Transferrykten

Nästa transferfönster

Sommaren 2024: 14/6 - 2/9 

9/7

Enligt flera olika källor förhandlar Leicester med Juventus om Mattias Soulé. Leicester ska ha bjudit €25 miljoner för den argentiske U20-anfallaren.

7/7

Enligt vår toppkälla är Celtics mittfältare Matt O´'Riley aktuell som ersättare till Kiernan Dewsbury-Hall.

6/7

Fyra spelare förväntas skriva på för Leicester City de närmaste dagarna - Bobby De-Cordova Reid (fri transfer från Fulham), Abdul Fatawu (från Sporting £14M), Michael Golding (från Chelsea £5M) och Caleb Okoli (från Atalanta £13M).

Dessutom ryktas att Leicester är intresserade av Callum O´Hare som är fri agent efter att ha lämnat Coventry City.

2/7

Tallares har förkastat Leicester Citys bud på £15 miljoner för mittfältaren Ramon Sosa. Enligt "vår insider" har han en försäljningsklausul som motsvarar £15,8 miljoner. Dags för Leicester att lägga på £800k om man vill värva spelaren.

30/6

Nu börjar verkligen ryktena rasa in!

Leicester förhandlar enligt uppgifter om att göra Paraguays ytter Ramon Sosa till säsongens första nyförvärv. 24-årige Sosa värderas till cirka 15 miljoner pund  och Talleres, hans klubb i Argentina, sägs vara villiga att släppa honom i sommar.

Leicester City förväntas ta sig an Southampton i en match om Sloveniens mittfältare Timi Elsnik. Elsnik, 26 år, har fångat scouternas ögon vid EM 2024 när han hjälpte Slovenien att spela oavgjorda matcher mot Danmark, Serbien och England för att kvalificera sig från grupp C och gå till sextondelsfinal mot Portugal på måndag. Enligt Daily Mail har han blivit scoutad av Lyon och Lazio, men det är Leicester och Southampton som är mer benägna att ha råd med en prislapp på 5,5 miljoner pund. En affär kan bli klar i veckan.

Standard Lièges underbarn Hakim Sahabo kan lämna belgiska Jupiler Pro League bara ett år efter att han kom till klubben från Lille eftersom han är kopplad till en flytt till Premier League eller tyska Bundesliga. Leicester City leder racet för att värva den Rwandiske landslagsmannen och är enligt uppgift villiga att betala 5 miljoner dollar för att säkra transfern, enligt det belgiska nyhetsmediet l'Avenir Sport.

Abdul Fatawu har sagt till Modern Ghana att han kommer att skriva på en permanent övergång till Leicester.

28/6

Enligt Fabrizio Romano är en bytesaffär mellan Leicester City och Brighton & Hove Albion pågående. Till BHA går Kiernan Dewsbury-Hall och Leicester får polske mittfältaren Jakub Moder och dessutom drygt £25 miljoner. Enligt Romano är spelarna vid respektive klubb för läkarundersökning idag.

Samtidigt har Chelsea hört av sig till Leicester om att värva KDH!

24/6

Wout Faes vill lämna Leicester i sommar och klubben är villiga att sälja honom om ett tillräckligt bra bud dyker upp. Och som av en händelse: FC  Barcelona vill värva Faes! Återstår att se om Katalanerna matchar Leicesters värdering!

19/6

Ska det bli Graham Potter som blir Leicester Citys näste manager? Det verkar i alla fall vara på gång, för den trovärdige journalisten Fabrizio Romano skriver att förhandlingar mellan Potter och Leicester pågår.

9/6

Jakten efter en ny manager i Leicester City pågår och rykten kommer och går. Hetaste tipsen just nu; Graham Potter (The Telegraph), Ole-Gunnar Solskjaer (The Sun) och Steve Cooper (Leicester Mercury). Av dessa källor är The Sun inte speciellt pålitlig, men Solskjaers namn har nämnts ihärdigt från tidningen en tid nu.

27/5

Enzo  Maresca är storfavorit att bli ny manager i Chelsea, förhandlingar om kompensation till Leicester sägs pågå. Samtidigt dyker ett par namn upp som eventuella ersättare till Maresca - Queens Park Rangers nuvarande och Hammarbys förre manager Martí Cifuentes och Stuttgarts Sebastian Hoeneß.

