Senaste Nytt

27/3

Spelarna Leicester kan tvingas sälja

Om Leicester City fälls av EFL kan de tvingas sälja spelare före slutet av juni för att hålla sig inom de finansiella reglerna, vilket innebär att Enzo Maresca kan förlora några av sina stjärnnamn även i händelse av uppflyttning.

Kiernan Dewsbury-Hall: Om City behöver betydande medel är Dewsbury-Hall den självklara spelaren att sälja. Han är klubbens mest värdefulla tillgång och bör inte sakna intresse bland Premier League-klubbar med tanke på hans tidigare erfarenhet från Premier League och hans framträdanden Championship denna säsong. Redan i januari var Brighton och Brentford angelägna om 25-åringen. Det skulle vara ett stort slag för City att behöva sälja supportrarnas stora favorit. När Brighton-intresset dök upp var Maresca väldigt tydlig med att vilja behålla Dewsbury-Hall i klubben.

Wout Faes: Som en internationell försvarare som har erfarenhet från Premier League, men också är i en bra ålder, på ett anständigt kontrakt och sällan är skadad, är Faes också en värdefull spelare. Den 25-årige belgaren väckte intresse förra sommaren, och han erkände att flera klubbar var intresserade av honom, men kunde inte lova honom en startposition.

Patson Daka: En annan som ligger i rätt läge vad gäller ålder och kontraktslängd är Daka. Även om han kanske inte har lyckats så bra i Leicester som många förväntade sig efter hans hysteriska form i Red Bull Salzburg, har han fortfarande visat sig vara en kapabel målskytt, och han saknade inte intresse förra sommaren, då både AC Milan och Bournemouth var efter honom.

James Justin: Skadeproblem under de senaste åren betyder att Justin inte har varit föremål för transferrykten på samma nivå som några av hans lagkamrater. Men efter att ha bevisat sin kondition med en skadefri säsong skulle det inte vara en överraskning om det fanns Premier League-klubbar som är sugna på en atletisk ytterback som vet hur man försvarar sig.

Ben Nelson: Det skulle vara långt ifrån idealiskt att sälja en akademispelare som precis har fått sitt verkliga genombrott i A-laget, och som har potential att bli väldigt bra. Men unga mittbackar av Nelsons kvalitet är svåra att få tag på, och det kan höja hans värde avsevärt. Det finns ett långvarigt intresse från Manchester City, och om de är desperata kan Leicester kanske nappa på ett eventuellt erbjudande från Manchester-klubben.

Harry Souttar: Souttar är förmodligen en spelare som Leicester skulle vilja sälja i sommar eftersom han har svårt att passa i Marescas planer. Han kostade City 15 miljoner pund från Stoke i januari 2023 och har massor av egenskaper som gör honom till ett attraktivt köp.

Victor Kristiansen: Anlände samma vecka som Souttar, han gör det väldigt bra på lån till Bologna den här säsongen och verkar bli bättre och bättre. Han har spelat fram till tre mål på sina senaste sju matcher. Bologna har nu vunnit sina sex senaste i rad och tagit sig in på Champions League-platserna, och det känns troligt att de kommer att vilja behålla en spelare som blivit allt viktigare för dem.

Boubakary Soumare: Soumare har en liknande position i Sevilla. Även om deras ligaform inte är bra, har Soumare blivit en nyckelspelare för dem och alla signaler från Spanien är att de vill behålla fransmannen permanent.

Daniel Iversen: Målvakten är en överskottsspelare i Leicester nu. Mads Hermansen och Jakub Stolarczyk är Marescas förstahandsval, och det gjorde att han kunde flytta på lån till Stoke i januari. Han visar upp sin mycket goda skottstoppningsförmåga hos Potters, och det kan förhoppningsvis leda till att någon klubb i Championship vill värva honom i sommar.

25/3 

Nick De Marco  - advokaten som hjälper Leicester City

Advokaten Nick De Marco har redan framgångsrikt representerat Leicester City tidigare i deras tvist med EFL under vintern, och hans tjänster har köpts igen för deras rättsliga processer. Namnet Nick De Marco håller på att bli ett välbekant namn både i den engelska fotbollsvärlden och i Leicester Citys värld. Sportadvokaten har representerat mer än 45 klubbar i Premier League och EFL, och ett av hans senaste uppdrag är att hjälpa Leicester City i deras kamp med Premier League och EFL. På fredagen, efter att ha anklagats för ett påstått brott mot vinst- och hållbarhetsregler av Premier League och efter att ha blivit placerat under ett transferembargo av EFL, meddelade Leicester att de inleder rättsliga förfaranden mot båda. De Marco har verkligen erfarenhet av att representera klubbar i deras kamper med Premier League och EFL, och han är framgångsrik. Han har av fotbollsfinansexperten Kieran Maguire beskrivits som "fotbollsjuridikens Lionel Messi". 2020 hjälpte De Marco Sheffield Wednesday i deras kamp med EFL om PSR, först lyckades han skjuta upp ett poängavdrag och sedan minskade det från 12 poäng till sex. Samma år hjälpte han också Stevenage att undvika ett poängavdrag och lyckades med samma sak för Derby County ett år senare. Han arbetade sedan tillsammans med Newcastle och Mike Ashley för att hjälpa till i deras tvist med Premier League om det saudiska övertagandet av klubben. De Marcos tjänster söktes av ett antal klubbar för att undersöka potentiella kompensationskrav mot Everton efter att de åtalats av Premier League för PSR-brott. Han representerade sedan Nottingham Forest efter att åtal väckts mot dem, och de fick bara fyra poängs avdrag tidigare denna månad. Redan innan de aktuella fallen som Leicester ska gå igenom har De Marco redan varit framgångsrik i att försvara klubben. De vann sin överklagan mot EFL i januari när det styrande organet försökte tvinga av klubben för en affärsplan. Leicester City har i sina uttalanden sagt att de kämpar "för alla klubbars rätt att fullfölja sina ambitioner" och i De Marco har de en advokat som har uttalat sig mot reglernas karaktär. Han berättade för Sports Law Podcast i år: "Financial Fair Play-regler i fotboll är inte motiverade på grundval av konkurrenskraftig balans och det finns ett mycket starkt argument för att de också är antitetiska. För vad de gör är att de tillåter dig att spendera mer om du tjänar mer, så att de skyddar status quo."

Nick De Marco
Nick De Marco

24/3 

Skrämmande framtid?

Leicester Mercury skriver idag följande : "Leicester City måste svara sina besvikna supportrar efter att FFP-anklagelsen skapar en 'skrämmande' framtid.  'Må bra'-faktorn från den här säsongen försvinner nästan med de senaste FFP-anklagelserna. 'Detta ansvar som jag fortsätter att leva är ett av de största ansvarsområdena i mitt liv och jag kommer att fortsätta lägga allt på det - min passion, min familjs och hela King Power-gemenskapen.' Det var orden Leicester Citys ägare Aiyawatt Srivaddhanaprabha skrev i sitt meddelande till supportrarna efter förra säsongens nedflyttning. Sedan dess hade det varit mycket ljusare på grund av besluten från hierarkin, men den optimismen avstannade plötsligt den här veckan. På torsdagen hänvisade Premier League Leicester City till en oberoende kommission för ett påstått brott mot lönsamhets- och hållbarhetsreglerna (PSR) och underlåtenhet att lämna in sina finansiella konton till ligan. Mindre än 24 timmar senare sattes Leicester under ett spelarregistreringsembargo av EFL. Klubben har kommit ut och slåss och sagt att de har utfärdat rättsliga förfaranden mot Premier League och EFL. Vissa fans har berömt klubben med ord som 'Ni försvarar äran, bra jobbat'. Men i verkligheten är en stor del av supporterskaran trött. Bara genom att skanna igenom sociala medier, läsa supporeterforum och prata med likasinnade supportrar till klubben under de senaste 24 timmarna, så verkar som om nästan allt förtroende mellan fansen och klubben har försvunnit. Hur har Leicester gått från att ses som en av de bäst drivna klubbarna i England till detta? Det finns flera orsaker bakom denna undergång, men det enkla faktum är att de som fattar de viktigaste besluten i fotbollsklubben helt enkelt har fel på många av dem. 

