Senaste Nytt

22/9 

Legender återvänder

I morgon återvänder ett par legender till King Power Stadium. Bristol City, ledda av manager Nigel Pearson och med Andy King samt Matty James i laget kommer för att möta Leicester City. Dessutom finns Leicesters förre fysioterapeut Dave Rennie numera i Bristol City. Enzo Maresca har mött pressen inför morgondagens match och hade följande att berätta.

> Inga nya skador, endast Dennis Praet och Tom Cannon saknas.

> Conor Coady är med i truppen, men Maresca väljer att ta det försiktigt med honom. Han är inte riktigt mogen för att starta ännu.

> Om Nigel Pearson sa Maresca följande: "Han känner den här klubben, han är en legend i Leicester och har ett bra förhållande till Leicesters fans, det kommer att bli en tuff match för oss".

> Om Blue Armys bidrag på King Power Stadium: "Vi vill ha en miljö hemma med 25 000 eller fler personer, som alla skriker, sjunger och stöttar laget. När vi kan skapa den miljön här hemma är det ett stort plus för oss".

Maresca tillfrågades också om den eventuella frustration som en del fans har över lagets spelstil: "Om vi spelar mot ett lag som Norwich som spelar man-man är Hermansen den enda som är fri, så han kan behöva hålla bollen. I 10 eller 20 sekunder, jag bryr mig inte. Vi har inte bråttom".

Leicester-legenden Andy King, den enda spelaren i engelsk fotbollshistoria att vinna League 1, Championship och Premier League, återvänder till King Power Stadium i morgon.
Leicester-legenden Andy King, den enda spelaren i engelsk fotbollshistoria att vinna League 1, Championship och Premier League, återvänder till King Power Stadium i morgon.

21/9 

Enzo imponerad

Manager Enzo Maresca var imponerad över hur hans lag hanterade en tuff utmaning när de vann med 2-0 mot Norwich och fortsätter sin utmärkta start på Championship-säsongen. Leicester City har nu vunnit sex av sina sju ligamatcher och ligger tvåa i tabellen. Men de fick arbeta hårt för sin vinst mot ett hemmalag som hade vunnit alla sina matcher på Carrow Road innan denna. Kelechi Iheanacho och Kasey McAteer målade för Foxes. "Jag är väldigt nöjd med vår prestation med tanke på motståndarna vi mötte", sa han. "Jag har sett alla Norwich matcher och de gör en massa mål – 15 tror jag – så jag är väldigt nöjd över att komma undan med en vinst och hålla nollan. Vi var tvungna att jobba väldigt hårt för poängen – jag sa till grabbarna efteråt att man kan träna på sättet man spelar, träna på sättet man försvarar sig, men man måste också ha lusten där ute på planen. Sättet som laget försvarade sig på var otroligt, rensade bollen vid hörnor, även andra- och tredjebollar och det gjorde hela skillnaden ikväll."

Maresca nöjd med laget
Maresca nöjd med laget

19/9 

Enzo har pratat med pressen

Inför morgondagens bortamatch mot Norwich, har Enzo Maresca pratat med pressen. 

 > Om matchen mot Southampton  "Jag tycker att det var en perfekt prestation, både med boll och utan boll. Det gick precis så som vi förberedde matchen".  

> Om det täta spelschemat - "Nu är det match var tredje dag fram till landskampsuppehållet. Vi försöker dela minuter, använda spelare så mycket vi kan, och det är redan anledningen till att vi gjorde ändringar häromdagen. Vi får se i morgon om vi gör fler ändringar."                        

> Om vikten av att ha en bred trupp - "Det enda jag kan säga är att när du vill komma någonstans behöver du 20 spelare. Av någon anledning kanske vissa spelare inte deltar i en match, men vi kommer säkert att använda dem."

> Om Norwich - "Ett väldigt bra lag. De försöker verkligen spela och de gör det bra. Vi kommer att försöka vara oss själva och fortsätta jobba på det sätt vi jobbar på och försöka ta några poäng där."

Skadeläget i truppen  - Det är bara Tom Canon och Dennis Praet som saknas, båda med liknande skador. Canon har en stressfraktur i ryggen som upptäcktes när han skrev på och klubben behandlar honom med försiktighet.

15/5 

Rättsliga åtgärder mot Everton?

Everton har meddelat att klubben byter ägare, trots att de har en Financial Fair Play-förhandling hängande över dem. De har nu bekräftat att de har en ny majoritetsägare i 777 partners som tar över från Farhad Moshiri, med en överenskommelse om en 94,1-procentig andel i klubben. 777 Partners är ett amerikanskt privat investeringsbolag baserat i Miami som grundades 2015 och fokuserar på några kärnbranscher: Försäkring, Flyg, Sport, Media & Underhållning. De är en av de växande multiklubbplattformarna och äger redan Genoa C.F.C. i Italien, Vasco da Gama i Brasilien, Hertha BSC i Tyskland, Standard de Liege i Belgien, Red Star FC i Frankrike, Sevilla FC i Spanien och Melbourne Victory FC i Australien. Övertagandet kommer att säkra ekonomin för den nya stadion som byggs av Everton vid Bramley-Moore Dock. Everton har bekräftat att övertagandet förväntas genomföras officiellt under fjärde kvartalet 2023. Det är också föremål för godkännande från Premier League, FA och Financial Conduct Authority. Uttalandet kommer när klubben står inför en officiell utfrågning för påstådda brott mot Premier Leagues finansiella Fair Play-regler den 25 oktober. Skulle de befinnas skyldiga kommer Leicester City, tillsammans med tre andra klubbar, att väcka rättsliga åtgärder. Det har tidigare rapporterats att Leicester City kommer att driva ett fall för £100 miljoner i skadestånd om Everton befinns skyldiga. Andra nedflyttade lag Leeds United och Southampton sägs också titta på möjliga rättsliga åtgärder, men City kan ha det bästa utgångsläget, på grund av att de slutade på den sista nedflyttningsplatsen. Burnley, som degraderades säsongen innan, rapporteras också vara ute efter att driva ett separat fall.

