Senaste Nytt
Ange undertext här

28/3

Fansens favoritlag

Leicester Citys fans har under den gångna veckan röstat fram sitt favoritlag och väldigt många spelare kommer från det titelvinnande laget. Se hela laget på...

LCFC.COM

Captain Morgan tog ena mittbacksplatsen i fansens lag
Captain Morgan tog ena mittbacksplatsen i fansens lag

26/3

Sagan om Richard III och Leicester City

Det var en historia som nästan var för bra för att vara sann. Kung Richard III återfanns och fördes till en sista värdig vila samtidigt som Leicester City mirakulöst klarade sig kvar i Premier League, och påföljande säsong vann ligan. Läs den fantastiska berättelsen på..

LCFC.COM

Richard III förs till den sista vilan
Richard III förs till den sista vilan

Leicester behöver inte sälja

Förre Leicesterstjärnan Emile Heskey menar att fansen inte behöver vara oroliga för att Leicester kommer att sälja spelare i sommar. "The good thing about Leicester and Brendan is that he's got an owner that will back him. Leicester are in a position where they don't necessarily have to do anything - they don't need to sell any of their players," säger Heskey.

Leicester Mercury

25/3

Martin Allen - manager 2007

Efter att ha slutat på 19:e plats i Championship 2006/2007 och efter att ha sparkat två managers, anställde Milan Mandaric i maj 2007 MK Dons Martin Allen som ny manager, och gav honom ett treårskontrakt. Detta blev början på den värsta tiden i klubbens historia. Under nästa 12-månadersperiod skulle Leicester anställa ytterligare två managers, spela med 40 spelare (Engelskt rekord) och för första gången i klubbens historia flyttas ned till ligasystemets tredje nivå (League 1). Allen började med att låta plantera om alla blommor vid träningsanläggningen, endast blå och vita skulle det vara! Han skrev dessutom anonyma blogginlägg på klubbens hemsida.

Allen värvade ett koppel av spelare: Bruno N´Gotty, Jimmy Neilson, Ricky Sappleton, Carl Cort, Sergio Hellings, Radostin Kishisehev, James Chambers, Jonathan Hayes, Hossein Kaebi, Shaun Newton, Stephen Clemence och DJ Campbell. Minns du dem? Få om ens någon blev succéer. Han lånade dessutom in målvakten Marton Fülöp och Clive Clarke från Sunderland. Allens sista hemmamatch blev 4-1 vinsten mot Watford och när han vinkade åt publiken efter matchen blev det sista gången hemmafansen såg honom. Han var dock fortfarande manager i bortamatchen mot Nottingham Forest, den match som avbröts i halvtid på grund av Clive Clarke´s hjärtstillestånd. Nästa dag fick Allen sparken, inte på grund av det spelmässiga utan på grund av det som pågick bakom kulisserna. Milan Mandaric och Martin Allen kom aldrig överens och efter endast 96 dagar och fem seriematcher fick Allen lämna klubben. Det kaos Allen lyckats skapa i klubben kom att karaktärisera resten av säsongen.

Läs om Leicester Citys managers på vår sida THE MANAGERS

24/3

Har Leicester skrämt Chelsea?

Har Leicester ändat Chelseas intresse för Ben Chilwell? Ja, ska man tro de rykten som cirkulerar så har Leicester krävt en transfersumma på 85 miljoner pund för att sälja sin vänsterback. Chelsea som precis sluppit från sitt transferförbjud tros vilja spendera stort i sommar, men är detta droppen för dem? Läs mer på Daily Express.