Förra året tillkännagav klubben en förlust före skatt på 92,5 miljoner pund för året fram till maj 2022 – en ökning med över 60 miljoner pund jämfört med föregående år. I bokslutet medgav klubben att beslutet att inte sälja en stor tillgång sommaren 2021, samtidigt som laget fortsatte att värva, var orsaken till det stora underskottet. Mellan 2016-2020 samlade Leicester in £255 miljoner genom att sälja en av sina bästa spelare varje sommar (N'Golo Kante, Danny Drinkwater, Riyad Mahrez, Harry Maguire och Ben Chilwell). Klubben spenderade alltid pengar på att veta att de fick rejäla inkomster från en försäljning, men 2021 var annorlunda. Bara Rachid Ghezzal, Filip Benkovic, Matty James, Sam Hughes och Christian Fuchs försvann. Patson Daka, Boubakary Soumare, Ademola Lookman, Jannik Vestergaard och Ryan Bertrand värvades in. Den säsongen som helhet, förutom några minnesvärda europeiska nätter, var en katastrof. Leicester slutade åtta, missade europeisk fotboll och led ett pinsamt nederlag mot Nottingham Forest i FA-cupen. 

Förra årets nedflyttning från Premier League var en annan nivå. Känslan av att klubben och spelarna kände att de var 'för bra för att åka ur' kom tillbaka för att förfölja dem när deras öde var beseglat i maj. Och trots att en lista med beslut från klubben spelade en stor roll i nedflyttningen förändrades ingenting. Januaris fiasko i transferfönstret gick inte bra. Då hade vi ingen aning om vad som skulle komma. Leicester kan nu bli straffade av både Premier League och EFL. Vem var den sista klubben som blev det? Ilska, besvikelse och förlust av förtroende är alla känslor jag, liksom tusentals, har lidit under de senaste veckorna när vi letar efter någon att skylla på. Utan att se klubbens senaste finansiella räkenskaper och höra från styrelsen är det omöjligt att veta hur allvarliga problemen är. Att klubbens långsiktiga framtid är i fara är dock skrämmande och nästan outsägligt. Om Leicester inte flyttas upp, vad hindrar dem från att bli nästa Portsmouth? Coventry? Vi har sett att klubbar som faller i EFL får kämpa för att återvända. Och även om vi går upp till Premier League, kommer nyckelspelare att behöva säljas för att undvika ytterligare brott mot reglerna. Vad ska Enzo Maresca göra? Allt detta faller i samma rörelse. Hur har detta hänt? Bristen på transparens har dödat allt kvarvarande förtroende för de som driver klubben. De ständiga misstagen som görs på kort sikt fortsätter att lämna fansen i mörkret över klubbens långsiktiga framtid. Leicester City-fansen måste höras. Ägarna måste ge dem svar. Tiden för enighet är nu.

Josh Holland - Leicester Mercury

Parlamentsledamot till försvar!

Jonathan Ashworth, Labour-parlamentarikern för Leicester South, har skrivit till Premier Leagues verkställande direktör Richard Masters efter att Leicester City hänvisades till en oberoende kommission för påstådd brott mot reglerna för lönsamhet och hållbarhet (PSR) och underlåtenhet att lämna in granskade finanser. 

Kära Richard, Jag skriver för att uttrycka min djupa oro över behandlingen av Leicester City Football Club i min valkrets. Jag skriver på uppdrag av många väljare och fans från hela Storbritannien. Nyheten att Premier League har hänvisat Leicester City FC till den oberoende kommissionen för ett påstått brott mot lönsamhets- och hållbarhetsreglerna har mötts av ilska och misstro bland fansen i Leicester. Många fans anser förståeligt att denna process är ogenomskinlig med den allvarliga risken att ett poängavdrag sätter klubbens framtidsutsikter i fara. Dessutom säger fans mig att de är helt oförstående hur dessa processer fungerar och tillämpas. Jag är tacksam för att du ger mig några detaljer och uppskattade möjligheten att ringa på fredag, men det återstår ett antal frågor som jag hoppas att du kan besvara snabbt. Efter bekräftelsen av disciplinära förfaranden (och i vissa fall poängavdrag) för ett antal klubbar, kommer Premier League att starta ett program för att bättre förklara och göra sina disciplinära och beslutsfattande processer mer transparenta så att fansen kan försäkras om rättvisa? Det finns andra klubbar som står inför flera anklagelser om påstådda överträdelser som fortfarande är olösta, hur arbetar Premier League för att påskynda dessa beslut så att reglerna tillämpas så rättvist och så konsekvent som möjligt? Är du säker på att Premier Leagues disciplinära och sanktionssystem tillämpas rättvist och proportionerligt på alla klubbar? Leicester City är för närvarande inte i Premier League. Vilket ansvar har du för att hänvisa icke-Premier League-klubbar till en disciplinnämnd? Vi vill alla att Premier League ska förbli den bästa fotbollstävlingen i världen. Leicester City är ett emblem för vad det bästa i Premier League kan representera, men du kommer att förstå att processen som du inledde sannolikt kommer att ha en stor inverkan på många av mina väljare och de förtjänar svar. Jag ser fram emot ditt svar. Jonathan Ashworth 

Det är fortfarande oklart vilket svar, om något, Ashworth hittills har fått från Premier League-bossen.

Jonathan Ashworth
Jonathan Ashworth

23/3 

Leicester stämmer ligorna!

Leicester City säger i ett officielt uttalande på fredagskvällen att de har väckt rättsliga åtgärder (stämning) mot Premier League och English Football League (EFL) mitt i klubbens påstådda brott mot vinst- och hållbarhetsregler (PSR). Leicester City har också placerats under ett embargo för spelarregistrering av EFL efter den senaste utvecklingen av det påstådda PSR-brottet. De säger att detta är "både restriktivt och för tidigt, med mer än en fjärdedel av klubbens rapporteringsperiod 2023/2024 kvar. Leicester City Football Club har i dag tvingats utfärda två brådskande rättsliga förfaranden mot Premier League och EFL", löd ett klubbuttalande på fredagen. "LCFC kommer att sträva efter att var och en av dessa förfaranden bestäms av en lämplig och helt oberoende juridisk panel. Klubben har åtagit sig att säkerställa att alla anklagelser mot klubben fastställs korrekt och proportionellt, i enlighet med tillämpliga regler, av rätt organ och vid rätt tidpunkt." Medan LCFC skulle föredra att förfarandena är offentliga, så att klubbens supportrar och resten av världen kan informeras om de viktiga frågorna om fotbollsstyrning som kommer att övervägas, kräver de relevanta reglerna att dessa förfaranden genomförs konfidentiellt, och LCFC kommer därför inte att kunna kommentera dem ytterligare i detta skede. "Vi bekräftar klubbens ståndpunkt att vi kommer att fortsätta kämpa för Leicester Citys och alla klubbars rätt att fullfölja sina ambitioner, särskilt där dessa har etablerats på ett rimligt och rättvist sätt genom ihållande sportprestationer." Premier League och EFL har kontaktats för kommentarer. Leicester hänvisades till en oberoende kommission av Premier League för ett påstått brott mot PSR-reglerna på torsdagen. Leicesters uttalande efter att nyheterna sa att klubben skulle fortsätta "att ta noggranna råd om sin position och, om nödvändigt, kommer att fortsätta att försvara sig från alla olagliga handlingar från fotbollsmyndigheterna, om de försöker utöva jurisdiktion där de inte kan göra det, som inträffade tidigare i år". Det följde på EFL:s begäran till Leicester att skicka in en affärsplan för att visa hur de skulle följa utgiftsgränserna, efter att klubben förutspåddes vara på väg att överskrida sin PSR-tröskel i november. En oberoende panel beslutade dock att klubben inte behövde lämna in en affärsplan, vilket skulle ha lett till försäljning i januarifönstret. Premier League hänvisade också Leicester för att "misslyckades med att lämna in sina reviderade finansiella räkenskaper" till ligan. Det påstådda PSR-brottet hänför sig till den treåriga rapportperioden som slutar säsongen 2022/2023, under vilken Leicester degraderades från Premier League efter nio säsonger i rad. Klubben hade sagt att de var "extremt besvikna" över beslutet och tillade att de "upprepade gånger har visat sitt engagemang för P&S-reglerna genom sin verksamhetsmodell under en avsevärd period". Leicester sa också att de "kommer att fortsätta kämpa för alla klubbars rätt att fullfölja sina ambitioner, särskilt där dessa har etablerats på ett rimligt och rättvist sätt genom ihållande idrottsprestationer".

