Senaste Nytt

26/2 

Okazaki slutar

Shinji Okazaki, som vann Premier League-titeln med Leicester 2016, har meddelat att han kommer att lägga av med fotbollen i slutet av säsongen. Okazaki kom till Leicester City sommaren 2015 och gjorde fem mål under sin debutsäsong och var en av Claudio Ranieris stöttepelare när Premier League vanns. Den japanske landslagsspelaren spelar nu i Belgien med Sint-Truiden. "Jag har gett allt som fotbollsspelare hittills", skrev Okazaki på Instagram. "När jag insåg att min kropp höll på att falla isär kände jag naturligtvis att jag hade nått mina gränser." Skador har begränsat Okazaki till bara fem matcher för Sint-Truidense i Jupiler Pro League den här säsongen och han har inte spelat sedan den 16 december.

Vardy skadad

Jamie Vardy saknades i förlustmatchen mot Leeds United och ingen förklaring gavs till varför. Nu har det konfirmerats från klubben att Vardy är skadad. Det var på sista träningen innan Leeds-matchen som 37-åringen blev skadad. Man har inte berättat vilken typ av skada det rör sig om, men Enzo Maresca har sagt att Vardy blir borta ett tag - "He will be out for a while. I don't know exactly how long".

Kasey McAteer har även han fått en smäll och är tveksam till start i morgondagens FA-cup match borta mot Bournemouth. Enzo Maresca säger även att han kommer att göra 9, 10 eller 11 förändringar i laguppställningen. "Tomorrow we are going to make nine, 10, 11 changes as we have players that deserve their chance. We are going to try and win the game. We have nothing to prove, but we will try our best to try to win."

24/2 

Man måste ta sina chanser

Enzo Maresca var självfallet inte nöjd efter 3-1 förlusten borta mot Leeds United i går kväll. "Det är en stor skam. Vi  kontrollerade matchen i 80 minuter, så långt var det bara ett lag på planen som ville vinna. Vi skapade chanser och vi dominerade. Men under de sista 10 minuterna ändrades dynamiken totalt. Vi hade många chanser att göra ett andra och även ett tredje mål, och fotboll handlar om att ta sina chanser och göra mål" sa Maresca efter matchen. Många journalister var efter matchen upprörda över domare Craig Pawson och menade att domarstandarden i Championship är om möjligt ännu sämre än i Premier League. För det första rånades Leicester på ett fullt riktigt 2-0 mål när Patson Daka felaktigt dömdes offside. Ricardo Pereira blev varnad efter en helt perfekt tackling, han tog bollen först, inga dobbar före och Leedsspelaren filmade och föll, dåligt av Pawson att gå på det. Men Maresca ville inte kommentera domaren efter matchen.

22/2 

Bara Ndidi saknas imorgon

Enzo Maresca har suttit  och pratat med pressen inför morgondagens bortamatch mot Leeds United. Han meddelade att Will Alves drog på sig en muskelskada i U21-matchen i veckan och blir borta från spel en månad. Men ur a-lagstruppen saknas bara Wilfred Ndidi, så det är nästan ordinarie manskap som reser norrut i morgon. På en fråga om matchens betydelse sa Maresca:  "Som jag sagt tidigare är varje match från och med nu viktig. För om du vinner kommer du närmare målet, medan om du förlorar släpper du fram motståndarna. Vi ska spela om tre poäng i morgon, samma gäller nästa match och nästa."

Leeds kan närma sig Leicester ytterligare om de vinner i morgon, om det sa Maresca: "Det har varit 17 poäng, men det har även varit 8 poäng. Nu är det 9 och efter i morgon kan det vara 12 eller 6 poängs skillnad. Men det som det handlar om är det slutliga målet".

20/2 

Bara formaliteter kvar!

3News Ghana påstår att Leicester City just nu förhandlar med Sporting CP om en premanent transfer för Abdul Issahaku Fatawu. Affären är i stort sett klar säger de, pappersarbete kommer att slutföras i slutet av säsongen. Fatawu är för närvarande utlånad till Leicester City från Sporting CP och har imponerat stort under Enzo Maresca i Championship. 19-åringen har gjort tre mål och nio assist på 27 Championship-matcher, och det har pratats mycket om att han blir kvar i Leicester. Rapporter har påstått att det finns en klausul på 17 miljoner Euro för en transfer som skulle kunna utlösas om Leicester går upp i Premier League. 3News i Ghana hävdar att affären för en permanent flytt till Leicester nästan redan är klar. Klausulen skulle endast gälla om Fatawu spelade i 60 % av matcherna tillsammans med avancemang till Premier League, och som det nu ser ut toppar Foxes tabellen med nio poäng och Fatawu har startat 72 % av matcherna. Det är därför Sporting CP och Leicester har "startat samtal för att säkerställa" att forwarden stannar i England nästa säsong, och en källa nära den portugisiska klubben sa till 3News: "Det är bara formaliteter nu, men vi väntar till slutet av säsongen för att slutföra pappersarbetet." Därför verkar det som om 19-åringen kommer att stanna på King Power Stadium under överskådlig framtid, om inte något drastiskt händer innan säsongen avslutas.

I motsatt riktning verkar åtminstone fyra Leicesterspelare gå. Det handlar om trotjänaren Marc Albrighton, Victor Kristiansen, Luke Thomas och Boubakary Soumaré. Albrightons kontrakt går ut i sommar och klubben har ännu inte visat någon vilja att inleda förhandlingar om någon förlängning. Albrighton är 34 år och har troligtvis ingen framtid i varken Leicester eller Premier League. Kristiansen har själv sagt att han inte har någon framtid i Leicester, han trivs i Bologna dit han är utlånad, sedan är det upp till klubbarna att komma överens. Thomas var utlånad till Sheffield United, kom tillbaka till Leicester bara för att bli utlånad till Middlesbrough. Thomas spelstil passar inte i Marescas lagbygge och han kommer alldeles säkert att lämna Foxes. Soumaré har etablerat sig i Sevilla, dit han är utlånad och nu vill både Soumaré och klubben att Leicester "är hyggliga" och släpper honom billigt i sommar. Den spanska klubben säger sig inte ha råd att betala de 14 miljoner pund Leicester kräver, de vill omförhandla. Kan bli en tuff förhandling.

Fatawu kvar i Leicester? Vi hoppas!
Fatawu kvar i Leicester? Vi hoppas!

