Blue Army Sweden

Blue Army Sweden är en inofficiell supperterklubb till "världens finaste fotbollsklubb" Leicester City FC. Klubben startade i Hallsberg 1999 och de flesta av oss har varit Leicestersupportrar sedan 60-70-talet. Vi är en ganska liten klubb men vi har medlemmar över hela Sverige, från Umeå i norr till Malmö i söder.

Ett par av oss blev Leicestersupportrar redan i början av 60-talet men 1969 började det för de flesta, det var då Sveriges Television startade sina sändningar av fotbollsmatcher från England i det legendariska tv-programmet Tipsextra. Sören och Kenneth, som då gick i skolan tillsammans, blev båda förtjusta i det frejdigt spelande laget i sina blå/vita ställ. Under några år var båda två medlemmar i den dåvarande "Leicester City Supporters Club", klubbnålarna har vi kvar!

Även under 70-talet fick Leicester fler svenska supportrar, trots att de inte visades alltför ofta i tv. Blue Army Swedens tillkomst dateras dock till januari 1999, då Sören, Kenneth och Leif reste till London för att se favoriterna live för första gången, det var en kylslagen match på Selhurst Park mot Wimbledon där Leicester vann med 1-0 tack vare ett drömmål av Steve Guppy. Då träffade vi Jocky från Weybridge, Leicestersupporter sedan födseln. Då föddes också idén om Blue Army Sweden.

Vi har sedan dess sett otaliga matcher ihop med den glade engelsmannen. Sedan har vi växt långsamt och är idag 35 medlemmar, du ser oss på bilder här nedanför med det årtal var och en började hålla på Leicester City. Vi har dessutom vid ett flertal tillfällen träffat en legend i Leicester City, Steve Walsh, och vi är stolta att idag kunna säga att han är vår supporterklubbs främsta supporter och beskyddare! Vår PATRON!

Patron

Steve Walsh

Vår främste supporter och beskyddare, han spelade 450 matcher för Leicester City mellan 1986-2000. Två gånger vinnare av Ligacupen. En av de stora legenderna i Leicester City!

Medlemsansökan görs enklast via kontaktformuläret här nedanför. Men även de som inte vill bli medlemmar är välkomna att höra av sig till oss. Vi välkomnar all kontakt med likasinnade runt om i landet och världen!

Kontakta oss