LCFC.COM

22/3 

Vad man säger i England

The Telegraph

Uppflyttning till Premier League verkar nu vara en prioritet för Leicester City. Det är ingen överdrift att antyda att vad som händer under de kommande två till tre åren beror på det. Leicester kommer att vara under press att sälja spelare före den 30 juni, oavsett anklagelse. Den stora frågan nu är vilken division de kommer att vara i nästa säsong och vilken inverkan ett potentiellt poängavdrag skulle få. Vi kan alla diskutera inkonsekvenserna i PSR och förseningen över Manchester Citys 115 överträdelser, men det här är en mycket oroande tid för Leicester.

Daily Mail

Leicester riskerar ett poängstraff efter att de anklagats för att ha brutit mot Premier Leagues utgiftsregler – men det verkar mycket osannolikt att det ska skada deras eventuella uppflyttning den här säsongen. Anklagelsen gäller säsongen 2022/2023, då Leicester degraderades från Premier League. Leicester är tvåa i Championship med en match mindre spelad än Leeds och har en stor chans att vinna automatiskt avancemang den här säsongen. Med tanke på att detta är en Premier League-anklagelse och Leicester för närvarande är en EFL-klubb, för att inte tala om den tid som krävs för att fastställa ett straff, verkar det osannolikt att poäng kan tas från dem denna mandatperiod.

Sky Sports

Liknande överträdelser av Everton och Nottingham Forest har mötts av Premier League-anklagelser, där Forest nu drabbats av fyra poängs avdrag och ytterligare ett möjligt poängavdrag för Everton kan följa. Men även om det ligger inom reglerna för att ett Premier League-regelbrott ska leda till att en klubb straffas i Championship, kommer Leicester inte att få poängavdrag den här säsongen. Premier League röstade på sin årsstämma förra sommaren för att införa nya regler för att snabba upp ekonomiska överträdelser - som hände med Everton och Forest - men de nya reglerna infördes efter att Leicester hade degraderats, och gäller därför inte för dem.

BBC

Leicesters hänvisning till en oberoende kommission för påstådda PSR-överträdelser har uppenbarligen frustrerat klubben men det finns mycket att ta hänsyn till. Foxes har understrukit sitt engagemang för att samarbeta i processen, något som gynnade Nottingham Forest som fick sitt straff reducerat med två poäng. Leicester ligger tvåa i Championship och varje straff den här säsongen skulle få enorma konsekvenser i uppflyttningsracet. Men det är drygt sex veckor kvar till slutet av Championship-säsongen och med tanke på att eventuella överklaganden också måste beaktas är det svårt att se att den här situationen är över då.

21/3

Leicester anklagas!

Leicester City anklagas i dag av Premier League för att ha brutit mot utgiftsreglerna under sina tre senaste säsonger i Premier League. Leicester har hänvisats till en oberoende kommission för att ha brutit mot vinst- och hållbarhetsregler (PSR) och underlåtit att lämna in granskad ekonomi. Om de befinns skyldiga kan de få ett poängavdrag. Leicester City är också föremål för en separat ekonomisk utredning av English Football League (EFL).

Leicester City har i dag gjort följande uttalande: "Leicester City är förvånade över de åtgärder som Premier League har vidtagit i dag. Klubben är oerhört besviken över att Premier League har valt att anklaga Leicester nu, trots klubbens ansträngningar att på ett konstruktivt sätt engagera sig i Premier League i de frågor som är föremål för denna anklagelse, även om Leicester för närvarande inte är en Premier League-klubb . Leicester City är fortfarande villiga och ivriga att engagera sig konstruktivt med Premier League och EFL för att söka en korrekt lösning av eventuella anklagelser, från rätt instanser och vid rätt tidpunkt. Klubben fortsätter att ta noggranna råd om sin ståndpunkt och kommer om nödvändigt att fortsätta att försvara sig från alla olagliga handlingar från fotbollsmyndigheterna, om de försöker utöva jurisdiktion där de inte kan göra det, vilket inträffade tidigare i år. Leicester City har upprepade gånger visat sitt engagemang för P&S-reglerna genom sin verksamhetsmodell under en avsevärd period, och uppnått efterlevnad samtidigt som de strävar efter sportambitioner som är helt trovärdiga med tanke på den konsekventa framgång som klubben har uppnått under den tiden, både nationellt och i europeiska tävlingar. När vi fortsätter att representera klubbens position kommer vi att fortsätta att kämpa för alla klubbars rätt att fullfölja sina ambitioner, särskilt där dessa har etablerats på ett rimligt och rättvist sätt genom ihållande idrottsprestationer. Klubben tackar sina supportrar för deras förståelse i denna fråga och för deras fortsatta stöd till vårt lag, vars framgångar på planen under säsongens sista veckor är vårt primära fokus."

20/3 

Fler landslagsspelare

Ännu fler Leicesterspelare har tagits ut till sina landslag för kval- play off- och vänskapsmatcher. Harry Souttar - Australien, Danny Ward - Wales, Yunnus Akgün - Turkiet, Patson Daka - Zambia, Tawanda Masvanhise - Zimbabwe samt Kelechi Iheanacho och Wilfred Ndidi, vars Nigeria ska möta Abdul Fatawus Ghana i en vänskapsmatch.

18/3 

Rast och vila!

Enzo Maresca har gett nästan alla spelare ledigt hela veckan för att de ska få återhämta sig inför omstarten av Championship. Några spelare rehabtränar efter skador och några har åkt på landslagsuppdrag. Callum Doyle är med England U21, Wout Faes med Belgien, Jannik Vestergaard och Mads Hermansen har tagits ut till Danmarks landslag.

15/3 

Ingen Vardy på söndag

Inför söndagens FA-cupmöte med Chelsea på Stamford Bridge har Enzo Maresca suttit ned och pratat med pressen. Han kunde först meddela att Jamie Vardy inte kan spela på grund av en lättare skada. Ricardo Pereira och Dennis Praet dras även de med lättare skador och förväntas vara tillbaka efter landskampsuppehållet. Kasey McAteer har dock mer rehabilitering att göra innan han är tillbaka i full träning. Wilfred Ndidi närmar sig dock startform och kan eventuellt finnas i startelvan på söndag. Enzo Maresca sa även att det inte finns något att lära av matchen mellan Chelsea och Leeds i den senaste FA-cupomgången, han sa att nyckeln kommer att vara att "åka dit och visa upp oss själva och spela vårt eget spel ".

14/3 

Vardy vill slå Chelsea!

Jamie Vardy säger att Leicester City är på väg till Stamford Bridge i helgen för att vinna. Senast i FA-cupen slog Leicester ett annat Premier League-lag, Bournemouth, och Vardy som har gjort fyra mål på 21 matcher mot Chelsea säger att Mauricio Pochettinos lag kan rubbas även på sin hemmaplan. Han sa till BBC Radio Leicester: "Vi går in i varje match och vill vinna så vi ska se till att vi är återställda, och på träningarna har vi tittat på hur Chelsea spelar och hur vi kan skada dem. Du måste bara se det som det är en annan ligamatch. Det finns inget annorlunda. De har haft sina problem, men har briljanta spelare och har de en bra dag är de ett otroligt lag."

12/3 

Dags att stirra tillbaka!

Det har varit en tuff vecka för Leicester City och deras supportrar, en vecka där det ekonomiska spöket har återvänt och hotar klubben. EFL tror att Leicester bryter mot de finansiella reglerna och har redan försökt påtvinga Leicester en affärsplan i ett försök att minska klubbens budget och transferutgifter. Sådana här problem är inte vad Leicester behöver nu när man även har problem i ligaspelet. Leicester har gått från att vara 14 poäng före närmaste lag till att nu endast leda Championship med ynka tre poäng. Ännu viktigare är gapet till det tredjeplacerade laget, i nuläget Ipswich Town, som nu är nere på fyra poäng. På söndag är det dags för kvartsfinal i FA-cupen mot Chelsea och sedan är det landslagsuppehåll. När Leicester återupptar ligaspelet igen, kan de faktiskt ha åkt ned på andra plats, detta om Leeds vinner mot Millwall på söndag. Har du aldrig hållit på Millwall förr, är det dags att göra det på söndag! Manager Enzo Maresca har annat att tänka på än PSR, vilket är helt utom hans kontroll. Han måste fokusera på de kontrollerbara, som om han vill ha Callum Doyles passningskvalitet på vänster sida av sitt försvar snarare än James Justins atletiska förmåga, eller Conor Coadys ledarskapsförmåga i mittförsvaret. Utöver det finns det inga andra riktiga uttagningsproblem och Jamie Vardy bevisade än en gång att han är vår bästa anfallare och han är i form. Vardy är mannen som rivaliserande fans älskar att hata. Han utsätts för hån och förnedring vart han än går, mest handlar det om hans fru. Han svarar sina hatare genom att göra det enda de inte vill att han ska göra – att göra mål. Sedan stirrar han på dem som för att säga "tack för att ni motiverar mig"!