23/3

En storslagen FA-cup historia

Året var 1949, Leicester City kämpade i botten på Division 2 (Championship numera) och
mötte i tredje rundan av cupen Division 1-laget Birmingham City. Detta episka drama ledde
sedermera till att Leicester för första gången i klubbens historia kom att spela final på
Wembley fyra månader senare. Dramat varade i 5½ timma utspritt på tre matcher lördagen
8/1, lördagen 15/1 samt måndagen 17/1. Den första matchen spelades på St. Andrews leråker
och slutade efter förlängning 1-1, det första omspelet skedde på Filbert Street och det andra
var meningen att hållas på neutral plan, men efter en överenskommelse mellan lagen och
"slantsingling" hamnade omspelet på Birminghams hemmaplan St. Andrews. Den första
matchen finns inte mycket att orda om, förutom att på St. Andrews leråker blev det inte
mycket fotboll spelad, det var en enveten kamp mellan två lag som hade lika stora problem
med planen, som med sin motståndare. Matchen slutade som sagt 1-1 efter förlängning. Det första omspelet på Filbert Street, inför hela 35000 åskådare, bjöd på ett böljande spel, två starka försvar och slutade 0-0 vid full tid. Spänningen som bjöds under förlängningen var det dock ingen som kunde klaga på. Birmingham tog ledningen i den 98 minuten på en frispark från cirka 20 meter. Bollen lyrades in i straffområdet och centerforwarden Bodle kastade sig fram och nickade in ledningsmålet för gästerna. Efter en kort paus var det dags för förlängningens andra halvlek och Leicester satsade allt laget förmådde för att rädda matchen.
Backen Jimmy Harrison klev upp i anfallet i ett försök att sätta fart på det och att sätta press
på Birmingham i luften. Strax efter avspark fick Leicester en frispark och lagets walesiske
landslagsman Mal Griffiths tryckte upp den mot Norman Plummer som satte den i nätet, han
hade dock styrt bollen med handen och målet ogillades. Spänningen steg, med nio minuter
kvar fälldes Griffiths och Leicester fick straff, den stora chansen dök nu upp som ett brev på
posten för hemmalaget. Straffsparken blev dock fördröjd därför att bollen hade försvunnit ut
bland publiken och det tog några minuter innan man fått tillbaka den på planen igen. Den
blivande storstjärnan Don Revie (Leicester, Hull, Manchester City, Sunderland och Leeds som spelare, Leeds 1961-1974 samt Englands landslag 1974-1977 som manager) fick förtroendet att lägga straffen. Hans bollträff var dock klen och skottet gick för nära Birminghams målvakt, som enkelt kunde rädda. Det såg ut som att Leicesters chans till avancemang i FA- cupen var borta för denna gång när plötsligt, med fem minuter speltid kvar Jimmy Harrison avlossade ett skott med sådan kraft att Birminghams målvakt inte kunde hålla det. På returen dök Griffiths upp och forcerade från nära håll in kvitteringen. Matchen var räddad och det skulle bli ytterligare ett omspel!
Bara två dagar senare var det dags igen, normalt sett skulle det andra omspelet hållits på
neutral plan, men efter en överenskommelse mellan Leicester och Birmingham singlade man
slant om var matchen skulle spelas. Birmingham "vann" slantsinglingen och matchen kom att
spelas på St. Andrews gyttjiga plan, där gräs endast kunde anas vid hörnflaggorna! Detta kom
att bli ytterligare en kamp, Birmingham fick ställa upp utan skyttekungen Bodle och målvakten Merrick, som båda hade skadat sig i matchen på Filbert Street. Leicester skickade än en gång upp Jimmy Harrison i anfallet och det visade sig direkt vara ett genidrag av managern Johnny Duncan. På en hörna kom backen först till bollen och kunde enkelt nicka in 1-0 till Leicester, ett resultat som stod sig hela första halvlek. Men bara två minuter in på den andra halvleken slog Birmingham tillbaka, Dorman kvitterade för hemmalaget och bjöd ett dominerande Leicester på ett bakslag.
Sedan kom avgörandet av detta trematchers drama, när Don Revie revanscherade sig för sin
straffmiss i lördagsmatchen. Charlie Adams slog en hörna Don Revie mötte med skallen och
nickade in, dock var bollen inte otagbar för reservmålvakten Robertson, han borde ha räddat.
Resten av matchen blev ett utnötningskrig, lagen nötte inte bara ut varandra utan även
underlaget!
Man behövde styrka nu för att kunna spela bollen på St. Andrews lervälling, mest styrka hade
Leicester som lyckades hålla undan Birminghams forcering och till sist vinna med 2-1.
Efter denna jättelika urladdning (330 minuter eller 5½ timma) lämnade båda lagen planen till
stående ovationer från publiken, ett erkännande från publiken till båda lagen för den spänning
de bjudit på och den ansträngning de lagt ned för att avancera i cupen och underhålla
publiken. Som så ofta med bra historier uppskattas de inte direkt, men det som efterföljer kan lyfta en historia likt denna. I Leicesters fall följde avancemang, inte bara till nästa omgång, utan hela
vägen till final på Wembley. Den 12/2 mötte fick Leicester oavgjort 5-5 (!) borta mot Luton och vann hemma 5-3(!) i omspelet 19/2. Sedan följde segrar mot Brentford (2-0 den 26/2) och Portsmouth (3-1 den 26/3) innan det var dags för final mot Wolverhampton på Wembley. Finalen gick inte Leicesters väg, Wolverhampton var ett topplag i Division 1 och slutade på andra plats denna säsong, blev för svåra för Division 2- laget Leicester (slutade på 15 plats). Wolves vann med 3-1, Leicesters mål gjordes av Griffiths. Men det var alltså inte själva finalen som var det mest spännande, vägen dit var minst lika spännande, framför allt trippelmötet med Birmingham! 