14/9 

Inför Southampton

Enzo Maresca har pratat med pressen inför morgondagens bortamatch mot Southampton. Tyvärr meddelade han att nyförvärvet Tom Cannon har skadat sig på träning! Nu ska skadan inte vara jätteallvarlig, men han är inte aktuell för spel i morgon. Dennis Praet är också fortsatt skadad, någon prognos för när han kan återvända till träning finns inte i nuläget. Däremot har Conor Coady tränat bra i veckan och är redo att spela om han blir uttagen. På frågan om hur han ser på säsongsupptakten svarade Enzo: "Spelarna började på rätt sätt, de är positiva och de gör ett fantastiskt jobb. Samtidigt är verkligheten att vi förlorade den senaste matchen, men jag är helt nöjd med hur de spelar och försöker vinnamatcher." Om Southampton sa Enzo: "Visst är de ett bra lag. Ur min synvinkel är det tydligt att de är på gång med hur de vill spela, och de kommer att bli riktigt bra. I slutet av säsongen kommer de att vara där och kämpa för uppflyttning."

Landslagsspelarna

Det blev en lyckad vecka för Leicester Citys landslagsspelare. Wout Faes och Danny Ward spelade båda när Belgien respektive Wales vann sina EM-kvalmatcher. Kelechi Iheanacho och Wilfred Ndidi hjälpte Nigeria till seger över Sao Tomé & Principe. Patson Daka gjorde mål i Zambias AFCON-kvalmatch mot Komorerna. Harry Souttar nätade för Australien i en vänskapsmatch mot Mexiko och Callum Doyle debuterade för England U21 och gjorde dessutom ett mål. Cesare Casadei spelade 2 matcher för Italiens U21, Mads Hermansen satt på bänken när Danmark slog San Marino och Finland i EM-kvalet. Abdul Fatawu blev kvar på bänken när Ghana vann 3-1 mot Liberia i en vänskapsmatch.

Callum Doyle gratuleras efter sitt mål för England
Callum Doyle gratuleras efter sitt mål för England

13/9 

25-mannatruppen anmäld

Alex Smithies blev spelaren som lämnades vid sidan när Leicester City anmälde sin 25-mannatrupp till EFL. Akademispelare behöver  inte anmälas, men är fullt tillgängliga för spel i liga och cup. Dessa spelare anmälde Maresca: Yunus Akgün, Marc Albrighton, Cesare Casadei, Hamza Choudhury, Conor Coady, Patson Daka, Kiernan Dewsbury-Hall, Callum Doyle, Wout Faes, Mads Hermansen, Kelechi Iheanacho, Abdul Fatawu Issahaku, Daniel Iversen, James Justin, Stephy Mavididi, Kasey McAteer, Wilfred Ndidi, Ricardo Pereira, Dennis Praet, Harry Souttar, Jakub Stolarczyk, Jamie Vardy, Jannik Vestergaard, Danny Ward och Harry Winks.

Avbräck i januari

Leicester kan stå utan fyra spelare när AFCON (Afrikanska mästerskapet) avgör mellan 13 januari och 11 februari. Det är Kelechi Iheanacho och Wilfred Ndidi som spelar för Nigeria, Patson Daka, Zambia samt lånespelaren Abdul Fatawu som representerar Ghana. Spelarna kan därmed missa upp till sex Championship-matcher. De är Coventry (B), Ipswich (H), Swansea (H), Stoke (B), Watford (B) och Sheffield Wednesday (H), som äger rum två dagar efter finalen. Beroende på hur långt deras lag går i turneringen kan spelarna eventuellt återvända tidigare och komma direkt tillbaka till ligaspelet.

Ndidi och Iheanacho kan komma att saknas i januari
Ndidi och Iheanacho kan komma att saknas i januari

12/9 

Enzo månadens manager

Enzo Maresca har fått utmärkelsen "Sky Bet Manager of the Month" för augusti. Italienaren styrde Leicester till fyra raka vinster och det imponerade på juryn.

LCFC.COM

6/9 

Helikopterkraschen färdigutredd

Helikopterkraschen i Leicester City 2018 var en "tragisk olycka", säger utredarna. Ett mekaniskt fel ledde till kraschen, som dödade klubbens ägare Khun Vichai och fyra andra.

Piloten på helikoptern i den dödliga kraschen på Leicesters fotbollsstadion 2018, Eric Swaffer, sa till sina passagerare "Jag har ingen aning om vad som händer" när helikoptern snurrade utom kontroll, rapporterade olycksutredarna. Inspektörerna sa att kraschen, som dödade ägaren till Leicester City Football Club, Vichai Srivaddhanaprabha, tre andra passagerare och piloten, var en "tragisk olycka". Mekaniskt fel, genom ett slitet kullager i stjärtrotorn, ledde till att man förlorade kontrollen efter start från King Power Stadium. En rapport från Air Accidents Investigation Branch (AAIB), publicerad nästan fem år efter kraschen den 27 oktober 2018, har friat piloten från alla fel och uteslutit en kollision med en drönare. Fyra av de fem personerna ombord visade sig ha överlevt den första kraschen, innan de dog när helikoptern uppslukades av elden mindre än en minut senare.

