King Power Centre - Seagrave

Klubben har tagit många stora kliv framåt under det dryga decennuim vi verkat här. Ser man på långsiktighet så är det här det största klivet hittills En ny träningsanläggning har varit en dröm under många år, så det är med stolthet vi nu kan leverera den. Seagrave kommer att vara en stor del i klubbens verksamhet för generationer framöver. Av alla investeringar vi gjort i klubben, är detta den största. Det är en investering i de spelare vi har idag och de som kommer i framtiden - Khun Top

En träningsanläggning i världsklass!

Leicester Citys träningsanläggning, King Power Centre vid Seagrave, ligger inte långt från Barrow upon Soar ett par mil norr om Leicester. Arbetet med anläggningen startade våren 2019 och det var tänkt att allt skulle stå klart till starten av säsongen 2020/2021. Men så kom ett visst virus in i bilden och först på juldagen 2020 kunde man hålla det första träningspasset där. Anläggningen kostade totalt 120 miljoner pund att bygga och är enligt de flesta experter världens förnämsta träningsanläggning. Allt som finns här är av allra modernaste snitt, inga kostnader har sparats. Ordförande Aiyawatt Srivaddhanaprabha hade lovat att följa i sin fars fotspår och hålla de löften Khun Vichai gett till klubb och supportrar. Pappans vision för Leicester City byggde på ett långsiktigt åtagande och en del av det var byggandet av denna träningsanläggning.

Om vi går tillbaka till det tidiga 60-talet så tränade Leicester City på Filbert Street. När vintrarna var besvärliga kunde spelarna sjunka ner till anklarna i leran. För att planen skulle vara i något sån när spelbart skick till lördagen, tränade man vid sådana tillfällen på parkeringen bakom huvudläktaren. Målvakterna med Gordon Banks i spetsen vägrade att slänga sig på asfalten, så man tränade utan målvakter. I slutet av 1963 accepterade skoföretaget Stead & Simpson ett bud på 17 000 pund för sitt sportfält vid Belvoir Drive och City hade sin första riktiga träningsanläggning. Men anläggningen var knappast lyxig. Byggnaderna var skrangliga, fönstren trasiga och det fanns inte tillgång till duschar. Så man samlades vid Filbert Street, bytte om till träningskläder och körde till Belvoir Drive för att träna. Efter träningen fick man åka tillbaka till Filbert Street igen, för att duscha. Anläggningen förbättrades under åren och efter framgångarna på 90-talet investerade klubben ganska stora pengar i anläggningen. Belvoir Drive ansågs då faktiskt som en av Englands bästa träningsanläggningar. Med King Powers inträde lades ännu mer pengar ned på Belvoir Drive. Kryoterapi kammare, Grassmaster teknologi på träningsplanerna och så vidare. Men hela anläggningen hämmades av läget. Belvoir Drive är beläget i ett bostadsområde med dubbla parkeringar på gatorna utanför. Det är trångt och inklämt och trafiksituationen runt området är stökig. Inget perfekt ställe för en klubb med ambitioner.

Så King Power, då alltså med Vichai Srivaddhanaprabha i spetsen planerade för en ny toppmodern träningsanläggning. Den skulle vara lätt att ta sig till och vara unik i sitt slag. Man identifierade ett lämpligt ställe och i januari 2018 köpte Leicester City en golfklubb, Park Hill Golf Club, för att bygga sin anläggning där. Av de 18 hål som fanns på golfklubben, har man sparat nio, som nu spelare och personal kan se som sin privata golfbana. Förutom golfbanan så förfogar man nu över 21 träningsplaner, 13 av dem fullstora. Dessutom finns en matchplan med 499 sittplatser, där främst ungdomslagen kommer att spela sina matcher. Komplexet innehåller sju byggnader och huvudbyggnaden där de administrativa lokalerna finns, är döpt till Vichai Srivaddhanaprabha Building. Byggnaden hyser även träningslokaler, ett gym med den allra nyaste teknologin, hydroterapi, kryoterapi, flera swimmingpooler, bastu, rekreationsytor, föreläsningssal, restaurang samt 50 sovrum med femstjärnig hotellstandard. Själva King Power Centre är en inomhusplan och media center. Den är byggd som en kupol, fullständigt luftkonditionerad med konstgräsplan och möjlighet att mottaga gäster. Man har även något som kallas "Sports Turf Academy", en skola för att utbilda framtida generationer av planskötare och utveckling av nya material för spel- och träningsplaner.

Den gamla träningsanläggningen vid Belvoir Drive, som alltså varit i tjänst för Leicester City i nästan 60 år, är nu hem för LCFC Women.