18/2 

Maresca: Det var en sådan där dag

"Vi försökte, vi skapade, men vi missade våra chanser," förklarade Enzo Maresca efter gårdagens förlust mot Middlesbrough. "Och motståndarna, de tog sina chanser. Efter första halvlek tycker jag inte att vi förtjänade att ligga under med 2-0. Vi började bra. Under den första halvtimmen var laget väldigt bra. Och förmodligen, efter att vi släppt in det första målet tappade vi lite balans. Det är inte bra. Och så i andra halvlek fortsatte vi på samma sätt; vi fortsatte skapa chanser. Vi missade dem, men det är fotboll. Vi var där ända till slutet, vi pressade på till slutet och de gjorde en enorm insats, men det var en sådan där dag då man bara inte får till det och tappar poäng. Detta var bara andra matchen som ´'Boro spelade med den här strukturen, den förra var mot Chelsea i Carabao Cup." Med hjälp av inhopparna Jamie Vardy, Tom Cannon, Yunus Akgün, Kasey McAteer och Marc Albrighton gjorde Leicester ett försök att vända spelet, men tyvärr lyckades det inte. Efter matchen bekräftade Maresca att det inte fanns några skador bland de som byttes ut. "Det var bara tekniska beslut, ibland är det bara att försöka förändra vissa saker. Vi försökte och jag tycker att Tom Cannon gjorde det bra och även Yunus Akgün gjorde det ganska bra. Det är aldrig lätt när man hamnar i underläge, det är komplicerat".

16/2 

31 poäng återstår

Hur många poäng behöver Leicester City för att garantera uppflyttning till Premier League och Championshiptiteln? 

Foxes tog ett steg närmare sitt slutmål den här säsongen den här veckan och kommer att försöka göra det igen när de tar emot Middlesbrough i morgon. En, till slut, bekväm 2-0-seger över Sheffield Wednesday på tisdagskvällen, tillsammans med Southamptons förlust mot Bristol City, gjorde att Citys ledning i toppen av tabellen ökade, liksom gapet till tredjeplatsen. Leicester är nu 12 poäng före Leeds United på andra plats och 14 före Southampton på tredje plats. Vi har nu kommit till den punkt av säsongen där kalkylatorerna kommer fram för att räkna ut exakt de poäng som behövs från de återstående matcherna för att återkomst till Premier League ska säkras. Låt oss först titta på en garanterad topp två-finish. För att till 100 procent vara säkra att det kommer att hända behöver Leicester ytterligare 31 poäng, men med tanke på deras överlägsna målskillnad så borde 30 vara tillräckligt. Så, helt enkelt, det är 10 vinster från de återstående 14 matcherna. Det skulle ta Foxes till 108 poäng, det mesta som både Leeds och fjärdeplacerade Ipswich, som har en match mindre spelad, kan nå med sina återstående matcher. Så tajt är fighten om andraplatsen, just nu behöver Leicester bara ytterligare en poäng till de 31 för att garantera titeln. 32 poäng skulle vara säkert matematiskt sett, men realistiskt sett borde 31 poäng vara tillräckligt för att säkra topplatsen och att nå de 109 poäng som Southampton maximalt kan nå. 108 eller 109 poäng skulle dessutom betyda att Leicester kommer att slå Readings poängrekord i Championship,  106 poäng. För att slå den summan behöver Leicester ytterligare 29 poäng, vilket betyder att de har råd att förlora fyra och spela oavgjort en av sina återstående 14 matcher. Spännande avslutning av säsongen väntar!

14/2 

Enzo efter gårdagens match

"Varje match är olika, idag startade vi fantastiskt bra i första halvlek, både med och utan boll. I andra halvlek ändrade Sheffield Wednesday sitt spelsätt och vi fick det svårare, men totalt sett är jag nöjd. Jag vill se mer av spelet från första halvlek. Vi måste ta match för match och försöka vinna dem. Vi njuter av segern i kväll, men i morgon är det fullt fokus på matchen på lördag. Förhoppningsvis kan vi vinna igen."

9/2 

Senaste nytt från Seagrave

Vid dagens presskonferens inför mötet med Watford på Vicarage Road i morgon hade Enzo Maresca följande att berätta. Jannik Vestergaard kommer inte till spel i morgon, hans skada är inte allvarlig men han behöver vila denna helg. Marc Albrighton har även han dragit på sig en  mindre skada och kommer inte till spel mot Watford. Harry Souttar har återvänt från landslagsspel med Australien och går in i truppen. Wilfred Ndidi är fortfarandeen bit från att börja träna ordentligt igen.

25-mannatruppen för andra halvan av Championship är anmäld och noterbart är att Tom Cannon inte ingår i truppen. Han är  fortfarande så ung att man kan lista honom i U21-listan, vilket man också gjort. I och med att Daniel Iversen lånats ut till Stoke och Cesare Casadei återvänt till Chelsea namnger Leicester endast en 23-mannatrupp. HÄR kan ni se vilka som ingår i Leicesters trupp respektive vilka U21-spelarna är.

