Senaste Nytt

17/7 

Full fart i Evian-les-Bains

Det är full fart på träningslägret i Evian-les-Bains när Leicester City förbereder sig för den kommande Premier League-säsongen.

Khun Top utnämnd till hedersdoktor

Framgången för Leicester City Football Club under ordförande Aiyawatt Srivaddhanaprabha har uppmärksammats av University of Leicester vid en ceremoni i De Montfort Hall. Leicester Citys ordförande Aiyawatt Srivaddhanaprabha tilldelades hedersexamen av University of Leicester.

För att hedra hans framgångsrika förvaltarskap av fotbollsklubben fick Khun Top en hedersdoktor i juridik under en examensceremoni tisdagen den 16 juli. Efter att ha efterträtt sin bortgångne far, Vichai Srivaddhanaprabha, som ordförande 2018, har Khun Top övervakat många minnesvärda ögonblick för både fotbollsklubben och dess supportrar, inklusive en första FA-cupframgång någonsin 2021. Leicester Citys ordförande sa: "Jag är verkligen tacksam över att få denna ära från University of Leicester - en institution i vår stad som delar vårt engagemang för excellens, service till våra samhällen och positiv social förändring. Dess arbete med Leicester City om professuren i barnhälsa är ett samarbete som vi är oerhört stolta över och visar kraften hos samhällsaktörer som arbetar tillsammans till förmån för framtida generationer.  

Dr. Top
Dr. Top

Presidenten och vice rektor vid University of Leicester, professor Nishan Canagarajah, sa: "Familjen Srivaddhanaprabhas inverkan på staden Leicester kan inte underskattas. Deras engagemang för Leicester City Football Club går utöver den investering de har gjort på planen,familjen har grundat Vichai Srivaddhanaprabha Foundation, som arbetar med Leicester-baserade ändamål för att bygga upp stöd och utveckla det lokala samhället. Top har anammat den tuffa uppgiften att ta på sig sin fars förvaltarskap för Foxes, och hans ledarskap och kärlek till sin adopterade stad är tydlig att se. Arvet från Srivaddhanaprabha är säkert i Tops hand, och jag är glad över att officiellt välkomna honom till familjen University of Leicester."

16/7 

Fatawu till 2029

I dag blev det officiellt, Abdul Fatawu har skrivit på ett femårigt kontrakt med Leicester City och blir alltså säsongens fjärde nyförvärv. "Jag känner mig fantastisk, det är så bra att vara tillbaka och jag är tillbaka för att fokusera igen på nästa säsong. Jag känner så mycket motivation att vara i Premier League. Det är något nytt för mig. Jag kommer att gå hårt för det, med laget. Jag kan inte vänta med att träffa mina lagkamrater. Jag har saknat dem så mycket. De är som en familj nu. Jag trodde inte att jag skulle sakna dem, men jag har verkligen saknat dem!"

Abdul Fatawu
Abdul Fatawu

15/7 

Leicester flyger till Frankrike

Leicester Citys förberedelser inför Premier League-säsongen ökar ett snäpp denna vecka när de åker till Frankrike för ett veckolångt träningsläger. Truppen flyger ut till Evian-les-Bains vid Genèvesjöns strand idag måndag. Det är en resa som kommer att hjälpa till att bygga upp spelarnas kondition när de tränar i utkanten av Alperna, samtidigt som den nya managern Steve Cooper får en närmare titt på individer när han gör upp sina planer för den kommande säsongen. Leicester City har besökt resorten på gränsen mellan Frankrike och Schweiz förut, Brendan Rodgers tog laget dit för två år sedan. Den här veckan kommer laget att träna mycket innan den avslutas med träningsmatcher mot andra lag som tränar i regionen, inklusive spanska Villarreal. Träningsveckan kommer att ge ytterligare ledtrådar om vilka som kan finnas i Coopers planer för den kommande säsongen, särskilt när det gäller unga spelare. Under den första veckan av försäsongen på Seagrave var Will Alves, Sammy Braybrooke, Logan Briggs och Silko Thomas alla involverade i seniorlaget redan från start, och de hoppas kunna fortsätta att imponera. Coopers trupp sväller snabbt. Tjugofyra spelare började seniorträning i måndags, men sedan dess har Caleb Okoli hämtats från Atalanta, Wilfred Ndidi har återkommit till klubben efter att ha skrivit på ett nytt kontrakt, medan mittfältaren Brandon Cover kallades in från utvecklingstruppen. 20-åringen gjorde sin seniordebut förra säsongen, med start i FA-cupsegern över Birmingham, medan han spelade varje minut i Premier League 2 för U21. Som djupt liggande mittfältare tillbringade han ofta förra säsongen med att spela hybridrollen som Ricardo Pereira tog på sig i a-laget, och flyttade från ytterback till mitten av planen när City hade bollinnehav. Med Abdul Fatawu som ska bekräftas, och med fem landslagsspelare – Mads Hermansen, Jannik Vestergaard, Wout Faes, Victor Kristiansen och Bobby De Cordova-Reid – som ännu inte anslutit till truppen, kommer antalet spelare som Cooper har att överväga att stiga till 33 , såvida han inte börjar sälja av dem. Managern kommer att behöva skapa utrymme för nya spelare också, eftersom nyförvärv fortfarande krävs, inte minst på det offensiva mittfältet.