Leicester verkar inte ha många vänner i Championship. Även om det har funnits mycket beundran för deras spelstil från många andra managers, finns det några som hatar Leicester. Det är flera klubbar, med Leeds som ledare, som pressat EFL att vidta åtgärder mot Leicester. Det verkar som att EFL verkligen har lyssnat på de andra klubbarna och det första brevet som uppmanade Leicester till en handlingsplan, lär ha sänts redan i början av november. Det lyckades dock Leicester, helt lagligt, att få förkastat. Det försöket från EFL har skapat konspirationsteorier om att EFL är ute efter att straffa Leicester. Maresca sa efter matchen mot Coventry att Leicesters segerrad hade "irriterat folk" och nu senast klagade han, för första gången, på att domarna verkar göra allt för att stjälpa Leicester med domslut som är helt felaktiga. Domaren Samuel Barrotts framträdande i matchen mot Hull kommer inte att minska konspirationsteorierna, särskilt inte när han, efter att han lät bli att visa Jean Michael Seri ett andra gult kort när han stoppade en snabb frispark. Barrott stoppade ned handen i fickan, insåg att han skulle behöva visa ut Seri och tog upp en tom hand! Det gjorde att flera Leicesterspelare skrattade ironiskt åt beslutet, som de kände var ett av flera mycket underliga domslut från Barrott. Underliga och förvirrade domslut är väl knappast en konspiration dock! Leicesterfansens sång om att EFL och domarna är korrupta förvånade dock inte vare sig journalister eller kommentatorer.

Leicester har inte anklagats för något brott mot PSR ännu och står inte inför något poängavdrag som kan påverka deras uppflyttning. Men det är ett faktum att både EFL och Premier League tror att de har stark bevisning för att driva på anklagelserna och sedermera någon form av sanktion. Medan vissa tror på konspirationen och att EFL är ute efter att statuera ett exempel med Leicester, finnas många Leicester-fans som kommer att acceptera att om klubben har brutit mot reglerna så förtjänar de en sanktion. Det är "gänget" som skyller allt på fotbollsdirektören Jon Rudkin. Han är enligt dessa supportrar "skurken" som försatt Leicester i den situation de befinner sig i. Även han råkade ut för fansens missnöje i form av nidsånger under matchen mot Hull. Jamie Vardy stirrar på de rivaliserande fansen när han gjort mål, det är precis vad Leicester nu också behöver göra!

8/3 

Enzo har pratat med pressen

Enzo Maresca har suttit ned och pratat med pressen inför morgondagens bortamatch mot Hull City.

Först berättade han att Jamie Vardy kommer att bedömas inför resan till Hull imorgon Han sa att han inte har någon skada, men han "hanteras". "Efter Sunderland-matchen har han inte tränat med oss. Det är inget fel men vi får se imorgon. Det är inte en skada, det är bara vi måste hantera honom på grund av hans ålder."

Jannik Vestergaard återvänder från avstängning till matchen mot Hull City. Conor Coady imponerade i hans ställe mot Sunderland på tisdagskvällen, så Maresca fick frågan hur han ska klara av att ha dem båda tillgängliga. "Det är alltid svårt. Inte bara för att Conor spelade och vi vann, utan också tidigare har det varit svårt att lämna honom utanför eftersom han är en viktig spelare för oss. Han gör ett fantastiskt jobb både på och utanför planen. Det viktiga är att de båda är tillgängliga."

Den här veckan har vi sett flera rapporter om potentiella problem med Leicester Citys ekonomi. Maresca berättade vad han visste om den nuvarande situationen. "Jag har fått höra samma sak som ni kan läsa överallt. I det här ögonblicket är det inget jag lägger fokus på." Maresca fick frågan om han är orolig för att den ekonomiska situationen kan påverka hans spelare, och hur han kommer att klara det. "Jag tror att vi måste vara fokuserade. Samtidigt är det något vi inte gillar, men vi har tio matcher till och det är det viktigaste för oss. Inom kommande dagar, nästkommande veckor får vi se vad som händer. Men det är något jag inte kan kontrollera."

Maresca fick också frågan om det nu finns ett ökat tryck att ta sig upp till Premier League, med tanke på rapporterna kring klubbens ekonomi. "Nej, vi har alltid sagt att det var viktigt med uppflyttning till Premier League. Eftersom jag inte vet vad som händer förändrar det inte hur jag känner."

Med bara tio matcher kvar fick Enzo Maresca frågan vad de behöver göra för att uppnå sitt mål om uppflyttning. "Vi är nära, tio matcher kvar. Vi måste fokusera match för match, försöka vinna så mycket som möjligt. Om du börjar tänka på hur många vinster du behöver är det ett stort misstag. Nu kämpar alla lag för att överleva eller vinna Varje match kommer att bli svår."

Till sist fick Maresca frågan hur fansen kan hjälpa laget under säsongens avslutning. "Bara fortsätta som de gjort, borta eller hemma. Jag har sagt sedan dag ett att de har gjort fantastiskt i att försöka få spelarna dit de förtjänar att vara."

7/3 

Leicester slinker undan?

Engelska fotbollsligan (EFL) har lämnat ett uttalande om Leicester City efter att ha indikerat att klubben var på väg att bryta mot finansreglerna. Leicester City hävdade att de enligt gällande regler inte var skyldiga att skicka in en finansplan till EFL efter deras begäran tidigare denna säsong. Club Financial Reporting Panel (CFRP) har dömt till förmån för Leicester, men ligan säger att reglerna kommer att ändras framöver. Rapporter tidigare i veckan antydde att Leicester skulle kunna få ett poängavdrag efter påståenden om att Premier League- och Championship-rivaler misstänkte dem för att ha brutit mot finansreglerna förra säsongen. EFL:s uttalande betyder att det är nästan säkert att de inte kommer att ställas inför åtal före slutet av denna säsong. Nedflyttning förra säsongen innebar att Leicester inte var tvungna att visa sina räkenskaper för Premier League. Men om de blir uppflyttade måste de skicka in finansrapporter från de tre föregående säsongerna till ligans funktionärer före nyårsafton. Nya regler dikterar att klubbar måste leverera sina finansiella revisioner senast detta datum så att straff för "enkla" ekonomiska överträdelser kan delas samma säsong, vilket sågs i fallen med Everton och Nottingham Forest i januari. Båda klubbarna kan bli föremål för poängavdrag, för andra gången i fallet med Everton. Leicester Citys att årsredovisning för säsongen 2022/2023 kommer att publiceras i slutet av denna månad. De gjorde förluster på 125,5 miljoner pund under de första två säsongerna av den nuvarande treårscykeln. I ett uttalande på onsdagen sa EFL: "Tidigare denna säsong, baserat på finansiell information som lämnats av klubben, drog EFL:s oberoende 'Club Financial Reporting Unit' (CFRU) slutsatsen att klubben förutspådde att bryta mot lönsamhets- och hållbarhetsförlusten (P&S) gränser för den treårsperiod som slutar med räkenskapsåret 2023/2024. CFRU fann att det var lämpligt enligt P&S Regel 2.9 att kräva att Leicester City Football Club skickar in en affärsplan för att visa hur man planerade att följa EFL:s P&S-utgiftsgränser. Klubben hävdade att den relevanta P&S-regeln inte gällde den, vilket innebär att CFRU inte hade rätt att kräva en affärsplan för säsongen 2023/2024. Den ärendet hänvisades av klubben till den oberoende klubbens finansiella rapporteringspanel (CFRP) som drog slutsatsen att enligt reglerna som för närvarande skrivna gällde regel 2.9 inte för klubben och därför var den inte skyldiga att lämna in och godkänna en verksamhetsplan." EFL tillade: "CFRP-beslutet har publicerats idag och kommer att hjälpa till att informera EFL om de potentiella regeländringar som kommer att föreslås för övervägande av Championship-klubbar i framtiden för att säkerställa att alla klubbar behandlas lika enligt reglerna. "Leicester City är ansvarigt för att uppfylla sina skyldigheter med avseende på P&S-reglerna som kommer att bedömas tillsammans med alla andra klubbars bidrag i enlighet med ligans etablerade processer. Ligan kommer inte att kommentera detta i nuläget."