7/2 

Därför gick Sensi-affären i stöpet

Leicester Citys försök att värva Stefano Sensi kollapsade under de sista timmarna av transferfönstret eftersom de två klubbarna inte kunde komma överens om strukturen för avtalet. Sensi hade flugits med privatjet till East Midlands Airport och var på Seagrave för en läkarundersökning innan han skulle skriva på ett kontrakt. Oroade av EFL-reglerna för vinst och hållbarhet, hade Leicester initialt behövt sälja en spelare innan de kunde värva Sensi, men inget acceptabelt erbjudande för Kiernan Dewsbury-Hall dök upp efter att Leicester avvisat ett erbjudande på 20 miljoner pund från Brighton & Hove Albion. Leicester bestämde sig dock för att fortsätta med transfern ändå eftersom manager Enzo Maresca så gärna villa få in Sensi i truppen efter att ha förlorat Cesare Casadei, som återkallades av moderklubben Chelsea och för att Wilfred Ndidi är skadad. Leicester ville strukturera affären korrekt för att inte bryta mot FFP-reglerna och ville låna Sensi med en kontant betald lånesumma för att sedan göra affären permanent om och när uppflyttning till Premier League bekräftats efter kontraktsårets slut i juni. Komplikationen med Sensis transfer berodde på att han är kontraktslös i slutet av den här säsongen, och den stora frågan var hur mycket man betalar för en fri agent. Så alternativ diskuterades för att en affär skulle nås. Dessa inkluderade en permanent transfer - som Leicester var ovilliga att göra på grund av risk för att bryta mot FFP-reglerna, och till och med ett rakt lån, där Inter skulle förlänga Sensis kontrakt med ett år för att säkerställa att de skulle få en transfersumma under sommaren. Inter var beredda att förlänga Sensis kontrakt med ett år för att få bollen i rullning och samtalen fortsatte fram till klockan 20.00 då Leicester började utöva mer press för att ett avtal skulle slutföras, för att undvika samma problem som de upplevde den 31 augusti 2017. Då Leicesters försök att värva Adrien Silva från Sporting Lissabon drog över deadlinetiden med 14 sekunder och de kunde inte registrera Silva förrän i januari. Leicester ville att alla klausuler skulle vara klara senast 21.00 på torsdagen – även om den officiella tidsfristen för transfers i England var 23.00 – så ville de ha tid att gå igenom alla detaljer. Till slut bestämde de sig för att försöka få transfern att ske - även om det blev senare än 21.00. Inter skickade över sin avsiktsförklaring, men på grund av alla obligatoriska klausuler enligt EFL-reglerna var Leicesters dokument mycket längre. Detta överraskade Serie A-klubben och ledde till att deras advokater tog längre tid på sig för att bedöma villkoren. Tiden gick och Inter returnerade dokumentet med sina ändringar, men det närmade sig nu deadline och Leicester kände att det inte fanns tillräckligt med tid kvar för att helt utvärdera ändringarna. Så frustrerande nog för både klubbar och Sensi (som flög tillbaka till Italien dagen efter) beslutades det att det var bäst att överge affären, tiden räckte inte till. Leicester har upplevt att transferaffärer kollapsar på deadline day tidigare. Förutom den ökända Adrien Silva-sagan, gick ett försök att värva yttern Jeremie Boga från Atalanta förra säsongen, åt skogen i sista stund. Ännu mer dramatiskt var det när Leeds i sista minuten beslutade att avbryta Jack Harrisons flytt till Leicester. Harrison hade till och med fått sina profilbilder i Leicesterdräkt tagna när nyheten om Leeds beslut kom. Leicester förväntas återuppta sitt intresse för Sensi i slutet av sommaren när hans kontrakt med Inter går ut.


Fem presenter till Enzo?

Jon Rudkin kan ge Enzo Maresca fem transfergåvor i sommar när Foxes förbereder sig för en omedelbar återkomst till Premier League. Leicester Citys transferfönster i januari slutade ganska dystert då Stefano Sensis transfer från Inter Milan inte kunde slutföras efter veckor av samtal. Det finns redan nu en rekryteringsstrategi inför Leicesters återkomst till Premier League. Ett antal spelare kommer att lämna klubben vid utgången av deras kontrakt. Frånsett Ryan Bertrand 2021, Leicester har inte använt marknaden för fria agenter sedan Luis Hernandez kom till 2016. Mitt i alla frågor om Financial Fair Play, finns det ett antal spelare som skulle kunna göra flytten till King Power Stadium i sommarens transferfönster. Leicester Mercurys Josh Holland spekulerar i eventuella transfers:

Josh Brownhill - Burnley. Brownhills kontrakt på Turf Moor kommer att gå ut i slutet av säsongen. Burnley tros vara redo att utlösa ett ettårigt alternativ för att behålla mittfältaren, men de ligger pyrt till för nedflyttning och det kan vara avgörande för deras beslut. Brownhill var avgörande för Burnleys återkomst till Premier League och han har varit en stöttepelare på Vincent Kompanys mittfält den här säsongen. En spelare som kan spela djupt, liknande Harry Winks, eller längre fram i rollen som nr 8, Brownhill skulle vara ett fynd.

Lloyd Kelly - AFC Bournemouth. Efter att ha nekat en flytt till Tottenham i slutet av sommarens transferfönster, är Kelly kvar på Vitality Stadium. Han har dock enligt uppgift avvisat ett antal kontraktserbjudanden från Cherries och kommer att bli tillgänglig på fri transfer i slutet av säsongen. Med över 30 framträdanden i Premier League kan försvararen spela såväl mittback som vänsterback. Vänsterfotade försvarare är precis vad Maresca är ute efter och han skulle vara ett välkommet tillskott till Enzos backlinje.

Stefano Sensi - Inter Milan. Den här transfern är bara vettig. Sensis misslyckade flytt till Leicester förra månaden innebar att klubben undvek att betala en hög låneavgift men mittfältaren kommer att bli fri agent i slutet av säsongen. Sensi har bara gjort tre Serie A-matcher den här säsongen och har varit en oanvänd avbytare i var och en av Inters sju senaste matcher. Leicester skulle vara dumma om de inte återupptar intresset i slutet av säsongen. 

Kasper Schmeichel - Anderlecht. En överraskning på den här listan men Schmeichel kommer att finnas tillgänglig gratis i sommar, efter att bara ha kommit till Anderlecht på ett ettårskontrakt förra sommaren. Mads Hermansen är, och förblir, Marescas etta nästa säsong. Jakub Stolarczyk, nu 23, förtjänar a-lagsfotboll och kan komma att lånas ut och Danny Ward kommer att vara en av spelarna som släpps ut till försäljning, än en gång. Schmeichel kommer att ge konkurrens och stöd till sin danska kollega och det kan vara fördelaktigt för dem båda och laget. 

Daniele Rugani - Juventus. Juventus mittback Rugani kopplades ihop med en flytt till Leicester redan 2019. De italienska giganterna sades vara angelägna om att sälja Rugani, som då halkat ned i ranking i klubben, men transfern blev aldrig av. Han har sedan dess blivit mer ordinarie i Turin, men Bremer, Danilo och Gatti är fortfarande före i ranking. Rugani, som har spelat sju landskamper för Italien, kan bestämma sig för att söka en ny utmaning och Leicester kan vara ett smart val.

Kasper Schmeichel  tillbaka till Leicester??
Kasper Schmeichel tillbaka till Leicester??