Läs mer sådana här historier på vår sida The Story         

22/3

Tajt schema om Premier League kommer igång

Premier League skissar planer på att avsluta säsongen 2019/2020 med start den 1/6. Ligan skulle sedan spelas färdigt på sex veckor, vilket skulle betyda att säsongen 2020/2021 skulle kunna starta den 8/8 som planerat. Detta skulle innebära att Leicester Citys liga- och cupmatcher, vilket totalt kan bli 12 matcher, skulle spelas klart på den korta tiden. Läs mer på Leicester Mercury.

19/3

EXTRA EXTRA EXTRA

Football Association och Premier League kom idag överens om att skjuta säsongen ytterligare framåt i tiden. I det nya beslutet säger man att stoppar säsongen fram till 30 april.            LCFC.COM

Claude Puels nyförvärv

Claude Puel kanske inte var den optimale managern för Leicester City, men han förstärkte laget ordentligt med sina nyförvärv. Minns du vilka de är? Leicester Mercury har rankat dem.

Claude Puel tog in Youri Tielemans på lån
Claude Puel tog in Youri Tielemans på lån

18/3

Förra gången ligan sköts upp

Förra gången ligan sköts upp spelade Leicester City vidare som inget hänt, och på köpet blev de "iskungarna"! Vintern 1962-63 var den kallaste i England under hela 1900-talet.
Redan före jul började snöstormarna rulla in över de norra delarna och i mitten av januari låg
temperaturen på -16 grader, vilket betydde att farvattnen var istäckta ända ner mot Herne Bay
(Kent). Stora delar av landet var helt snötäckta i över tre månader och hundratals
fotbollsmatcher ställdes in. Klubbarna var ju då, precis som nu, beroende av intäkter och
eftersom inträdesavgiften till matcherna var den främsta inkomstkällan på 60-talet fick man
komma fram med de mest udda lösningar för att kunna spela matcherna. Blackpool
engagerade militären, som smälte snön på Bloomfield Road med hjälp av eldkastare, Chelsea
anlitade vägverket som kom med tjärbrännare medan Halifax Town kastade in handduken och
öppnade hemmaarenan The Shay som isbana istället. På Filbert Street jobbade planskötaren
Bill Taylor och han var mer lyckosam än sina kollegor runt om i landet. Under
sommaruppehållet hade han och hans planskötarkollegor lagt om gräset på Filbert Street och
då topp dressat planen med en blandning av gödsel och ogräsmedel. Precis innan den första
köldknäppen toppdressade han en gång till och den kemiska reaktion som bildades utvecklade
en värme som var nog för att hålla planen hjälpligt frostfri. Efter det första snöfallet skottade
hans mannar bort all snö och täckte Filbert Street med halm, och Taylor själv var vaken hela
natten och öste in koks i ett antal så kallade fyrfat som han eldade för att värma upp planen.
Allt detta arbete hindrade dock inte att i princip all fotboll ställdes in under fem veckor med
ihållande snöfall, men mot slutet av januari var man beredda att spela fotboll igen, för första
gången sedan annandag jul, på Filbert Street. Vissa klubbar tvangs till så mycket som tio
veckors uppehåll, men i Leicester var man redo efter bara fem.