Helikoptern hade flugit in för att landa på King Power Stadium en halvtimme efter en match för att hämta Khun Vichai. Utredarna sa att piloten hade varit "avslappnad" innan den dödliga flygningen 50 minuter senare. Men strax efter start lossnade pedalerna från stjärtrotorn och helikoptern gjorde en skarp högersväng, som var omöjlig att kontrollera. Från röstinspelningar i cockpit hördes ett rop: "Hey Hey Hey!" från den bakre kabinen, där Vichai och två av hans anställda, Nusara Suknamai och Kaveporn Punpare satt, när helikoptern började svänga okontrollerat. Eric Swaffer, en mycket erfaren pilot som åtföljdes i framsätet av sin partner, Izabela Roza Lechowicz – också en professionell pilot – svarade med att säga: "Jag har ingen aning om vad som händer". Helikoptern nådde en höjd av cirka 130 meter innan den snurrade till marken utanför fotbollsstadion. Swaffer "utförde de mest lämpliga åtgärderna", sa AAIB, inklusive att dra tillbaka landningsstället för att dämpa nedslaget. Efter att helikoptern kraschet och landat på ett betongfundament, fattade bränsle som läckte vid kraschen eld, vilket orsakade en brand som var för intensiv för att räddningstjänsten skulle kunna ta sig till helikoptern. Utredarna fann att ett lager i stjärtrotorn hade fastnat efter "utmattningsskada", som byggts upp under en längre period. Besiktning av delen skulle ha utförts efter 400 timmars flygtjänst, men helikoptern hade bara flugits i 331 timmar innan den kraschade. Crispin Orr, chefsinspektör för flygolyckor, sa: "Detta var en tragisk olycka där fem personer tyvärr miste livet. Våra tankar går till deras nära och kära, och alla drabbade." Han tillade: "Felet i stjärtrotorn var verkligen mycket allvarligt, av ett slag som lämnade dem i en mycket dålig situation. Det fanns inget mer som piloten kunde göra." Orr sa att det hade varit "en oerhört komplex teknisk undersökning" och inspektörerna hade "gått väldigt djupt in i att förstå orsaken till det felet", inklusive att använda simulatorer, genomföra uthållighetstester och granska data från tusentals flygningar. Den långa utredningen involverade experter från Kanada, Frankrike, Italien och USA, där betydande komponenter i Leonardo AW169-helikoptern tillverkades. AAIB sa att åtgärder redan hade vidtagits för att säkerställa den fortsatta luftvärdigheten för helikoptertypen och angav ytterligare rekommendationer för att förbättra helikoptersäkerheten, inklusive fler kontroller av kritiska komponenter.

Officiellt uttalande från Leicester City HÄR.

1/9 

Here we come!

Halva Blue Army Swedens redaktion åker i dag över till Leicester för morgondagens match mot Hull City. Därför blir det inga nyhetsuppdateringar här förrän vi är tillbaka på tisdag. Nu hoppas vi på att vårt favoritlag tar femte raka ligasegern, på väg mot återinträde i Premier League. 

Up The City!

31/8

Abdul Fatawu officiell

Det som vi vetat om i ett par dagar redan blev idag officiellt från Leicester City. Abdul Fatawu Issahaku är klar för Leicester City. Yttern lånas in säsongen ut från Sporting. Vi kan från säkert håll meddela att Fatawus fystest var ett av de absolut bästa fysteamet i Leicester varit med om, han är ett fenomen.

Abdul Fatawu
Abdul Fatawu

Thomas klar för Blades

Vänsterbacken Luke Thomas har lånats ut till Sheffield United, säsongen ut. Först verkade det som att Leeds skulle få låna Thomas, men Leicester var ovilliga att låna ut till en seriekonkurrent. Nu lånas han alltså ut till Sheffield United i Premier League. Intressant, han platsar alltså inte i ett Leicester som flyttats ned till Championship, men ska ta en plats i ett Premier League-lag! LCFC.COM

30/8 

Kristiansen till Bologna

Officiellt bekräftat från Leicester City nu, Victor Kristiansen lånas ut till Italienska Bologna säsongen ut. LCFC:COM

Dessutom ser det ut som att den låneaffär som redan var klar, Luke Thomas till Leeds, nu har "kidnappats" av Sheffield United. Leeds sägs vara "galna av ilska!!

Enzo kräver mer

Enzo Maresca gav sina spelare ännu en lektion genom att ersätta spelare som han förväntade sig mer av, när Leicester igår vann 2-0 mot Tranmere Rovers. Leicester vann den sjätte raka matchen i säsongsupptakten, men målen från Wilfred Ndidi och Jamie Vardy kom inte förrän i andra halvlek, efter att Maresca hade gjort fyra byten i paus. Det hade varit väldigt lite action i den första halvleken, City misslyckades med att testa 42-årige Tranmere-målvakten Joe Murphy ordentligt. Så i paus introducerade Maresca - Ricardo Pereira, Wilfred Ndidi, Yunus Akgün och Wanya Marcal i stället för Harry Winks, Kiernan Dewsbury-Hall, Marc Albrighton och Stephy Mavididi. Medan några av dessa förändringar var förplanerade, berodde några på att spelarna underpresterande, sa Maresca.  "Spelarna måste tjäna sin plats i laget. Med vissa saker var jag inte nöjd, med vissa saker var jag redan förberedd", sa Maresca. "I det här ögonblicket är det viktigt för dem att dela minuter eftersom vi har spelat sex matcher på cirka 20 dagar. Det är många matcher. Fråga mig inte om vilka spelare, men jag var inte nöjd. Jag förväntade mig mer av vissa spelare. De är viktiga spelare för mig, de är viktiga spelare för klubben, de är viktiga spelare för sina lagkamrater, och några av dem behöver de ge mer." På frågan om han hade berättat för spelarna direkt i halvtid sa Maresca: "De vet redan. Ibland är de så intelligenta. De behöver inte chefen att berätta för dem, de kan förstå själva. Att bli utbytt så här är ett sätt att hjälpa dem att växa och förstå och att förbättra sig som ett team. Om de förbättras som spelare, förbättrar vi oss som ett lag. Jag är ändå glad. Men jag letar alltid efter saker jag inte gillar för att se hur vi kan förbättras. Som jag sa, det finns många saker vi behöver göra. Men det är normalt. Efter två månader är jag dock ganska glad över hur teamet förstår idén."