Samtidigt levererar Enzo Maresca ett kristallklart besked till de sex spelare vars kontrakt går ut till sommaren. Maresca vill att Leicester City enbart ska fokusera på uppflyttning under de kommande månaderna, innan kontraktsförhandlingar kan äga rum. "Diskussionerna om framtiden för de sex spelarna i Leicester City-truppen vars kontrakt går ut i sommar kan vänta tills Foxes har bekräftat sin ligastatus inför nästa säsong", har Enzo Maresca förklarat. City är för närvarande 12 poäng före tredjeplatsen med en tredjedel av Championship-säsongen kvar att spela och de är fortfarande på god väg att att nå över 100 poäng - en totalsumma som både skulle bekräfta uppflyttning till Premier League och Championshiptiteln. Det är oerhört mycket erfarenhet som kan försvinna när  denna säsong är slut. Jamie Vardy, med 180 Leicester-mål, leder listan tillsammans med rutinerade spelare som Marc Albrighton, Wilfred Ndidi och Kelechi Iheanacho. Jannik Vestergaard, vars Leicesterkarriär fått ett lyft av Maresca den här säsongen, är en annan vars kontrakt löper ut, likaså mittfältaren Dennis Praets. När dessa kontrakt nu går in på de sista månaderna börjar framtiden för dessa sex spelare sakta komma under rampljuset; vem kommer vara kvar nästa säsong? Vem är värd ett nytt kontrakt? Det finns mycket att väga upp - inte minst vilken division Leicester kommer att spela i nästa säsong, även om en återkomst till Premier League just nu ser möjlig ut. Sedan, och först då , kommer Leicester och Maresca att sitta ner och överväga hur de går vidare med Vardy, Iheanacho, Albrighton, Ndidi, Praet och Vestergaard - men han hoppas att klubben är tillbaka i Premier League när de sätter sig ner för att förhandla med spelare som de eventuellt är intresserade av att behålla. "I det här ögonblicket ligger fokus på det slutliga målet för den här säsongen," säger Maresca. "Om spelarna som ska avsluta med oss den här säsongen är glada att fortsätta tillsammans, bra! Om vi eller de inte är nöjda kommer var och en att ta sitt beslut. Vi får se. För tillfället finns det bara ett fokus. Förhoppningsvis kan vi ha en klar situation om en månad eller två månader. Sedan, när vi kan se var vi är nästa år, kan vi fatta ett beslut men i detta ögonblick finns det bara ett fokus."

Bortsett från dessa sex utan kontrakt måste Leicester också överväga framtiden för sina inlånadespelare; Issahaku Fatawu kommer att återvända till Sporting Lissabon, medan Callum Doyle åker tillbaka till Manchester City och Yunus Akgün till Galatasaray – även om den senare fortfarande kan utlösa en klausul som skulle innebära att City måste slutföra sin värvning på permanent basis.

6/2 

37 är bara ett nummer!

Jamie Vardy har gjort 180 mål på 449 matcher för Leicester City och för nionde gången på sina senaste 11 säsonger har Jamie Vardy mer än tio mål i Leicester Citys tröja, men han har inga planer eller avsikter att varva ner trots sin ålder och att hans kontrakt går ut i sommar. Vardys nästa framträdande, som förväntas komma mot i Watford i helgen, blir hans 450:e i en Leicester-tröja sedan han kom från Fleetwood Town 2012. Under den tiden har forwarden gjort 180 mål och har lyft tre inhemska pokaler, samt spelat i Champions League och representerat England landslag. Efter att ha missat hela december på grund av en knäskada, har Vardy nu gjort fem mål på sina senaste fem matcher (före och efter skadefrånvaron) och även om hans roll i truppen har förändrats markant efter nedflyttningen och med Enzo Marescas nya spelidé, har han fortfarande hungern efter att fortsätta göra mål. Vad som än händer i sommar är Vardy mån om att fortsätta. "Självklart, som alla, vill du spela så mycket du kan, men om du är på bänken och blir inbytt, måste du se till att du gör ett avtryck" sa Vardy till Leicesters hemsida. "Trettiosju är bara ett nummer. Du är så ung som du känner dig. Jag tar hand om mig själv, håller mig i form, så jag kommer att fortsätta så länge som möjligt. Fotboll är en krävande sport, du måste se till att du återhämtar dig rätt och gör dig redo för nästa match. Som allt annat kan man aldrig bli för gammal för att lära sig något nytt. Att spela den fotboll vi gör har varit riktigt roligt för mig själv personligen. Det har lagt till en annan dimension till mitt spel, så det har varit briljant."

37 är bara ett nummer!
37 är bara ett nummer!

5/2 

Vestergaard skadad

Jannik Vestergaard kom aldrig ut till den andra halvleken mot Stoke i lördags. Han drog på sig en muskelskada i den första halvleken, klubben har ännu inte kommunicerat vilken typ av skada det är. Nu sägs dock att det är tveksamt om Jannik kan spela mot Watford på lördag.

Jannik Vestergaard
Jannik Vestergaard

2/2 

Inför Stoke

Vid eftermiddagens presskonferens inför lördagens bortamatch mot Stoke vägrade Enzo Maresca prata om gårdagens misslyckade transferaffär. "Det kan vi prata om vid ett annat tillfälle, nu koncentrerar vi oss på Stoke", sa han. Maresca berättade att James Justin som saknades mot Swansea på grund av sjukdom, är tillbaka i laget och redo att spela. Abdul Fatawu är också tillbaka i laget efter sin avstängning. Om Fatawu sa Maresca: "Han är en väldigt viktig spelare, han ger oss den här typen av ytter som vi älskar. Han skapar fara för motståndarna och man kan känna lukten av att något kommer att hända, så vi är väldigt glada över att ha honom tillbaka till morgondagens match." Inga nya skador fanns att rapportera och Maresca sade sig vara nöjd med sin trupp. Dock rapporteras från flera journalister att man kunde se viss frustration i Marescas ansiktsuttryck.


Transfern kollapsade!

Stefano Sensi till Leicester blev aldrig av i går kväll! Allt var klart, Sensi var på plats och hade klarat en läkarundersökning, officiella videos och fotografering var klart, men så strax innan midnatt kollapsade hela affären! Varför det inte blev någon tranfer är ännu inte officiellt, vissa källor säger att det hängde på ett arbetstillstånd, vissa källor pekar på FFP-reglerna, medan andra källor säger att Leicester och Inter Milan inte kunde komma överens i slutändan. Det är kallat till presskonferens i Leicester senare i dag, kommer det fram något nytt där ska vi rapportera om det.

Sensi flög hem till Milano igen
Sensi flög hem till Milano igen

1/2

Vi förväntar oss inte många affärer i dag, förhoppningsvis får vi ett avslut i den segdragna transferaffären med Inter Milan gällande Stefano Sensi. När något händer i transferväg kan du läsa det här.

  • Flera rykten har svävat under dagen att Leeds varit intresserad av en transfer för Harry Souttar. Det kommer inte att hända därför att Leicester inte vill förstärka en Championship-konkurrent!
  • Sent i kväll jobbade Leicester City med att lösa ett arbetstillstånd för Stefano Sensi. Transfern var för övrigt klar, läkarundersökningen utförd och officiella fotografier tagna. Men någon form av krångel med arbetstillståndet hade uppstått. Vi rapporterar hur det löste sig i morgon.

