet inte hur lång tid McAteer är borta, vi måste ta det dag för dag. Det är mycket bättre nu och förhoppningsvis om en eller två veckor kan han vara tillbaka." Om Souttars tillstånd tillade Maresca: "Det kommer inte att dröja länge. Vi vet inte exakt hur många dagar."

Vi kände oss dumma!

Leicester City-spelare erkände öppet att de kände sig "lite dumma" när managern Enzo Maresca först anlände till klubben och implementerade sin taktik. Maresca introducerade snabbt sin spelplan och formation, vilket framför allt ser en ytterback flytta in på mittfältet när laget är i besittning av bollen. När Maresca först förklarade sin idé sa Kiernan Dewsbury-Hall att det gjorde spelarna förstummade över att det var så enkelt och ändå något de aldrig hade lärt sig tidigare. Dewsbury-Hall har intervjuats av tidningen FourFourTwo efter att ha korats till Leicester Citys bästa EFL-spelare 2023/2024, och sa om Marescas taktik: "Jag ska vara ärlig, under de första veckorna sa spelarna öppet att de kände sig lite dumma. Mycket av det han sa hade vi inte hört förut. Sättet han förklarade det på fick det att se så enkelt ut och vi sa till oss själva: 'Hur visste vi inte det här?' Vi kände oss dumma! Men ju mer du tränar på det, desto mer känns det som en andra natur. Det är därför topplagen är så bra, de är alla på samma våglängd. Vi spelade mot Swansea och de gjorde mål tidigt, men vi ändrade inte hur vi spelade och vann med 3-1.Vi spelade väldigt bra fotboll och hade till och med motståndare som sa till oss: 'Ni är ett av de bästa lagen vi har mött på den här nivån.' För det första, fair play, jag respekterar att någon erkänner det. För det andra, det visar att det vi gör fungerar. Jag tycker om det. Du är fri, du spelar fantastisk fotboll, du skapar chanser och för mig är det bästa sättet att spela." I Marescas system har Dewsbury-Hall fått större frihet att bidra i toppen av planen. Han kom snabbt i gång med en match mot Coventry i inledningen av säsongen och har nu 11 mål och 13 assist denna säsong.

Kiernan Dewsbury-Hall
Kiernan Dewsbury-Hall

4/4 

Happy Birthday Boss

Idag skulle Khun Vichai - Vichai Srivaddhanaprabha - fyllt 66 år. Vid King Power Stadium har hållits en ceremoni för att hylla hans minne.

Khun Vichai, känd som "The Boss", avled tragiskt i en helikopterkrasch utanför King Power Stadium 2018, tillsammans med Kaveporn Punpare, Nusara Suknamai och piloterna Eric Swaffer och Izabela Lechowicz. Under de åtta åren som klubbens galjonsfigur transformerande han Leicester City, och ledde Foxes till mästare i Championship och till Premier League mästare under otänkbara omständigheter, samtidigt som han skrev ett magiskt europeiskt kapitel i klubbens historia. Idag, nu över fem år sedan hans bortgång, samlades en liten grupp klubbpersonal inne i Vichai Srivaddhanaprabha Memorial Garden på Filbert Way för att minnas Leicester Citys tidigare ordförande. De var där för att minnas arvet från Khun Vichai, som vid sidan av fotbollen också förde samman Leicesters samhälle genom omfattande filantropiska ansträngningar för att förbättra livet för lokalbefolkning i nöd. Han donerade över 2 miljoner pund i personliga donationer till lokala ändamål, inklusive barnfaciliteter på stadens Royal Infirmary. Otaliga andra fall av privat hjälp eller ekonomiska donationer kom i dagen först efter Khun Vichais bortgång, och gav en inblick i hans tillgivenhet för Leicester och Leicestershire.

3/4 

Leicesters balansräkning förklarad

Leicester City kan känna effekterna av sin överraskande nedflyttning från Premier League "under en längre tid". Verkställande direktör Susan Whelan levererade den illavarslande varningen i ett pressmeddelande som tillkännagav att klubben hade redovisat en förlust före skatt på 89,7 miljoner pund i sin senaste balansräkning, på grund av en rekordförlust på 92,5 miljoner pund säsongen innan. Faktum är att Leicester har gått från fyra år med vinst, inklusive de 92 miljoner pund som de tjänade 2017 tack vare 70 miljoner pund från deras Champions League-deltagande, till att nu gå med förlust under fem år i rad. I räkenskaperna, som täcker den katastrofala säsongen 2022/2023 då Leicester gick från en åttonde plats föregående år till att sluta 18:e och förlora sin Premier League-status efter nio säsonger, erkänner klubben att det kan ha brutit mot vinst och hållbarhet (PSR) regler, men anser att begränsningar bör övervägas på grund av hur oväntat och unikt deras snabba nedgång var. Före nedflyttningen hade de vunnit Premier League, FA-cupen och tävlat i tre europeiska cuper. Omsättningen sjönk för andra året i rad och den här gången sjönk den och gick från 214,6 miljoner pund till 177,3 miljoner pund. Den stora faktorn var frånvaron av UEFA-pengar (de tjänade 25,6 miljoner pund 2021/2022 för sitt avancemang till semifinalerna i Conference League) och fallet från Premier League, som de uppskattar kostade dem 15,3 miljoner pund, även om den siffran kan vara högre i verkligheten. Klubbens kostnader steg kraftigt, från 216 miljoner pund till 301,8 miljoner pund, delvis på grund av den extra månaden under räkenskapsperioden 2022/2023, som ökades till 13 månader för att få dem i linje med andra toppklubbar, som vanligtvis avslutar sina räkenskapsår i juni. Detta gav faktiskt Leicester en extra månad på sig att sälja, men problemen handlar mer om att klubben fortsätter att spendera mycket på sitt lag när det gäller löner och amorteringar. Lönesumman steg från 182 miljoner pund till 205,8 miljoner pund. Det betyder att klubbens löne-till-omsättningskvot, som är en nyckelindikator på hållbarhet, nådde enorma 116 procent. De spenderade £1,16 för varje £1 som kom in. Denna ökning följer en löne-till-omsättningskvot på 85 procent 2020/2021 och 2021/2022, vilket är 15 procent mer än 70-procentsregeln för lagkostnader som fastställts av UEFA. Lönesumman 2021/2022 var den sjunde högsta i Premier League, liksom deras löner plus amorteringskostnad, i linje med klubbens uttalade mål att vara bäst av resten. Detta innebar att Leicester alltid skulle vara sårbart för en prestationsrelaterad inkomstminskning eftersom klubbens kommersiella och matchdagsintäkter faktiskt ligger i mitten av tabellen. Whelan insisterar på att klubbens höga lönekostnader och budget var "helt rimliga", men det var dessa kostnader, tillsammans med förlusten av Premier League-pengar och kostnaden för att sparka managern Brendan Rodgers och hans personal - som de hade gjort till den högst betalda managern i klubbens historia, innan säsongens slut som har varit de viktigaste bidragande faktorerna. Rodgers hade fortfarande över två år kvar av sitt kontrakt när han lämnade och fick enligt uppgift 8 miljoner pund per år. "Efter att ha uppnått slutplaceringar i Premier League på femte, femte och åttonde plats under de tre föregående säsongerna, var våra mål och tillhörande budgetar för 2022/2023 helt rimliga", säger Whelan. "Men för en klubb som vår, vars ihållande idrottsprestationer har motiverat de investeringsnivåer som krävs för att konkurrera med de mest etablerade klubbarna och fullfölja vår ambition, innebär en säsong med så betydande underprestationer på planen ekonomiska utmaningar, särskilt från perspektivet av spelets nuvarande vinst- och hållbarhetsregler."