28/8 

Issahaku klar!

Enligt en källa vi samarbetar med, som har god insyn i Leicester City, har Abdul Fatawu Issahaku idag klarat den obligatoriska läkarundersökningen och skrivit kontrakt med klubben. Enligt samma källa handlar det om att Leicester lånar den ghananske landslagsanfallaren från Sporting säsongen ut. I avtalet ingår att Leicester måste värva honom permanent om Leicester går upp i Premier League och Issahaku spelar 60% av matcherna under säsongen. Utköpssumman tros vara drygt 14 miljoner pund.

Enzo Maresca har sagt att han vill värva in en mittback till, det tros vara Manchester Citys 21-åring, den 188 cm långe Taylor Harwood-Bellis.

Vår källa rapporterar även att Luke Thomas har lånats ut till Leeds United, säsongen ut. Silko Thomas har skrivit på ett treårskontrakt för Leicester på fri transfer från Chelsea, yttern kommer att spela för Leicesters U23-lag. Timothy Castagne är klar för Fulham som betalar 15 miljoner Euro. Boubakary Soumaré har kommit överens med Fenerbache om det personliga kontraktet, nu återstår för klubbarna att enas. Nottingham Forest jobbar hårt för att värva Wilfred Ndidi från Leicester, spelaren är själv öppen för en flytt. Patson Daka uppvaktas av Bournemouth, Victor Kristiansen lånas ut till Bologna med en köpoption på 13 miljoner pund och eventuellt är anfallaren Georges Mikautadze från Metz på gång till Leicester. Det kommer att hända mycket innan transferfönstret stänger. Enzo Maresca gör den stora omvälvning som Brendan Rodgers aldrig lyckades med.

27/8 

Akgün klar för Leicester

Under redaktionens välbehövliga vila gjorde Leicester City klart med den turkiske högeryttern Yunnus Akgün. 23-åringens dröm är att spela i England och nu har den drömmen blivit sann för Yunnus. Han lånas in från Galatasaray, säsongen ut. Spelar han 25 matcher för Leicester är man tvingade att köpa ut honom från den turkiska klubben för en summa som sägs vara 10 miljoner Euro, under förutsättning att Leiccester går upp i Premier League igen. Skulle Leicester inte gå upp i Premier League, kan man fortfarande köpa loss Akgün för 8 miljoner Euro.

Yunnus Akgün
Yunnus Akgün

Fler spelarrörelser att vänta

Patson Daka på väg till Bournemouth, Victor Kristiansen till Bologna, Wilfred Ndidi till Bayern München, Boubakary Soumaré till Sevilla, Harry Souttar till Rangers och Timothy Castagne till Fulham, där har ni några möjliga transfers bort från Leicester. Inkommande transfers kan vara Abdul Fatwa Issahaku från Sporting och Ilias Chair från QPR. En intressant sista vecka av transferfönstret väntar.

19/8 

Ledigt!

Redaktionen tar ledigt för lite välbehövlig TLC. Vi är tillbaka igen 27/8. Nyhestssugen? Vi rekommenderar LCFC.COM

18/8 

Inför Cardiff

Här är en del av Enzo Maresca hade att berätta inför mötet med Cardiff i morgon.

> Angående skadeläget: Mads Hermansen kommer att undersökas senare idag, sedan tar man ställning till om han kan spela eller inte. Victor Kristiansen är frisk och kan spela, medan Kasey McAteer har ont i en fot och kan inte spela.

> Inget nytt på transferfronten. Leicester har ännu inte lyckats "bli av med" några spelare och därför är det inte aktuell med fler nyförvärv just nu.

> På en fråga om Kristiansen och Luke Thomas kan spela i samma roll som Ricardo, svarade Enzo klart nej. Kristiansen kan spela i samma roll som Callum Doyle, medan man jobbar med att skola om Thomas.

> En fråga gällde vad det är för skillnad på Kiernan Dewsbury-Hall, Dennis Praet, Wilfred Ndidi och nyförvärvet Cesare Casadei? Enzo: Han ger oss ny styrka i luftrummet och man behöver inte tala om för honom att han ska in i straffområdet. Vi kommer att bli farligare framåt med Cesare i laget. Han är en typisk box-till-box-spelare.

Sedan meddelades att bortamatchen mot Blackburn Rovers har flyttats till fredagen 29 september, avspark 21:00.

17/8 

John Elsom 1939-2023

Leicester Citys förre ordförande John Elsom har avlidit. Elsom höll flera styrelseposter i klubben från 1983 och var ordförande mellan 1998-2002. Johns tid i Leicester City som vicepresident, direktör och ordförande var en oerhört betydelsefull tid i klubbens historia och han kommer att bli ihågkommen för sina stora insatser under dessa år.