6/3 

Vinst i "sämsta matchen"

Trots att Leicester City egentligen var sämre igår mot Sunderland, än man varit i de tre förlustmatcherna innan, lyckades Foxes kämpa till sig en uddamålsvinst mot Black Cats. Förutom de första 15 minuterna, då Leicester med lite flyt hade kunnat göra tre mål, var det hemmalaget som dominerade matchen. Enzo Maresca sa efter matchen att City presterade på en högre nivå i sina förluster mot Middlesbrough, Leeds och QPR,  "Efter de tre förlusterna i rad var det viktigt att vinna matchen ikväll," sa Maresca. "Förmodligen var kvällens match den sämsta. Speciellt i andra halvlek spelade vi inte bra. Åtminstone spelade vi inte som vi spelade i de tre matcherna vi förlorade. Men i slutändan handlar fotboll om att ta chanser. Vi skapade många chanser i de tre förlusterna som vi inte gjorde i kväll. Vi började första halvlek igen med många klara chanser där vi borde gjort mål. Men lyckligtvis gjorde vi ett mål genom Jamie. Sättet som de kämpade på tillsammans som ett lag, är en viktig sak. Jag sa till dem, om vi vill förbättra oss som ett lag måste vi också lida tillsammans och vinna matcher på ett fult sätt som ikväll." Det var särskilt viktigt att Leicester vann igår eftersom Ipswich och Leeds också vann.

4/3 

Har Leicester brutit mot FFP?

Nu kommer rapporter som antyder att Leicester City misstänks ha brutit mot FFP-reglerna i slutet av förra säsongen. Leicester City står inför ett potentiellt poängavdrag i Premier League nästa säsong om de går upp direkt igen, enligt rapporter. Foxes toppar för närvarande Championship med 11 matcher kvar att spela. Trots att de förlorat sina tre senaste matcher är Leicester fortfarande favoriter till att återvända till Premier League. The Sun har dock rapporterat att City står inför hot från klubbar i både Premier League och Championship på grund av två brott mot Financial Fair Play (FFP) reglerna. Det sägs att några klubbar misstänker att Leicester bröt Premier Leagues gräns på max 105 miljoner pund i förluster under de tre åren som avslutades förra säsongen. Dessa rivaler sägs också hävda att Leicester kommer att gå över gränsen för de sammanlagda förlusterna på £83 miljoner de kan göra under året som slutar med den pågående säsongen. Rapporten hävdar dock att uppflyttning tillbaka till Premier League kan vara ett kryphål för att undvika sanktioner. Leicester har ännu inte släppt sitt resultat för året som slutar 2023. Enligt Premier Leagues regler för lönsamhet och hållbarhet (PSR) står Everton och Nottingham Forest inför straff för sina påstådda överträdelser under samma period. Premier League-lag tillåts att förlora maximalt 35 miljoner pund per säsong under tre säsonger, men det finns ett antal förluster, såsom investeringar i ungdomsutveckling eller infrastrukturprojekt, som är tillåtna. Båda klubbarna har ansetts ha brutit mot dessa gränser, och detaljerna om deras utgifter kommer att analyseras ytterligare vid deras kommande förhör. Båda klubbarna var tvungna att lämna in sina siffror för 2022/2023 den 31 december och det rapporteras att Leicester skulle ha varit i samma position, men deras nedflyttning i maj innebar att de inte behövde avslöja sina siffror. Under de tre föregående säsongerna (2019/2020, 2020/2021 och 2021/2022) gjorde Leicester en förlust på minst 141,75 miljoner pund – klart över gränsen. Sommaren 2022 skar City ner sina utgifter avsevärt för att undvika att bryta mot några regler. Wout Faes kom för bara 15 miljoner pund först efter att Wesley Fofana tvingat fram en flytt på 70 miljoner pund till Chelsea. Över 25 miljoner pund spenderades i januari 2023 för att värva Harry Souttar och Victor Kristiansen innan knappt 40 miljoner pund spenderades efter nedflyttning. Leicesters försvar kommer i deras spelarförsäljning. Vid sidan av Fofanas transfer, samlade City in cirka 100 miljoner pund i spelarförsäljning för Harvey Barnes, James Maddison, Timothy Castagne och George Hirst plus ytterligare besparingar genom spelarlöner efter att Youri Tielemans, Jonny Evans, Ayoze Perez och Caglar Söyüncü lämnat på fria transfers.

3/3 

Ricardo och Praet skadade

Ricardo Pereira saknades i gårdagens förlustmatch mot Queens Park Rangers. Ricardo sträckte baksida av ena låret på träning och som det ser ut nu spelar han inte mer denna månad. Dennis Praet drog på sig samma typ av skada redan efter 15 minuter av matchen mot QPR och tvingades utgå. Därmed har Enzo Maresca ont om central mittfältsspelare eftersom Wilfred Ndidi ännu inte är tillbaka från sin skada. Endast Kiernan Dewsbury-Hall, Harry Winks och Yunnus Akgün finns att tillgå av seniorspelare. Tufft eftersom nästa match redan är på tisdag, borta mot Sunderland.

29/2 

Böter för Hamza

Hamza Choudhury har dömts till 260 000 kronor i böter, samt 26 000 kronor i brottsoffertillägg och 1100 kronor i åtalsavgift, för rattfylleri och ha kört på fel sida av vägen i sin frus Range Rover. Choudhury erkände sig skyldig till brottet. Han fick även sitt körkort indraget i 40 månader, men den domen kan minskas med nio månader om han genomför en rehabiliteringsutbildning för rattfylleri.

Hamza Choudhury på väg hem från rättegången med fru Olivia
Hamza Choudhury på väg hem från rättegången med fru Olivia

FA-cup datum bestämt

FA-cup kvartsfinalen mellan Chelsea och Leicester City kommer att spelas lördagen den 16 mars, med avspark 16:00 svensk tid. Det betyder att hemmamatchen mot Southampton, som skulle spelas på fredagen 15 mars nu är uppskjuten tills vidare. Något nytt datum för Southampton-matchen är ännu inte klart.

28/2 

Enzo nöjd

Enzo Maresca var nöjd efter gårdagens FA-cup vinst mot Bournemouth. "Vi är glada för ikväll missade vi många chanser, men på slutet hade vi tur eftersom vi kunde göra ett mål. Vi försöker alltid rotera laget i den här typen av match eftersom alla spelare förtjänar chansen. I kväll var det en blandning med många unga spelare och några äldre spelare och till slut spelade vi en bra match. FA-cupen är en fantastisk tävling så när du har chansen att avancera är det bra. Ligan är viktig, FA-cupen är viktig, men det viktigaste för mig är hur vi presterar. Ikväll, återigen, var prestationen bra."

Lottning till kvartsfinal sker i kväll vid 20:00 innan matchen mellan Chelsea och Leeds. Kvar i FA-cupen är följande lag: 1. Newcastle United, 2. Chelsea eller Leeds United, 3. Leicester City, 4. Liverpool eller Southampton, 5. Nottingham Forest eller Manchester United, 6. Wolverhampton Wanderers eller Brighton & Hove Albion, 7. Coventry City, 8. Manchester City. Lottningen kan ses på Viaplay.

26/2 

Okazaki slutar

Shinji Okazaki, som vann Premier League-titeln med Leicester 2016, har meddelat att han kommer att lägga av med fotbollen i slutet av säsongen. Okazaki kom till Leicester City sommaren 2015 och gjorde fem mål under sin debutsäsong och var en av Claudio Ranieris stöttepelare när Premier League vanns. Den japanske landslagsspelaren spelar nu i Belgien med Sint-Truiden. "Jag har gett allt som fotbollsspelare hittills", skrev Okazaki på Instagram. "När jag insåg att min kropp höll på att falla isär kände jag naturligtvis att jag hade nått mina gränser." Skador har begränsat Okazaki till bara fem matcher för Sint-Truidense i Jupiler Pro League den här säsongen och han har inte spelat sedan den 16 december.

