Filbert Fox

De senaste 30 åren har maskoten Filbert Fox varit på varje hemmamatch på Filbert Street och King Power Stadium - över 1000 matcher - lojalt hejande på The Foxes från sidlinjen. Filbert har inte missat en hemmamatch. Han har sett 19 managers och hundratals spelare komma och gå. Men vad många kanske inte vet är att Filbert Fox besöker skolor, sjukhus och kulturhus i hela Leicestershire. Han gör ett stort socialt jobb. Han har också cyklat de 12 milen till Skegness för att samla pengar till Vichai Srivaddhanaprabha Foundation.

Han har hälsat på spelare som Christiano Ronaldo, Lionel Messi och Ronaldinho.

Men hans största upplevelse var givetvis i maj 2016 när Leicester vann Premier League.

Filbert Fox med två medlemmar ur Blue Army Sweden
Filbert Fox med två medlemmar ur Blue Army Sweden

Det var den 19 september 1992 som Filbert Fox gjorde sitt första framträdande som klubbens maskot. Han introducerades i en match i division 1 (Championship numera) mot Brentford. Han framträdde på Filbert Street med Alan "The Birch" Birchenall och Gary Lineker och belönade en vinnare i klubbens lotteri med en check på 5000 pund.

Filbert Fox var en av de första moderna maskotarna. Han följde på en tradition där maskotar alltid varit små grabbar i skolmössor eller en äldre gentleman i lång rock och blå/vit hatt och blå/vit käpp!

Filbert Fox presenterades i programmet till Brentford-matchen som den nyaste medlemmen i Leicester-familjen, då var han ännu inte döpt och man utlyste en tävling där han skulle få ett namn. Två veckor senare, i matchprogrammet till matchen mot Barnsley presenterades han under rubriken:

It's Filbert the Fox".

Massor av personer hade samma förslag så det blev lottdragning och vinnare blev en Mr. T Pearce. Sedan dess har Filbert Fox funnits på plats för varje match, alltid lika populär.