24/5

Chelsea har som bekant sparkat manager Mauricio Pochettino och är nu ute på jakt efter en ny manager. De sägs ha två huvudkandidater; Ipswich Towns Kieran McKenna och Leicester Citys Enzo Maresca. Enligt "vår insider" är Maresca just nu Chelseas favorit. Maresca har en frisläppningsklausul i sitt kontrakt, den tros vara £8,5 miljoner men stiga till £10 miljoner om Leicester går upp i Premier League, vilket ju skett. Enligt samma källa har McKenna en klausul som säger £4 miljoner. I det fall Leicester förlorar Maresca säger vår källa att Leicester kommer att försöka värva West Bromwich Albions manager Carlos Corberan. Silly Season-snurren har börjat!

18/5

Kasper Schmeichels kontrakt med Anderlecht går ut till sommaren. Han har tidigare sagt att han är positiv till en eventuell återkomst till Leicester i framtiden. Hans tidigare vistelse i klubben varade i 11 år, han lämnade 2022 och flyttade till franska klubben Nice. Kasper Schmeichel är fortfarande danska landslagets nummer 1 och han passerade 100 landskamper i en vänskapsmatch mot Schweiz i mars i år.

Vi har idag noterat att Leicester kopplas ihop med ännu en målvakt, Christos Mandas från Lazio. Mads Hermansen har varit det föredragna förstahandsvalet den här säsongen, med Jacub Stolarczyk och Danny Ward som andra och tredje alternativ, medan Daniel Iversen varit utlånad till Stoke. Detta visar att vi återigen kan få se en förändring. Möjligen kan en flytt för Greklands U-21-landslagsmålvakt Mandas tyda på att Danny Ward och Daniel Iversen kommer att lämna Leicester.

15/5

Leicester City förbereder ett bud på Blackburn Rovers skyttekung Sammie Szmodics efter att Enzo Maresca har börjat peka ut mål för sommartransfers.

8/5

Vår "insider" meddelar följande - EXKLUSIVT: Leicester kommer att värva 24-årige mittbacken Gabriel Pereira. Brasilianaren är väldigt sugen på en flytt till East Midlands från Gil Vicente i Portugal. Stor men skicklig försvarare. Transfersumman förväntas bli runt £5 miljoner.

1/5

Kiernan Dewsbury-Hall vill inte lämna Leicester City men kan ändå bli tvungen att lämna sin moderklubb. Mittfältaren har spelat en avgörande roll för laget denna msäsong. 25-åringen har gjort 12 mål och 16 assist hittills, och till glädje för alla fans har Dewsbury-Hall uttryckt sin önskan att om stanna kvar i East Midlands. När han intervjuades vid klubbens utmärkelsemiddag sa han: "Jag har varit i den här klubben sedan jag var 8 år gammal... Jag har inte för avsikt att lämna." Mittfältarens prestationer den här säsongen har betytt att han fått beundrande blickar från andra håll. Brighton kopplades ihop i januari och förväntas göra ett nytt försök i sommar. Manchester United är också beundrare av Dewsbury-Hall. Medan han har uttryckt sin önskan att stanna, kan Leicesters svåra ekonomiska situation tvinga dem att sälja sin värdefullaste spelare. Leicester gick back 89,7 miljoner pund förra säsongen och har redan åtalats av Premier League för att ha brutit mot vinst och hållbarhetsreglerna. De kan behöva sälja en nyckelspelare i sommar för att säkerställa att de inte bryter mot EFL:s egna utgiftsregler. Om Dewsbury-Hall går vidare skulle det i hög grad hjälpa upp situationen.

Bologna vill förhandla fram en "rabatt" med Leicester City för Victor Kristiansen i sommar efter att hans låneavtal går ut. Det påstår Bologna-tidningen Il Resto del Carlino, som säger att den Bologna mer än gärna vill behålla Leicester-spelaren om priset är det rätta. Vänsterbacken har varit utlånad till Bologna sedan sommaren, han har varit ordinarie för Serie A-laget, och gjort fyra assist på 29 matcher. De har en option att köpa honom från Leicester på permanent basis men "vill förhandla fram en rabatt" på den tidigare överenskomna summan på 15 miljoner euro. Det är oavsett om de kvalificerar sig till Champions League eller inte. Det verkar som om planen är att prata med Leicester för att försöka komma fram till en bättre affär för sig själva.