Leicester gjorde till och med en transfervinst på 74,8 miljoner pund på försäljningen av Wesley Fofana till Chelsea och James Maddison till Tottenham Hotspur. Genom att förlänga redovisningsperioden kunde Maddison-affären inkluderas i räkenskaperna. Under samma period värvade Leicester Wout Faes, Harry Souttar och Victor Kristiansen för en total utgift på £45m. Leicester har tidigare varit väldigt bra på att sälja spelare. Enligt fotbollsfinansbloggen Swiss Ramble tjänade bara Chelsea och Liverpool mer pengar än Leicester på spelarhandel mellan 2017 och 2021. Klubben verkade följa en strategi med en (1) stor försäljning om året för att försöka balansera räkenskaperna – fram till 2021/2022, då de inte sålde någon tillgång. De tjänade bara 9 miljoner pund på handel den säsongen men har återvänt till modellen igen i dessa räkenskaper, med två högprofilerade spelare sålda. Fler kommer sannolikt att behöva lämna i slutet av den här säsongen. Försäljningen Fofana och Maddison har dock inte räckt till för att undvika en eventuell sanktion från Premier League, som har hänvisat klubben till en oberoende kommission. Om det upptäcks att Leicester bryter mot och med hur mycket, vilket kan visa sig vara ganska mycket, förväntas Leicester få ett poängavdrag, troligen nästa säsong oavsett vilken division de befinner sig i. Engelska fotbollsligan (EFL) har också tvingat fram ett registreringsembargo mot Leicester den här säsongen för vad de tror kommer att vara ett potentiellt brott mot EFL:s PSR, vilket begränsar klubbarna till endast £13 miljoner förluster per säsong snarare än de £35 miljoner som tillåts i Premier League. En total förlust på 105 miljoner pund under en treårscykel var tillåten enligt Premier League-reglerna, vilket kommer att reduceras till 83 miljoner pund för nästa balansräkning. Under embargot kan de inte registrera några nya värvningar och kanske inte kan erbjuda nya kontrakt till befintliga spelare som Jamie Vardy, Wilfred Ndidi, Kelechi Iheanacho och Jannik Vestergaard när deras kontrakt går ut i slutet av juni. Intressant nog, i uppgifterna för 2022/2023, betonade klubben att de trodde att de var under Premier Leagues jurisdiktion för denna balansräkning och att de bara kommer att vara under EFL-jurisdiktionen för den kommande, nästa år. Leicester City, som förra månaden sa att de hade inlett rättsliga förfaranden mot både Premier League och EFL, sade i ett uttalande: "Klubben är fast besluten att se till att alla anklagelser mot den, löses på ett korrekt och proportionellt sätt, i enlighet med gällande regler, av rätt organ och vid rätt tidpunkt." Kommersiella intäkter, inkluderat vändkorsintäkter, ökade med 1,4 miljoner pund, sponsorintäkter ökade med 1,3 miljoner pund och kommersiell omsättning ökade med 1 miljon pund. Den extra månaden bör räknas in, men klubbens personalstyrka ökade också med cirka sex procent från 467 till 495 och det fanns också en engångsbot på £880 000 från Competitions and Markets Authority för överdebitering av fans för sina produkter. Efter att ha uppnått en topp-åtta-placering i snitt under sina föregående åtta säsonger i Premier League, hade Leicester budgeterat för en liknande avslutning och även om de inte hade budgeterat att inkludera prispengar för att tävla i UEFA-cuper, som hade inkluderats i de två föregående räkenskapsåren. Var det fortfarande det uttalade målet i klubbens tidigare kontoutdrag och de ökade sin spelbudget för att försöka behålla sin trupps konkurrenskraft. Medan Leicester pressade sig nära sina gränser för att konkurrera med klubbar med mycket högre omsättning, var spelarhandel deras skyddsnät, men även med försäljning av två stora spelare var det fortfarande inte tillräckligt för att överbrygga förlusterna. Det som framgår av dessa balansräkningar är hur beroende klubben är av ägarna, familjen Srivaddhanaprabha och King Power International. En skuld till KPI på totalt 194 miljoner pund omvandlades till eget kapital. Detta gjorde inte bara ordning på balansräkningen, utan det sparade dem också mer än 6 miljoner pund i ränta, och deras årliga räntekostnader föll från 18,9 miljoner pund till 12,5 miljoner pund. I sina anteckningar i Matchday Magazine till mötet med Norwich City, betonade ordförande Aiyawatt Srivaddhanaprabha sitt och företagets engagemang för klubben i ett försök att lugna oroliga fans. Leicester har fortfarande en lånefacilitet med KPI som de kan dra nytta av, de är dessutom nära att betala av en lånefacilitet på 80 miljoner pund hos den australiensiska banken Macquarie, efter att även ha gjort upp ett kreditavtal på 40 miljoner pund. "Den långsiktiga och pågående ekonomiska tryggheten och engagemanget som tillhandahålls av Khun Top, familjen Srivaddhanaprabha och King Power International, gör det möjligt för klubben att återuppbyggas med säkerhet och självförtroende", säger Whelan, som tog en lönesänkning från 327 000 pund till 301 000 pund. PSR tar inte hänsyn till investeringar i akademin, damlaget och klubbens infrastruktur. Klubben har planer på att utveckla mark i anslutning till King Power Stadium och att öka kapaciteten på East Stand. Klubben har också investerat i miljöarbete på King Power Stadium och deras träningsanläggning i Seagrave, inklusive bikupor, timmerhotell och laddningspunkter för elfordon för att minska verksamhetens koldioxidavtryck. Inget av detta kommer sannolikt att ha någon betydelse för Leicesters begränsning inför PSR-kommissionen. De kommer inte heller att sätta något hopp till att de INTE förväntade sig att säsongen 2022/2023 skulle hända, eller att de skulle behöva sparka Rodgers. Kommissionen kommer sannolikt att titta på de råa siffrorna och dra slutsatsen att Leicester för länge nu har spenderat mer än sin inkomst för att konkurrera med eliten i Premier League och, med den sjunde högsta lönekostnaden i divisionen, föll de längre än någon klubb tidigare. "Leicesters räkenskaper avslöjar en total förlust av kontroll över kostnader, särskilt löner", säger Kieran Maguire, som undervisar i fotbollsekonomi vid University of Liverpool. "De har verkligen brutit Premier Leagues övre tröskel för tillåtna förluster för perioden fram till slutet av juni 2023 och de är i stor fara att göra som Everton och bryta igen för innevarande säsong, särskilt eftersom de bara kan förlora 83 miljoner pund för den perioden."

Leicester hade höga ambitioner och trodde inte att en så hemsk säsong som 2022/2023 kunde hända. Nu är det frågan om hur de återhämtar sig. Som Susan Whelan säger kan det ta lite tid för Leicester att komma dit de var tidigare.

2/4 

Leicester City har offentliggjort sitt bokslut

Leicester City har lämnat ut sitt bokslut för räkenskapsåret 2022/2023 och det är ingen munter läsning. På klubbens hemsida kan vi läsa följande officiella uttalande:  

Räkenskapsperioden motsvarade en säsong där Leicester City degraderades från Premier League. Klubbens investering i sitt förstalag – en strategi som återspeglas i åtta tidigare säsonger med höga prestationer i Premier League – motsvarades för första gången inte av resultat på planen. Konsekvenserna av denna besvikelse, i kombination med kostnaderna för klubbens långsiktiga åtagande att upprätthålla en stark trupp av spelare, var de primära faktorerna bakom en förlust före skatt på £89,7 miljoner (2022: £92,5 miljoner förlust). Medan omsättningen för året minskade till 177,3 miljoner pund (2022: 214,6 miljoner pund), ökade kommersiella intäkter med 1,4 miljoner pund i vändkorsen, sponsorintäkter ökade med 1,3 miljoner pund och kommersiell omsättning ökade med 1 miljoner pund. 