I 60-talets England dominerades fotbollssnacket av ligasegrarna: Bill Shankly och Sir Matt
Busby, Sir Alf Ramsey och Harry Catterick, Joe Mercer och Malcolm Allison, Don Revie och
Harry Potts, Bill Nicholsons dubbla triumfer samt VM-laget 1966. Leicester City, trots att de var med och slogs om nästan alla titlar, nämns aldrig, men precis som Tottenham Hotspurs spelade Leicester tre FA-cupfinaler på 60-talet, men medan Tottenham vann alla så fick Leicester ingen titel. Som svagare part kom man till final 1961 och 1969, medan man 1963 bar favoritskapet trots
att man mötte Manchester United med spelare som Bobby Charlton och Dennis Law. Att
Leicester var favoriter då berodde på det som hände under den föregående vintern. Medan
andra lag tvangs till inaktivitet på grund av planerna, var Leicester i full gång och avancerade
i ligan och cupen. Man spelade med sådan kraft och stil att tidningarna slogs om att sätta
etiketter som "the Ice Kings" eller "the Ice Age Champs" på laget. Leicester återanställde Matt Gilles som manager, han ersatte David Halliday 1958, och Gilles var ingenjören bakom Leicesters spel i det tidiga 60-talet. Gilles och hans assistent Bert Johnson var influerade av Ungerns landslag och man introducerade olika typer av kortpassningsspel i Leicester, man kallade dem för "whirl" och "switch" och med hjälp av dessa nya "system" kunde man dyrka upp vilket försvar som helst. Två nyförvärv under sommaren 1962 betydde också mycket för laget, Mike Stringfellow köptes från Mansfield, hans främsta förmåga var att aldrig ge upp, han offrade sig hänsynslöst för lagets bästa. Han parades ihop med, från Hibernian inköpte Dave Gibson, en kreatör och framspelare. Dessa bådas uppgift var att förse målkungen Ken Keyworth med bollar, spelartyper som Leicester saknat innan dess. Försvaret hade man sedan förut och dessutom världens bäste målvakt, Gordon Banks.
När snöstormarna slog till som värst hade Leicester just befäst sin fjärde plats i ligan genom
att besegra Leyton Orient hemma på Filbert Street, på annandag jul, med hela 5-1. Med fem
veckor utan ligaspel var de enda matcherna i januari segrar över Grimsby och Ipswich i FA-
cupen. Man tränade inomhus i Granby Hall och lade en träningsvecka i marginellt varmare
Brighton. Den 9 februari var man dock redo igen, tack vare Bill Taylor och hans mannar var
Filbert Street speldugligt igen efter 45 dagar utan ligaspel. Arsenal tvangs hålla upp i 63
dagar, Everton 70 och Manchester United 77. Men trots att man använde fyrfat till bara
timmen innan matchstart, frös planen snabbt till igen. Speciellt den planhalva som låg i
skugga blev snabbt hård igen. Detta uppmärksammade givetvis Gordon Banks som hade med sig två olika par skor till match, ett vanligt par och ett par med mindre, gjutna dobbar som passade bättre på den frusna planhalvan. Nu började en serie med matcher som gav Leicester epitetet "Ice Kings", den 9 februari besegrades Arsenal med 2-0 och tre dagar senare skickade man hem Everton med 3-0 i baken. 19 februari spöade man Nottingham Forest borta med 2-0, 23 februari 3-0 hemma mot Ipswich, 2 mars slog man Liverpool borta med 2-0 och den 9 mars besegrades Blackburn på Filbert Street med 2-0. Ken Keyworth noterades för 6 fullträffar och Mike Stringfellow för 4. På detta följde oavgjorda resultat mot Tottenham och Sheffield United innan man slog Leyton Orient och Manchester City, båda med 2-0. Men allting har sitt slut, oavgjort borta mot Blackpool den 8 april och sedan förlust 0-2 borta mot West Ham och så var det roliga
slut. När de vintriga planerna försvann i och med vårens ankomst, så försvann också poängen
för Leicester. De andra lagen kom ikapp och skador på nyckelspelarna Banks, Keyworth och
Gibson bidrog också till att vinsttrenden avslutades. I FA-cupen slog man i januari ut Grimsby
och Ipswich, i mars vann man mot Leyton Orient, Norwich City och Liverpool, men i finalen
lyckades man, trots favoritskap, inte slå Manchester United. Det blev förlust med 3-1,
Leicesters mål inprickat av den halvskadade Ken Keyworth. Tack vare den fina februariformen kunde Leicester hålla sin fjärde plats i ligan och hade man inte förlorat fyra raka matcher i säsongsavslutningen hade man säkert kunnat nå andra platsen, vinnarna Everton var ohotade. Ken Keyworth gjorde totalt 27 mål under säsongen, Mike Stringfellow 19 och Dave Gibson 13.