31/1 

Enzo ryter till!

Under gårdagens hemmamatch mot Swansea hördes emellanåt spridda bu-rop när Leicester inte anföll snabbt, utan bollade runt i eget försvar och på mittplan. När Enzo Maresca blev tillfrågad om detta på presskonferensen efter matchen röt han till och sa:

Förmodligen tror folk att det är lätt att vinna matcher, men det är inte lätt. Jag vill bara påminna om att vi har spelat 34 officiella matcher och vi har vunnit 26. Det är ett enormt antal. Du kan känna när fansen inte är nöjda. Förmodligen tar vissa saker för givet. Men 26 vinster av 34, det är något otroligt. Jag kom till den här klubben för att implementera min spelidé. I det ögonblick det finns lite tvivel om idén, kommer jag dagen efter att gå. Om folk tror att det är lätt och tar det för givet är det inte så. Stor respekt för spelarna och den insats de gör. Förhoppningsvis kan vi nå och ge våra fans den rätta glädjen i slutet av säsongen.
Maresca kramar om Yunnus efter gårdagens match
Maresca kramar om Yunnus efter gårdagens match

28/1 

FA-cupen lottad

FA-cupen lottades idag och Leicester drogs att möta Bournemouth på bortaplan i den femte omgången. Matchen kommer att spelas i vecka 9, troligtvis på onsdagen den 28/2.

26/1 

Thomas till 'Boro

Vänsterbacken Luke Thomas har lånats ut till Middlesbrough säsongen ut. Thomas lånades först ut till Sheffield United, men de avslutade hans lån i december. Nu hoppas Leicester att Thomas kan få speltid i Middlesbrough i stället.

24/1 

Senaste nytt

I en intervju i måndags kväll sade Wilfred Ndidi att han kan vara tillbaka i spel inom ett par veckor. Detta skulle i så fall vara mycket goda nyheter för Leicester City. Enzo Maresca är däremot inte lika optimistisk som Ndidi. "Förhoppningsvis kan han vara tillbaka om två veckor, men jag tror inte det", säger Maresca.

Patson Daka kan vara tillbaka i Leicester efter kvällens AFCON-match mellan Zambia och Marocko. Zambia har spelat oavgjort i sina första två matcher och behöver vinna mot Marocko för att ta sig vidare i turneringen, en nog så svår uppgift.

Leicester Citys mittfältare Hamza Choudhury har åtalats för rattfylleri. Choudhury stoppades av polis tidigt på fredagsmorgonen i Nottingham. Det tros att 26-åringen greps på platsen efter att ha vägrat att ta ett alkotest. Choudhury har sedan dess åtalats för att ha kört över tillåtna promillegränsen, att ha kört utan vederbörlig omsorg och uppmärksamhet och att ha vägrat att samarbeta för ett alkotest. Han är för närvarande släppt mot borgen och ska infinna sig i rätten den 23 februari.

23/1 

Frustrerande igen

Efter oavgjort 1-1 mot Ipswich Town i går kväll lämnades Leicester Citys fans frustrerade, igen. Frustrerade över lagets oförmåga att avgöra matcher, frustrerade över att det saknas "killerinstinkt" och frustrerade över att man släppte till en sen kvittering.

Med en vecka kvar av transferfönstret har Leicester City nu ett stort beslut att fatta – ska de värva eller nöja sig med den trupp de har? Trots den sena kvitteringen av Ipswich Town igår, har Leicester fortfarande en stark position i toppen av Championship med 18 matcher kvar. De är sju poäng före Ipswich på andra plats och åtta före Southampton på tredje plats. Klubbens hierarki har gjort sin position tydlig – inga nyförvärv om det inte blir en försäljning, men kan ledningen verkligen hålla fast vid det? För det första skedde återkallelsen av Cesare Casadei till Chelsea med en fruktansvärd timing för Leicester, och eftersom Wilfred Ndidi är långtidsskadad hoppades Maresca att den unge italienaren skulle utvecklas på Leicesters mittfält. Men Chelsea bestämde sig för att aktivera frisättningsklausulen för att använda honom som back-up för sina egna skadeproblem. "Som alla i klubben var vi väldigt förvånade, vi förväntade oss inte det", sa Maresca. "Men eftersom Chelsea äger spelaren kan vi inte göra något."

Kiernan Dewsbury-Hall lyckades skaka av sig den skada han fick mot Coventry. Dewsbury-Hall behövs verkligen på mittfältet, utan honom hade matchen kanske sett helt annorlunda ut igår. Maresca har även Dennis Praet, en mycket erfaren landslagsspelare, men verkar ovillig att kasta in honom eftersom han är skör och hela tiden dras med mindre skadeproblem. Maresca föredrar istället att spela Ricardo Pereira längre upp i planen med yttern Yunus Akgün som ett alternativ, men efter det växer sig argumenten för förstärkningar allt starkare. Finansiella begränsningar har bromsat sådana planer, men Casadei-situationen kan förändra allt. 

Det finns alternativ för Leicester, som Inters Stefano Sensi, som enligt uppgift har fått grönt ljus att flytta om Leicester vill/kan göra affären, och Coventry Citys Callum O'Hare, som presterade imponerande och gjorde två mål mot Leicester. Sensi skulle vara den dyrare av de två, men båda kommer att vara fria under sommaren. Det är om Leicester nu bedömer att klubbens behov är akut, eller om ska de chansa och vänta till slutet av säsongen, då de kan vara mer attraktiva om de återvänt till Premier League! Men risken kan vara att utan nyförvärv blir det ingen uppflyttning! Ett stort beslut för ledningen att ta och det är bråttom!

Avstängde Enzo Maresca såg matchen mot Ipswich från läktaren
Avstängde Enzo Maresca såg matchen mot Ipswich från läktaren

22/1 

Smithies lägger av

Målvakten Alex Smithies har meddelat att han pensionerar sig från all fotboll på grund av skador. 33-årige Smithies skrev på för Leicester i augusti 2022, främst sedd som backup till Danny Ward och Daniel Iversen. Smithies har inte spelat någon match för förstalaget sedan ankomst, och nu lägger han alltså målvaktshandskarna på hyllan.

Alex Smithies
Alex Smithies

19/1 

Casadei åter till Chelsea

Chelsea har återkallat Cesare Casadei från utlåningen till Leicester City, mittfältaren har återvänt till Chelsea med omedelbar verkan. Huruvida detta öppnar för en transfer av Stefano Sensi från Inter får vi återkomma om när information finns tillgänglig.