13/7 

Ndidi har förlängt

Mittfältaren Wilfred Ndidi har skrivit på ett nytt kontrakt med Foxes som håller honom på King Power Stadium till åtminstone juni 2027.  Sedan han kom från belgiska Genk i januari 2017 har den nigerianska landslagsspelaren lyft Emirates FA Cup, FA Community Shield och nu senast  Championshiptiteln med klubben. Ndidi: "Jag mår bra, jag känner mig exalterad, jag känner mig hemma. Det är det viktigaste. Jag känner mig verkligen glad över att få fortsätta med klubben. Min familj är bosatt här och vi känner oss hemma här. Det är verkligen fantastiskt att få vara en del av den här resan framåt. Ndidi hade erbjudanden från minst fem klubbar, men valde alltså att stanna i Leicester!

Wilfred Ndidi
Wilfred Ndidi

11/7 

Sponsorsavtal och supportermissnöje

Leicester City kommer att få drygt 460 miljoner från kryptocasinot BC.Game för rättigheten till reklam på matchtröjorna. Medan City beskrev deras partnerskap med BC.Game som "lukrativt", tillkännagav de inte hur mycket de skulle tjäna. Men i ett pressmeddelande publicerat på olika Bitcoin-webbplatser har onlinespelföretaget sagt att avtalet som  löper över två säsonger är värt mer än 40 miljoner dollar. Pengarna som är involverade och potentialen att investera i spelartransfers kan blidka vissa supportrar, men det har funnits ett starkt motstånd mot affären från fangrupper, och nu även tidigare spelare. Ex-City-målvakten Peter Shilton, som har kämpat med ett spelberoende, sa att han var "mycket besviken" över beslutet. City-ikonen Gary Lineker håller med Shilton. Fansgruppen Foxes Trust sa i ett uttalande att affären var ett "steg bort från den välskötta familjeklubbens" rykte.

Det finns ytterligare en svår fråga i vad som håller på att bli en orolig sommar för Leicester City och deras relation med supportrarna. Den här veckan släppte fangruppen Union FS en lista med frågor som de vill ha svar på av klubben, över avgiften på £25 för ett fysiskt säsongskort. I det som var sommarens första stora nummer sa klubben, i ett försök att flytta fansen till digitala biljetter, att det skulle tas en avgift för alla säsongskortsinnehavare som ville ha ett fysiskt kort, trots att många supportrar redan äger ett. Motreaktionen såg klubben tillkännage att de 25 pund som debiterades alla skulle gå till välgörenhet. Union FS har nu publicerat en lista med frågor som de hoppas ska besvaras av klubben om när och var välgörenhetsutbetalningarna ska göras. Men de säger att de hittills har mötts av "radiotystnad". Förutom säsongskortsavgiften och tröjsponsorn har ökningen av biljettpriserna för orsakat "chock" bland supportergrupper. De billigaste matchbiljetterna för kategori A- och kategori B-matcher den kommande säsongen höjs med £9, till £44 respektive £39, höjningar på mer än 25 procent sedan klubbens senaste Premier League-kampanj. Kulmen på dessa problem är att lämna fanskaran i ett tillstånd av missnöje. 

Det är motsatsen till vad City behöver just nu och kan undergräva Steve Coopers hopp om att leda klubben till Premier League-överlevnad. City står inför en svår säsong där de förväntas vara med i nedflyttningsstriden, speciellt om de får poängavdrag. Cooper har framgångsrikt guidat ett lag bort från nedflyttning tidigare, och en av styrkorna med hans tid i Nottingham Forest var hur han galvaniserade supportrarna för att skapa en hemmastämning som gjorde City Ground till en fästning. Hos Leicester kan missnöjet över supporterfrågor göra det jobbet svårare för Cooper, vilket i sin tur sänker klubbens möjlighet till överlevnad i Premier League.