LCFC.COM

John Elsom
John Elsom

14/8 

Historisk säsongsstart

I och med att Leicester City slog Huddersfield i lördags blev man historiska. Inte sedan 1922 har Leicester vunnit de tre första tävlingsmatcherna i en säsongsstart. Leicester City hoppades att de skulle bryta ny mark när de utsåg Enzo Maresca till sin manager, men inte kunde de tro att det kunde hända så snabbt. Tre raka segrar i säsongsupptakten är en imponerande start på vilken säsong som helst, speciellt efter nedflyttning från Premier League, ett nytt tränarteam och en betydande omsättning av spelare. Men även om tre raka segrar är mycket bra, känns det inte som att det borde vara historiskt, men ändå är det så. Inte sedan 1922, för mer än ett sekel sedan, har City vunnit sina tre första matcher av en säsong. Under dessa 101 år hade det varit 15 säsonger där Foxes öppnade med två raka vinster bara för att spela oavgjort eller förlora den tredje matchen. Om City slår Cardiff hemma på lördag kommer Marescas namn verkligen att skrivas in i historien. Aldrig tidigare har Leicester börjat en säsong med fyra raka vinster.

13/8 

Udda avbytarbänk

Enzo Maresca ställde upp med en minst sagt udda avbytarbänk i gårdagens match mot Huddersfield. Två målvakter fanns på plats och fem seniorspelare saknades, detta har lett till spekulationer. Italienaren valde både Danny Ward och Daniel Iversen på bänken, medan Timothy Castagne, Harry Souttar, Boubakary Soumare, Victor Kristiansen och Patson Daka utelämnads helt.  Transferspekulationer var en faktor i Enzo Marescas beslut att lämna en handfull Leicester City-spelare utanför sin trupp till Huddersfield, för att istället inkludera två målvakter på bänken. Castagne, Souttar, Kristiansen, Soumare och Daka har ännu inte varit involverade i tävlingsspel denna säsong och alla fem är föremål för transferrykten. Att något händer för någon eller några av dem  innan fönstret stänger verkar troligt. Men medan Maresca sa att transferspekulation delvis låg bakom deras utelämning, var det inte den enda anledningen. Men han ville inte utveckla mer. Han sa: "De spelare som inte var med i truppen idag, det var på grund av ett tekniskt beslut för några av dem, och för några av dem trodde jag att det var bättre för dem att stanna hemma. Men det betyder inte att de inte kommer att vara involverade i nästa match. Det var bara för idag." När han bads om att utveckla varför han kände att det var bättre för spelare att stanna hemma, sa han: "För att det är mitt beslut. Anledningen är att jag bestämde mig för det här." När han sedan frågades han om det var på grund av tvivel kring deras framtid i klubben, svarade han: "Du tänker på marknaden. Jag vet, det är det normala. Men det är inte för det, jag lovar. För vissa av dem finns det en del rykten och det är en av anledningarna att de fick stanna hemma, men inte den enda anledningen." Maresca berättade i fredags att han hoppas kunna värva fyra spelare till, centrala mittfältaren Cesare Casadei från Chelsea  är en av dessa. Målet är även att få in en anfallare, en ytter och en mittback.

11/8 

Inför Huddersfield

Enzo Maresca har haft presskonferens inför bortamatchen mot Huddersfield i morgon. Här är lite av vad han hade att berätta:

> Conor Coady blir borta från fotboll i 10 veckor, den skada han ådrog sig mot OH Leuven är allvarligare än man först trodde. Det handlar om ett brott på ett ben i foten. Enzo berättade även att Coady är den som är utsedd att vara ordinarie lagkapten.

> Mads Hermansen skadade sig på träning och kan inte spela mot Huddersfield, däremot är han spelklar till matchen mot Cardiff.

> Victor Kristiansen som också dragits med en skada kan eventuellt spela mot Huddersfield.

> Enzo berättade även att fler nyförvärv är på väg in, men vägrade säga något om Cesare Casadei, trots att han genomgår den obligatoriska läkarundersökningen på Seagrave i dag. I och med att fler spelare är på väg in, kommer vi även att se spelare försvinna.

> Maresca blev tillfrågad om Kelechi Iheanachos framtid, om att han kommer att vara utan kontrakt nästa år: "Detta är en av sakerna vi måste diskutera, först med spelaren. Sedan även klubben och bossen. Det är något vi måste göra snart för att klargöra situationen."

> Enzo om Huddersfields manager Neal Warnock: "Jag vet mycket om deras manager, jag har stor respekt för honom. Han har varit involverad i fotboll i många år och har erfarenheten av att vinna stora matcher."


10/8 

Tranmere Rovers nästa

Leicester har lottats att möta Tranmere Rovers i den andra omgången av Carabao Cup. Matchen kommer att spelas vecka 35 i Tranmere.

Hermansen skadad

Leicester Citys nye danske målvakt saknades i ligacupmatchen mot Burton Albion i går. Det rapporteras att han har skadat sig på träning, det ska handla om framsida lår. Han har skickats på röntgen som en försiktighetsåtgärd. En dylik skada kräver vila mellan 1-3 veckor, beroende på hur allvarlig den är.

9/8 

Casadei till Leicester

Leicester och Chelsea är överens om ett lån av den 20-årige italienske mittfältaren Cesare Casadei. Chelsea värvade Cesare från Inter 2022 och lånade sedan ut honom till Reading under andra halvan av förra säsongen. Cesare kan spela på i princip alla positioner på mittfältet, men föredrar att spela som attackerande eller sittande mittfältare. Leicester har lånat Casadei säsongen ut.