18/1 

Inför "seriefinalen"

Inför kvällsmatchen mot Ipswich på måndag hade Enzo Maresca följande att berätta idag: > Jamie Vardy är tillbaka i full träning och aktuell för spel på måndag. > Kiernan Dewsbury-Hall är skadad, den fula tackling han fick mot Coventry (som borde ha renderat i en utvisning) var värre än befarat. Dewsbury-Hall har inte tränat i veckan och det är mycket tveksamt om han kan vara med på måndag.

Enzo berättade vidare att man inte har nått ända fram med att värva Stefano Sensi från Inter ännu. Detta beroende på att man måste sälja spelare först och Enzo beklagade att det går långsamt på den fronten. Maresca kommer inte att leda Leicester från sidan på måndag då han fick ett tredje gult kort mot Coventry och är avstängd. Willy Caballero och Danny Walker tar hand om laget på måndag.

16/1 

Everton riskerar nytt poängavdrag

Premier League anklagar åter igen Everton för att ha brutit mot finansiella regler. Denna gång anklagar man även Nottingham Forest för att ha brutit mot de finansiella reglerna. Klubbar som bryter mot vinst- och hållbarhetsreglerna får normalt poängavdrag i första skedet. Det är andra gången den här säsongen för Everton som fick 10 poängs avdrag redan i november. Medan Everton ännu en gång nekar till att ha brutit mot några regler så meddelar Nottingham Forest "att de ämnar att samarbeta fullt ut med Premier League i denna fråga och är övertygade om en snabb och rättvis lösning."

Medan Leeds och Leicester såg till att följa de finansiella reglerna så fuskade alltså Everton och Nottingham, resultatet av detta ser du på bilden nedan.

När ska Premier League ta upp följande:

Innan han sparkades skrev Roman Abramovich av motsvarande 15 miljarder i skulder för Chelsea, för att rädda klubben undan de finansiella reglerna.

Newcastle spenderade 5 miljarder (netto) i somras, trots en förlust på 1 miljard säsongen innan, och samtidigt gömmer man stora tillgångar i offshore-fonder.

Manchester United har skulder på mer än 6 miljarder och de senaste två åren gjorde man förluster på sammanlagt 1,3 miljarder, samtidigt säljer man matchtröjor i Afrika och Asien till underpriser.

West Ham hyr sin arena London Stadium (värd 9 miljarder) för 25 miljoner per år och behöver inte betala för poliser, vakter, personal på matchdagar eller catering, något som kostar mer än 25 miljoner per år. Man använder alltså London Stadium gratis!

Manchester City har brutit mot de finansiella reglerna vid 115 tillfällen och har ännu inte straffats för detta.

15/1 

Enzo vill värva, men måste sälja först

Det har varit ganska tydligt att Enzo Maresca hoppades, eller till och med förväntade sig, att få förstärka sitt lag i januaritransferfönstret. Klubben, å andra sidan, har gjort klart för Maresca att det inte kommer att bli fallet om han inte först säljer spelare. För många supportrar kan detta vara något alarmerande eftersom minnena av vad som hände när Brendan Rodgers meddelade under försäsongen av förra säsongen att hans välbehövliga uppfräschning av truppen bromsats. Men detta är ett annat scenario och att man visar försiktighet med ekonomin är förståeligt. Ur Marescas synvinkel har han en stark trupp. Den är utan tvivel bäst i Championship, packad med internationella spelare som borde spela i Premier League, och förmodligen också kommer att göra det nästa säsong. Men trots sin starka position i toppen av tabellen, även efter 3-1-förlusten borta mot Coventry City, tar Maresca ingenting för givet. Hur starka de än kan vara, hur varierande hans alternativ än kan vara, han har identifierat positioner som han känner behöver förstärkas, i synnerhet på centrala mittfältet där han har lämnats med få alternativ på grund av skadan på Wilfred Ndidi. Dennis Praet är mer än kapabel att kliva in och ta med sig sin erfarenhet av att spela på positionen när han är tillgänglig - men de sista orden är problemet. Han har bara startat två matcher hela säsongen på grund av skador. Cesare Casadei har fått möjligheten i Ndidis frånvaro men 21-åringen, som är utlånad från Chelsea, har visat att han fortfarande har mycket att lära. Mot Coventry blev han alltför ofta av med bollen och kämpade med intensiteten av ett tufft derby. Marescas andra alternativ är att flytta Hamza Choudhury längre fram från sin defensiva position eller fortsätta med experimentet att flytta in Yunus Akgun från kanten, men ingen av dem ser perfekta ut. Maresca har letat efter att rekrytera en central mittfältare och har uttryckt intresse för Stefano Sensi från Inter Milan, en 28-årig italiensk landslagsspelare som har erfarenhet och dessutom kan hjälpa de unga spelarna i truppen. En värvning av den sorten skulle ge Maresca mer kvalitet och stärka truppen med 19 matcher kvar av säsongen. Verkligheten i Leicesters position betyder att man kommer att vara försiktiga med ekonomin. Nedflyttning kostade klubben cirka 100 miljoner pund i intäkter. Det är hälften av deras tidigare inkomst. Även med fallskärmsbetalningar är det en betydande summa att övervinna. Klubben har sänkt kostnaderna, tillåtit höglönespelare som Youri Tielemans, Caglar Söyüncü och Ayoze Perez att lämna Leicester och gjort en försäljning på cirka 80 miljoner pund, men ändå investerat hälften av den siffran för att ersätta dem. De hade den sjunde största lönebudgeten i Premier League förra säsongen och även om den har minskat med avgångar och utlösningen av nedflyttningsklausuler, är det fortfarande en Premier League-trupp och en Premier League-budget som tävlar i Championship. Tills målvakten Daniel Iversen anslöt till Stoke City på lån var också truppen fullsatt. Det fanns inget utrymme för ankomster och Leicester har inte råd att bära spelare med bra löner som inte kan spela. De betalar fortfarande en procentandel av Iversens löner – och Victor Kristiansens (utlånad till Bologna), Luke Thomas (nyligen återkallad från Sheffield United-lån) och Boubakary Soumare (utlånad till Sevilla) också. Ett nyförvärv, till och med ett lån, skulle komma till en ökad kostnad i form av en transferkostnad och extra lön. En affär att ta in Sensi skulle kosta 3 miljoner pund och hans avsevärda lön, potentiellt 60 000 pund i veckan, höjdes eftersom han kan lämna på en fri transfer i sommar. Leicester har inte möjlighet att lägga till den typen av ekonomisk börda utan risk. De finansiella fair play-reglerna som tvingade dem att neka Rodgers vad han ville, är fortfarande en faktor, och är ännu hårdare i Championship. Så frågan kan vara om hur mycket Leicester kan chansa för att säkerställa uppflyttning? Maresca förstår den ekonomiska situationen och erkände att Leicester inte är ensamma om att behöva utöva ekonomisk återhållsamhet, men han är manager för laget och tror att de skulle kunna göra med lite hjälp för att garantera att jobbet blir klart. Coventry-nederlaget skulle stärka hans fall - hans lag var tvunget att försvara en ledning med 1-0 under halva matchen efter det röda kortet på Abdul Fatawu. Han blir nu avstängd i tre matcher och det lägger ännu mer börda på Maresca då han får färre alternativ att spela på kanterna. Marescas arbete med rekryteringschefen Martyn Glover kan tyckas vara förgäves, men om en affär kommer in för en av hans spelare som Maresca skulle vara villig att offra, så har det inte varit slöseri med tid. Det är sju lagmedlemmar utan kontrakt nästa sommar och de fyra inlånade spelarna kommer att återvända till sina klubbar. Men medan Maresca är lite frustrerad, är klubben och managern på samma sida i sin ambition att komma tillbaka till Premier League. De har bara lite olika syn på hur man bäst tar sig dit.

