Senaste Nytt

6/6

Leicester hyllar Sverige!

5/6

Sju spelare lämnar

Leicester City har idag meddelat att Youri Tielemans, Çağlar Söyüncü, Daniel Amartey, Nampalys Mendy, Ryan Bertrand, Ayoze Pérez och Tetê lämnar klubben. Leicester förhandlar med Jonny Evans om en förlängning av hans kontrakt som precis som för de tidigare nämnda sju går ut nu i juni. Hamza Choudhury har återvänt från sin utlåning till Watford och hans kontrakt har förlängts till juni 2024.

4/6

Vardy på Twitter

"Jag är helt förstörd, faktiskt förkrossad över att jag ens måste skriva det här inlägget. Jag har ägnat den senaste veckan åt att reflektera över vår nedflyttning och jag vet verkligen inte vad jag ska säga. Jag är verkligen ledsen över att vi inte levererade den här säsongen, vi svek er helt enkelt."

2/6

Iheanacho POTS

Trots att han bara spelade 28 Premier League matcher under säsongen och av dessa var han startspelare i endast 12, lyckades han göra 8 mål och 5 assists. Detta räckte för att supportrarna skulle utse Kelechi Iheanacho till "Player Of The Season" - Årets Spelare!

1/6

Tielemans farväl!

Ett känslomässigt farväl från Youri Tielemans!

Blackwell funderar över framtiden

Leicester Mercurys fotbollsskribent Jordan Blackwell har svarat på frågor från läsarna om hur han ser på Leicester City inför nästa säsong.

"Vem tror du blir nästa manager i Leicester? Ser du några lovande managers som kan vara aktuella? Tror du att det finns några talangfulla ungdomar som kan ta ett kliv fram i Championship"?

JB: Det är en svår fråga att svara på just nu. Klubbens främsta mål har varit Graham Potter, men nu när de är i Championship, jag vet inte om de kan övertyga honom. Trots sin tid i Chelsea tror jag att hans status fortfarande är hög. När det gäller kommande managers är Kieran McKenna i Ipswich den framstående kandidaten. Klubbens framfart under de sista månaderna av League One-säsongen var enastående. Problemet är att de kommer att behöva betala för att få honom bort från Portman Road. De två akademispelarna i klubben som jag tror skulle kunna hävda sig bra i Championship är de två som återhämtar sig från korsbands-skador: Will Alves och Sammy Braybrooke. Men med en sådan stor ombyggnad av truppen som behövs, skulle jag vara frestad att spela ett par stycken under försäsongen och se om de är tillräckligt bra för att fylla i truppen. Jag tänker på sådana som Ben Nelson, Kasey McAteer, Joe Wormleighton, Wanya Marcal-Madivadua och Tawanda Maswanhise.

"Vet du hur många (om någon) i vårt lag som har nedflyttningsklausuler om löner? Jag fruktar för klubbens framtid med vårt förhållande mellan lön och intäkter och striktare FFP i Championship"?

JB: Vissa har det definitivt, förvisso de som nyligen rekryterats, men jag vet inte om det var standardpraxis att skriva in dessa klausuler i kontrakt när det gick bra för City. Under några bra år verkade det som att nedflyttning inte ens var en möjlighet, så kanske inte. Att sänka lönekostnaderna är det största jobbet för klubben, kanske ännu mer än att få in rätt manager. De måste göra sig hållbara ekonomiskt och det innebär att skarpt sänka lönekostnaderna. Tack och lov ger de strikta FFP-reglerna i Championship en viss mildring för lag som har varit i Premier League, och därför borde de kunna undvika att bryta några regler just nu. Men deras intäkter, runt 220 miljoner pund under 2022-2023, kommer att minska med minst 100 miljoner pund. Platsen där de sparar pengar är på deras lönesumma, som låg på 182 miljoner pund under 2022-2023.

"När tror du att Leicester tar in en ny tränare? Skulle vi kunna spendera en anständig summa i sommar och i så fall när tror du att vi skulle börja ta in spelare"?