En reflektion när det gäller matchbiljetter. Har fansen glömt bort att priset på matchbiljetter inte höjts av klubben på åtta år?

9/7 

Tredje nyförvärvet

Idag blev Leicester Citys tredje nyförvärv för säsongen presenterad - Caleb Okoli, 22-årig försvarsspelare, värvad från italienska Atalanta för cirka €15 miljoner. Han har skrivit på ett femårigt kontrakt med Foxes.

Caleb Okoli
Caleb Okoli

Tillbaka på Seagrave

Leicester Citys spelare återvände till Seagrave för försäsongstester i går. En tidig start stod på agendan eftersom Steve Cooper fick en första titt på sitt nya lag i en fotbollsmiljö. Den nya managern fick sällskap av assisterande manager Alan Tate, coachen Andrew Hughes, målvaktstränaren Danny Alcock och coach & analytiker Steve Rands. Dessa första dagar av försäsongen kan vara ett bra  tillfälle för spelare att göra intryck på Cooper och hans team. Jamie Vardy, Harry Winks och Stephy Mavididi var bland dem som återvände i morgonsolen.

Embed from Getty Images

7/7 

Golding har skrivit på

Som ni har kunnat läsa på vår sida Transferrykten har Michael Golding varit på gång till Leicester sedan Dewsbury-Hall lämnade för Chelsea. Nu är affären klar, Golding är klar för Leicester och har skrivit på ett fyraårigt kontrakt. LCFC.COM

Michael Golding
Michael Golding

6/7 

Första nyförvärvet klart

Säsongens första nyförvärv presenterades idag av Leicester City.  Den jamaicanske landslagsyttern Bobby De Cordova-Reid. 31-åringen har skrivit ett treårskontrakt och anländer till klubben efter att senast ha spelat fler över 200 matcher för Fulham. När han pratade med LCFC.com sa han: "Att dyka upp här var ett speciellt ögonblick, se sig omkring och se infrastrukturen. Den har den där wow-faktorn. Det känns skönt. Jag är glad över att vara här och jag kan inte vänta med att komma igång. Jag hade en bra pratstund med managern, han berättade om klubbens vision. Jag pratade med honom några gånger och han var väldigt tydlig i vad han ville och vad han såg i mig. Han tror på mig och det passar mig perfekt."

Bobby De Cordova-Reid
Bobby De Cordova-Reid

Ny storsponsor

Leicester City har kommit överens om ett flerårigt sponsorsavtal med onlinespelplattformen BC.GAME. Nya Adidas hemtröjor kommer att finnas tillgängliga i butik eller online från och med idag. Det nya partnerskapet är ett av de mest lukrativa i Leicester Citys historia.

5/7 

PSR-vädjan förkastas

Premier League: En oberoende kommission har avvisat en invändning från Leicester City FC om att den inte har någon jurisdiktion (befogenhet att utöva rättskipning och att döma) att överväga ett påstått brott mot reglerna för lönsamhet och hållbarhet (PSR). I mars hänvisade Premier League klubben till den oberoende kommissionen för det påstådda brottet. Leicester City ifrågasatte därefter kommissionens befogenhet att höra fallet. Det påstådda brottet hänför sig till PSRs för säsongen 2022/2023, då klubben var medlem i Premier League. 

Leicester City har idag (4 juli) utfärdat följande uttalande som svar på Premier Leagues publicering av beslutet från Premier Leagues oberoende disciplinnämnd: "LCFC noterar offentliggörandet i dag av beslutet från Premier League-kommissionen. Klubben är besviken över beslutet, som inte tycks återspegla formuleringen i Premier Leagues regler, och har överklagat."

2/7 

KDH-affären officiell

Kiernan Dewsbury-Halls transfer till Chelsea är nu officiell.

LCFC.COM

Brunt lämnar Leicester

Den  unge försvarsspelaren Lewis Brunt har lämnat Leicester City och har skrivit på permanent för Wrexham AFC. Brunt har endast spelat 4 förstalagsmatcher och tillbringade förra säsongen på lån i Mansfied Town. Transfersumman är inte offentlig, men hans marknadsvärde ligger på £400 000 enligt Transfermarkt.