17/3

Nya matchställ?

Twittraren Concept Kits har lagt ut en del bilder på vad han tror kan bli matchtröjor för nästa säsong. Det är givetvis bara gissningar, men kolla på bilderna nedan, kanske finns någon du skulle vilja se?

Q&A

Leicester Mercurys Jordan Blackwell svarade idag på läsarnas frågor. Q: Om säsongen slutar med nuvarande ställning, får i så fall Jamie Vardy guldskon? A: Under förutsättning att Liverpool vinner ligan, Bournemouth, Aston Villa och Norwich åker ur så, JA då får Vardy guldskon. Men jag håller det scenariot för osannolikt då de nedflyttade klubbarna kommer att vidta rättsliga åtgärder.      Läs alla frågor och svar på Leicester Mercury.

16/3

Fotbollsspelare extra känsliga

Flera professionella fotbollsspelare har bekräftats smittade av coronaviruset. För Daily Mail förklarar Eva Carneiro, specialist i idrottsmedicin, varför spelarna är extra mottagliga för viruset. -Det är svårt att få dem att ändra sina beteenden, säger hon enligt Daily Mail.

Fotbollsligor i hela världen har stoppats tillfälligt på grund av spridningen av det nya coronaviruset. En rad spelare i Europas toppligor, bland andra Chelseas Callum Hudson-Odoi och svenske landslagsspelaren Albin Ekdal har bekräftats smittade av viruset, och flera lag har stoppat sin träningsverksamhet. För Daily Mail berättar Chelseas före detta lagläkare Eva Carneiro att elitidrottare är mer mottagliga än andra för viruset. - Det har visat sig flera gånger att professionella fotbollsspelare har ett nedsatt immunförsvar, säger Carneiro. - Det har att göra med mängden aktivitet i deras vardag, ibland spelar de match var tredje dag, och träningsmängden belastar också deras kroppar. Hon beskriver även att det faktum att de reser så mycket, ofta med flyg påverkar immunförsvaret, samt att resorna inte sällan stör sömnrytmen. När de kommer tillbaka från en bortamatch sent på natten förändras sovmönstret och skapar en trötthet som kan göra spelarna mer mottagliga för olika typer av virusinfektioner. Dessutom delar samtliga som tillhör ett lag bland annat omklädningsrum, mötesrum, matsal och inte sällan dricker de ur samma vattenflaskor under match, någonting som flera gånger påtalats av läkare är en hälsorisk. Att de lever så nära varandra gör att när ett virus väl upptäcks hos en person är risken stor att flera andra redan är smittade. - Det kan vara svårt att få spelare och ledare att ändra på de beteendena man vet sprider infektioner, så som handskakningar och kramar. Även om du vill att en person ska isoleras är det sällan tolererat i ett lag eftersom det finns en naturlig önskan från övriga att en individ inte ska behöva vara isolerad, förklarar Carneiro.