JB: Det är ett av de prioriterade jobben, så jag hoppas att en ny manager är på plats inom de närmaste veckorna. Visst, de måste vara på plats innan försäsongsträningen börjar, som jag tror kommer att börja i slutet av juni för att ge sig själva sex veckor att göra sig redo för Championship. Med som klubben fungerar nu när det gäller deras rekrytering, tror jag inte att det är absolut nödvändigt att en ny manager behöver vara på plats innan värvningar kan starta, men det skulle förmodligen vara bättre för alla inblandade om han var det. De kommer bara att kunna spendera det de tjänar på försäljningar. De kommer att ha många positioner de behöver fylla, och därför måste pengarna fördelas. Men tack och lov borde de kunna tjäna en hel del pengar på att sälja sådana som James Maddison, Harvey Barnes, Timothy Castagne, Wilfred Ndidi och Kelechi Iheanacho.  Dessa fem spelare borde kunna inbringa mer är 120 miljoner pund. 

"Hur många spelare tror du kommer att lämna Leicester"?

JB: Många. Säkert fler än hälften. Jag tror att det bara finns en handfull jag definitivt kan säga kommer att finnas kvar, som Harry Souttar, Victor Kristiansen och Kiernan Dewsbury-Hall. Och så finns det några som kanske blir kvar, Danny Ward, Daniel Iversen, Alex Smithies, Ricardo, James Justin,Wout Faes, Luke Thomas, Jamie Vardy och Patson Daka. Hamza Choudhury och Marc Albrighton  kommer förmodligen tillbaka till gruppen efter att varit utlånade.

"Jag skulle verkligen vilja förstå Jon Rudkins ståndpunkt. Jag skulle tro att anledningen till att löner och kontrakt är helt utom kontroll beror på honom? Och varför i hela friden såg vi absolut inga känslor eller reaktioner från honom när City gjorde sitt första mål i den senaste matchen mot West Ham"?

JB: Ja, du har rätt i att kontrakt och löner är Rudkins domän. Kontraktsfrågan är den viktigaste för mig. Det behövde göras mer arbete för att få spelare bort från klubben när de inte ville stanna, särskilt Youri Tielemans och Caglar Söyüncü. PVi borde kunnat få ut 30 miljoner pund per spelare. Med ett år kvar skulle jag fortfarande värdera båda till cirka 15 miljoner pund vardera. Men nu försvinner de utan att vi får ett pund. Men eftersom de inte sålde dem hade de inte en chans att köpa unga, hungriga spelare. Det är inte så att Rudkin kan klandras för att spelare som Tielemans inte skrivit på kontrakt. Det hade inget med pengar att göra, han vill bara spela Champions League-fotboll. Men att inte få ens lite pengar åt honom genom att vägra sänka värderingen var ett stort problem. Vad gäller varför han inte firade så tycker jag inte att det är värt kritik. Det finns en vinkel från nära Iversen också och medan Faes blir vild när Barnes mål går in, reagerar Evans knappt. Det betyder inte att han inte var nöjd med det, men det är bara det att han visste att jobbet inte var gjort. Det är nog samma sak med Rudkin.

Blackwell svarade på fler frågor, vill du läsa allt KLICKA HÄR.

31/5

Rykten flödar

Knappt har ligaspelet avslutats förrän massor av rykten flyger i luften, vissa spelare ska lämna Leicester och vissa är på gång in. Det är bara HÄR vi rapporterar om de rykten som har substans. Men för att ge er en bild av vad som ryktas som, kan vi berätta: Queen Park Rangers Ilias Chair ska ersätta James Maddison! Leicester ska värva chilenaren Dario Osorio, Hamza Choudhury kommer tillbaka efter utlåning till Watford och spelar vidare i Leicester och nya Premier League-laget Luton vill ha Kiernan Dewsbury-Hall. Dessutom är Tottenham säkra på att de kan sno James Maddison framför ögonen på Newcastle!

Silly Summer har börjat!

30/5

Spelarna sa adjö!

Jonny Evans har i en intervju sagt att det var dödstyst i omklädningsrummet en lång stund efter matchen i söndags. Han sa även ett spelarna sa adjö till varandra och att det nu råder stor osäkerhet för många spelare gällande deras framtid i klubben. Det sägs även att många spelare inte vill se Dean Smith fortsätta som manager, man önskar en ny manager med en mer klar spelstil.