Läget för övrigt i truppen

När det gäller kontrakt är det nu en ny säsong. Juli signalerar starten på räkenskapsåret i fotboll och med Kiernan Dewsbury-Halls transfer till Chelsea som lättar på farhågor kring vinst och hållbarhetsregler kan Leicester City börja se framåt.

Och i det avseendet är City-supportrar angelägna om att se Abdul Fatawu bekräftad som en ny värvning. Southampton och Ipswich som gick upp i Premier League tillsammans med Leicester, har var och en redan meddelat att en avderas inlånade spelare värvas permanent. Saints välkomnar tillbaka Taylor Harwood-Bellis och Tractor Boys gör Omari Hutchinson till sin rekordvärvning. Men än så länge finns det inga tecken på Fatawu. Naturligtvis, när affären inte tillkännages omedelbart, kommer fansen tro att det finns en hake någonstans. Men det finns inget som visar att så är fallet. Det handlar bara om att hitta rätt tidpunkt för att tillkännage affären. Fatawu har gjort sitt bästa för att tillkännage transfern själv under de senaste veckorna. När han talade i sitt hemland Ghana förra veckan sa han att han skulle spela för City när Premier League-säsongen börjar. För ett par veckor sedan, på sociala medier, lade han upp en serie bilder från förra säsongen med texten: "Saknar dessa stunder med grabbarna. Längtar till att vara tillbaka snart." 

Citys A-lag kommer tillbaka till försäsongsträning på måndag den 8 juli, och även om det ännu inte är känt om Fatawu kommer att vara bland de första tillbaka i gruppen, med tanke på att han spelade för Ghana i början av juni, verkar det rimligt att föreslå att en tillkännagivande kommer att göras närmare den tidpunkten. Citys  lista över kvarvarande spelare visade att tre unga forwards, Amani Richards, Chris Popov och Kian Pennant erbjöds nya kontrakt innan säsongen avslutades. Richards har nu skrivit på sitt nya kontrakt och hoppas kunna visa sin talang igen i den kommande säsongen. 19-åringen bidrog med ett mål eller en assist i var och en av City U21:s första sex Premier League 2-matcher, men startade bara fem av de 14 matcherna efter det. Han slutade ändå tvåa i utvecklingslagetsskytteliga, med åtta mål, ett bakom Silko Thomas. Med City tillbaka i Premier League kommer Richards att vara en av ett antal potentiella spelare som hoppas kunna bli utlånade till något lag i EFL. Lån är ett sällan utnyttjat alternativ för City, trots deras framgångar, med sådana som Dewsbury-Hall, Kasey McAteer och Ben Nelson som alla kom in i A-laget efter bra perioder i EFL. Förutom Richards förväntas att ett antal unga spelare ska skriva på nya kontrakt med klubben. Vanligtvis bekräftar City inte nya kontrakt för utvecklingslagspelare, men det är underförstått att de förbereder ett tillkännagivande där flera affärer kommer att tillkännages på en gång. Det kanske inte är så långt borta heller. 

Utvecklingslaget, som inte har någon manager efter att Ben Petty lämnade för att ansluta sig till Birmingham som sin assisterande coach, kommer att återvända till försäsongen på onsdag. 

Sevilla säger officiellt adjö till Boubakary Soumaré. Medan Leicester tappar en mittfältare i Dewsbury-Hall, får de en annan i  Soumaré. Hans lån till Sevilla är officiellt över nu och den spanska klubben har visat att de inte tänker göra hans avtal permanent. På måndagen lade de upp ett inlägg på sociala medier med texten: "Lycka till på era nästa äventyr, killar," med Soumaré bland de fem spelarna som ingick vid sidan av meddelandet. Enligt medier i Spanien är det en fråga om kostnad snarare än en fråga om intresse som har hindrat Sevilla från att värva Soumaré. Pengarna Leicester City vill ha för fransmannen är uppenbarligen för stora för deras plånbok. Det betyder att han kommer att finnas där för Steve Cooper att titta närmare på under försäsongen. Med Harry Winks och Hamza Choudhury som de enda andra seniora mittfältsalternativen för tillfället, betyder det förmodligen att Soumaré kommer att övervägas mer.