Cesare Casadei
Cesare Casadei

7/8

Enzo hyllade Citys comeback

"Jag tycker att vi spelade väldigt bra i första halvlek, vi spelade på det sätt vi vill spela och skapade några chanser. För att vara ärlig, i första halvlek släppte vi till några skott men sedan skapade vi nog med chanser för åtminstone ha 1-0. Sedan, i andra halvlek, efter två minuter släppte vi in ett mål. Den andra halvleken förändrades lite dynamiskt på grund av det. Det är normalt att vi sedan börjar tappa lite balans, vi började bli överilade och vi släppte till några kontringar.Vi behövde behålla lugnet eftersom det fortfarande var 45 minuter kvar. Men i slutändan tycker jag att när du ligger under med 1-0 och vinner med 2-1, så är det en fantastisk insats från alla spelare. Från att ligga under 1-0 reagerade laget väldigt bra.Jag sa redan dag ett att det här kommer att bli vår säsong. Idag spelade vi mot ett lag som för två månader sedan spelade play-off final för att bli uppflyttade. Det är ett väldigt bra lag, väl organiserat, så jag är väldigt glad för spelarnas skull. Logiskt sett har vi många, många saker att förbättra, men på det sätt vi vill att spelet ska vara, gillade jag det verkligen."

Coventrys manager Mark Robins sa i sin bedömning efter matchen: "Det är en besvikelse, det är det första. Du vet att du spelar mot ett topplag med spelare av Premier League-kvalitet.Till slut visade det sig. Vi skapade många chanser efter 1-0, sätter vi en till av de chanserna vinner vi matchen." 

I en bedömning som kan glädja Maresca, erkände Robins också att han var tvungen att göra ändringar eftersom Citys bolltempo tröttade ut hans spelare. Han sa att Gus Hamer och Kasey Palmer var slutkörda redan när Coventry ledde med 1-0. Robins tillade: "De flyttar bollen snabbt och de rör sig snabbt själva. Det slutade med att flera spelare sprang sig trötta. Gus Hamer var tvungen att gå av, han kände kramp i vaderna, Kasey Palmer sträckte vaden och kunde inte fortsätta. Du vill inte behöva göra dessa ändringar om du inte behöver."

5/8

Sex spelare vill stanna tack vare Enzo

Den nya managern säger att sex spelare i truppen har övertygats av hans metoder och nu vill stanna kvar på King Power Stadium och slåss om uppflyttning till Premier League. Maresca säger att sex spelare i truppen som tidigare hade indikerat att de ville lämna efter nedflyttning har nu ändrat sig efter att ha blivit påverkade av italienarens fotbollsstil. Leicester har sett James Maddison och Harvey Barnes säljas i sommar, och fler transfers är sannolikt, men även om Maresca inte vill nämna de sex som har omprövat sina beslut, räknar han det som en framgång för sina metoder eftersom han ser ut att bygga ett lyckligt lag. Han har dock sagt till klubben att de måste sälja alla spelare som inte vill stanna eftersom han vill ha något mindre än 100 procent engagemang för sin sak. På fredagen sa Maresca: "Det enda jag kan säga är att det finns sex spelare, de kommer till mitt kontor för att säga: 'Min idé var att lämna klubben till sommaren, men nu skulle jag vilja stanna för att jag trivs.' Om de är nöjda med oss är jag också nöjd. Men om några av dem vill lämna kan du inte försöka behålla dem om deras avsikt är att lämna. Jag säger alltid detsamma. Jag sa detta till klubben dag ett när jag träffade dem, att om det finns några spelare som vill lämna, låt dem gå. Jag vill inte ha spelare som inte vill stanna. För i slutändan, om de vill stanna måste de vara 100 procent säkra."

Det är kanske förvånande då att både Jannik Vestergaard och Timothy Castagne är aktuella för att starta mot Coventry. Båda har talat offentligt i sommar om sin önskan att lämna King Power Stadium. Vestergaards återkomst är en speciell chock. Dansken har inte startat en ligamatch på 18 månader efter att han blev utfryst av Brendan Rodgers och sedan skadad under Dean Smiths korta period. Bara förra veckan sa försvararen till BT i Danmark: "Ärligt talat, jag går efter de fem stora ligorna, och jag förstår från min agent att det finns ett bra intresse. Jag har stora sportsliga ambitioner, och det finns gott om tid kvar i fönstret, så jag tycker att det ser bra ut." På frågan om dessa kommentarer sa Maresca: " Det enda jag kan säga om Jannik är att han sedan dag ett har jobbat väldigt, väldigt bra. Han visade mig inte någon avsikt att lämna klubben. För mig är han en viktig spelare, inte bara för att Coady är skadad, utan även innan dess. Nu måste jag säga samma sak, fönstret är öppet, allt kan hända. Men han är definitivt en viktig spelare för oss."

4/8 

Enzo har hållit presskonferens

I dag på eftermiddagen har Enzo Maresca hållit sin första presskonferens inför en ligamatch med Leicester City. Han hade följande att berätta:

> Just nu finns ingen fast lagkapten utsedd i laget, Enzo förlitar sig på sina erfarna killar Vardy, Albrighton, Ricardo och Coady.

> Conor Coadys skada håller honom borta från premiären på söndag. Maresca berättade att han förmodligen blir borta ytterligare några matcher.

> Även Victor Kristiansen är lätt skadad och kan inte spela på söndag. Men han kommer åter i träning på måndag.

> Fler spelare kommer att lämna Leicester innan transferfönstret stänger. "Vi har för många spelare och behöver rensa mer" sa Enzo. På frågan hur Harry Souttars status i laget är svarade Enzo "Han kan vara en av de spelare som får lämna oss".

Samtidigt rapporterar flera källor att Leicester City och Chelsea är nära en uppgörelse för den högt rankade mittfältaren Cesare Casadei. Enligt The Telegraph kommer en lånetransfer att offentliggöras nästa vecka. Den 20-årige italienske U21-landslagsmannen ses som en direkt ersättare till James Maddison.

På söndag är det dags!