Ligacupvinnare 2000

I brist på fotboll på tv i dessa virustider kan vi roa oss med att minnas tillbaka. Leicester City har gjort en minnesfilm om ligacuptriumfen på Wembley för 20 år sedan. Det var den sista ligacupfinalen på gamla Wembley. Leicester mötte Tranmere Rovers och vann efter två nickmål av Matt Elliott. Klicka på bilden nedan och du har en dryg timmas njutning. Undertext på engelska finns tillgänglig om du klickar på den runda knappen märkt CC i den nedre högra hörnet,

14/3

Vad gör spelarna nu?

En fråga som ett flertal fans ställt är -vad gör spelarna nu när spelet är stoppat till april? Svaret är så enkelt att de tränar på egen hand. Leicester Citys spelare är förbjudna att komma till King Power Stadium och träningsanläggningen vid Belvoir Drive. Leicester har försett alla spelare med personliga träningsprogram och de är även utrustade med samma gps-teknologi som används vid varje normal träning, så att klubben kan följa deras träningspass precis som vanligt.

Ingen fortsättning på Premier League 2019/2020?

Flera personer uttrycker nu tvivel på att Premier League 2019/2020 kommer att färdigspelas. Football Associations chef Greg Clarke har sagt att han inte tror att ligan kommer att färdigspelas. Förre Liverpoolstjärnan, numera expertkommentator hos SKY, Phil Thompson säger att inte han heller tror att ligan kommer att återupptas i april. Blir det som dessa två tror är då frågan vad som händer med innevarande säsong? Premier League har planerat in ett möte på tisdag där man ska titta på olika scenarier för hur ligan ska avslutas om man inte kan spela klart.

Kontraktsmardröm

På grund av Coronaviruset har all fotboll i England stoppats fram till den 4/4 då det är meningen att spelet ska återupptas igen. Men skulle uppehållet bli längre kan ligorna få spela även under sommaren för att kunna slutföras. Det är ett scenario som faktiskt kan fungera eftersom EM har skjutits upp till nästa år. Men det betyder också att de spelare vars kontrakt går ut den sista juni står kontraktslösa om spelet fortsätter. Man kommer då att snabbt behöva ta fram någon form av tillfälligt kontrakt, något som inte finns reglerat i UEFA:s stadgar. De spelare i Leicester City som omfattas av detta är Wes Morgan, Christian Fuchs, Andy King, Papy Mendy, Eldin Jakupovic, George Thomas och Sam Hughes.

Captain Morgans kontrakt går ut 30/6
Captain Morgans kontrakt går ut 30/6

13/3

EXTRA: ALL FOTBOLL I ENGLAND STOPPAD!

Premier League och de nationella ligorna beslöt idag att med omedelbar verkan stoppa all fotboll i England fram till den 4:e april. Då ska man tillsammans med medicinsk expertis ta nytt beslut grundat på de förutsättningar som då gäller. LCFC.COM

Blir det någon match i morgon?

Tre Leicesterspelare har självisolerat sig efter att ha uppvisat Corona-symptom. Tre Watfordspelare har testats för viruset, resultat på testet väntas idag. Arsenals manager Mikel Arteta och Chelseas ytter Callum Hudson-Odoi har testat positivt för Covid-19. Premier League ska ha ett möte idag där man ska bestämma vad som ska hända. Blir det någon match på Vicarage Road mot Watford i morgon eller kommer den att spelas utan publik?