30/6 

KDH till Chelsea

Enligt samstämmiga källor (John Percy - The Telegraph, Fabrizio Romano, Rob Tanner - The Athletic, David Ornstein - The Athletic) är Chelsea och Leicester överens om en transfer för Kiernan Dewsbury-Hall. Den obligatoriska medicinska undersökningen sker under söndagseftermiddagen. Dewsbury-Hall skriver på ett kontrakt fram till 2030 och Chelsea ska betala 30 miljoner pund till Leicester City. 

Talangen Michael Golding kommer att ansluta till Leicester från Chelsea. Golding förväntas bli en separat affär. Han är mycket högt rankad av Chelsea. En mycket betydelsefull nyhet efter KDH-försäljningen är att de 30 miljonerna pund - plus 10 miljoner pund i kompensation för Maresca och personal - bör säkerställa att Leicester City följer PSR för 2023/2024!

Michael Golding
Michael Golding

29/6 

Kiernans potentiella flytt

Försäljningen av Kiernan Dewsbury-Hall gör Leicester City till en udda klubb i ett helgalet PSR-förlopp. Mittfältaren kan flytta till Chelsea innan säsongen 2023/2024 stängs på söndag, eftersom Leicester City ser till att försöka följa finansiella regler och undvika ytterligare ett potentiellt poängstraff.

Den här veckan har varit spännande för de klubbar som riskerar att bryta mot PSR, och som vi vet är Leicester City en av dessa klubbar. Premier Leagues vinst- och hållbarhetsregler (PSR) innebär att den 30 juni är deadlinedagen, och klubbar upp och ner i landet försöker desperat få affärer gjorda innan dess. Men i stället för att värva spelare i sista minuten för att stärka trupperna, skeppar de i väg spelare för att följa finansiella regler och undvika poängavdrag, och kliar varandras ryggar i processen.

Titta på affärerna Leicesters Premier League-rivaler gör och du ser att namnen på de inblandade spelarna inte sticker ut. Tim Iroegbunam och Lewis Dobbin, som har bytts mellan Aston Villa och Everton, har goda framtidsutsikter och skulle kunna fortsätta med utmärkta karriärer, men de är inte heller nyckelspelare för lagen de lämnar. Det gäller även Omari Kellyman och Ian Maatsen, som kan byta plats mellan Aston Villa och Chelsea. Maatsen är redan en beprövad talang efter att ha tagit sig till Champions League-finalen när han var utlånad till Borussia Dortmund förra säsongen, men han är en överskottsspelare på Stamford Bridge. 

Men Leicester City försöker tvärtom att sälja sin mest inflytelserika spelare. Att förlora högprofilerade spelare är inte ovanligt för City och det har faktiskt varit till hjälp för dem under tidigare år, vilket gör att de kan spendera vinsten av sin försäljning på att stärka truppen som helhet. Men Kiernan Dewsbury-Halls exit skulle kännas annorlunda. När Wesley Fofana gick till Chelsea skolkade han från träningen för att tvinga fram en flytt. När Riyad Mahrez flyttade till Manchester City var det efter sex månader som han tjatat fram en transfer. När Harry Maguire såldes till Manchester United förhandlade Leicester affären från en sådan styrkeposition att de kunde få en enorm transfersumma. I slutet av dessa sagor var det antingen ett fall av ett bra frisläppande, eller en bra affär. 

Av ett antal anledningar har Dewsbury-Halls potentiella exit inte samma känsla. City har inte så många utmärkta spelare i sin trupp som haft  tidigare, och därför kommer en transfer av någon nyckelperson att märkas avsevärt mer. Dessutom är han en spelare som är ovillig att lämna. Det är enormt frustrerande att PSR uppmuntrar försäljning av egna talanger. För fansen är det fortfarande en av de största spänningarna i spelet att se lokala killar blomma ut till förstalagsstjärnor efter att 10 eller 12 år gått igenom akademin efter att ha formats sedan de var åtta år gamla. Men med Dewsbury-Hall finns det också en tydlig kärlek till klubben som har format honom. Han skulle mer än gärna fortsätta representera City, och ändå känns det som att klubben inte har råd att behålla honom. 

Tidigare har Citys stora försäljningar genomförts som en del av en plan, som en del av en plan för att förbättra truppen och hjälpa dem att sakta överbrygga gapet till lagen i toppen. Dewsbury-Halls potentiella flytt är inte det. I stället känns det här som ett drag som görs för att kompensera för tidigare misstag. Även om att sälja Dewsbury-Hall är det smarta draget nu för att Leicester City ska undvika ytterligare ett potentiellt PSR-brott och möjligheten till en andra sanktion, så ändrar det inte att det också är deras uppbackning för de senaste årens dåliga beslut.