Enzo Marescas Leicester City börjar den första säsongen i Championship sedan 2014 på hemmaplan, med det så kallade M69-derbyt. M69 är den motorväg som går mellan Leicester och Coventry, vilka anländer på söndag för att möta Foxes på King Power Stadium, i vad som kommer att bli den första sammandrabbningen mellan de två lagen sedan 2012. Det fysiska avståndet mellan klubbarna är inte stort, det är drygt 4 mil mellan städerna, men det var länge sedan de delade samma fotbollsplan – över ett decennium faktiskt. Det senaste mötet går tillbaka till för 11 år sedan, när mål från David Nugent och Jermaine Beckford såg till att Leicester vann med 2-0. Före Leicesters historiska period i Premier League, och Coventrys degradering till League 2 och tillbaka upp igen, har lagen mötts i 14 matcher under två perioder i Championship sedan millennieskiftet. Citys största vinster under den perioden kom båda på hemmaplan med tre års mellanrum. Först när de vann med 3-0 i november 2004 tack vare mål från Lilian Nalis, Danny Tiatto och Matt Heath. I februari 2007 gjordes bedriften om igen när två mål från Geoff Horsfield och ett från mittfältaren Andy Johnson gav Foxes segern. Leicesters senaste och enda förlust sedan 2001 kom för 15 år sedan på Coventry Building Society Arena, som tidigare hette Ricoh Arena. Leicester kommer till matchen på söndag med en uppmuntrande statistik, att de aldrig förlorat mot Coventry på King Power Stadium. Det första mötet mellan lagen på King Power var 2002 när Gerry Taggart och Brian Deane gjorde målen i en 2-1 vinst. Helgens premiär kommer säkerligen att väcka massor av minnen för Leicesters supportrar, de flesta positiva, eftersom Maresca nu bygger ett lag för att gå upp igen. Men de måste vara försiktiga, för den klubb de möter var snubblande nära att gå upp i högsta ligan förra säsongen, endast straffar skiljde dem från Premier League.

3/8 

Vad vi har lärt oss av försäsongen

Mycket av det som händer under sommaren är bara trams. Transferrykten som aldrig slår in, B-lag som spelar mot varandra tusentals mil hemifrån, upphaussade träningspass i 40 graders värme inför ditskjutsade fans i replikatröjor. Men det finns några guldkorn av information bland det hela. Så med 2023 års försäsong undanstökad, låt oss ta en titt på vad vi har lärt oss av den.

1. Ricardo är mittfältare nu

Om du missade Leicesters hela försäsongskampanj, då har du missat något, här startar kanske en helt ny era för Leicester och för Ricardo Pereira. En högerback som knappt har spelat på två år, har förvandlats till en hjälpmittfältare och nyckeln i Enzos maskineri. Ricardo och nyförvärvet Harry Winks är hjärtat i Marescas masterplan. Tillsammans på mittfältet har de faktiskt dominerat mittfältet i träningsmatchen mot Liverpool med en ny spelstil. Var beredd på lite Tiki-Taka-Toe-fotboll från det centrala mittfältsparet.

2. Möt den nya danske nummer 1.

Mycket annorlunda än den gamla danske nummer 1. Den andra fasen av uppgraderingen har fått stackars Daniel Iversen att stirra på en enkelbiljett till Stoke. Inte nöjda med fyra förstalagsmålvakter, Leicester lade till en femte i form av Mads Hermansen. Även om det talades en del om att det skulle bli en kamp om tröjan nummer ett mellan de två danska vännerna, är det ganska tydligt att jobbet är Hermansens. Mads fick omedelbart startuppdrag när han kom med, medan Iversen hade till och med suttit bakom Jakub Stolarczyk i rangordningen för de första vänskapsmatcherna. Iversens bristande förmåga med fötterna har kostat honom förstemålvaktsplatsen. Det lilla vi sett av Hermansen har varit minst sagt underhållande. Han spelar långt upp på planen, han är säker med fötterna och vill hela tiden vara delaktig i spelet. Han är en målvakt med ett stort självförtroende.

3. Harry är ute

Harry Souttar såg verkligen säker ut att ta steget upp, tillbaka på en nivå han hade utmärkt sig på tidigare. Den konkurrens han hade om sin mittbacksplats hade dessutom nu försvunnit. Souttar körde tillbaka från landskampsuppdrag med Australiens för den första dagen av försäsongen och allt han fick i gengäld var cirka 45 minuter mot Port FC. Nu på söndag kanske vi hade förväntat oss att se Big Harry dirigera sina trupper längst bak, kommer du att hitta - och snälla sätt dig ner innan du läser det här - Jannik Vestergaard i stället.

4. Seagrave är fortfarande förhäxat

En av anledningarna till att Vestergaard oväntat tagit plats i laget är den stora lucka Conor Coady lämnat i mittförsvaret. Den första av Leicesters sommarvärvningar sa allt rätt när han kom och skrev direkt in sig som fansens val till lagkapten. Han skrek och vrålade sig igenom den första vänskapsmatchen. Och sedan slog Seagrave till. Under en träningsmatch bakom stängda mot OH Leuven på Seagrave, slog katastrofen till. Coady gick av planen med en ospecificerad fotskada och missade turnén till Asien. Maresca har sedan dess beskrivit skadan som "inte bra". Ricardo - Faes - Coady - Doyle, med Ricardo som gick upp på mittfältet och Doyle in som tredje mittback, såg ut att vara Marescas föredragna försvar. Utan Coady har Vestergaard klivit fram ut ur mörkret och tillbaka in i laget. Han startade tillsammans med Ben Nelson mot Port FC och spelade sedan hela 90 minuter med Doyle mot Liverpool.