29/5

Ett meddelande från ordföranden

Idag delar vi förlusten och smärtan av nedflyttning tillsammans. Men vi kommer tillbaka. Vi började denna otroliga resa tillsammans redan 2010 när vi kom till Leicester City – en mycket älskad Championship-klubb med stor tradition och så passionerade fans. Då hade vi en ambition – en ambition att ta tillbaka klubben till Premier League. Det var en ambition som tog oss fyra år att förverkliga, när vi stadigt och medvetet byggde upp klubben, investerade i vår spelartrupp, personal och infrastruktur för att se till att vi var redo för Premier League. Vi hade några motgångar, men vi fortsatte att driva på tillsammans och trodde att det vi byggde till slut skulle ta oss dit vi ville komma. Marknadsföring var bara början, och vi fortsatte med att åstadkomma saker och dela erfarenheter tillsammans som ingen någonsin kommer att glömma. Under vår första säsong i Premier League trodde alla att vi skulle åka ur igen, men vi visade enorm motståndskraft och karaktär för att komma tillbaka och producera en av de bästa återhämtningarna som Premier League någonsin har sett. Ett år senare hade vi fullbordat ett mirakel som ingen trodde var möjligt – från nedflyttningsfavoriter till Premier League-mästare och en av de bästa sporthistorierna som någonsin berättats. Vi tog Leicester City till UEFA Champions League och gav våra supportrar de fantastiska onsdagskvällarna, under ljuset i Porto, Brugge, Köpenhamn, Sevilla och Madrid. Vi använde frukterna av den framgången för att fortsätta återinvestera i klubben, stärka vårt lag, förbättra upplevelsen för våra fans och starta planer för stora projekt som Seagrave och en stadionutbyggnad som skulle ge oss långsiktig styrka och tillväxt. Under 2018 delade vi förlusten av min far, Khun Vichai, vår bortgångne ordförande. Det var den mest smärtsamma upplevelsen för mig och för min familj, men stödet och kärleken vi fick från vår familj i Leicester City gjorde vårt band ännu starkare. Jag åtog mig, som ordförande, att fortsätta att driva den ambition som min far och jag delade för klubben, för att säkerställa att förverkligandet av hans vision för Leicester City i slutändan skulle bli hans arv. Liksom många klubbar har effekterna av covid-19-pandemin drabbat oss hårt. Vi tappade intäkter och var tvungna att anpassa oss, men vi fortsatte att stödja klubben, fortsatte att stödja vårt samhälle genom en aldrig tidigare skådad period av svårigheter och fortsatte att leverera framgångar på planen. Vi tog oss in bland de sex bästa, vi återvände till Europa, vi lanserade LCFC Women, vi lyfte FA-cupen för första gången i vår historia, la till Community Shield och nådde en europeisk semifinal efter mer minnesvärda nätter i Moskva, Rennes, Eindhoven och Rom. Naturligtvis placerar dessa milstolpar vår situation i dag i ett ganska skarpt sammanhang, men jag hänvisar till dem för att belysa de framsteg vi har gjort som klubb under de senaste 13 åren, vilket ger mig förtroende för att vi kommer att bygga upp igen. Nedflyttning är onekligen ett betydande bakslag, men det kommer inte att definiera oss. Den senaste säsongen har varit den svåraste för oss alla att uthärda, vilket i slutändan har resulterat i nedflyttning från Premier League. Vi gav allt för att vända det igår och stämningen på stadion efter att vi hade tagit ledningen och satt på kurs för överlevnad, var helt otrolig. Men nedflyttning är en konsekvens av 38 matcher och under den perioden har vi inte varit tillräckligt bra. Under de kommande dagarna och veckorna behöver vi reflektera över de processer och beslut som har fört oss till denna punkt. Det vi lär oss av denna erfarenhet måste omvandlas till handling som gör oss starkare och förhindrar att detta händer oss igen i framtiden. Idag delar vi saknaden och smärtan tillsammans. Men vi kommer tillbaka. Detta ansvar som jag fortsätter att leva med, är ett av de största ansvarsområdena i mitt liv och jag kommer att fortsätta lägga allt på det – min passion, min familjs och hela King Power-gemenskapen. Jag har fått ett enormt antal meddelanden från våra fans – både positiva och negativa. Vissa vill att jag ska sälja klubben, andra använder kränkande och tanklösa ord, och vissa har varit direkt kränkande. Men för varje sårande meddelande jag har fått, har jag också fått meddelanden om stöd, uppskattning, enighet – både på distans och från människor jag har träffat anonymt offentligt, som alltid kommer för att hälsa till mig och till min familj. Det betyder mycket för oss. Vi vill tacka dig och låta dig veta att vi fortfarande har samma ambition för Leicester City som vi hade för 13 år sedan. Det otroliga stöd vi hade på vår stadion igår, de positiva meddelanden vi har fått från våra fans och de konstruktiva kommentarer vi måste ta ombord – vi kommer att samla allt detta stöd och använda det för att driva vår återhämtning. Kraft för att motivera våra fans tro på sin klubb. Kraft att ta oss tillbaka till Premier League. Nästa säsong kommer att bli tuff, men det kommer att bli ett år för samarbete och enighet. Vi kommer att samlas och kämpa för att återvända till Premier League. Tack för ditt stöd.