Minskningen i omsättning berodde främst på en minskning av Premier Leagues meritbetalningar och TV-intäkter, och klubbens frånvaro från europeiska tävlingar för första gången på tre säsonger. Klubben realiserade en nettovinst i spelarhandel på 74,8 miljoner pund under räkenskapsperioden (9,2 miljoner pund 2022), även om denna ökning kompenserades av en betydligt lägre ligaposition än budgeterat och en kostsam förändring i förstalagets ledningsstruktur. Klubbens engagemang för tillväxten av damfotboll i Leicestershire fortsatte, med ytterligare investeringar i spelare, personal och faciliteter för att hjälpa utvecklingen av LCFC Women. Lagets andra säsong i Women's Super League såg dem förbättra både sin poängsumma och slutplacering från föregående kampanj, vilket säkrade en tredje säsong i rad av toppfotboll. Under de senaste åren har klubbens ekonomiska resultat återspeglat nödvändiga investeringsnivåer i herrlaget som gjorde det möjligt för LCFC att konkurrera med de mest etablerade klubbarna i Premier League. Den underliggande säkerheten för att fullfölja dessa ambitioner har tillhandahållits, och fortsätter att tillhandahållas, av klubbens moderbolag, King Power International (KPI), under ledning av ordförande Khun Aiyawatt Srivaddhanaprabha. 

Hans och hans familjs stöd för klubben är fortfarande lika starkt som det någonsin har varit. Faktum är att räkenskapsperioden 2022/2023 registrerar Khun Aiyawatts konvertering av 194 miljoner pund av lån och relaterade räntor till KPI till eget kapital, vilket befriar klubben från betydande utestående skulder till sitt moderbolag. LCFC förblir engagerad i en konfidentiell process med Premier League och English Football League, angående klubbens lönsamhets- och hållbarhetsberäkningar. Klubben är fast besluten att säkerställa att alla anklagelser mot den löses på ett korrekt och proportionellt sätt, i enlighet med tillämpliga regler, av rätt organ och vid rätt tidpunkt.

Leicester Citys vd Susan Whelan: "Efter en ihållande period av tillväxt och framgång för klubben under det senaste decenniet var säsongen 2022/2023 ett betydande bakslag, vars konsekvenser kommer att märkas under en tid.Vi måste nu fokusera på att bygga om och försöka återvända till och återetablera oss i Premier League. Efter att ha uppnått slutplaceringar i Premier League på femte, femte och åttonde plats under de tre föregående säsongerna, var våra mål och tillhörande budgetar för 2022/2023 helt rimliga. Men för en klubb som vår, vars ihållande sportprestationer har motiveratnivåer av investeringar som krävs för att konkurrera med de mest etablerade klubbarna och fullfölja vår ambition, en säsong med så betydande underprestationer på planen innebär ekonomiska utmaningar, särskilt utifrån spelets nuvarande regler för lönsamhet och hållbarhet. Den långsiktiga och pågående ekonomiska säkerheten och engagemanget som tillhandahålls av Khun Aiyawatt, familjen Srivaddhanaprabha och King Power International, gör det möjligt för klubben att återuppbyggas med säkerhet och förtroende.Vi är oändligt tacksamma för tron och stödet från våra fans, vars engagemang och lojalitet fortsätter att inspirera vårt uppdrag att återställa Leicester City till den nivå som vi alla vill att de ska tävla på."

För dig som vill läsa hela finansrapporten kan du ladda hem den genom att klicka på knappen nedan.

Leicester City tillbaka med stil!

Foxes har genomlidit en mycket svår månad, de hade bara tagit fyra poäng på sex matcher innan mötet med Norwich City igår. Som ett resultat av detta hade de jagande lagen kommit i kapp och till och med förbi Leicester. Efter förlusten mot Bristol City på långfredagen vände sig en del av fansen mot spelarna, så det var stor press på laget som gick in på King Power Stadium för Norwich-matchen. Men trots att Leicester släppte in det första målet blev det en säker seger. Kiernan Dewsbury-Hall och Stephy Mavididi som fullbordade vändningen, innan Vardy säkrade segern på stopptid. Även om Vardys legendariska status i Leicester är bekräftad oavsett vad han gör, riktades blickarna mot anfallaren efter att han missat flera relativt enkla chanser mot Bristol City. Maresca bänkade 37-åringen mot Norwich, men han kom in som avbytare och gjorde målet som avgjorde matchen och fastställde slutresultatet till 3-1. Det här kändes som en enorm seger för Leicester, eftersom det var rejält press på gruppen på väg in i matchen, och det ökade bara när Gabriel Sara hade lagt ner Marescas lag ettan. Ändå svarade de med stil, och inte bara vann de, utan de spelade också en del briljant fotboll, så de förtjänade att vinna mot ett bra lag. Dewsbury-Hall var tillbaka i bästa form, Mavididi var ett konstant hot på vänsterkanten, samtidigt som hela laget såg mycket mer kompakt ut, även defensivt. Till råga på det kom Vardy också på målprotokollet, vilket var bra för honom med tanke på hans sällsynta dåliga dag mot Bristol City. På Instagram delade Vardy sin lättnad och lycka med ett meddelande till fansen. "TRE MASSIVA POÄNG! Njut av resten av påskhelgen!"

1/4 

Top svarar och förklarar

I matchprogrammet till dagens match mot Norwich skrev Leicester Citys ordförande Aiyawatt Srivaddhanaprabha att klubbens ekonomiska framtid är "helt säker". Leicester City har åtalats av Premier League för ett påstått brott mot vinst- och hållbarhetsreglerna och placerats under ett transferembargo av EFL. Klubben reagerade starkt på båda och meddelade att de skulle väcka rättsliga förfaranden mot båda organen. I sitt meddelande i matchprogrammet vid dagens match mot Norwich har Top försäkrat supportrar som är oroade över anklagelserna genom att insistera på att King Power fortfarande stöder City och att frågor utanför planen inte påverkar klubbens ekonomiska säkerhet. Han upprepade också klubbens ståndpunkt angående anklagelserna, att de försöker säkerställa att de är "korrekt och proportionerligt bestämda"

Hans meddelande löd: "Utanför planen har de senaste veckorna varit utmanande för alla i klubben och det inkluderar våra supportrar, av vilka några förståeligt nog kommer att vara oroliga över PSR-anklagelserna som har väckts mot oss. Först och främst, medan vi navigerar i den här frågan, vill jag att fansen ska vara säkra på att klubbens finansiella ställning är helt säker och att mitt personliga stöd för Leicester City, och King Power, förblir lika starkt som det någonsin har varit. Tack till alla för det stöd ni fortsätter att lägga bakom laget under den här perioden när vi försöker behålla fokus på strävan efter vårt primära mål den här säsongen. Det har varit, och fortsätter att vara, djupt uppskattat. Vi underskattar inte betydelsen av den senaste utvecklingen, eller vikten av att våra supportrar har en bättre förståelse för sin klubbs position. Detta måste balanseras med respekt för aktuella inblandade konfidentialiteter och behovet av att säkerställa att klubbens position och intressen är starkast representerade i rätt miljö. Vi kommer alltid att respektera våra skyldigheter gentemot spelets regler och styrande organ, vars ansvar det är att upprätthålla dem. Detta inkluderar att säkerställa att eventuella anklagelser mot klubben bestäms korrekt och proportionellt, i enlighet med tillämpliga regler, av rätt organ, vid rätt tidpunkt. Du kan vara säker på att vi kommer att fortsätta att agera, som vi alltid har gjort, i klubbens och dess supporters bästa intresse." Leicester Citys bokslut för säsongen 2022/2023 ska publiceras denna vecka. Det kommer att bidra till att klargöra klubbens ekonomiska situation och PSR-knipa, både för den treårscykel som avslutades förra sommaren och den nuvarande treårscykeln.

29/3 

Evertons före detta vd "chockad"

Den tidigare Everton-vd:n Keith Wyness säger han blev "chockad" över att Premier League anklagar Leicester City för ett ekonomiskt brott. När han intervjuades i "Football Insiders Inside Track" podcast, hävdade Wyness – som tjänstgjorde som VD på Goodison Park mellan 2004 och 2009 och nu driver ett fotbollskonsultföretag som ger råd till elitklubbar – att Foxes har "eskalerat röran" genom att inleda rättsliga åtgärder mot Premier League och EFL. Leicester anklagades förra veckan (21 mars) för att ha brutit mot Premier Leagues vinst- och hållbarhetsregler (PSR) under en treårsperiod som slutade säsongen 2022/2023. De åtalades också av EFL för att inte ha lämnat in sin balansräkning i tid efter att ha missat tidsfristen den 31 december. Leicester City gjorde ett officiellt på fredagen (22 mars) för att bekräfta att de har inlett rättsliga förfaranden mot Premier League och EFL. Enligt fotbollsfinansgurun Kieran Maguire är både Premier League och EFL "riktigt arga" över Leicesters mothugg. Wyness berättade i "Football Insiders Insider Track" podcast: "Initialt var jag chockad över att detta hade gått ner i Championship. Jag förstod inte, jag trodde att nedflyttningen skulle ha varit ett kryphål för Leicester och fått dem ur det här – men det verkar som om kryphålet inte fanns där. Deras reaktion, att inleda rättsliga åtgärder mot EFL och Premier League för olagliga handlingar - det är att eskalera röran snarare än att lugna ner saker och ting. Det är ett ganska tufft grepp."