Vardy skadad

Jamie Vardy saknades i förlustmatchen mot Leeds United och ingen förklaring gavs till varför. Nu har det konfirmerats från klubben att Vardy är skadad. Det var på sista träningen innan Leeds-matchen som 37-åringen blev skadad. Man har inte berättat vilken typ av skada det rör sig om, men Enzo Maresca har sagt att Vardy blir borta ett tag - "He will be out for a while. I don't know exactly how long".

Kasey McAteer har även han fått en smäll och är tveksam till start i morgondagens FA-cup match borta mot Bournemouth. Enzo Maresca säger även att han kommer att göra 9, 10 eller 11 förändringar i laguppställningen. "Tomorrow we are going to make nine, 10, 11 changes as we have players that deserve their chance. We are going to try and win the game. We have nothing to prove, but we will try our best to try to win."

24/2 

Man måste ta sina chanser

Enzo Maresca var självfallet inte nöjd efter 3-1 förlusten borta mot Leeds United i går kväll. "Det är en stor skam. Vi  kontrollerade matchen i 80 minuter, så långt var det bara ett lag på planen som ville vinna. Vi skapade chanser och vi dominerade. Men under de sista 10 minuterna ändrades dynamiken totalt. Vi hade många chanser att göra ett andra och även ett tredje mål, och fotboll handlar om att ta sina chanser och göra mål" sa Maresca efter matchen. Många journalister var efter matchen upprörda över domare Craig Pawson och menade att domarstandarden i Championship är om möjligt ännu sämre än i Premier League. För det första rånades Leicester på ett fullt riktigt 2-0 mål när Patson Daka felaktigt dömdes offside. Ricardo Pereira blev varnad efter en helt perfekt tackling, han tog bollen först, inga dobbar före och Leedsspelaren filmade och föll, dåligt av Pawson att gå på det. Men Maresca ville inte kommentera domaren efter matchen.

22/2 

Bara Ndidi saknas imorgon

Enzo Maresca har suttit  och pratat med pressen inför morgondagens bortamatch mot Leeds United. Han meddelade att Will Alves drog på sig en muskelskada i U21-matchen i veckan och blir borta från spel en månad. Men ur a-lagstruppen saknas bara Wilfred Ndidi, så det är nästan ordinarie manskap som reser norrut i morgon. På en fråga om matchens betydelse sa Maresca:  "Som jag sagt tidigare är varje match från och med nu viktig. För om du vinner kommer du närmare målet, medan om du förlorar släpper du fram motståndarna. Vi ska spela om tre poäng i morgon, samma gäller nästa match och nästa."

Leeds kan närma sig Leicester ytterligare om de vinner i morgon, om det sa Maresca: "Det har varit 17 poäng, men det har även varit 8 poäng. Nu är det 9 och efter i morgon kan det vara 12 eller 6 poängs skillnad. Men det som det handlar om är det slutliga målet".

20/2 

Bara formaliteter kvar!

3News Ghana påstår att Leicester City just nu förhandlar med Sporting CP om en premanent transfer för Abdul Issahaku Fatawu. Affären är i stort sett klar säger de, pappersarbete kommer att slutföras i slutet av säsongen. Fatawu är för närvarande utlånad till Leicester City från Sporting CP och har imponerat stort under Enzo Maresca i Championship. 19-åringen har gjort tre mål och nio assist på 27 Championship-matcher, och det har pratats mycket om att han blir kvar i Leicester. Rapporter har påstått att det finns en klausul på 17 miljoner Euro för en transfer som skulle kunna utlösas om Leicester går upp i Premier League. 3News i Ghana hävdar att affären för en permanent flytt till Leicester nästan redan är klar. Klausulen skulle endast gälla om Fatawu spelade i 60 % av matcherna tillsammans med avancemang till Premier League, och som det nu ser ut toppar Foxes tabellen med nio poäng och Fatawu har startat 72 % av matcherna. Det är därför Sporting CP och Leicester har "startat samtal för att säkerställa" att forwarden stannar i England nästa säsong, och en källa nära den portugisiska klubben sa till 3News: "Det är bara formaliteter nu, men vi väntar till slutet av säsongen för att slutföra pappersarbetet." Därför verkar det som om 19-åringen kommer att stanna på King Power Stadium under överskådlig framtid, om inte något drastiskt händer innan säsongen avslutas.

I motsatt riktning verkar åtminstone fyra Leicesterspelare gå. Det handlar om trotjänaren Marc Albrighton, Victor Kristiansen, Luke Thomas och Boubakary Soumaré. Albrightons kontrakt går ut i sommar och klubben har ännu inte visat någon vilja att inleda förhandlingar om någon förlängning. Albrighton är 34 år och har troligtvis ingen framtid i varken Leicester eller Premier League. Kristiansen har själv sagt att han inte har någon framtid i Leicester, han trivs i Bologna dit han är utlånad, sedan är det upp till klubbarna att komma överens. Thomas var utlånad till Sheffield United, kom tillbaka till Leicester bara för att bli utlånad till Middlesbrough. Thomas spelstil passar inte i Marescas lagbygge och han kommer alldeles säkert att lämna Foxes. Soumaré har etablerat sig i Sevilla, dit han är utlånad och nu vill både Soumaré och klubben att Leicester "är hyggliga" och släpper honom billigt i sommar. Den spanska klubben säger sig inte ha råd att betala de 14 miljoner pund Leicester kräver, de vill omförhandla. Kan bli en tuff förhandling.

Fatawu kvar i Leicester? Vi hoppas!
Fatawu kvar i Leicester? Vi hoppas!

18/2 

Maresca: Det var en sådan där dag

"Vi försökte, vi skapade, men vi missade våra chanser," förklarade Enzo Maresca efter gårdagens förlust mot Middlesbrough. "Och motståndarna, de tog sina chanser. Efter första halvlek tycker jag inte att vi förtjänade att ligga under med 2-0. Vi började bra. Under den första halvtimmen var laget väldigt bra. Och förmodligen, efter att vi släppt in det första målet tappade vi lite balans. Det är inte bra. Och så i andra halvlek fortsatte vi på samma sätt; vi fortsatte skapa chanser. Vi missade dem, men det är fotboll. Vi var där ända till slutet, vi pressade på till slutet och de gjorde en enorm insats, men det var en sådan där dag då man bara inte får till det och tappar poäng. Detta var bara andra matchen som ´'Boro spelade med den här strukturen, den förra var mot Chelsea i Carabao Cup." Med hjälp av inhopparna Jamie Vardy, Tom Cannon, Yunus Akgün, Kasey McAteer och Marc Albrighton gjorde Leicester ett försök att vända spelet, men tyvärr lyckades det inte. Efter matchen bekräftade Maresca att det inte fanns några skador bland de som byttes ut. "Det var bara tekniska beslut, ibland är det bara att försöka förändra vissa saker. Vi försökte och jag tycker att Tom Cannon gjorde det bra och även Yunus Akgün gjorde det ganska bra. Det är aldrig lätt när man hamnar i underläge, det är komplicerat".

16/2 

31 poäng återstår

Hur många poäng behöver Leicester City för att garantera uppflyttning till Premier League och Championshiptiteln? 

Foxes tog ett steg närmare sitt slutmål den här säsongen den här veckan och kommer att försöka göra det igen när de tar emot Middlesbrough i morgon. En, till slut, bekväm 2-0-seger över Sheffield Wednesday på tisdagskvällen, tillsammans med Southamptons förlust mot Bristol City, gjorde att Citys ledning i toppen av tabellen ökade, liksom gapet till tredjeplatsen. Leicester är nu 12 poäng före Leeds United på andra plats och 14 före Southampton på tredje plats. Vi har nu kommit till den punkt av säsongen där kalkylatorerna kommer fram för att räkna ut exakt de poäng som behövs från de återstående matcherna för att återkomst till Premier League ska säkras. Låt oss först titta på en garanterad topp två-finish. För att till 100 procent vara säkra att det kommer att hända behöver Leicester ytterligare 31 poäng, men med tanke på deras överlägsna målskillnad så borde 30 vara tillräckligt. Så, helt enkelt, det är 10 vinster från de återstående 14 matcherna. Det skulle ta Foxes till 108 poäng, det mesta som både Leeds och fjärdeplacerade Ipswich, som har en match mindre spelad, kan nå med sina återstående matcher. Så tajt är fighten om andraplatsen, just nu behöver Leicester bara ytterligare en poäng till de 31 för att garantera titeln. 32 poäng skulle vara säkert matematiskt sett, men realistiskt sett borde 31 poäng vara tillräckligt för att säkra topplatsen och att nå de 109 poäng som Southampton maximalt kan nå. 108 eller 109 poäng skulle dessutom betyda att Leicester kommer att slå Readings poängrekord i Championship,  106 poäng. För att slå den summan behöver Leicester ytterligare 29 poäng, vilket betyder att de har råd att förlora fyra och spela oavgjort en av sina återstående 14 matcher. Spännande avslutning av säsongen väntar!