Kiernan Dewsbury-Hall
Kiernan Dewsbury-Hall

28/6 

Poängavdrag närmar sig!

Leicester City kommer sannolikt att få två poängavdrag nästa säsong på grund av deras brott mot PSR-reglerna, har källor sagt till Football Insider. Leicester anklagades i mars för brott mot Premier Leagues vinst- och hållbarhetsregler (PSR) för säsongen 2022/2023 och för det väntar ett poängavdrag. Källor säger att klubben nu sannolikt kommer att begå ett ytterligare brott för 2023/2024 när de förbereder sig för att lämna in sin balansräkning den 30 juni. Det är nu allt mer sannolikt att två poängavdrag kommer att vara på väg till King Power nästa säsong, med undantag för att någon större spelarförsäljning äger rum under de kommande dagarna. Det har varit besvärliga månaderna för Leicester eftersom de väntar på att få höra om de kommer att drabbas av ett poängavdrag efter att ha rapporterat förluster på 89,7 miljoner pund 2022/2023. Tidigare Everton-vd:n Keith Wyness har sagt till Football Insider att klubben sannolikt kommer att få en uppdatering om deras förväntade poängavdrag nästa vecka. Enligt The Telegraph kan Leicester nu få ett rekordavdrag på 15 poäng om de befinns skyldiga till sitt brott. Det kan följas av ytterligare ett poängavdrag senare under säsongen eftersom de sannolikt kommer att bryta mot PSR-reglerna igen för 2023/2024, eftersom klubbarna endast får förlora 105 miljoner pund under tre år.

24/6 

Träningsmatcher bokade

Två träningsmatcher på bortaplan är bokade för Leicester City. Den 23/7 spelar man mot Shrewsbury Town på Croud Meadow, avspark 20:45. Den 10/8 har man match mot franska Ligue 1-laget RC Lens på Estadio Bollaert-Delelis, den matchen startar 16:00.

20/6 

Cooper är vår man!

Steve Cooper är Leicester Citys nya manager! Den tidigare Nottingham Forest- och Swansea City-managern har kommit överens om ett kontrakt till 2027.

En manager med Premier League-erfarenhet efter en framgångsrik period med Nottingham Forest, som han guidade till och etablerade i Premier League mellan 2021 och 2023.  

Leicester Citys ordförande Aiyawatt Srivaddhanaprabha: "Vi är glada över att välkomna Steve till Leicester City. Hans vision för laget, inklusive hans förmåga att utveckla spelare och implementera en dynamisk spelstil, är mycket i linje med våra ambitioner för klubben. Som ledare har han förmågan att bygga vidare på den starka relation som har skapats mellan våra fans och vårt lag, och stärka ett band som kommer att vara avgörande för att vi ska återupprätta klubben i Premier League." 

Steve Cooper: "Jag är verkligen exalterad och stolt över att bli utsedd till Leicester Citys manager. Detta är en fantastisk klubb med en rik historia och passionerade supportrar. Jag är exalterad över att arbeta med en så talangfull trupp och jag ser fram emot utmaningen att nå våra gemensamma ambitioner i Premier League."

Steve Cooper, född i Pontypridd, följde upp en spelarkarriär i Wales genom att bli en av de yngsta tränarna som uppnått UEFA Pro Licence, 27 år gammal, medan han tränade med Wrexham. Han lämnade sin roll som chef för ungdomsutveckling i Wrexham för att ansluta sig till Liverpool som akademitränare i september 2008 och utnämndes senare till akademichef och tränade klubbens U18-åringar under säsongen 2012/2013. I oktober 2014 tog han ansvaret för Englands U16-lag innan han utsågs till U17-tränare året därpå. Steve anslöt till Swansea City som huvudtränare i juni 2019 och slutade sexa under sin första säsong som ansvarig. Han säkrade sedan en fjärdeplats i den följande säsongen och guidade Swansea till slutspelsfinalen, där de blev slagna av Brentford på Wembley.  Steve utsågs till Nottingham Forest manager i september 2021. Han ledde Forest från botten av Championship till en fjärdeplats under sin första säsong som ansvarig, vilket kulminerade i uppflyttning till Premier League via slutspelet. Han säkerställde Forests toppstatus året efter innan han lämnade klubben i december 2023. Steve kommer nu att börja ett spännande nytt kapitel som Leicester City-tränare, spelartruppen kommer att återgå till försäsongsträning i början av juli.

