Transfernytt

De flesta transferrykten sprids i ekonomiskt syfte, dels är det är spelaragenter som vill haussa upp sina spelare för att eventuellt kunna trissa upp försäljningspriset, och därmed även sin egen profit. Dels är det nyhetsmedia som får fler annonsörer ju mer trafik de har på sina sidor. Då är ju spridande av transferrykten ett bra sätt att få fler klick. Framför allt lockar rykten om stora spelare tidningar att sprida rykten vidare för att få fler besökare.
Nästan 100 spelare sades vara aktuella för Leicester City sommaren 2021. Ett par rykten visade sig stämma men 97% var bara rent trams.
Intressant att nämna i sammanhanget är att Leicester Citys rekryteringsprocess oftast innebär att man scoutar en spelare i upp till två år.
På denna sida rapporterar vi därför bara om det vi får kännedom om genom våra egna kanaler. Framför allt en källa med stor insyn i klubben som vi valt att kalla Insider.

Nästa transferfönster: Januaritransferfönstret är öppet från 1/1-2022 till midnatt 31/1-2022.

Rapporter från vår Insider-källa med insyn i LCFC:

Januari:

Trots att Brendan Rodgers sagt att några nyförvärv troligen inte kommer in i januarifönstret, meddelar nu vår källa att Leicester varit i kontakt med franska klubben Angers. Spelaren som man sägs förhandla om är den 18-årige anfallaren Mohamed Ali Cho. Enligt vår källa kan ett bud från Leicester komma innan helgen.

Ett nytt rykte säger att Leicester är villiga att plocka in Christian Eriksen som just nu är klubblös. Enligt vår kontakt är det inte aktuellt, Leicester är främst ute efter en mittback just nu.

Det sägs från initierat håll att Youri Tielemans agent har träffat representanter från Arsenal. Det må vara sant, men enligt vår källa har ingen klubb hört av sig till Leicester City ännu.

Insider meddelar idag (5/1) att Leicester lämnat en förfrågan till Burnley om James Tarkowski. Man har även frågat Liverpool om Nat Phillips (just nu utlånad till Stuttgart), samt ytterligare en icke namngiven mittback. När det gäller Charles De Keteleare, leder Leicester jakten på honom. Tottenham och Leverkusen är huvudrivaler. Samtidigt säger Insider att Philippe Coutinho desperat vill lämna Barcelona. Aston Villa, Leicester och Newcastle är möjliga adresser. Har dock svårt att tro på att Coutinho vill komma till England och vara indragen i en bottenstrid. Problemet är hans lön, av de tre nämnda klubbarna är det nog bara Newcastle som kan betala vad han vill ha.

Brügges mittfältare Charles De Ketelaere är på Leicesters radar. Den attackvillige 20-åringen är landslagskompis med Youri Tielemans och Timothy Castagne. Affären kan bli av först till sommaren dock.

December:

Insider rapporterar att Leicester blickar mot Skottland. Rangers nigerianske mittfältare Joe Aribo och Aberdeens högerback Calvin Ramsay är i skottgluggen.

Insider meddelar att Brendan Rodgers vill förstärka försvaret i januarifönstret. Innan eventuella försäljningar finns 220 miljoner kronor att värva för. Insider säger att Leicester kan komma att lägga ett bud på Inters mittfältare Matias Vecino. Spelaren vill bort från Inter och har tidigare varit aktuell för Napoli.

Jag ställde en direkt fråga till vår källa: "är det någon substans i ryktet som säger att Leicester är intresserade av att värva Pontus Jansson från Brentford"? Svaret: "Det är inget jag hört, men med tanke på att Jonny Evans gick sönder igen och att Vestergaard inte imponerat, så är det tänkbart att man vill förstärka. Skulle jag gissa är man mer intresserade av James Tarkowski, vars kontrakt också går ut till sommaren".

Leicester siktar på en dubbeltransfer i januari, två Juventusspelare. Adrien Rabiot, 26-årig fransk mittfältare och Federico Bernardeschi, 27-årig italiensk yttermittfältare. Egen fundering: betyder detta att Tielemans försvinner?

Leicester är på jakt efter Derby Countys U-18 försvarare Dylan Williams.

November:

Insider ser tecken på att det som vanligt blir en lugn januari för Leicester när det gäller nyförvärv. Det enda som kan förändra det är skador.

Oktober:

Enligt insider, skulle Burnleys mittback James Tarkowski helst av allt spela för Leicester när hans kontrakt går ut till sommaren. Han har varit aktuell för Leicester i flera omgångar, men det har alltid fallit på transfersumman.