14/2 

Enzo efter gårdagens match

"Varje match är olika, idag startade vi fantastiskt bra i första halvlek, både med och utan boll. I andra halvlek ändrade Sheffield Wednesday sitt spelsätt och vi fick det svårare, men totalt sett är jag nöjd. Jag vill se mer av spelet från första halvlek. Vi måste ta match för match och försöka vinna dem. Vi njuter av segern i kväll, men i morgon är det fullt fokus på matchen på lördag. Förhoppningsvis kan vi vinna igen."

9/2 

Senaste nytt från Seagrave

Vid dagens presskonferens inför mötet med Watford på Vicarage Road i morgon hade Enzo Maresca följande att berätta. Jannik Vestergaard kommer inte till spel i morgon, hans skada är inte allvarlig men han behöver vila denna helg. Marc Albrighton har även han dragit på sig en  mindre skada och kommer inte till spel mot Watford. Harry Souttar har återvänt från landslagsspel med Australien och går in i truppen. Wilfred Ndidi är fortfarandeen bit från att börja träna ordentligt igen.

25-mannatruppen för andra halvan av Championship är anmäld och noterbart är att Tom Cannon inte ingår i truppen. Han är  fortfarande så ung att man kan lista honom i U21-listan, vilket man också gjort. I och med att Daniel Iversen lånats ut till Stoke och Cesare Casadei återvänt till Chelsea namnger Leicester endast en 23-mannatrupp. HÄR kan ni se vilka som ingår i Leicesters trupp respektive vilka U21-spelarna är.

7/2 

Därför gick Sensi-affären i stöpet

Leicester Citys försök att värva Stefano Sensi kollapsade under de sista timmarna av transferfönstret eftersom de två klubbarna inte kunde komma överens om strukturen för avtalet. Sensi hade flugits med privatjet till East Midlands Airport och var på Seagrave för en läkarundersökning innan han skulle skriva på ett kontrakt. Oroade av EFL-reglerna för vinst och hållbarhet, hade Leicester initialt behövt sälja en spelare innan de kunde värva Sensi, men inget acceptabelt erbjudande för Kiernan Dewsbury-Hall dök upp efter att Leicester avvisat ett erbjudande på 20 miljoner pund från Brighton & Hove Albion. Leicester bestämde sig dock för att fortsätta med transfern ändå eftersom manager Enzo Maresca så gärna villa få in Sensi i truppen efter att ha förlorat Cesare Casadei, som återkallades av moderklubben Chelsea och för att Wilfred Ndidi är skadad. Leicester ville strukturera affären korrekt för att inte bryta mot FFP-reglerna och ville låna Sensi med en kontant betald lånesumma för att sedan göra affären permanent om och när uppflyttning till Premier League bekräftats efter kontraktsårets slut i juni. Komplikationen med Sensis transfer berodde på att han är kontraktslös i slutet av den här säsongen, och den stora frågan var hur mycket man betalar för en fri agent. Så alternativ diskuterades för att en affär skulle nås. Dessa inkluderade en permanent transfer - som Leicester var ovilliga att göra på grund av risk för att bryta mot FFP-reglerna, och till och med ett rakt lån, där Inter skulle förlänga Sensis kontrakt med ett år för att säkerställa att de skulle få en transfersumma under sommaren. Inter var beredda att förlänga Sensis kontrakt med ett år för att få bollen i rullning och samtalen fortsatte fram till klockan 20.00 då Leicester började utöva mer press för att ett avtal skulle slutföras, för att undvika samma problem som de upplevde den 31 augusti 2017. Då Leicesters försök att värva Adrien Silva från Sporting Lissabon drog över deadlinetiden med 14 sekunder och de kunde inte registrera Silva förrän i januari. Leicester ville att alla klausuler skulle vara klara senast 21.00 på torsdagen – även om den officiella tidsfristen för transfers i England var 23.00 – så ville de ha tid att gå igenom alla detaljer. Till slut bestämde de sig för att försöka få transfern att ske - även om det blev senare än 21.00. Inter skickade över sin avsiktsförklaring, men på grund av alla obligatoriska klausuler enligt EFL-reglerna var Leicesters dokument mycket längre. Detta överraskade Serie A-klubben och ledde till att deras advokater tog längre tid på sig för att bedöma villkoren. Tiden gick och Inter returnerade dokumentet med sina ändringar, men det närmade sig nu deadline och Leicester kände att det inte fanns tillräckligt med tid kvar för att helt utvärdera ändringarna. Så frustrerande nog för både klubbar och Sensi (som flög tillbaka till Italien dagen efter) beslutades det att det var bäst att överge affären, tiden räckte inte till. Leicester har upplevt att transferaffärer kollapsar på deadline day tidigare. Förutom den ökända Adrien Silva-sagan, gick ett försök att värva yttern Jeremie Boga från Atalanta förra säsongen, åt skogen i sista stund. Ännu mer dramatiskt var det när Leeds i sista minuten beslutade att avbryta Jack Harrisons flytt till Leicester. Harrison hade till och med fått sina profilbilder i Leicesterdräkt tagna när nyheten om Leeds beslut kom. Leicester förväntas återuppta sitt intresse för Sensi i slutet av sommaren när hans kontrakt med Inter går ut.


Fem presenter till Enzo?

Jon Rudkin kan ge Enzo Maresca fem transfergåvor i sommar när Foxes förbereder sig för en omedelbar återkomst till Premier League. Leicester Citys transferfönster i januari slutade ganska dystert då Stefano Sensis transfer från Inter Milan inte kunde slutföras efter veckor av samtal. Det finns redan nu en rekryteringsstrategi inför Leicesters återkomst till Premier League. Ett antal spelare kommer att lämna klubben vid utgången av deras kontrakt. Frånsett Ryan Bertrand 2021, Leicester har inte använt marknaden för fria agenter sedan Luis Hernandez kom till 2016. Mitt i alla frågor om Financial Fair Play, finns det ett antal spelare som skulle kunna göra flytten till King Power Stadium i sommarens transferfönster. Leicester Mercurys Josh Holland spekulerar i eventuella transfers:

Josh Brownhill - Burnley. Brownhills kontrakt på Turf Moor kommer att gå ut i slutet av säsongen. Burnley tros vara redo att utlösa ett ettårigt alternativ för att behålla mittfältaren, men de ligger pyrt till för nedflyttning och det kan vara avgörande för deras beslut. Brownhill var avgörande för Burnleys återkomst till Premier League och han har varit en stöttepelare på Vincent Kompanys mittfält den här säsongen. En spelare som kan spela djupt, liknande Harry Winks, eller längre fram i rollen som nr 8, Brownhill skulle vara ett fynd.

Lloyd Kelly - AFC Bournemouth. Efter att ha nekat en flytt till Tottenham i slutet av sommarens transferfönster, är Kelly kvar på Vitality Stadium. Han har dock enligt uppgift avvisat ett antal kontraktserbjudanden från Cherries och kommer att bli tillgänglig på fri transfer i slutet av säsongen. Med över 30 framträdanden i Premier League kan försvararen spela såväl mittback som vänsterback. Vänsterfotade försvarare är precis vad Maresca är ute efter och han skulle vara ett välkommet tillskott till Enzos backlinje.

Stefano Sensi - Inter Milan. Den här transfern är bara vettig. Sensis misslyckade flytt till Leicester förra månaden innebar att klubben undvek att betala en hög låneavgift men mittfältaren kommer att bli fri agent i slutet av säsongen. Sensi har bara gjort tre Serie A-matcher den här säsongen och har varit en oanvänd avbytare i var och en av Inters sju senaste matcher. Leicester skulle vara dumma om de inte återupptar intresset i slutet av säsongen. 

