Senaste Nytt
Ange undertext här

22/7

Målvakt värvad

Leicester värvade igår Danny Ward från Liverpool för cirka £12 miljoner. Ward är en 25-årig målvakt som även spelat i Wales landslag. LCFC.COM

Säker bortaseger

Leicester City vann en säker 4-1 seger på bortaplan mot Notts County när försäsongsmatchandet drog igång i går. Efter att ha slarvat med försvarsspelet och låtit hemmalaget ta ledningen efter 20 minuter tog Foxes kontroll över matchen. James Maddison visade att han kommer att bli att räkna med under säsongen. Målen gjordes av Wes Morgan, Hamza Choudhury, Demarai Gray och Islam Slimani.

James Maddison in action
James Maddison in action

18/7

Leciester City - OH Leuven på Belvoir Drive

Leicester City tog emot King Powers andra lag, OH Leuven med manager Nigel Pearson i en improviserad träningsmatch på Belvoir Drive idag. Jonny Evans och James Maddison spelade sina första minuter i Leicestertröja. LCFC.COM

Leicester vill ha bättre valuta för pengarna

Värvningar blir inte alltid bra, Leicester har fått erfara det med spelare som Islam Slimani, Papy Mendy och Ahmed Musa. Spelare som kostade klubben runt £60 miljoner och som alla haft svårt att slå sig in i laget. Alla tre blev utlånade men är fortfarande kvar i Leicester i nuläget. En undersökning utförd av en bookmaker visar också att Kelechi Iheanacho var en av förra säsongens sämsta värvningar sett till vad han kostade i transfersumma/ mål han gjorde. Men Kelechi värvades som en framtidsman och klubben väntar sig mer av honom. Läs mer på Leicester Mercury.

Kelechi Iheanacho, dyr per mål!
Kelechi Iheanacho, dyr per mål!

17/7

Vinst för U23

Leicester Citys utvecklingslag vann i kväll sin första träningsmatch inför säsongen 2018/2019 när man slog tillbaka Bournemouth med 3-1 på Belvoir Drive. Bartosz Kapustka gjorde ett av målen.

Leicester Mercury


11/7

"Add-ons" och klausuler

Vi har läst det många gånger, en fotbollsspelare säljs för t.ex. 30 miljoner pund plus add-ons. Vad är add-ons undrar vi då? Transfer add-ons är något som används frekvent vid övergångar och det är ett användbart verktyg för att slutföra en affär som annars inte blivit av. Det finns olika slags add-ons och klausuler och här ska vi försöka förklara vilka de är.

  • Procent på vidareförsäljning: Detta alternativ betyder att den köpande klubben erbjuder viss procent av transfersumman vid en vidareförsäljning. Köpande klubb använder gärna detta om spelaren är 29-30 år och det inte är troligt att de kommer att sälja honom vidare. När det gäller en ung spelare vill köpande klubb till alla pris undvika en sådan klausul. Att köpande klubb erbjuder upp till 50% av transfersumman vid vidareförsäljning av en äldre spelare är inte alls ovanligt.
  • Återköpsklausul: Detta tillåter den säljande klubben att köpa tillbaka spelaren när som helst för ett fast pris. Används inte ofta men Manchester City lade in en sådan klausul när Leicester köpte Kelechi Iheanacho.
  • Vänskapsmatch: Detta är en enkel grej att ta till när en mindre klubb säljer en spelare till en större klubb. Man vill ha en vänskapsmatch mot den större klubben där alla intäkter tillfaller den mindre klubben.
  • Månadsavbetalningar: Detta innebär att den köpande klubben förutom själva transfersumman betalar pengar till den säljande under en period av 6-48 månader. Dessa pengar tas inte ur transferbudgeten utan belastar totalbudgeten, att bra alternativ för att rädda undan pengar i transferbudgeten till fler spelarköp.
  • Pengar per match: Det finns två varianter av detta. Antingen betalar den köpande klubben en överenskommen summa till den säljande när spelaren spelat ett antal matcher, eller så betalar man en summa per spelad match. Det första alternativet är det mest använda och ofta brukar man få betala i flera omgångar, t.ex. efter 15 spelade matcher, efter 30 spelade matcher och i vissa fall efter en fullgjord säsong.
  • Pengar efter landskamper: Samma som ovanstående egentligen, men köpande klubb får betala säljande klubb pengar efter att spelaren uttagits till ett visst antal landskamper. Ett ofta använt alternativ av säljande klubb, om spelaren är ung och landslagsman.
  • Målpengar: Denna klausul betyder att köpande klubb får betala en fastställd summa pengar när spelaren gjort ett visst antal mål per säsong. Ett riskfyllt alternativ för säljande klubb, om den köpande klubben inte har något att spela för kan klubben bänka spelaren några matcher för att han inte ska nå upp till stipulerat antal mål.
  • Trofépengar: Detta betyder att köpande klubb betalar en fastställd summa om man vinner uppflyttning till en högre division, vinner högsta divisionen, vinner nationella eller internationella cuper. För en riktigt bra klubb kan detta vara ett kostsamt alternativ.