28/3 

I morgon är det match!

Enzo Maresca har levererat en uppdatering om sitt lag inför morgondagens möte med Bristol City på Ashton Gate. Jamie Vardy är frisk och kan vara aktuell för att starta, medan Ricardo Pereira och Dennis Praet kommer att bedömas på matchdagen. Kasey McAteer, Tom Cannon och Ben Nelson är skadade och kommer inte att vara aktuella för spel. "Kasey är fortfarande skadad", sa Enzo Maresca till media på torsdagseftermiddagen. "Ricardo Pereira kan vara involverad i truppen. Dennis Praet kan vara involverad i truppen, men den enda som till 100 procent kan spela är Jamie Vardy. Ben Nelson har en skada fefter landslagsspel. Tom Cannon var skadad under landskampsuppehållet." 

27/3

Spelarna Leicester kan tvingas sälja

Om Leicester City fälls av EFL kan de tvingas sälja spelare före slutet av juni för att hålla sig inom de finansiella reglerna, vilket innebär att Enzo Maresca kan förlora några av sina stjärnnamn även i händelse av uppflyttning.

Kiernan Dewsbury-Hall: Om City behöver betydande medel är Dewsbury-Hall den självklara spelaren att sälja. Han är klubbens mest värdefulla tillgång och bör inte sakna intresse bland Premier League-klubbar med tanke på hans tidigare erfarenhet från Premier League och hans framträdanden Championship denna säsong. Redan i januari var Brighton och Brentford angelägna om 25-åringen. Det skulle vara ett stort slag för City att behöva sälja supportrarnas stora favorit. När Brighton-intresset dök upp var Maresca väldigt tydlig med att vilja behålla Dewsbury-Hall i klubben.

Wout Faes: Som en internationell försvarare som har erfarenhet från Premier League, men också är i en bra ålder, på ett anständigt kontrakt och sällan är skadad, är Faes också en värdefull spelare. Den 25-årige belgaren väckte intresse förra sommaren, och han erkände att flera klubbar var intresserade av honom, men kunde inte lova honom en startposition.

Patson Daka: En annan som ligger i rätt läge vad gäller ålder och kontraktslängd är Daka. Även om han kanske inte har lyckats så bra i Leicester som många förväntade sig efter hans hysteriska form i Red Bull Salzburg, har han fortfarande visat sig vara en kapabel målskytt, och han saknade inte intresse förra sommaren, då både AC Milan och Bournemouth var efter honom.

James Justin: Skadeproblem under de senaste åren betyder att Justin inte har varit föremål för transferrykten på samma nivå som några av hans lagkamrater. Men efter att ha bevisat sin kondition med en skadefri säsong skulle det inte vara en överraskning om det fanns Premier League-klubbar som är sugna på en atletisk ytterback som vet hur man försvarar sig.

Ben Nelson: Det skulle vara långt ifrån idealiskt att sälja en akademispelare som precis har fått sitt verkliga genombrott i A-laget, och som har potential att bli väldigt bra. Men unga mittbackar av Nelsons kvalitet är svåra att få tag på, och det kan höja hans värde avsevärt. Det finns ett långvarigt intresse från Manchester City, och om de är desperata kan Leicester kanske nappa på ett eventuellt erbjudande från Manchester-klubben.

Harry Souttar: Souttar är förmodligen en spelare som Leicester skulle vilja sälja i sommar eftersom han har svårt att passa i Marescas planer. Han kostade City 15 miljoner pund från Stoke i januari 2023 och har massor av egenskaper som gör honom till ett attraktivt köp.

Victor Kristiansen: Anlände samma vecka som Souttar, han gör det väldigt bra på lån till Bologna den här säsongen och verkar bli bättre och bättre. Han har spelat fram till tre mål på sina senaste sju matcher. Bologna har nu vunnit sina sex senaste i rad och tagit sig in på Champions League-platserna, och det känns troligt att de kommer att vilja behålla en spelare som blivit allt viktigare för dem.

Boubakary Soumare: Soumare har en liknande position i Sevilla. Även om deras ligaform inte är bra, har Soumare blivit en nyckelspelare för dem och alla signaler från Spanien är att de vill behålla fransmannen permanent.

Daniel Iversen: Målvakten är en överskottsspelare i Leicester nu. Mads Hermansen och Jakub Stolarczyk är Marescas förstahandsval, och det gjorde att han kunde flytta på lån till Stoke i januari. Han visar upp sin mycket goda skottstoppningsförmåga hos Potters, och det kan förhoppningsvis leda till att någon klubb i Championship vill värva honom i sommar.

25/3 

Nick De Marco  - advokaten som hjälper Leicester City

Advokaten Nick De Marco har redan framgångsrikt representerat Leicester City tidigare i deras tvist med EFL under vintern, och hans tjänster har köpts igen för deras rättsliga processer. Namnet Nick De Marco håller på att bli ett välbekant namn både i den engelska fotbollsvärlden och i Leicester Citys värld. Sportadvokaten har representerat mer än 45 klubbar i Premier League och EFL, och ett av hans senaste uppdrag är att hjälpa Leicester City i deras kamp med Premier League och EFL. På fredagen, efter att ha anklagats för ett påstått brott mot vinst- och hållbarhetsregler av Premier League och efter att ha blivit placerat under ett transferembargo av EFL, meddelade Leicester att de inleder rättsliga förfaranden mot båda. De Marco har verkligen erfarenhet av att representera klubbar i deras kamper med Premier League och EFL, och han är framgångsrik. Han har av fotbollsfinansexperten Kieran Maguire beskrivits som "fotbollsjuridikens Lionel Messi". 2020 hjälpte De Marco Sheffield Wednesday i deras kamp med EFL om PSR, först lyckades han skjuta upp ett poängavdrag och sedan minskade det från 12 poäng till sex. Samma år hjälpte han också Stevenage att undvika ett poängavdrag och lyckades med samma sak för Derby County ett år senare. Han arbetade sedan tillsammans med Newcastle och Mike Ashley för att hjälpa till i deras tvist med Premier League om det saudiska övertagandet av klubben. De Marcos tjänster söktes av ett antal klubbar för att undersöka potentiella kompensationskrav mot Everton efter att de åtalats av Premier League för PSR-brott. Han representerade sedan Nottingham Forest efter att åtal väckts mot dem, och de fick bara fyra poängs avdrag tidigare denna månad. Redan innan de aktuella fallen som Leicester ska gå igenom har De Marco redan varit framgångsrik i att försvara klubben. De vann sin överklagan mot EFL i januari när det styrande organet försökte tvinga av klubben för en affärsplan. Leicester City har i sina uttalanden sagt att de kämpar "för alla klubbars rätt att fullfölja sina ambitioner" och i De Marco har de en advokat som har uttalat sig mot reglernas karaktär. Han berättade för Sports Law Podcast i år: "Financial Fair Play-regler i fotboll är inte motiverade på grundval av konkurrenskraftig balans och det finns ett mycket starkt argument för att de också är antitetiska. För vad de gör är att de tillåter dig att spendera mer om du tjänar mer, så att de skyddar status quo."

Nick De Marco
Nick De Marco

24/3 

Skrämmande framtid?