5. Åk inte till Thailand under monsunsäsongen

Varför spelade egentligen Leicester mot det lokala laget Port FC i Bangkok tio dagar  innansäsongen börjar? Ja, det var egentligen meningen att vi skulle resa hela vägen till Asien två veckor före säsongsstart för att spela mot Tottenham i Thailand, men matchen spolades bort efter ett skyfall. Denna regnstorm var så oförutsägbar att Met Office har en hel sida tillägnad den. Leicester hade bara schemalagt tre "riktiga" vänskapsmatcher till att börja med, att matchen mot Spurs inte kunde spelas ledde till en hastigt arrangerad ersättningsmatch några dagar senare mot Port FC. Den matchen spelades bakom stängda dörrar, till stor besvikelsen för den armé av Leicester-fans som finns i Thailand.

6. Det gamla gardet är fortfarande det nuvarande gardet...än så länge!

Bland nyheterna om Leicester City i sommar har det funnits en typ av nyheter som märkbart saknas: spelarförsäljningar. Endast James Maddison och Harvey Barnes har följt de sju kontraktslösa spelarna bort från klubben.Timothy Castagne har trots sina bästa ansträngningar inte hittat någon ny klubb, han finns kvar och har varit en nyckelfigur under hela försäsongen. Så har även den tidigare nämnda Vestergaard, tillsammans med Wilfred Ndidi och Dennis Praet. Kelechi Iheanacho är fortfarande kvar och kan fortfarande inte ta sig in i startelvan. Även Boubakary Soumaré finns kvar. Vad det handlar om är ett Leicester-lag som inte skiljer sig så mycket från det förra. Många av spelarna är kvar, även om de har nya roller nu. Castagne har tillbringat det mesta av sin tid på högerkanten, Praet och Ndidi spelar som nummer 8, och tar sig framåt från mittfältet. Räkna med att se några gamla ansikten under hela augusti, eftersom det inte finns några tecken på några transfers just nu.

7. Wilfred Ndidi är den nye Frank Lampard

Sättet Maresca har använt Ndidi på har varit en av de mest fascinerande och samtidigt alarmerande aspekterna av hans taktiska plan. Med Winks i huvudrollen och Hamza Choudhury som backup, kanske du trodde att det inte skulle finnas någon plats för Wilfred i laget. I stället har nigerianen använts som en offensiv mittfältare, ofta längst fram efter att ha sprungit in bakom anfallaren. Han har dock missat flera goda chanser att göra mål. Det verkar svårt att tro att Ndidi, en av de sämre skyttarna i Leicester, verkligen kommer att bli en av våra målgörare. Kanske fyller han bara utrymme tills han försvinner och någon annan kommer. Men ryktena runt Ndidi har slutat surra och han har fortsatt att spela.

8. Det är Enzos show nu!

Sammantaget är den enda stora nyheten på försäsongen att Maresca har nycklarna till kungariket. En hel del ångest och oro finns kvar om den relativa bristen på nyförvärv, Coadys skada och misslyckandet med att rensa truppen ordentligt. Men den enda stora anledningen att tro på Leicester, är managern, och det faktum att klubben har gett honom fritt spelrum att se över saker och bygga upp dem i sin stil. Tränarstaben har nästan helt förnyats. Mike Stowell och Adam Sadler är borta, likaså är Lars Knudsen, vars mest anmärkningsvärda prestation var att inte få visum. In har kommit Marescas män: Willy Caballero, Danny Walker, Michele De Bernardin med flera. Dessa bär alla den omisskännliga stämpeln av Guardiolas plan. En målvakt som kan passa, Callum Doyle är utlånad från Manchester City, många av de potentiella värvningarna som förväntas komma är unga, spännande anfallsspelare. Leicesterfansen är all-in på Enzo och det är åtminstone något nytt att bli upphetsad över efter två år av kraftig nedgång.

1/8 

Planchefen slutar

Leicester Citys planchef John Ledwidge slutar efter nio år i klubben. Han går vidare för att ta samma syssla i Manchester City. I ett uttalande säger Ledwidge följande: "Efter nästan 10 år är min tid i Leicester City över och ett nytt kapitel väntar i Manchester City FC. Vilken speciell plats detta är och den kommer för alltid att ha en plats i mitt hjärta! Vi har byggt något alldeles speciellt här och det är tack vare alla i mitt team. Efter 9 år i Leicester City har jag tagit beslutet att gå vidare och starta ett nytt kapitel som planchef hos Manchester City. Detta beslut att gå vidare har fattats under en tid och jag är medveten om att konsekvensen av att inte kommunicera det tidigare kan anses vara att jag överger fartyget, men detta är långt ifrån fallet. Den här klubben, dess fantastiska människor och mitt fantastiska team har uppnått så mycket under min tid här, från att vinna årets planskötarteam vid 5 tillfällen, till att leverera spelytor i världsklass för våra lag. Vi har verkligen satt vår avdelning på kartan! Att bygga ett team från 6 anställda till nu över 50 har varit en av höjdpunkterna under min tid här, eftersom jag är övertygad om att de fantastiska ytorna vi producerar inte existerar utan bra människor! De har varit orsaken till vår framgång och jag vill tacka var och en av dem som har varit med på denna resa med mig! Ägaren och klubben har satt sin tro på mig och stöttat inte bara min tillväxt, utan lagets tillväxt och låtit mig uppfylla min dröm att öppna världens första Sports Turf Academy, ett projekt som kommer att fortsätta att frodas och uppnå fantastiska saker. Det arbete vi utför kommer att fortsätta att ha en positiv inverkan på branschen, alla som går genom dörren och vårt breda samhälle. Genom triumf, tragedi och framgång vill jag tacka alla för att de varit en del av min resa, en del av min familj och en del av vår framgång. Jag själv och min fru har byggt vår familj i denna fantastiska stad och inverkan som klubben, dess människor och de som står mig närmast kommer att vara för alltid i våra hjärtan!"

Ny planchef i Leicester City blir Simon Gibson som ingått i Johns team.