Transfernytt

De flesta transferrykten sprids i ekonomiskt syfte, dels är det är spelaragenter som vill haussa upp sina spelare för att eventuellt kunna trissa upp försäljningspriset, och därmed även sin egen profit. Dels är det nyhetsmedia, som får fler annonsörer ju mer trafik de har på sina sidor. Då är ju spridande av transferrykten ett bra sätt att få fler klick. Framför allt lockar rykten om stora spelare folk att klicka på artiklarna.
Leicester Citys rekryteringsprocess innebär oftast att man scoutar en spelare i upp till två år. Så hastigt uppkomna rykten, är lika ofta just bara rykten.
På denna sida rapporterar vi bara om, det vi får kännedom om via våra egna kanaler. Framför allt en källa med insyn i klubben, som vi valt att kalla Insider.

Nästa transferfönster: Sommarfönstret 2022 - 9/6 - 31/8 kl. 00:00

Transferrykten sommaren 2022:

Juni:

Fabrizio Romano skriver att Arsenals intresse för Youri Tielemans har svalnat. Det finns andra intresserade klubbar, men eventuellt kan Tielemans bli kvar i Leicester. Romano skriver viadre att om Tielemans blir kvar, kommer han att skriva på en kontraktsförlängning i september.


Andrahandskällan rapporterar att Leicester sitter i förarsätet när det gäller att värva Charles De Ketelaere och den kontraktslöse Christian Eriksen.


Enligt en andrahandskälla, dvs inte alls säker, är Leicester City nästa val för Mohamed Elyounoussi om han inte kan komma överens med Southampton om ett nytt kontrakt.


INSIDER meddelar att Leicester "hört sig för" om Rennes vänsterback Adrien Truffert.


Enligt den italienske sportjournalisten Fabrizio Romano, specialist på transferinformation och med över 6 miljoner följare på Twitter, kommer Arsenal att börja förhandla med Leicester om Youri Tielemans vilken dag som helst.


Det är väldigt tyst just nu säger vår INSIDER. Det enda det talas om just nu är att West Bromwich Albion är intresserade av Hamza Choudhury. Från en osäker källan har han dock hört att Leicester ska vara intresserade av Monacos 21-årige mittfältare Sofiane Diop.


Maj:

INSIDER: Manchester City är mycket intresserade av Leicesters U-23 mittback Ben Nelson.


Nottingham Forest gick upp i Premier League och vill kanske värva mittfältaren James Garner permanent från Manchester United. Men även Leicester är intresserade av 21-åringen.


INSIDER: AC Milan förbereder ett bud på Brügges Charles De Ketelaere, det har fått Leicester att även de förbereda ett bud. William Saliba är en spelartyp som Leicester behöver. Han är 192 cm lång och mittback. 21-årige Saliba tillhör Arsenal men harde senaste säsongerna varit utlånad till Saint-Etienne, Nice och Marseille.


Enligt en förstahandskälla är Leicester en av tre klubbar som vill värva Manu Koné från Borussia Mönchengladbach, de andra två klubbarna är Manchester United och Juventus. Koné är 21 år, central mittfältare, fransk U21-landslagsman, marknadsvärde 15 miljoner Euro och han har ett år kvar på sitt kontrakt.


INSIDER: Leicester City, OGC Nice samt en icke namngiven tysk klubb är i dragkamp om Bristol Citys mittfältare Han-Noah Massengo. Den 20-årige fransmannen kom fram i Monaco och har spelat för Bristol City sedan 2019. Hans marknadsvärde sägs vara omkring 40 miljoner kronor.


INSIDER: Leicester kan tänka sig att sälja både Boubakary Soumare och Jannik Vestergaard i sommar. Båda spelarna kan få lämna klubben bara ett år efter att de värvades. Caglar Söyüncü har ett år kvar på sitt kontrakt och kan även han få lämna Leicester i sommar. En handfull klubbar sägs vara intresserade av turken som är prissatt till 45 miljoner Euro av Transfermarkt. Klubbarna är Juventus, Chelsea, Real Madrid och Manchester City.