Leicester Mercury skriver idag följande : "Leicester City måste svara sina besvikna supportrar efter att FFP-anklagelsen skapar en 'skrämmande' framtid.  'Må bra'-faktorn från den här säsongen försvinner nästan med de senaste FFP-anklagelserna. 'Detta ansvar som jag fortsätter att leva är ett av de största ansvarsområdena i mitt liv och jag kommer att fortsätta lägga allt på det - min passion, min familjs och hela King Power-gemenskapen.' Det var orden Leicester Citys ägare Aiyawatt Srivaddhanaprabha skrev i sitt meddelande till supportrarna efter förra säsongens nedflyttning. Sedan dess hade det varit mycket ljusare på grund av besluten från hierarkin, men den optimismen avstannade plötsligt den här veckan. På torsdagen hänvisade Premier League Leicester City till en oberoende kommission för ett påstått brott mot lönsamhets- och hållbarhetsreglerna (PSR) och underlåtenhet att lämna in sina finansiella konton till ligan. Mindre än 24 timmar senare sattes Leicester under ett spelarregistreringsembargo av EFL. Klubben har kommit ut och slåss och sagt att de har utfärdat rättsliga förfaranden mot Premier League och EFL. Vissa fans har berömt klubben med ord som 'Ni försvarar äran, bra jobbat'. Men i verkligheten är en stor del av supporterskaran trött. Bara genom att skanna igenom sociala medier, läsa supporeterforum och prata med likasinnade supportrar till klubben under de senaste 24 timmarna, så verkar som om nästan allt förtroende mellan fansen och klubben har försvunnit. Hur har Leicester gått från att ses som en av de bäst drivna klubbarna i England till detta? Det finns flera orsaker bakom denna undergång, men det enkla faktum är att de som fattar de viktigaste besluten i fotbollsklubben helt enkelt har fel på många av dem. 

Förra året tillkännagav klubben en förlust före skatt på 92,5 miljoner pund för året fram till maj 2022 – en ökning med över 60 miljoner pund jämfört med föregående år. I bokslutet medgav klubben att beslutet att inte sälja en stor tillgång sommaren 2021, samtidigt som laget fortsatte att värva, var orsaken till det stora underskottet. Mellan 2016-2020 samlade Leicester in £255 miljoner genom att sälja en av sina bästa spelare varje sommar (N'Golo Kante, Danny Drinkwater, Riyad Mahrez, Harry Maguire och Ben Chilwell). Klubben spenderade alltid pengar på att veta att de fick rejäla inkomster från en försäljning, men 2021 var annorlunda. Bara Rachid Ghezzal, Filip Benkovic, Matty James, Sam Hughes och Christian Fuchs försvann. Patson Daka, Boubakary Soumare, Ademola Lookman, Jannik Vestergaard och Ryan Bertrand värvades in. Den säsongen som helhet, förutom några minnesvärda europeiska nätter, var en katastrof. Leicester slutade åtta, missade europeisk fotboll och led ett pinsamt nederlag mot Nottingham Forest i FA-cupen. 

Förra årets nedflyttning från Premier League var en annan nivå. Känslan av att klubben och spelarna kände att de var 'för bra för att åka ur' kom tillbaka för att förfölja dem när deras öde var beseglat i maj. Och trots att en lista med beslut från klubben spelade en stor roll i nedflyttningen förändrades ingenting. Januaris fiasko i transferfönstret gick inte bra. Då hade vi ingen aning om vad som skulle komma. Leicester kan nu bli straffade av både Premier League och EFL. Vem var den sista klubben som blev det? Ilska, besvikelse och förlust av förtroende är alla känslor jag, liksom tusentals, har lidit under de senaste veckorna när vi letar efter någon att skylla på. Utan att se klubbens senaste finansiella räkenskaper och höra från styrelsen är det omöjligt att veta hur allvarliga problemen är. Att klubbens långsiktiga framtid är i fara är dock skrämmande och nästan outsägligt. Om Leicester inte flyttas upp, vad hindrar dem från att bli nästa Portsmouth? Coventry? Vi har sett att klubbar som faller i EFL får kämpa för att återvända. Och även om vi går upp till Premier League, kommer nyckelspelare att behöva säljas för att undvika ytterligare brott mot reglerna. Vad ska Enzo Maresca göra? Allt detta faller i samma rörelse. Hur har detta hänt? Bristen på transparens har dödat allt kvarvarande förtroende för de som driver klubben. De ständiga misstagen som görs på kort sikt fortsätter att lämna fansen i mörkret över klubbens långsiktiga framtid. Leicester City-fansen måste höras. Ägarna måste ge dem svar. Tiden för enighet är nu.

Josh Holland - Leicester Mercury

Parlamentsledamot till försvar!

Jonathan Ashworth, Labour-parlamentarikern för Leicester South, har skrivit till Premier Leagues verkställande direktör Richard Masters efter att Leicester City hänvisades till en oberoende kommission för påstådd brott mot reglerna för lönsamhet och hållbarhet (PSR) och underlåtenhet att lämna in granskade finanser. 

Kära Richard, Jag skriver för att uttrycka min djupa oro över behandlingen av Leicester City Football Club i min valkrets. Jag skriver på uppdrag av många väljare och fans från hela Storbritannien. Nyheten att Premier League har hänvisat Leicester City FC till den oberoende kommissionen för ett påstått brott mot lönsamhets- och hållbarhetsreglerna har mötts av ilska och misstro bland fansen i Leicester. Många fans anser förståeligt att denna process är ogenomskinlig med den allvarliga risken att ett poängavdrag sätter klubbens framtidsutsikter i fara. Dessutom säger fans mig att de är helt oförstående hur dessa processer fungerar och tillämpas. Jag är tacksam för att du ger mig några detaljer och uppskattade möjligheten att ringa på fredag, men det återstår ett antal frågor som jag hoppas att du kan besvara snabbt. Efter bekräftelsen av disciplinära förfaranden (och i vissa fall poängavdrag) för ett antal klubbar, kommer Premier League att starta ett program för att bättre förklara och göra sina disciplinära och beslutsfattande processer mer transparenta så att fansen kan försäkras om rättvisa? Det finns andra klubbar som står inför flera anklagelser om påstådda överträdelser som fortfarande är olösta, hur arbetar Premier League för att påskynda dessa beslut så att reglerna tillämpas så rättvist och så konsekvent som möjligt? Är du säker på att Premier Leagues disciplinära och sanktionssystem tillämpas rättvist och proportionerligt på alla klubbar? Leicester City är för närvarande inte i Premier League. Vilket ansvar har du för att hänvisa icke-Premier League-klubbar till en disciplinnämnd? Vi vill alla att Premier League ska förbli den bästa fotbollstävlingen i världen. Leicester City är ett emblem för vad det bästa i Premier League kan representera, men du kommer att förstå att processen som du inledde sannolikt kommer att ha en stor inverkan på många av mina väljare och de förtjänar svar. Jag ser fram emot ditt svar. Jonathan Ashworth 

Det är fortfarande oklart vilket svar, om något, Ashworth hittills har fått från Premier League-bossen.

Jonathan Ashworth
Jonathan Ashworth

23/3 

Leicester stämmer ligorna!