Kasper Schmeichel - Anderlecht. En överraskning på den här listan men Schmeichel kommer att finnas tillgänglig gratis i sommar, efter att bara ha kommit till Anderlecht på ett ettårskontrakt förra sommaren. Mads Hermansen är, och förblir, Marescas etta nästa säsong. Jakub Stolarczyk, nu 23, förtjänar a-lagsfotboll och kan komma att lånas ut och Danny Ward kommer att vara en av spelarna som släpps ut till försäljning, än en gång. Schmeichel kommer att ge konkurrens och stöd till sin danska kollega och det kan vara fördelaktigt för dem båda och laget. 

Daniele Rugani - Juventus. Juventus mittback Rugani kopplades ihop med en flytt till Leicester redan 2019. De italienska giganterna sades vara angelägna om att sälja Rugani, som då halkat ned i ranking i klubben, men transfern blev aldrig av. Han har sedan dess blivit mer ordinarie i Turin, men Bremer, Danilo och Gatti är fortfarande före i ranking. Rugani, som har spelat sju landskamper för Italien, kan bestämma sig för att söka en ny utmaning och Leicester kan vara ett smart val.

Kasper Schmeichel  tillbaka till Leicester??
Kasper Schmeichel tillbaka till Leicester??

Samtidigt levererar Enzo Maresca ett kristallklart besked till de sex spelare vars kontrakt går ut till sommaren. Maresca vill att Leicester City enbart ska fokusera på uppflyttning under de kommande månaderna, innan kontraktsförhandlingar kan äga rum. "Diskussionerna om framtiden för de sex spelarna i Leicester City-truppen vars kontrakt går ut i sommar kan vänta tills Foxes har bekräftat sin ligastatus inför nästa säsong", har Enzo Maresca förklarat. City är för närvarande 12 poäng före tredjeplatsen med en tredjedel av Championship-säsongen kvar att spela och de är fortfarande på god väg att att nå över 100 poäng - en totalsumma som både skulle bekräfta uppflyttning till Premier League och Championshiptiteln. Det är oerhört mycket erfarenhet som kan försvinna när  denna säsong är slut. Jamie Vardy, med 180 Leicester-mål, leder listan tillsammans med rutinerade spelare som Marc Albrighton, Wilfred Ndidi och Kelechi Iheanacho. Jannik Vestergaard, vars Leicesterkarriär fått ett lyft av Maresca den här säsongen, är en annan vars kontrakt löper ut, likaså mittfältaren Dennis Praets. När dessa kontrakt nu går in på de sista månaderna börjar framtiden för dessa sex spelare sakta komma under rampljuset; vem kommer vara kvar nästa säsong? Vem är värd ett nytt kontrakt? Det finns mycket att väga upp - inte minst vilken division Leicester kommer att spela i nästa säsong, även om en återkomst till Premier League just nu ser möjlig ut. Sedan, och först då , kommer Leicester och Maresca att sitta ner och överväga hur de går vidare med Vardy, Iheanacho, Albrighton, Ndidi, Praet och Vestergaard - men han hoppas att klubben är tillbaka i Premier League när de sätter sig ner för att förhandla med spelare som de eventuellt är intresserade av att behålla. "I det här ögonblicket ligger fokus på det slutliga målet för den här säsongen," säger Maresca. "Om spelarna som ska avsluta med oss den här säsongen är glada att fortsätta tillsammans, bra! Om vi eller de inte är nöjda kommer var och en att ta sitt beslut. Vi får se. För tillfället finns det bara ett fokus. Förhoppningsvis kan vi ha en klar situation om en månad eller två månader. Sedan, när vi kan se var vi är nästa år, kan vi fatta ett beslut men i detta ögonblick finns det bara ett fokus."

Bortsett från dessa sex utan kontrakt måste Leicester också överväga framtiden för sina inlånadespelare; Issahaku Fatawu kommer att återvända till Sporting Lissabon, medan Callum Doyle åker tillbaka till Manchester City och Yunus Akgün till Galatasaray – även om den senare fortfarande kan utlösa en klausul som skulle innebära att City måste slutföra sin värvning på permanent basis.

6/2 

37 är bara ett nummer!

Jamie Vardy har gjort 180 mål på 449 matcher för Leicester City och för nionde gången på sina senaste 11 säsonger har Jamie Vardy mer än tio mål i Leicester Citys tröja, men han har inga planer eller avsikter att varva ner trots sin ålder och att hans kontrakt går ut i sommar. Vardys nästa framträdande, som förväntas komma mot i Watford i helgen, blir hans 450:e i en Leicester-tröja sedan han kom från Fleetwood Town 2012. Under den tiden har forwarden gjort 180 mål och har lyft tre inhemska pokaler, samt spelat i Champions League och representerat England landslag. Efter att ha missat hela december på grund av en knäskada, har Vardy nu gjort fem mål på sina senaste fem matcher (före och efter skadefrånvaron) och även om hans roll i truppen har förändrats markant efter nedflyttningen och med Enzo Marescas nya spelidé, har han fortfarande hungern efter att fortsätta göra mål. Vad som än händer i sommar är Vardy mån om att fortsätta. "Självklart, som alla, vill du spela så mycket du kan, men om du är på bänken och blir inbytt, måste du se till att du gör ett avtryck" sa Vardy till Leicesters hemsida. "Trettiosju är bara ett nummer. Du är så ung som du känner dig. Jag tar hand om mig själv, håller mig i form, så jag kommer att fortsätta så länge som möjligt. Fotboll är en krävande sport, du måste se till att du återhämtar dig rätt och gör dig redo för nästa match. Som allt annat kan man aldrig bli för gammal för att lära sig något nytt. Att spela den fotboll vi gör har varit riktigt roligt för mig själv personligen. Det har lagt till en annan dimension till mitt spel, så det har varit briljant."

37 är bara ett nummer!
37 är bara ett nummer!

5/2 

Vestergaard skadad

Jannik Vestergaard kom aldrig ut till den andra halvleken mot Stoke i lördags. Han drog på sig en muskelskada i den första halvleken, klubben har ännu inte kommunicerat vilken typ av skada det är. Nu sägs dock att det är tveksamt om Jannik kan spela mot Watford på lördag.

Jannik Vestergaard
Jannik Vestergaard

2/2 

Inför Stoke

Vid eftermiddagens presskonferens inför lördagens bortamatch mot Stoke vägrade Enzo Maresca prata om gårdagens misslyckade transferaffär. "Det kan vi prata om vid ett annat tillfälle, nu koncentrerar vi oss på Stoke", sa han. Maresca berättade att James Justin som saknades mot Swansea på grund av sjukdom, är tillbaka i laget och redo att spela. Abdul Fatawu är också tillbaka i laget efter sin avstängning. Om Fatawu sa Maresca: "Han är en väldigt viktig spelare, han ger oss den här typen av ytter som vi älskar. Han skapar fara för motståndarna och man kan känna lukten av att något kommer att hända, så vi är väldigt glada över att ha honom tillbaka till morgondagens match." Inga nya skador fanns att rapportera och Maresca sade sig vara nöjd med sin trupp. Dock rapporteras från flera journalister att man kunde se viss frustration i Marescas ansiktsuttryck.


Transfern kollapsade!

Stefano Sensi till Leicester blev aldrig av i går kväll! Allt var klart, Sensi var på plats och hade klarat en läkarundersökning, officiella videos och fotografering var klart, men så strax innan midnatt kollapsade hela affären! Varför det inte blev någon tranfer är ännu inte officiellt, vissa källor säger att det hängde på ett arbetstillstånd, vissa källor pekar på FFP-reglerna, medan andra källor säger att Leicester och Inter Milan inte kunde komma överens i slutändan. Det är kallat till presskonferens i Leicester senare i dag, kommer det fram något nytt där ska vi rapportera om det.

Sensi flög hem till Milano igen
Sensi flög hem till Milano igen

1/2

Vi förväntar oss inte många affärer i dag, förhoppningsvis får vi ett avslut i den segdragna transferaffären med Inter Milan gällande Stefano Sensi. När något händer i transferväg kan du läsa det här.

  • Flera rykten har svävat under dagen att Leeds varit intresserad av en transfer för Harry Souttar. Det kommer inte att hända därför att Leicester inte vill förstärka en Championship-konkurrent!
  • Sent i kväll jobbade Leicester City med att lösa ett arbetstillstånd för Stefano Sensi. Transfern var för övrigt klar, läkarundersökningen utförd och officiella fotografier tagna. Men någon form av krångel med arbetstillståndet hade uppstått. Vi rapporterar hur det löste sig i morgon.