Aiyawatt Srivaddhanaprabha

Ordförande

Dean Smith om framtiden

Smith, som anställdes på ett kortsiktigt avtal i april, har sagt att han kommer att prata om sin framtid med klubbordförande Aiyawatt Srivaddhanaprabha och fotbollsdirektör Jon Rudkin. "Sju veckor, åtta matcher, vi pratade inte om något utöver det", sa Smith till pressen efter att Leicesters nedflyttning blivit klar igår. "Jag kommer att prata med Top, som jag har oerhört mycket respekt för, under de kommande dagarna. Jag tänker absolut inte på min framtid för tillfället. Det är rått att bli nedflyttad nu, jag ska reflektera över det, prata med John och Top. Det är en hypotetisk fråga för tillfället." Även om det råder osäkerhet kring managerns position, är Smith övertygad om att Leicester kan "studsa tillbaka" igen. "Alla klubbar som blir nedflyttade måste hitta ett sätt att studsa tillbaka. Av vad jag har sett med infrastrukturen ser jag ingen anledning till varför Leicester inte kan studsa rakt tillbaka."

Dean Smith
Dean Smith

28/5

Nedflyttade!

När Kasper Schmeichel och Wes Morgan höjde FA-cuppokalen över sina huvuden och av misstag skickade av locket som landade bland deras segerrusiga lagkamrater bakom dem, var allt perfekt. Med chans till en Champions League-plats för andra säsongen i rad om de kunde vinna sina återstående två ligamatcher, fanns det så mycket hopp runt klubben.

Men knappt två år senare har allt gått åt skogen, hjulen har ramlat av bilen. Den FA-cupvinnande managern Brendan Rodgers fick sparken och lämnade efter sig ett lag som i sommar kommer att få se sju spelare lämna som fria agenter och åtta till går in på det sista året av sina kontrakt, medan klubbens bästa talanger sannolikt kommer att säljas för att finansiera en enorm restaurering av spelartruppen. Nedflyttning till Championship som avslutning efter nio framgångsrika säsonger i Premier League, det var inte vad vi trodde. Nedflyttningen måste vara ett stort slag för ordförande Aiyawatt Srivaddhanaprabha på ett personligt plan. Det var hans fars dröm att se Leicester utmana i toppen av Premier League. 2014, vid uppflyttningen till Premier League, lovade den bortgångne Vichai Srivaddhanaprabha att göra Leicester till en topp-fem-klubb inom tre år. Det har förekommit rykten inom fotbollssfären att klubben skulle kunna vara till salu, men Khun Top och resten av familjen är så känslomässigt involverade, såväl som ekonomiskt engagerade i klubben och bekräftade det åtagandet med den aktiekonvertering man gjorde i februari. Nedflyttningen kommer bara att öka deras beslutsamhet att få klubben tillbaka till Premier League och fortsätta det arbete som krävs för att uppfylla Khun Vichais vision. Hårt arbete väntar för att ta sig ur Championship, men som ni vet - Foxes Never Quit!

26/5

Inför West Ham

Inför den viktigaste matchen på mycket lång tid meddelas följande från Leicester Citys träningsanläggning Seagrave:

 • Caglar Söyüncü är inte frisk nog att kunna spela på söndag, därmed har han spelat sin sista match för klubben.
 • Kiernan Dewsbury-Hall, Kelechi Iheanacho, Jonny Evans och Ricardo är alla friska och pigga och kan spela.
 • Wilfred Ndidi sträckte baksida lår mot Newcastle, osäkert om han kan spela på söndag.
 • Dean Smith hälsade till alla fans att: "The fans need to be 100% behind the team, everyone is in the same boat now, only together will we be able to pull this off"

23/5

Rött kort alla dar i veckan!