Leicester City säger i ett officielt uttalande på fredagskvällen att de har väckt rättsliga åtgärder (stämning) mot Premier League och English Football League (EFL) mitt i klubbens påstådda brott mot vinst- och hållbarhetsregler (PSR). Leicester City har också placerats under ett embargo för spelarregistrering av EFL efter den senaste utvecklingen av det påstådda PSR-brottet. De säger att detta är "både restriktivt och för tidigt, med mer än en fjärdedel av klubbens rapporteringsperiod 2023/2024 kvar. Leicester City Football Club har i dag tvingats utfärda två brådskande rättsliga förfaranden mot Premier League och EFL", löd ett klubbuttalande på fredagen. "LCFC kommer att sträva efter att var och en av dessa förfaranden bestäms av en lämplig och helt oberoende juridisk panel. Klubben har åtagit sig att säkerställa att alla anklagelser mot klubben fastställs korrekt och proportionellt, i enlighet med tillämpliga regler, av rätt organ och vid rätt tidpunkt." Medan LCFC skulle föredra att förfarandena är offentliga, så att klubbens supportrar och resten av världen kan informeras om de viktiga frågorna om fotbollsstyrning som kommer att övervägas, kräver de relevanta reglerna att dessa förfaranden genomförs konfidentiellt, och LCFC kommer därför inte att kunna kommentera dem ytterligare i detta skede. "Vi bekräftar klubbens ståndpunkt att vi kommer att fortsätta kämpa för Leicester Citys och alla klubbars rätt att fullfölja sina ambitioner, särskilt där dessa har etablerats på ett rimligt och rättvist sätt genom ihållande sportprestationer." Premier League och EFL har kontaktats för kommentarer. Leicester hänvisades till en oberoende kommission av Premier League för ett påstått brott mot PSR-reglerna på torsdagen. Leicesters uttalande efter att nyheterna sa att klubben skulle fortsätta "att ta noggranna råd om sin position och, om nödvändigt, kommer att fortsätta att försvara sig från alla olagliga handlingar från fotbollsmyndigheterna, om de försöker utöva jurisdiktion där de inte kan göra det, som inträffade tidigare i år". Det följde på EFL:s begäran till Leicester att skicka in en affärsplan för att visa hur de skulle följa utgiftsgränserna, efter att klubben förutspåddes vara på väg att överskrida sin PSR-tröskel i november. En oberoende panel beslutade dock att klubben inte behövde lämna in en affärsplan, vilket skulle ha lett till försäljning i januarifönstret. Premier League hänvisade också Leicester för att "misslyckades med att lämna in sina reviderade finansiella räkenskaper" till ligan. Det påstådda PSR-brottet hänför sig till den treåriga rapportperioden som slutar säsongen 2022/2023, under vilken Leicester degraderades från Premier League efter nio säsonger i rad. Klubben hade sagt att de var "extremt besvikna" över beslutet och tillade att de "upprepade gånger har visat sitt engagemang för P&S-reglerna genom sin verksamhetsmodell under en avsevärd period". Leicester sa också att de "kommer att fortsätta kämpa för alla klubbars rätt att fullfölja sina ambitioner, särskilt där dessa har etablerats på ett rimligt och rättvist sätt genom ihållande idrottsprestationer".

LCFC.COM

22/3 

Vad man säger i England

The Telegraph

Uppflyttning till Premier League verkar nu vara en prioritet för Leicester City. Det är ingen överdrift att antyda att vad som händer under de kommande två till tre åren beror på det. Leicester kommer att vara under press att sälja spelare före den 30 juni, oavsett anklagelse. Den stora frågan nu är vilken division de kommer att vara i nästa säsong och vilken inverkan ett potentiellt poängavdrag skulle få. Vi kan alla diskutera inkonsekvenserna i PSR och förseningen över Manchester Citys 115 överträdelser, men det här är en mycket oroande tid för Leicester.

Daily Mail

Leicester riskerar ett poängstraff efter att de anklagats för att ha brutit mot Premier Leagues utgiftsregler – men det verkar mycket osannolikt att det ska skada deras eventuella uppflyttning den här säsongen. Anklagelsen gäller säsongen 2022/2023, då Leicester degraderades från Premier League. Leicester är tvåa i Championship med en match mindre spelad än Leeds och har en stor chans att vinna automatiskt avancemang den här säsongen. Med tanke på att detta är en Premier League-anklagelse och Leicester för närvarande är en EFL-klubb, för att inte tala om den tid som krävs för att fastställa ett straff, verkar det osannolikt att poäng kan tas från dem denna mandatperiod.

Sky Sports

Liknande överträdelser av Everton och Nottingham Forest har mötts av Premier League-anklagelser, där Forest nu drabbats av fyra poängs avdrag och ytterligare ett möjligt poängavdrag för Everton kan följa. Men även om det ligger inom reglerna för att ett Premier League-regelbrott ska leda till att en klubb straffas i Championship, kommer Leicester inte att få poängavdrag den här säsongen. Premier League röstade på sin årsstämma förra sommaren för att införa nya regler för att snabba upp ekonomiska överträdelser - som hände med Everton och Forest - men de nya reglerna infördes efter att Leicester hade degraderats, och gäller därför inte för dem.

BBC

Leicesters hänvisning till en oberoende kommission för påstådda PSR-överträdelser har uppenbarligen frustrerat klubben men det finns mycket att ta hänsyn till. Foxes har understrukit sitt engagemang för att samarbeta i processen, något som gynnade Nottingham Forest som fick sitt straff reducerat med två poäng. Leicester ligger tvåa i Championship och varje straff den här säsongen skulle få enorma konsekvenser i uppflyttningsracet. Men det är drygt sex veckor kvar till slutet av Championship-säsongen och med tanke på att eventuella överklaganden också måste beaktas är det svårt att se att den här situationen är över då.

21/3

Leicester anklagas!

Leicester City anklagas i dag av Premier League för att ha brutit mot utgiftsreglerna under sina tre senaste säsonger i Premier League. Leicester har hänvisats till en oberoende kommission för att ha brutit mot vinst- och hållbarhetsregler (PSR) och underlåtit att lämna in granskad ekonomi. Om de befinns skyldiga kan de få ett poängavdrag. Leicester City är också föremål för en separat ekonomisk utredning av English Football League (EFL).

Leicester City har i dag gjort följande uttalande: "Leicester City är förvånade över de åtgärder som Premier League har vidtagit i dag. Klubben är oerhört besviken över att Premier League har valt att anklaga Leicester nu, trots klubbens ansträngningar att på ett konstruktivt sätt engagera sig i Premier League i de frågor som är föremål för denna anklagelse, även om Leicester för närvarande inte är en Premier League-klubb . Leicester City är fortfarande villiga och ivriga att engagera sig konstruktivt med Premier League och EFL för att söka en korrekt lösning av eventuella anklagelser, från rätt instanser och vid rätt tidpunkt. Klubben fortsätter att ta noggranna råd om sin ståndpunkt och kommer om nödvändigt att fortsätta att försvara sig från alla olagliga handlingar från fotbollsmyndigheterna, om de försöker utöva jurisdiktion där de inte kan göra det, vilket inträffade tidigare i år. Leicester City har upprepade gånger visat sitt engagemang för P&S-reglerna genom sin verksamhetsmodell under en avsevärd period, och uppnått efterlevnad samtidigt som de strävar efter sportambitioner som är helt trovärdiga med tanke på den konsekventa framgång som klubben har uppnått under den tiden, både nationellt och i europeiska tävlingar. När vi fortsätter att representera klubbens position kommer vi att fortsätta att kämpa för alla klubbars rätt att fullfölja sina ambitioner, särskilt där dessa har etablerats på ett rimligt och rättvist sätt genom ihållande idrottsprestationer. Klubben tackar sina supportrar för deras förståelse i denna fråga och för deras fortsatta stöd till vårt lag, vars framgångar på planen under säsongens sista veckor är vårt primära fokus."

20/3 

Fler landslagsspelare

Ännu fler Leicesterspelare har tagits ut till sina landslag för kval- play off- och vänskapsmatcher. Harry Souttar - Australien, Danny Ward - Wales, Yunnus Akgün - Turkiet, Patson Daka - Zambia, Tawanda Masvanhise - Zimbabwe samt Kelechi Iheanacho och Wilfred Ndidi, vars Nigeria ska möta Abdul Fatawus Ghana i en vänskapsmatch.

18/3 

Rast och vila!

Enzo Maresca har gett nästan alla spelare ledigt hela veckan för att de ska få återhämta sig inför omstarten av Championship. Några spelare rehabtränar efter skador och några har åkt på landslagsuppdrag. Callum Doyle är med England U21, Wout Faes med Belgien, Jannik Vestergaard och Mads Hermansen har tagits ut till Danmarks landslag.

15/3 

Ingen Vardy på söndag

Inför söndagens FA-cupmöte med Chelsea på Stamford Bridge har Enzo Maresca suttit ned och pratat med pressen. Han kunde först meddela att Jamie Vardy inte kan spela på grund av en lättare skada. Ricardo Pereira och Dennis Praet dras även de med lättare skador och förväntas vara tillbaka efter landskampsuppehållet. Kasey McAteer har dock mer rehabilitering att göra innan han är tillbaka i full träning. Wilfred Ndidi närmar sig dock startform och kan eventuellt finnas i startelvan på söndag. Enzo Maresca sa även att det inte finns något att lära av matchen mellan Chelsea och Leeds i den senaste FA-cupomgången, han sa att nyckeln kommer att vara att "åka dit och visa upp oss själva och spela vårt eget spel ".