18/6 

Spelprogrammet klart

Leicester City startar Premier League 2024/2025 på hemmaplan måndagen 19 augusti mot Tottenham Hotspur, avspark är 21:00 svensk tid. Fullt spelprogram kommer att  publiceras här senare under kvällen.

LCFC.COM

11/6 

Vardy om glädjen att stanna i Leicester

Jamie Vardy berättade för LCFC.COM om sin glädje efter att ha skrivit på en kontraktsförlängning till slutet av säsongen 2024/2025.

Jamie Vardy har förlängt sin vistelse Leicester, lagkaptenen kommer att stanna kvar på King Power Stadium för Citys återkomst till Premier League. Han har vunnit många troféer och utmärkelser under sina 12 år med LCFC och Vardy reflekterade över den Championstitelvinnande kampanjen som precis gått och blickade framåt mot nästa säsong. En glittrande Foxes-karriär, inklusive höjdpunkter som Premier League-titeln, FA-cupvinst, en kvartsfinal i Champions League och två Championshiptroféer, men det är inte slut än. Och när han satte sig ner för att diskutera att förlänga sin redan anmärkningsvärda tid på King Power Stadium, cirka 464 matcher och 190 mål senare, stod det klart att elden fortfarande brinner starkt för att åstadkomma mer för klubben som han har skrivit otaliga sidor i historien med över hela världen de senaste 12 åren.

"Jag är helt förtjust", kommenterade Vardy när han talade inifrån klubbens mediabas på LCFC Training Ground under, knappt en månad efter att ha lyft Championshiptrofén på Filbert Way. "Självklart var målet i början av förra säsongen att komma tillbaka till Premier League och att göra det som vi gjorde och vinna ligan. Det var en fantastisk säsong. Jag tror att det många inte inser är att alla sa att vi hade det bästa laget, men ingenting är någonsin vunnet på pappret. Vi måste gå och prestera, och du såg förra säsongen hur vi spelade och fick poäng, det gjorde underverk för oss. Vad vi måste inse är att det är riktigt svårt att vinna. Det är det alltid. Varje chans du får att lyfta en trofé eller fira med fansen och din familj, måste du göra det bästa av det och jag tror att det är vad du kan se, speciellt på den sista matchen för säsongen."

Vardys personliga bidrag till titelvinsten kan inte underskattas. Den evigt gröna anfallaren hittade nätet 18 gånger i ligan för att sluta som Citys bästa målskytt 2023/2024. Med 20 i alla tävlingar är det den fjärde säsongen där Vardy har brutit den milstolpen i Foxes tröja. Totalt sett har han nu flyttat in som tredje bästa målskytt genom tiderna. Men medan rekordböckerna hela tiden uppdateras, insisterade Vardy på att det ännu inte är dags att se tillbaka och han är mycket mer fokuserad på vad som kommer, med mycket kvar i tanken.

"Det kunde förmodligen ha varit mer, men du kan inte göra mål varje gång. Jag är nöjd med de mål jag gjorde, men det finns fortfarande mer att bjuda på. Jag tar bra hand om mig själv. Jag har alltid sagt att ålder bara är en siffra. Mina ben känns bra så det är därför jag fortsätter tills benen säger att det är över, game over. Det kommer en dag när det händer, men det är inte just nu. Det är en av de där sakerna, jag ger mig själv inte chansen att reflektera över det. Säsongen är över och du vill bara glömma fotbollen. Jag tror att det kommer att bli så att jag reflekterar mer när min karriär faktiskt är över."

Återkomst till Premier League väntar för Foxes, men en period av välförtjänt vila har stått på agendan för Vardy och hans lagkamrater under de senaste veckorna. Att sola sig i glansen av succén kommer snart att vara över när försäsongen dyker upp. "Det är en lång, hård, ansträngande säsong så jag bara umgås med min familj och åker på semester. Innan du vet ordet av är sommaren över och du är tillbaka på försäsongen för att starta om igen. Vi ser fram emot ytterligare en säsong i Premier League och se vad vi kan göra. Till hundra procent är det den bästa ligan i världen. Det är där du vill spela din fotboll. Det är där du vill satsa på dina prestationer och jag är säker på att alla grabbar kommer att klara det."