18/4

Leicester har fångat den brasilianska målmaskinen Jeh på sin värvningsradar, oavsett om de går upp i Premier League sig eller inte. Enligt Filbert Way är den tidigare spelaren som blev scout, Sean St. Ledger, i Brasilien för att ta en titt på anfallaren Jeh. Han spelar för närvarande för Ponte Preta, i Brasiliens andra division. Jeh har gjort 16 mål på 46 ligamatcher hittills under säsongen. Huruvida man kan översätta den typen av målskytte till de engelska ligorna är en omtvistad fråga, men det som verkar uppenbart är att brasilianska spelare erbjuder valuta för pengarna, och många av dem hamnar i giganterna i europeisk fotboll, Barcelona och Real Madrid. Leicester ser tydligt något i honom och kommer sannolikt att hålla koll på honom ett tag till.

Det är en verklig möjlighet att Enzo Maresca kan lämna Leicester City! Sevilla har placerat Leicester Citys manager Enzo Maresca högst upp på sin lista över alternativ för att ersätta Quique Sanchez Flores i sommar. Det säger journalisten Samuel Silva, som rapporterar att Maresca för närvarande är en del av en tremanslista på favoriter som övervägs. Maresca är ett långsiktigt mål för klubben, efter att ha ansetts vara en kandidat att hålla ett öga på av de klubbansvariga under en längre tid. Huruvida Leicester kan säkra uppflyttning tillbaka till Premier League kommer att påverka eventuella beslut om hans framtid, trots att han har ett kontrakt till 2026. Sevilla skulle behöva förhandla med Leicester för att få honom om de gjorde honom till sitt främsta mål, men det sägs att Maresca alltid har känt sig väldigt nära den spanska klubben och att han skulle tycka om fansen om han blev utsedd, båda faktorer som uppmuntrar dem att flytta. Det finns alltså en "verklig möjlighet" att han lämnar Leicester och flyttar till Sevilla i sommar.

14/4

Leicester City har börjat planera för sommarens transferfönster. Leicester hoppas fortfarande på att omedelbart återvända till Premier League, trots dåliga resultat den senaste tiden. I kulisserna håller redan transferplaner på att utarbetas inför en potentiell återkomst till Premier League. Det hävdas från initierade källor att scoutinguppdrag pågår. Enligt journalisten Alan Nixon har Leicester skickat den tidigare spelaren och klubbscouten Sean St Ledger på ett scoutuppdrag till Brasilien. St Ledger, som anses vara en "toppspion", håller koll på två icke namngivna spelare som kan vara "fyndtransfers".  Det verkar dock som att mycket kommer att bero på vilken division Foxes hamnar i, eftersom ekonomin förväntas bli mer begränsad om de blir kvar i Championship. Det har blivit ganska uppenbart att en anfallare kan behövas, Jamie Vardy fyllde 37 år i Janaury och kan lämna klubben i sommar när hans kontrakt löper ut, så han kommer att behöva ersättas. Även mittfältet är definitivt ett område som behöver förstärkas och City försökte få in Stefano Sensi under vintern, men den affären gick inte att förverkliga. Kiernan Dewsbury-Hall verkar ganska sannolikt att försvinna eftersom hans försäljning skulle hjälpa till att balansera ekonomin, så kanske en offensiv mittfältare kan läggas till på önskelistan. Leicester skulle behöva snabbare mittbackar, eftersom både Wout Faes och Jannik Vestergaard behöver någon snabbare spelare vid sin sida. Bortsett från det kommer de förmodligen inte att ha mycket pengar att spendera på andra positioner, så det är prioriteringarna i sommar. Enligt Football Insider kan Tottenham komma att värva Kiernan Dewsbury-Hall för 30-40 miljoner pund i sommar.

15/3

Transferrykten publicerade på TCF Filbertway - HÄR