Leicester klarade oavgjort 0-0 borta mot Newcastle i gårdagens Premier League-match. Det innebär att Leicester måste vinna mot West Ham på söndag, samtidigt som Everton förlorar eller spelar oavgjort mot Bournemouth, annars åker Leicester ur Premier League.  Men den situation som upprörde många fans och fotbollsexperter i gårdagens match, var Bruno Guimares tackling på Boubakary Soumaré i den nionde minuten. En tackling med dobbarna före, över knäet, båda fötterna i luften och ryggen emot Soumaré. "Rött kort alla dar i veckan" tyckte hela Twitter och de flesta fotbollsexperter. Guimares fick gult kort av domare Andre Marriner och VAR-domaren Darren England kollade situationen utan att ändra på Marriners beslut. Men som så många gånger förr med VAR-domslut, så håller inte experterna med. Till och med hemmafansen tyckte det borde varit rött kort, en supporter sa: "As an NUFC fan, yes. Very very poor challenge. Don't know how he's not off." Dessutom är det inte första gången Guimares beter sig på detta sätt. I januari tacklade han Southamptons Samuel Edozie på ett liknande sätt, den gången blev han utvisad av Paul Tierney.

21/5

Är Schmeichel på väg tillbaka?

Kasper Schmeichel ville egentligen inte lämna Leicester City i somras, men kände sig mer eller mindre tvungen då han inte fick nytt kontraktsförslag. Hans tid i Nice började dåligt och han blev tidigt i säsongen petad från startelvan. Han tog sig dock tillbaka och har sedan spelat alla matcher för klubben. Nu kan det dock vara så att han kan komma att lämna Nice i sommar och en retur till Leicester är möjlig. Han sa i en intervju för ett par veckor sedan att " I have unfinished business in Leicester". Nice kommer inte att stå i vägen i fall Kasper vill lämna den franska klubben.

Kasper och Khun Top med FA-cuppokalen
Kasper och Khun Top med FA-cuppokalen

18/5

Inför Newcastle

Caglar Söyüncü är tillbaka på träningsanläggningen och joggar försiktigt, han kommer inte att spela mot Newcastle men man hoppas ha honom klar till West Ham. Däremot kan Kelechi Iheanacho vara aktuell för måndagsmatchen mot Magpies, han tränar och kommer att undersökas noggrant på lördag. Kiernan Dewsbury-Hall har fått en cortisonspruta i ankeln och tränar med laget igen. Samma gäller för Dewsbury-Hall, han kommer att undersökas på lördag, men kan vara aktuell för spel igen.

17/5

Rivaliserande klubbar stämmer Everton!

Everton anklagades för att ha brutit mot Premier Leagues FFP-regler i mars men rättsfallet mot dem kommer inte att behandlas innan sommaren. Leeds, Leicester, Nottingham Forest och Burnley förbereder rättsliga åtgärder om Everton klarar sig kvar i Premier League. Everton riskerar att bli stämda på 300 miljoner pund av sina Premier League-rivaler om de undviker nedflyttning. Enligt Mail Sport har Southampton, Leicester, Leeds, Nottingham Forest och Burnley har informerat Premier League om att de anser att de har rätt till ersättning från Everton om klubben befinns skyldig till brott mot FFP. Klubbarna ska också ha ansökt om att Evertons rättsfall ska snabbas upp så att eventuella sanktioner, inklusive ett eventuellt poängavdrag, kan vidtas denna säsong. Denna begäran avslogs dock av den kommission som utsetts av Premier League för att pröva ärendet. Det har nu lett till att klubbarna lämnar in juridiska papper till Premier League som gör dem till part i tvisten. Man vill att utredningen om kompensation ska ske inför en annan oberoende kommission där Everton skulle befinns skyldiga till sina påstådda utgiftsöverträdelser, som de åtalades för i mars. Medan fem klubbar formellt har registrerat sitt klagomål, skulle kravet på 300 miljoner pund slutligen väckas av de två nedflyttade klubbarna tillsammans med Southampton om Everton klarar sig kvar i Premier League. Burnley kan också komma med ett separat krav på grund av missnöje över omständigheterna kring deras nedflyttning från Premier League förra säsongen. Kravet på 100 miljoner pund per klubb anses vara en uppskattning av förlusten av Premier League-intäkter under en säsong efter avdrag för fallskärmsbetalningar. Med Southampton redan klara för nedflyttning, är Leeds och Leicester för närvarande på  nedflyttningsplats med två matcher kvar, medan Everton är en poäng över de tre nedersta och Forest ytterligare två poäng före. Everton insisterar på att de har följt reglerna och har lovat att kraftfullt försvara sig mot anklagelserna. Premier League har avböjt att kommentera.