Coventry ska bannlysa supportrar

Coventry City har lovat att utestänga alla supportrar som befunnits vara inblandade i banderoller som hånar helikopterkraschen som dödade Leicester Citys tidigare ägare, från att gå på fotboll igen. Vichai Srivaddhanaprabha dog i kraschen den 27 oktober 2018, som också krävde livet av piloten Eric Swaffer och hans flickvän, Izabela Lechowicz, plus medlemmar av Khun Vichais personal, Kaveporn Punpare och Nusara Suknamai. Inför Championship-matchen mellan Leicester och Coventry i lördags sågs ett antal banderoller på motorvägsbroar på M69 som hänvisade till händelsen. Coventry har fördömt handlingarna och säger att de kommer att arbeta med West Midlands Police för att identifiera de ansvariga. Ett klubbuttalande löd:

"Coventry City fördömer fullständigt incidenter i dag som har sett banderoller visas med kränkande innehåll riktat mot Leicester City Football Club. Coventry City kommer att samarbeta med West Midlands Police för att identifiera de som skapade och visade dessa banderoller och vidta lämpliga åtgärder mot dem. Sådant beteende har ingen plats i fotboll eller samhälle, och dessa människor är inte välkomna till vår fotbollsklubb och kommer att bli föremål för avstängningar." 

En talesperson för Leicester City tillade:

"Fotbollsklubben noterar med besvikelse det respektlösa agerandet av en minoritet av oppositionssupportrar och hånar de tragiska händelserna som djupt påverkade vår klubb och vårt samhälle. Sådant beteende står i kontrast till de värderingar av respekt och enhet som fotboll bör förkroppsliga. Vi är tacksamma mot Coventry City Football Club och den bredare fotbollsgemenskapen som står med oss i att fördöma dessa handlingar och uppmärksammade de relevanta myndigheterna på denna incident. Vi kommer att arbeta med alla parter för att stödja identifieringen och lämpliga svar till de inblandade."​

13/1 

Rött kort eller ej?

Stora delar av fotbollsengland och framför allt Leicestersupportrar diskuterar idag på olika sociala medier om vad som är ett rött kort eller ej! När Leicester City fick straff mot Coventry idag, föregicks det av ett fult anfall på Kiernan Dewsbury-Hall, ett anfall som renderade straff och gult kort. Men som de flesta menar, även före detta domare, borde Coventrys Bobby Thomas ha visats ut. Jämför man sedan med vad som fick Abdul Fatawu utvisad, då förstår man ex-domares och supportrars frustration. Enzo Maresca ville inte kommentera det hela efter matchen, men domaren Darren England har varit snett ute förr och även avstängd efter upprepade misstag.

Enligt fotbollens regelbok: Vårdslöshet är när en spelare gör något och struntar i riskerna för en motspelare. Domaren ska då varna spelaren. Utfört med överdriven kraft är när en spelare använder mer kraft än vad som behövs och på så vis kan skada en motspelare. Domaren ska då visa ut spelaren.

Före och under matchen mellan Coventry och Leicester förekom förfärliga banderoller som anspelade på helikopterkraschen utanför King Power Stadium då Leicester Citys ordförande Khun Vichai avled. Coventrypolisen har inlett en utredning för att hitta och straffa de som hängt upp bandroller på motorvägen och inne på arenan.

12/1 

Dubbla utmärkelser

Stephy Mavididi utsågs till Månadens Spelare för december och Enzo Maresca tog hem priset för Månadens Manager för december. Det var tredje gången denna säsong som Enzo Maresca utsetts till månadens manager, han har även tagit hem priset för augusti och oktober månader. Grattis till både  Stephy och Enzo!

11/1 

Svennis svårt sjuk

Leicester Citys förre manager Sven-Göran Eriksson lider av en dödlig sjukdom. Detta kommer som en chock för fotbollsvärlden och många ger honom nu sitt stöd.

Glenn Hysén – Jag fick en chock när jag hörde om det, men jag vet att det är en person som kommer att kriga in i det sista. Det finns ingen anledning att ge upp på något, han har aldrig tappat humöret,

Torbjörn Nilsson – Det är så tragiskt. "Svennis" har betytt så mycket för mig, så jag blir oerhört ledsen. Jag visste att han hade cancer, men inte att det var så tidsbestämt. Han är en optimist och pragmatiker som jag, så vi får hoppas på ett mirakel och sådant har hänt tidigare. Jag hoppas kunna ha fortsatt kontakt och få besöka honom.

Hasse Backe – Vi har pratats vid med jämna mellanrum, så jag har hela tiden varit uppdaterad om läget. Vi stämmer bara av kort om hur vi mår, sedan pratar vi fotboll. För han är alltid så positiv och ser inga problem. Jag tror aldrig att jag sett honom på dåligt humör.

"Vi är alla ledsna att höra nyheten om vår tidigare tränares diagnos. Vi är alla med dig, Sven", skriver Leicester City.

"Alla i Manchester City tänker på Sven-Göran Eriksson, och vi vill uttrycka vårt kollektiva stöd till vår tidigare manager, och hans familj och vänner, under denna tid", skriver Manchester City.

"Vi skickar vår kärlek, Sven", skriver det engelska fotbollslandslaget.