Det blir en säsong som börjar med en ny man vid rodret, efter Enzo Marescas uttåg. Vardy ser fram emot att arbeta med den som blir utsedd och början på ett nytt kapitel för sig själv och klubben. Han tillade: "I fotboll kommer spelare och managers och går, men huvudsaken är att klubben alltid finns där. Vi har en bra meritlista så jag är säker på att klubben kommer att göra allt de kan för att få in rätt manager och sedan komma i gång med försäsongen, vi behöver bara se till att vi kommer i gång och lär oss vad som den nye basen kräver av oss."

10/6 

Kontraktssituationen just nu

Tawanda Maswanhise är en av sex unga spelare som kommer att lämna Leicester City i sommar, medan sådana som Chris Popov och Amani Richards har erbjudits nya kontrakt. 

 Av de unga spelarna som lämnar är Maswanhise kanske den största överraskningen. Den zimbabwiske landslagsmannen, som gjorde sin seniordebut i FA-cupen i januari, har varit en av utvecklingsgruppens ledande talanger under de senaste åren. Han släpps och nästa steg i hans karriär kan vara med Stockport. Bland de som lämnar finns även mittbacken Paul Appiah. Vänsterbacken Shane Flynn meddelade att han lämnar klubben förra månaden. Som vinnare av utmärkelsen "Årets Spelare i utvecklingslaget" säsongen 2021, sa Flynn han hade varit "besviken över bristen på behandling och bristen på stöd" från City när han varit skadad under de senaste 18 månaderna. Listan över släppta spelare kompletteras av backen Iestyn Hughes, målvakten Arlo Doherty och mittfältaren Jack Lewis. Det kan bli fler avhopp om kontrakt inte kan komma överens med en trio forwards. Chris Popov, Amani Richards och Kian Pennant, som har lett U21-lagets anfall den här säsongen, har erbjudits nya kontrakt innan deras avtal löper ut i slutet av denna månad. Den fullständiga listan över spelare finns nedan, med (o) som betyder att ett kontraktserbjudande har lagts.

Kontrakterade: Mirsad Ali, Will Alves, Zach Booth, Sammy Braybrooke, Logan Briggs, Lewis Brunt, Tom Cannon, Henry Cartwright, Hamza Choudhury, Conor Coady, Brandon Cover, Patson Daka, Kiernan Dewsbury-Hall, Ollie Ewing, Wout Faes, Harry French, Harvey Godsmark-Ford, Kevon Gray, Ben Grist, Mads Hermansen, Deniche Hill, Daniel Iversen, James Justin, Josh King, Victor Kristiansen, Jahmari Lindsay, Wanya Marcal, Stephy Mavididi, Kasey McAteer, Wilfred Ndidi (o), Ben Nelson, Nathan Opoku, Kian Pennant (o), Ricardo Pereira, Chris Popov (o), Arjan Raikhy, Amani Richards (o), Boubakary Soumare, Harry Souttar, Jakub Stolarczyk, Luke Thomas, Silko Thomas, Jamie Vardy, Jannik Vestergaard, Danny Ward, Tom Wilson-Brown, Harry Winks, Joe Wormleighton, Brad Young.

Stipendiater: Bade Aluko, Bobby Amartey, Stevie Bausor, Ryan Donnelly, Jake Donohue, Kaleb Dyke, Reece Evans, Alfie Fisken, Jayden Joseph, Reiss Khela, Cheyenne Loureiro, Liam McAlinney, Lewis McNab, Tommy Neale, Toby Onanaye, Kirsten Otchere, Tristen Thomas, Yassine Toure.

Farväl Marc

Det bästa från Marc Albrighton

9/6 

Nyheter senaste veckan

  • Jamie Vardy har skrivit på en förlängning av sitt kontrakt med Leicester City. Klubblegenden har skrivit på fram till juni 2025 och förlänger därmed sin tid i klubben till 13 år. 
  • Jannik Vestergaard har fått en kontraktsförlängning, han är nu Leicesters spelare fram till 2027.
  • Tre spelare har lämnat klubben - Marc Albrighton, Dennis Praet och Kelechi Iheanacho. Samtliga spelares kontrakt har gått ut och klubben har valt att inte förlänga med dem.
  • Leicester City förhandlar med Wilfred Ndidi om ett nytt kontrakt då hans nuvarande kontrakt löper ut nu i juni. Enligt trovärdiga källor är Ndidi mycket intresserad av att fortsätta sin karriär i Leicester.
Partyt fortsätter!
Partyt fortsätter!