12/3

Corona-virus i spelartruppen

Tre av spelarna i Leicester Citys trupp har isolerats efter att de visat tecken på att vara smittade av Corona-virus. Leicester Mercury

Ricky P borta resten av säsongen

Högerbacken Ricardo Pereira blev allvarligt skadad vid en duell mot Jack Grealish i matchen mot Aston Villa. Han fick en skada på främre korsbandet, kunde slutföra matchen, men nu är säsongen över för portugisen. Han blir borta mellan 4-6 månader. Även James Maddison blev skadad, slutförde matchen, men kommer att saknas mot Watford på lördag. I Maddisons fall rör det sig om en vadskada. LCFC.COM

Ricky P borta resten av säsongen
Ricky P borta resten av säsongen

Tomma läktare?

I England väntar alla klubbar på ett officiellt beslut som förmodligen kommer att betyda att man får spela matcherna utan åskådare. Covid-19 viruset härjar vidare och konsekvenserna påverkar fler och fler verksamheter. Ett beslut att spela alla matcher utan publik kan komma redan idag. Leicester Mercury

10/3

Kvartsfinalklart

Kvartsfinalen i FA-cupen mellan Leicester City och Chelsea kommer att att spelas lördagen den 21/3 klockan 13:30.

9/3

Barnes bakom alla mål vid storvinst

Det var usla förutsättningar när Leicester City tog emot Aston Villa på King Power Stadium. I början och slutet av matchen blötsnöade det ymnigt och däremellan regnade det ganska ihållande. Men gräsmattan höll bra och det var få spelare som halkade. Gästerna tog kommandot från start och skapade ett par farligheter, men träffade inte målet. Efter cirka tio minuter var det Leicester för hela slanten och Villa fick se sig rejält utspelade. Gästernas målvakt Pepe Reina gjorde i den tionde minuten en grym räddning efter nick av Jonny Evans, några minuter senare nickade en helt friställd Caglar Söyüncü över efter en hörna. James Justin, som ersatte skadade Ben Chilwell hade en rolig afton och slog ett flertal fina inlägg efter löpningar på kanten. Justins match var så bra att Chilwell kommer att få svårt att försvara sin plats i laget. Kelechi Iheanacho hade chanser efter 20 och 32 minuter, men han hade inte sin bästa dag. I den 40:e minuten slog Marc Albrighton en förstaklass passning fram till Harvey Barnes. Pepe Reina fick hjärnsläpp och var utanför eget straffområde för att bryta. Barnes gjorde bort honom och kunde sedan skjuta in 1-0 till Foxes.
Harvey Barnes gjorde två mål och låg bakom två!
Harvey Barnes gjorde två mål och låg bakom två!

Andra halvlek blev i princip den första lik, Aston Villa försökte lite i början men fick snart nog se sig tillbakapressade igen. Evans var framme i den 50:e minuten och nickade utanför och några minuter senare var Iheanacho framme, men bollen gled från honom. Det var det sista han gjorde denna dag för minuten senare blev han utbytt till förmån för Jamie Vardy. Ett par minuter senare kom Barnes med en löpning från vänster in mot straffområdet, försökte hitta Vardy men Mings kastade sig och styrde bort bollen med överarmen. Domare Michael Oliver pekade på straffpunkten och VAR höll med. Fram stegade Vardy och smällde in 2-0, skyttekungens första mål sedan den 21 december. I den 79:e minuten sköt gästerna sitt första skott på mål och Kasper Schmeichel, som hade en ovanligt lugn kväll, fick göra ett enkelt ingripande. Strax efter spelade Barnes fram Vardy som efter ett passningsförsök fick tillbaka bollen och smällde in 3-0 mellan försvararnas ben, otagbart för målvakten. Men det var inte nog där, efter ett fint spel och en precisionspassning från Albrighton sköt Barnes in sitt andra för kvällen och fastställde slutresultatet till 4-0. Leicester var tillbaka i gammal fin form och flera spelare var betydligt förbättrade. Extra plus till Justin, Barnes och Albrighton samt klippan i försvaret Jonny Evans. På lördag åker Leicester till Hertfordshire för att möta Nigel Pearsons Watford. 