"Stay Strong Gaffer", skriver Steven Gerrard.

"Mina tankarna går till Sven Göran-Eriksson och hans familj. En briljant tränare och en speciell person. Älskad och respekterad av alla. Vi är alla med dig Sven, fortsätt kämpa", skriver Wayne Rooney.

"Hela den europeiska fotbollen är med dig", skriver Uefa.

Svennis har tidigare haft en stroke och har sedan en tid tillbaka lidit av cancer i bukspottskörteln och säger att sjukdomsförloppet kan bromsas, men att han inte kan opereras.

Sven-Göran Eriksson i Leicester City
Sven-Göran Eriksson i Leicester City

10/1 

Leicesterlegend i konkurs!

Emile Heskey är ställd i personlig konkurs. Trots en nettoförmögenhet på mer än 150 miljoner kronor, som han tjänade in under sin karriär har Emile Heskey nu inget att betala sina skulder med, efter att ha hamnat i en investeringsplan för kändisar som gick fel. Den tidigare Premier League-anfallaren Emile Heskey ska enligt uppgift alltså vara försatt i konkurs. 45-åringen uppskattades ha en nettoförmögenhet på 150 miljoner redan 2009, efter att ha spelat för Leicester City, Liverpool, Aston Villa, Birmingham City och Wigan Athletic. Men en rad ekonomiska "snedsteg" har dränerat hans förmögenhet. Enligt Daily Star har Heskey den här veckan tagit emot en konkursansökan från High Court som lämnats in av HMRC (en brottsbeämpande myndighet i Storbritannien). Det kommer efter att han blivit fast i ett investeringsprogram för kändisar, som nu är i centrum för en skattetvist på 1,6 miljarder pund. Drivet av Ingenious Media, ett finansieringsföretag som har stöttat över 60 spelfilmer, tros det ha lockat otaliga högprofilerade namn, inklusive David Beckham, Ant and Dec och Robbie Williams. Heskey och hans medinvesterare var tvungna att investera en minsta inträdesavgift på £50 000 och skulle kunna kräva skattelättnader mot större delen av deras betalning, hävdas det. Dessutom befanns Heskey förra året ha misslyckats med att betala 92 000 pund i skatt under sin tid som fotbollsutvecklingsansvarig mellan 2017 och 2020. Det gav honom en straffavgift på 42 000 pund, medan en bar han drev med fru Chantelle i Alderley Edge avvecklades av domstolarna i maj med skulder på 163 000 pund. Baren, som öppnades 2018, lockade fotbollsspelare och tv-stjärnor tack vare parets kontakter. Ett lokalt cateringföretag ansökte om att få företaget avvecklat på grund av obetalda skulder. Det är fortfarande oklart om eftersläpningen i rättegången var relaterade till investeringsprogrammet eller hans affärsflopp. Sedan han hängde upp fotbollsskorna 2016 har Heskey dykt upp som en förståsigpåare för olika programföretag och även startat en tränarkarriär. Han har arbetat med Leicester Citys damlag och anslöt sig till Englands U18-lag i början av säsongen.

Emile Heskey
Emile Heskey

8/1 

Hull eller Birmingham nästa!

Vid kvällens dragning till FA-cupens fjärde omgång lottades Leicester att möta vinnaren av Hull City och Birmingham City hemma på King Power Stadium. Matchen kommer att spelas den 27 januari eller 28 januari. Detta innebär också att hemmamatchen mot Swansea City kommer att få en ny speldag.

Leicester vann FA-cupen 2021, är det dags igen?
Leicester vann FA-cupen 2021, är det dags igen?

5/1 

Ndidi långtidsskadad

Wilfred Ndidis muskelskada är allvarligare än man först befarat. Det sades först att han inte skulle spela för Nigeria i AFCON utan rehabilitera i Leicester. Nu visar det sig att han inte kan spela igen förrän tidigast i slutet av mars.

Skadorna bekymrar Enzo Maresca som behöver sälja spelare för att kunna värva i januarifönstret. Leicester har för närvarande följande spelare skadade: Jamie Vardym Dennis Praet, Kasey McAteer, Will Alves och Sammy Braybrooke. Hur det är med Kelechi Iheananchos skada är ännu oklart, är han frisk kommer ha kanske att kallas till AFCON.

Målvakten Daniel Iversen har lånats ut till Stoke. Frigör i alla fall en plats i truppen.

4/1 

Senaste transferrykten

Transferfönstret är öppet och Enzo Maresca vill både värva och sälja, läs om de senaste ryktena HÄR.

2/1

Skador och AFCON oroar

Wilfred Ndidi, Kelechi Iheanacho, Patson Daka, Harry Souttar, Jamie Vardy, Dennis Praet och Kasey McAteer saknades alla i laget som slog Huddersfield med 4-1. Wilfred Ndidi är precis som sin Nigerianske landslagskamrat Kelechi Iheanacho skadad, en skada som kan utesluta dem från Africa Cup of Nations. Enzo Maresca sa att Ndidi lider av en skada i kölvattnet av förra fredagens vinst mot Cardiff. Det betyder att han nu är tveksam inför AFCON. Han kommer fortfarande att knyta an till Nigeria den här veckan inför avspark den 13 januari i Elfenbenskusten, men Maresca sa att det inte finns någon garanti för att han kommer att vara tillräckligt fit för att spela. Det är samma sak för Iheanacho, som nu har missat Citys två senaste matcher. Patson Daka saknades också i laguppställningen som slog Huddersfield, men han hade redan lämnat Leicester för att ansluta sig till Zambia innan AFCON. Detsamma gäller Harry Souttar och Australien i deras förberedelser inför Asian Cup, som pågår samtidigt. Maresca: "Kele och Wilf är båda skadade, men de kommer nu att vara med landslaget. Vi får se om de kommer att behålla dem eller skicka tillbaka dem. Men de är båda skadade, tyvärr. Patson är redan med i sitt landslag och Harry Souttar är är också han med i sitt landslag. Sedan är resten skadade." De andra tre frånvarande var Jamie Vardy, Dennis Praet och Kasey McAteer. Med sju seniorspelare borta fanns Ben Nelson, Wanya Marcal och Tawanda Maswanhise  bland avbytarna mot Huddersfield, där Marcal njöt av sitt första seniorinhopp sedan augusti. Marc Albrighton återvände också från skada och spelade de sista 15 minuterna, och var bra. Med Daka i AFCON och Iheanacho och Vardy skadade, var Tom Cannon klubbens enda senioranfallare. 21-åringen gjorde stort avtryck med två mål i sin hemmadebut..