15/5

Hur stor är krisen i Leicester?

Enligt The Telegraphs John Percy så har krisen i Leicester fördjupats, kvällen då årets utmärkelser delas ut har skrotats och vid en nedflyttning väntar lönesänkningar på 50 procent för spelarna.

Inför den mycket viktiga matchen mot Liverpool på i kväll fördjupas krisen i Leicester när klubben avbryter det årliga evenemanget eftersom styrelsemedlemmar tycker att det kommer att vara olämpligt. Det är underförstått att ett preliminärt datum för utmärkelsekvällen hade satts till nästa vecka, men beslutet att ställa in det togs tidigare denna månad. När Leicester förbereder sig för en potentiellt avgörande match avslöjas det även att klubbens spelare kommer att få sina löner sänkta med upp till 50 procent i händelse av nedflyttning. Efter att ha noterat en rekordförlust före skatt på 92,5 miljoner pund tidigare i år, har vissa supportrar fruktat ytterligare ekonomisk smärta eftersom Leicester inte har nedflyttningsklausuler i sina kontrakt. Men klausuler finns och tros vara mellan 35 och 50 procent för alla spelare och det är normalt förfarande för majoriteten av Premier League-klubbarna. Även om Leicester fortfarande har en chans att överleva, identifieras nu potentiella transfermål inför Championship. Martyn Glover, chefen för seniorrekrytering, och hans personal fokuserar på unga spelare som redan presterar i Championship: Aston Villas utlånade Cameron Archer och Aaron Ramsey imponerar i Middlesbrough och anses vara den typ av spelare som Leicester borde värva.

12/5

Smith inför Liverpool

Manager Dean Smith har pratat med pressen inför hemmamatchen mot Liverpool på måndag.

 • Kelechi Iheanacho har tillfrisknat snabbt, han kan inte spela mot Liverpool men han kommer att finnas i truppen mot Newcastle.
 • Om förlusten mot Fulham sa han: "Det var en riktig käftsmäll, och exakt hur stor käftsmäll det var, får vi se på måndag".
 • Om att många tror att Leicester ska åka ur nu svarade han: "Vi var nedflyttningsklara för sex matcher sen enligt experterna, sedan var det Leeds och Everton som skulle åka ur. Nu säger de att Everton kommer att klara sig kvar. Det ändrar sig fort i fotboll och vi måste framför allt spela om det".
 • Vad behövs för att Leicester ska klara sig kvar? "Vi måste få bort alla individuella misstag, de kostar oss. Vi måste ha ett kollektivt tänkande och mål och inte låta oss påverkas av motståndarna".
 • Smith hoppas på Blue Armys stöd på måndag: "Vi behöver deras stöd varje match och nu mer än någonsin".

9/5

Smith ställde in ledig dag!

Idag var det meningen att Leicester Citys spelartrupp skulle haft en ledig dag. Men manager Dean Smith härsknade till efter förlusten mot Fulham och ställde in ledigheten. Fansen skanderade "You´´´re not fit to wear the shirt" när förlusten var ett faktum och om det påverkade Smith kan vi bara spekulera om. I morse samlades man för att först analysera förlusten och sedan köra ett extra träningspass. Smith larvar inte runt, han är på plats för att försöka rädda klubbens Premier League status.

Dean Smith
Dean Smith

8/5

Det här såg jag inte komma!