14/3 

Vardy vill slå Chelsea!

Jamie Vardy säger att Leicester City är på väg till Stamford Bridge i helgen för att vinna. Senast i FA-cupen slog Leicester ett annat Premier League-lag, Bournemouth, och Vardy som har gjort fyra mål på 21 matcher mot Chelsea säger att Mauricio Pochettinos lag kan rubbas även på sin hemmaplan. Han sa till BBC Radio Leicester: "Vi går in i varje match och vill vinna så vi ska se till att vi är återställda, och på träningarna har vi tittat på hur Chelsea spelar och hur vi kan skada dem. Du måste bara se det som det är en annan ligamatch. Det finns inget annorlunda. De har haft sina problem, men har briljanta spelare och har de en bra dag är de ett otroligt lag."

12/3 

Dags att stirra tillbaka!

Det har varit en tuff vecka för Leicester City och deras supportrar, en vecka där det ekonomiska spöket har återvänt och hotar klubben. EFL tror att Leicester bryter mot de finansiella reglerna och har redan försökt påtvinga Leicester en affärsplan i ett försök att minska klubbens budget och transferutgifter. Sådana här problem är inte vad Leicester behöver nu när man även har problem i ligaspelet. Leicester har gått från att vara 14 poäng före närmaste lag till att nu endast leda Championship med ynka tre poäng. Ännu viktigare är gapet till det tredjeplacerade laget, i nuläget Ipswich Town, som nu är nere på fyra poäng. På söndag är det dags för kvartsfinal i FA-cupen mot Chelsea och sedan är det landslagsuppehåll. När Leicester återupptar ligaspelet igen, kan de faktiskt ha åkt ned på andra plats, detta om Leeds vinner mot Millwall på söndag. Har du aldrig hållit på Millwall förr, är det dags att göra det på söndag! Manager Enzo Maresca har annat att tänka på än PSR, vilket är helt utom hans kontroll. Han måste fokusera på de kontrollerbara, som om han vill ha Callum Doyles passningskvalitet på vänster sida av sitt försvar snarare än James Justins atletiska förmåga, eller Conor Coadys ledarskapsförmåga i mittförsvaret. Utöver det finns det inga andra riktiga uttagningsproblem och Jamie Vardy bevisade än en gång att han är vår bästa anfallare och han är i form. Vardy är mannen som rivaliserande fans älskar att hata. Han utsätts för hån och förnedring vart han än går, mest handlar det om hans fru. Han svarar sina hatare genom att göra det enda de inte vill att han ska göra – att göra mål. Sedan stirrar han på dem som för att säga "tack för att ni motiverar mig"!

Leicester verkar inte ha många vänner i Championship. Även om det har funnits mycket beundran för deras spelstil från många andra managers, finns det några som hatar Leicester. Det är flera klubbar, med Leeds som ledare, som pressat EFL att vidta åtgärder mot Leicester. Det verkar som att EFL verkligen har lyssnat på de andra klubbarna och det första brevet som uppmanade Leicester till en handlingsplan, lär ha sänts redan i början av november. Det lyckades dock Leicester, helt lagligt, att få förkastat. Det försöket från EFL har skapat konspirationsteorier om att EFL är ute efter att straffa Leicester. Maresca sa efter matchen mot Coventry att Leicesters segerrad hade "irriterat folk" och nu senast klagade han, för första gången, på att domarna verkar göra allt för att stjälpa Leicester med domslut som är helt felaktiga. Domaren Samuel Barrotts framträdande i matchen mot Hull kommer inte att minska konspirationsteorierna, särskilt inte när han, efter att han lät bli att visa Jean Michael Seri ett andra gult kort när han stoppade en snabb frispark. Barrott stoppade ned handen i fickan, insåg att han skulle behöva visa ut Seri och tog upp en tom hand! Det gjorde att flera Leicesterspelare skrattade ironiskt åt beslutet, som de kände var ett av flera mycket underliga domslut från Barrott. Underliga och förvirrade domslut är väl knappast en konspiration dock! Leicesterfansens sång om att EFL och domarna är korrupta förvånade dock inte vare sig journalister eller kommentatorer.

Leicester har inte anklagats för något brott mot PSR ännu och står inte inför något poängavdrag som kan påverka deras uppflyttning. Men det är ett faktum att både EFL och Premier League tror att de har stark bevisning för att driva på anklagelserna och sedermera någon form av sanktion. Medan vissa tror på konspirationen och att EFL är ute efter att statuera ett exempel med Leicester, finnas många Leicester-fans som kommer att acceptera att om klubben har brutit mot reglerna så förtjänar de en sanktion. Det är "gänget" som skyller allt på fotbollsdirektören Jon Rudkin. Han är enligt dessa supportrar "skurken" som försatt Leicester i den situation de befinner sig i. Även han råkade ut för fansens missnöje i form av nidsånger under matchen mot Hull. Jamie Vardy stirrar på de rivaliserande fansen när han gjort mål, det är precis vad Leicester nu också behöver göra!

8/3 

Enzo har pratat med pressen

Enzo Maresca har suttit ned och pratat med pressen inför morgondagens bortamatch mot Hull City.

Först berättade han att Jamie Vardy kommer att bedömas inför resan till Hull imorgon Han sa att han inte har någon skada, men han "hanteras". "Efter Sunderland-matchen har han inte tränat med oss. Det är inget fel men vi får se imorgon. Det är inte en skada, det är bara vi måste hantera honom på grund av hans ålder."

Jannik Vestergaard återvänder från avstängning till matchen mot Hull City. Conor Coady imponerade i hans ställe mot Sunderland på tisdagskvällen, så Maresca fick frågan hur han ska klara av att ha dem båda tillgängliga. "Det är alltid svårt. Inte bara för att Conor spelade och vi vann, utan också tidigare har det varit svårt att lämna honom utanför eftersom han är en viktig spelare för oss. Han gör ett fantastiskt jobb både på och utanför planen. Det viktiga är att de båda är tillgängliga."

Den här veckan har vi sett flera rapporter om potentiella problem med Leicester Citys ekonomi. Maresca berättade vad han visste om den nuvarande situationen. "Jag har fått höra samma sak som ni kan läsa överallt. I det här ögonblicket är det inget jag lägger fokus på." Maresca fick frågan om han är orolig för att den ekonomiska situationen kan påverka hans spelare, och hur han kommer att klara det. "Jag tror att vi måste vara fokuserade. Samtidigt är det något vi inte gillar, men vi har tio matcher till och det är det viktigaste för oss. Inom kommande dagar, nästkommande veckor får vi se vad som händer. Men det är något jag inte kan kontrollera."

Maresca fick också frågan om det nu finns ett ökat tryck att ta sig upp till Premier League, med tanke på rapporterna kring klubbens ekonomi. "Nej, vi har alltid sagt att det var viktigt med uppflyttning till Premier League. Eftersom jag inte vet vad som händer förändrar det inte hur jag känner."

Med bara tio matcher kvar fick Enzo Maresca frågan vad de behöver göra för att uppnå sitt mål om uppflyttning. "Vi är nära, tio matcher kvar. Vi måste fokusera match för match, försöka vinna så mycket som möjligt. Om du börjar tänka på hur många vinster du behöver är det ett stort misstag. Nu kämpar alla lag för att överleva eller vinna Varje match kommer att bli svår."

Till sist fick Maresca frågan hur fansen kan hjälpa laget under säsongens avslutning. "Bara fortsätta som de gjort, borta eller hemma. Jag har sagt sedan dag ett att de har gjort fantastiskt i att försöka få spelarna dit de förtjänar att vara."

7/3 

Leicester slinker undan?