INSIDER: Brendan Rodgers vill gärna värva Ademola Lookman, men andra prioriteter kan komma att stjälpa de affären. Det är så att Kasper Schmeichel kan tänka sig att byta klubb och i så fall önskar att bli såld så Leicester tjänar en slant på honom. Information som Insider fått en av de trovärdigaste källorna säger att Leicester kan tänka sig att spräcka transferrekordet i klubben för att värva Brighton & Hoves målvakt Robert Sanchez som värderas till 50 miljoner pund!


Leicester vill ersätta Youri Tielemans med Lyons Houssem Aouar, man sägs även vara intresserade av Eindhovens mittfältare Ibrahim Sangaré. Den sistnämnde sägs även vara av intresse för Newcastle och källan för ryktet är inte den mest pålitliga.


INSIDER: Charles De Ketelaere är på tapeten igen, flera klubbar är intresserade av Brügges anfallare/mittfältare. Hans imponerande statistik för säsongen: 43 matcher i liga och Champions League, har skapat 88 chanser, 59 lyckade dribblingar, 54 lyckade tacklingar,  vunnit 49 nickdueller, 38 skott på mål, 14 mål och 9 assist.  Leicester har enligt insider förberett ett bud på €30M.


April:

INSIDER: Christian Iversen - Brentfords danske mittfältare, Brennan Pryce Johnson - 20-årig ytter som spelar för Nottingham Forest, Seko Fofana - 26-årig mittfältare i franska Lens och Ibrahim Sangaré - 24-årig mittfältare i PSV Eindhoven sägs alla vara av intresse för Leicester City. Samtidigt har Middlesborough visat intresse för Leicesters danske målvakt Daniel Iversen.

Leicester kommer att försöka köpa loss Ademola Lookman från RB Leipzig i sommar. Leicester har en option att köpa loss honom, sedan handlar det om man kan komma överens om transfersumma.


Mars:

INSIDER: Leicester City har genom åren värvat bra från Frankrike, nu kan det vara dags igen. Angers 19-årige striker Mohamed Ali-Cho har i år tilldragit sig intresse från flera klubbar, bland andra Leicester City. Från Angers har man satt en saftig prislapp på 40 miljoner Euro, men eftersom han i sommar bara har ett år kvar på sitt kontrakt har prislappen gått ned till cirka 20 miljoner Euro. Detta är dock ingen spelare som förväntas gå rakt in i Rodgers startelva.


INSIDER: Brendan Rodgers vill värva tre spelare som kan gå rakt in i startelvan i sommar. Tidigare har vi rapporterat att Charles De Ketelaere och James Tarkowski finns på Rodgers radar. Nu sägs att även PSV Einhovens Noni Madueke är aktuell för Leicester. I så fall skulle Rodgers ha sina tre startspelare, en i varje position - försvar, mittfält, anfall. När det gäller Youri Tielemans vara eller inte vara så sägs att Arsenal dykt upp som intressent.


Everton är mycket intresserade av Jannik Vestergaard och Leicecster kan tänka sig att sälja honom om man själva lyckats värva en mittback i sommar.


INSIDER: Senaste nytt gällande Youri Tielemans, han kommer att lämna Leicester City i sommar. De just nu hetaste kandidaterna är Real Madrid och Manchester City.


Flera av varandra oberoende källor säger att Brendan Rodgers transferbudget till sommaren kommer att vara cirka 2.5 miljarder kronor! Det mesta någonsin i klubbens historia. Det kommer förmodligen också att behövas dessa pengar om truppen ska förnyas så mycket som det talats om. Det senaste från vår källa är att Leicester är mycket intresserade av Club Brügges anfallare Charles De Ketelaere. Han är en av Leicesters två prioriteter i sommar, den andre lär vara Burnleys mittback James Tarkowski. De Ketelaere har smällt in 16 mål och stått för 9 assist så här långt i den belgiska ligan. Men Leicester kommer att möta motstånd eftersom även Milan, Napoli och Atalanta är intresserade av honom.


Februari:

INSIDER: Ett flertal klubbar är mycket intresserade av Blackpools ytter Josh Bowler. Han frisläpptes för ett drygt år sedan från Everton, där han inte lyckades ta plats. Hans kontrakt med Blackpool går ut till sommaren och han blir då alltså "fri agent". Leicester sägs vara hans första val, men även Norwich, Wolverhampton och Brentford är ute efter 22-åringen.