Efter den smärtsamma 5-3 förlusten mot Fulham idag mötte Dean Smith pressen och uttryckte förvåning över vad han sett på Craven Cottage. "Det här såg jag inte komma! Vi fångades i deras fällor och kunde inte ta oss ur dem. Sen gav vi bort tre mål alldeles för lätt, men det är tre matcher kvar att spela och jag kan i nuläget inte säga hur den här förlusten påverkar oss, men det här var definitivt en stor besvikelse. Allt vi kan göra nu är att jobba hårt och försöka vinna de matcher som är kvar. Största sympati också för våra resande supportrar, jag förstår att de är besvikna att se oss vara så här dåliga."

James Maddison pratade med "Match Of The Day" efter matchen och sa "Vi var inte hungriga nog och vi var inte aggressiva nog för att lyckas vinna matchen". Inte hungriga nog? När Premier League status står på spel ska man vara utsvulten!

4/5

Inför Fulham

Inför bortamatchen mot Fulham på måndag, har Dean Smith pratat med pressen. Här är lite av vad han hade att berätta:

 • Ricardo har tränat lätt i veckan och kommer att träna med laget på lördag och söndag. Det är fullt möjligt att han är med i matchtruppen mot Fulham.
 • Jonny Evans tränar med laget igen, även om han inte kan spela på söndag så tillför han massor av erfarenhet på träningarna, som de yngre spelarna kan lära sig av.
 • Kelechi Iheanacho har svarat bra på behandlingen av lårskadan och ser bättre ut än förväntat. Det finns en stor möjlighet att han är tillbaka i laget för de avslutande två matcherna av säsongen.
 • PÅ frågan om James Maddison är straffskytt (om vi skulle få en straff mot Fulham) svarade Smith att det är inget som har diskuterats.
 • På frågan om Jamie Vardys form svarade Smith: "Ni har alla sett han senaste matcher, han är fortfarande hungrig. Han är lika snabb som förut och han är på rätt plats i laget igen. Vi har inte gjort något för att förstärka hans självförtroende, det har han alltid haft. Men vi spelar honom på rätt plats igen, svårare än så är det inte"!
 • På frågan om Smith sett någon utveckling i laget sedan hans ankomst svarade han: "Ja det tror jag, jag ser mer självförtroende och med bättre prestationer kommer resultaten vi vill se".
Dean Smith, John Terry, Craig Shakespeare
Dean Smith, John Terry, Craig Shakespeare

2/5

Kasper Schmeichel saknar Leicester

I en intervju i The Times säger Schmeichel att han saknar att spela i Leicester City och att han gärna kommer tillbaka och spelar för klubben igen. Den 36-årige dansken såldes i somras till OGC Nice för 10 miljoner kronor efter att ha tillbringat 11 år i Leicester City. Schmeichel säger att han kände sig tvingad bort från klubben, hans kontrakt hade löpt ut och klubben verkade inte intresserade av någon förlängning. Han har dock alltså inte uteslutit att komma tillbaka till Leicester. "Jag älskar Leicester City, det finns något som är speciellt där och självklart skulle jag komma tillbaka om chansen ges. Varje gång någon pratar om Leicester City börjar jag le, jag saknar definitivt Leicester"!

Smith missnöjd med första halvlek

Manager Dean Smith pratade med pressen efter 2-2 matchen mot Everton i går kväll och sa att han var missnöjd med lagets prestation den första halvleken. "Vi gav bort bollen för enkelt och för ofta, vi satte oss i svåra situationer helt i onödan. Vi skapade visserligen ett par bra chanser, men jag vill egentligen inte att vi ska vara ett kontrande lag. Daniel Iversen var fantastisk, men försvaret framför honom hjälpte inte honom tillräckligt. Normalt sett är det Kelechi Iheanacho som tar våra straffar, men han var ju inte tillgänglig så då blev det Maddisons tur. Vardy slår bra straffar men han har spelat för lite tyckte vi, så det blev Maddison som fick ta straffen."

Andra röster gör gällande att Tielemans skulle ta straffen men Maddison bad att få ta den för att kunna fira att han just blivit pappa till tvillingar. Var det så, då gick det inte som han ville. Egot före laget? Hur som helst verkade Evertons målvakt vara på det klara med vart Maddison skulle sätta straffen. På hans vattenflaska hade han instruktioner hur olika Leicesterspelare slår sina straffar. Under Maddisons namn står det "STAY" 60% att han slår den mitt i målet!