James Justin tillhörde de bästa i matchen
James Justin tillhörde de bästa i matchen

Laget: Kasper Schmeichel, Ricardo Pereira, Jonny Evans, Caglar Söyüncü, James Justin, Wilfred Ndidi (83), Dennis Praet (76), James Maddison, Marc Albrighton, Harvey Barnes, Kelechi Iheanacho (59). Avbytare: Danny Ward, Wes Morgan, Christian Fuchs, Nampalys Mendy (83), Youri Tielemans (76), Ayoze Perez, Jamie Vardy (59).

4/3

Leicester vidare i FA-cupen

Femte omgången av FA-cupen, möte på King Power Stadium mellan hemmalaget och Birmingham City. Den första havleken var en tråkig historia som totalt dominerades av hemmalaget. Birmingham hade inte kommit till Leicester för att bjuda upp till fotbollsmatch, det avslöjades direkt. Gästerna backade ned i knäet på den egna målvakten, "parkerade bussen", och satsade på kontringar. Leicester hade, som vanligt, svårt mot denna typ av försvarsinriktat motstånd. Man spelade runt men kom ingen vart och några riktiga målchanser kunde vi inte räkna in, från något av lagen. Nej den första halvleken var inget att skriva hem om. Andra halvlek blev något bättre, inte bra, men något bättre. Leicester pressade tillbaka Birmingham ännu mer och det dröjde 15 minuter innan gästerna lyckades komma upp på den offensiva planhalvan. Totalt tillbringades inte mer än totalt fem minuter på Leicesters planhalva! Leicester var ett nummer för stora och pressade ned gästerna djupare och djupare. Men det kom att dröja ända till den 82:a minuten innan avgörandet kom. Efter ett lite för långt inlägg från Ben Chilwell snappade Marc Albrighton upp bollen och hittade med kirurgisk precision Ricardo Pereira som nickade in segermålet. Leicester fick kämpa hårt för segern för Birmingham försvarade sig bra, men inte var det någon större underhållning. Bra dock att kämpa fram en seger.

Vid lottningen efter matchen lottades Leicester att möta Chelsea hemma på King Power Stadium i omgång sex.

Ricardo avgjorde mot Brum
Ricardo avgjorde mot Brum

Laget: Kasper Schmeichel, Ricardo Pereira, Jonny Evans, Caglar Söyüncü, Ben Chilwell, Wilfred Ndidi (60), Marc Albrighton, Dennis Praet, Demarai Gray (66), James Maddison (84), Kelechi Iheanacho. Avbytare: Danny Ward, Wes Morgan, Ayoze Perez, Harvey Barnes (66), James Justin, Youri Tielemans (60), Hamza Choudhury (84).

3/3

Dags att bli medlem

För de som inte är medlemmar i Leicester City FC är det nu dags att göra en intresseanmälan. Att vara internationell medlem är det säkraste sättet att kunna köpa matchbiljetter. De som betalat medlemskap för 2019/2020 behöver inte göra intresseanmälan. Läs mer på LCFC.COM

Som medlem får man ett snyggt medlemspaket
Som medlem får man ett snyggt medlemspaket

Omsättningen ökar

Leicester City har redovisat det finansiella resultatet för räkenskapsåret som slutade 2019-05-31 och trots att omsättningen ökade med 20% redovisar klubben en förlust på 20 miljoner pund. Förlusten har givetvis att göra med de stora investeringar som görs, bland annat på den nya träningsanläggningen. LCFC.COM

Nya träningsanläggningen

Byggandet av nya träningsanläggningen fortgår och Leicester Citys reporter Dan Bates var ute på träningsanläggningen och tog en titt. För att se en film, KLICKA HÄR, för att se fler bilder, klicka på bilden nedan.