Detta är de vanligaste add-ons som är kända, sedan finns det säkert fler add-ons eller varianter på dessa här angivna. Alla add-ons är dock verktyg för att sänka den faktiska transfersumman och lyckas ro en affär i hamn.


10/7

Riyad Mahrez klar för Manchester City

I kväll presenterades Riyad Mahrez officiellt av Manchester City, en långt utdragen affär fick därmed sitt avslut. Mahrez har skrivit på för fem år och kostade enligt trovärdiga källor £60 miljoner. Dessutom lär det finnas ett flertal klausuler som gör att transfersumman kan skjuta upp till närmare £67 miljoner. I detta skede har alltså Leicester kammat hem drygt 700 miljoner, inte dåligt med tanke på att man betalade knappt 4,8 miljoner kronor när man värvade honom från Le Havre 2014. 180 matcher och 48 mål, varav flera oförglömliga, blev facit för algeriern i Leicester City. LCFC.COM


9/7

Utbyggnad av King Power Stadium

En utbyggnad av King Power Stadium diskuteras allt mer. Man kommer att lämna in en anmälan för planering av utbyggnaden i september men redan nu har man köpt in mer mark i anslutning till arenan. Samtidigt diskuteras om en del av arenan ska upplåtas för så kallad "safe standing" som vissa supportergrupper kräver. Detta måste dock beslutas av det engelska parlamentet innan klubbarna kan ta egna beslut. Leicester Mercury.


6/7

Säsongen startar på en fredag

Säsongsstarten mot Manchester United på Old Trafford har flyttats till fredag 10/8 för att TV-sändas.  Kick off blir 21.00 svensk tid. Leicester Mercury.


4/7

En chans att glänsa!

Försäsongens träning är inte bara tuff, den är en chans att glänsa och visa att man vill vara med och slåss om en plats i laget. Det säger Leicester Citys U23 spelare George Thomas, som är en av de ungdomar som pockar på en plats i förstalaget. LCFC.COM

George Thomas
George Thomas

Vardy ljumskskadad?

VM-matchen mellan England och Colombia gick till straffläggning, men trots att alla trodde att Leicesters Jamie Vardy var given straffsparksskytt tog han ingen straff. Var anledningen till detta det vi ser på bilden nedan? Vardy håller ett grepp om höger ljumske, en skada han drog på sig under matchen? Vi får hoppas att det inte är allvarligt men ser gärna att han vilar i matchen mot Sverige!

Har Vardy en ljumskskada?
Har Vardy en ljumskskada?

3/7

Ny coach

Claude Puel har flyttat upp Adam Sadler från sin roll som taktisk analytiker till coach i a-laget. Läs mer om detta på Leicester Mercury.

Adam Sadler
Adam Sadler

Mahrez till Manchester City innan helgen?

Det har varit många turer fram och tillbaka med Riyad Mahrez, nu verkar det som att affären äntligen ska bli av. Enligt Independent kommer transfern att genomföras innan helgen. Independent.co.uk


2/7

Kasper till Chelsea?

Är Leicesters danske landslagsman målvakten Kasper Schmeichel på väg till Chelsea? Senaste nytt på Silly-fronten hitar du HÄR.

Fanstore

En titt in i den nya supportershoppen som ser väldigt fin ut, klicka här!

Tillbaka i träning

Idag började de flesta spelarna återvända till Belvoir Drive för att starta försäsongsträningen. De som spelat/spelar i VM samt Riyad Mahrez får ytterligare ett par veckors ledighet innan de behöver återvända.

Mer bilder från första dagens fystester och träning hittar du på LCFC.COM


1/7

Nyöppning av LCFC Fanstore

Leicester City har byggt om supportershopen och idag öppnades den och dessutom visades andrastället för första gången. LCFC.COM

Nya träningsanläggningen blir fantastisk

Leicester City har publicerat bilder på hur den nya träningsanläggningen kommer att se ut, och den blir något extra. Det blir en anläggning i allra yppersta världsklass som innehåller 1 inomhusarena med plats för 500 åskådare, komplett med servering och toaletter. 12 fullstora träningsplaner, 6 träningsplaner i mindre storlek, 2 målvaktsträningsområden, ett område för anfallsträning och 5 områden för uppvärmning och teknisk träning. Det kommer att finnas 1 sporthall samt ett center för hydroterapi, medicinsk rehab och en matsal för spelare. Dessutom kommer att finnas ett utbildningscenter med 30 sovrum för akademispelare och personal. Anläggningen kommer att ha en egen kraftstation och  421 parkeringsplatser. Priset för kalaset ligger i planeringsstadiet på drygt 1.2 miljarder kronor.

Appleton ut - Bonnevay in

Leicester City har löst ut Michael Appleton från hans kontrakt och ersatt honom med fransmannen Jaques Bonnevay. Efter en karriär som spelare bland annat i klubbar som FC Sochaux, Marseille och Nice sadlade Bonnevay om till coach. Han har coachat lag som Nantes och Troyes på klubbnivå och landslagen Marocko, Turkiet och Japan. Bonnevay är 57 år gammal.

Jaques Bonnevay
Jaques Bonnevay