Engelska fotbollsligan (EFL) har lämnat ett uttalande om Leicester City efter att ha indikerat att klubben var på väg att bryta mot finansreglerna. Leicester City hävdade att de enligt gällande regler inte var skyldiga att skicka in en finansplan till EFL efter deras begäran tidigare denna säsong. Club Financial Reporting Panel (CFRP) har dömt till förmån för Leicester, men ligan säger att reglerna kommer att ändras framöver. Rapporter tidigare i veckan antydde att Leicester skulle kunna få ett poängavdrag efter påståenden om att Premier League- och Championship-rivaler misstänkte dem för att ha brutit mot finansreglerna förra säsongen. EFL:s uttalande betyder att det är nästan säkert att de inte kommer att ställas inför åtal före slutet av denna säsong. Nedflyttning förra säsongen innebar att Leicester inte var tvungna att visa sina räkenskaper för Premier League. Men om de blir uppflyttade måste de skicka in finansrapporter från de tre föregående säsongerna till ligans funktionärer före nyårsafton. Nya regler dikterar att klubbar måste leverera sina finansiella revisioner senast detta datum så att straff för "enkla" ekonomiska överträdelser kan delas samma säsong, vilket sågs i fallen med Everton och Nottingham Forest i januari. Båda klubbarna kan bli föremål för poängavdrag, för andra gången i fallet med Everton. Leicester Citys att årsredovisning för säsongen 2022/2023 kommer att publiceras i slutet av denna månad. De gjorde förluster på 125,5 miljoner pund under de första två säsongerna av den nuvarande treårscykeln. I ett uttalande på onsdagen sa EFL: "Tidigare denna säsong, baserat på finansiell information som lämnats av klubben, drog EFL:s oberoende 'Club Financial Reporting Unit' (CFRU) slutsatsen att klubben förutspådde att bryta mot lönsamhets- och hållbarhetsförlusten (P&S) gränser för den treårsperiod som slutar med räkenskapsåret 2023/2024. CFRU fann att det var lämpligt enligt P&S Regel 2.9 att kräva att Leicester City Football Club skickar in en affärsplan för att visa hur man planerade att följa EFL:s P&S-utgiftsgränser. Klubben hävdade att den relevanta P&S-regeln inte gällde den, vilket innebär att CFRU inte hade rätt att kräva en affärsplan för säsongen 2023/2024. Den ärendet hänvisades av klubben till den oberoende klubbens finansiella rapporteringspanel (CFRP) som drog slutsatsen att enligt reglerna som för närvarande skrivna gällde regel 2.9 inte för klubben och därför var den inte skyldiga att lämna in och godkänna en verksamhetsplan." EFL tillade: "CFRP-beslutet har publicerats idag och kommer att hjälpa till att informera EFL om de potentiella regeländringar som kommer att föreslås för övervägande av Championship-klubbar i framtiden för att säkerställa att alla klubbar behandlas lika enligt reglerna. "Leicester City är ansvarigt för att uppfylla sina skyldigheter med avseende på P&S-reglerna som kommer att bedömas tillsammans med alla andra klubbars bidrag i enlighet med ligans etablerade processer. Ligan kommer inte att kommentera detta i nuläget."

6/3 

Vinst i "sämsta matchen"

Trots att Leicester City egentligen var sämre igår mot Sunderland, än man varit i de tre förlustmatcherna innan, lyckades Foxes kämpa till sig en uddamålsvinst mot Black Cats. Förutom de första 15 minuterna, då Leicester med lite flyt hade kunnat göra tre mål, var det hemmalaget som dominerade matchen. Enzo Maresca sa efter matchen att City presterade på en högre nivå i sina förluster mot Middlesbrough, Leeds och QPR,  "Efter de tre förlusterna i rad var det viktigt att vinna matchen ikväll," sa Maresca. "Förmodligen var kvällens match den sämsta. Speciellt i andra halvlek spelade vi inte bra. Åtminstone spelade vi inte som vi spelade i de tre matcherna vi förlorade. Men i slutändan handlar fotboll om att ta chanser. Vi skapade många chanser i de tre förlusterna som vi inte gjorde i kväll. Vi började första halvlek igen med många klara chanser där vi borde gjort mål. Men lyckligtvis gjorde vi ett mål genom Jamie. Sättet som de kämpade på tillsammans som ett lag, är en viktig sak. Jag sa till dem, om vi vill förbättra oss som ett lag måste vi också lida tillsammans och vinna matcher på ett fult sätt som ikväll." Det var särskilt viktigt att Leicester vann igår eftersom Ipswich och Leeds också vann.

4/3 

Har Leicester brutit mot FFP?

Nu kommer rapporter som antyder att Leicester City misstänks ha brutit mot FFP-reglerna i slutet av förra säsongen. Leicester City står inför ett potentiellt poängavdrag i Premier League nästa säsong om de går upp direkt igen, enligt rapporter. Foxes toppar för närvarande Championship med 11 matcher kvar att spela. Trots att de förlorat sina tre senaste matcher är Leicester fortfarande favoriter till att återvända till Premier League. The Sun har dock rapporterat att City står inför hot från klubbar i både Premier League och Championship på grund av två brott mot Financial Fair Play (FFP) reglerna. Det sägs att några klubbar misstänker att Leicester bröt Premier Leagues gräns på max 105 miljoner pund i förluster under de tre åren som avslutades förra säsongen. Dessa rivaler sägs också hävda att Leicester kommer att gå över gränsen för de sammanlagda förlusterna på £83 miljoner de kan göra under året som slutar med den pågående säsongen. Rapporten hävdar dock att uppflyttning tillbaka till Premier League kan vara ett kryphål för att undvika sanktioner. Leicester har ännu inte släppt sitt resultat för året som slutar 2023. Enligt Premier Leagues regler för lönsamhet och hållbarhet (PSR) står Everton och Nottingham Forest inför straff för sina påstådda överträdelser under samma period. Premier League-lag tillåts att förlora maximalt 35 miljoner pund per säsong under tre säsonger, men det finns ett antal förluster, såsom investeringar i ungdomsutveckling eller infrastrukturprojekt, som är tillåtna. Båda klubbarna har ansetts ha brutit mot dessa gränser, och detaljerna om deras utgifter kommer att analyseras ytterligare vid deras kommande förhör. Båda klubbarna var tvungna att lämna in sina siffror för 2022/2023 den 31 december och det rapporteras att Leicester skulle ha varit i samma position, men deras nedflyttning i maj innebar att de inte behövde avslöja sina siffror. Under de tre föregående säsongerna (2019/2020, 2020/2021 och 2021/2022) gjorde Leicester en förlust på minst 141,75 miljoner pund – klart över gränsen. Sommaren 2022 skar City ner sina utgifter avsevärt för att undvika att bryta mot några regler. Wout Faes kom för bara 15 miljoner pund först efter att Wesley Fofana tvingat fram en flytt på 70 miljoner pund till Chelsea. Över 25 miljoner pund spenderades i januari 2023 för att värva Harry Souttar och Victor Kristiansen innan knappt 40 miljoner pund spenderades efter nedflyttning. Leicesters försvar kommer i deras spelarförsäljning. Vid sidan av Fofanas transfer, samlade City in cirka 100 miljoner pund i spelarförsäljning för Harvey Barnes, James Maddison, Timothy Castagne och George Hirst plus ytterligare besparingar genom spelarlöner efter att Youri Tielemans, Jonny Evans, Ayoze Perez och Caglar Söyüncü lämnat på fria transfers.

3/3 

Ricardo och Praet skadade

Ricardo Pereira saknades i gårdagens förlustmatch mot Queens Park Rangers. Ricardo sträckte baksida av ena låret på träning och som det ser ut nu spelar han inte mer denna månad. Dennis Praet drog på sig samma typ av skada redan efter 15 minuter av matchen mot QPR och tvingades utgå. Därmed har Enzo Maresca ont om central mittfältsspelare eftersom Wilfred Ndidi ännu inte är tillbaka från sin skada. Endast Kiernan Dewsbury-Hall, Harry Winks och Yunnus Akgün finns att tillgå av seniorspelare. Tufft eftersom nästa match redan är på tisdag, borta mot Sunderland.