Blue Army Sweden

Blue Army Sweden är en inofficiell fan club till "världens finaste fotbollsklubb" Leicester City Football Club. Vi är en liten sammanslutning med bas i Hallsberg och vi växer långsamt, vilket är helt medvetet. Vi kan just nu tyvärr inte ta in några nya medlemmar i Blue Army Sweden, men givetvis är alla anhängare av Leicester City välkomna att höra av sig till oss per mail. Vi välkomnar all kontakt med likasinnade runt om i landet!

1969 började det för de flesta av oss, det var då Sveriges Television startade sina sändningar av fotbollmatcher från England i det legendariska tv-programmet Tipsextra. Sören och Kenneth, som då gick i skolan tillsammans, blev båda förtjusta i det frejdigt spelande laget i sina blå/vita ställ. Under några år var båda två medlemmar i den dåvarande "Leicester City Supporters Club", klubbnålarna har vi kvar!

Blue Army Swedens tillkomst dateras dock till januari 1999, då Sören, Kenneth och Leif reste till London för att se favoriterna live för första gången, det var en kylslagen match på Selhurst Park mot Wimbledon där Leicester vann med 1-0 tack vare ett drömmål av Steve Guppy. Sedan har vi som sagt växt långsamt, precis i början på 2000-talet tillkom Torbjörn, 2005 Mikael, Palle och Mariette och 2011 växte vi med två nya medlemmar, Göran och Stefan. 2013 tog vi in ytterligare två, Jimmy och Harry, 2014 tillkom Tommy och Olle, 2015 Bjarne och 2017 Bosse. Det gör att vi idag är femton medlemmar, du ser oss på bilder här nedanför med det årtal var och en började hålla på Leicester City.

Vi har också nio engelska "medlemmar". Det är personer som är goda vänner till oss och bor i och omkring Leicester. Det är Anthony "Jocky" McMahon, Kev Hall, Amelia Knight, Jordan Handford, Andrew Joshi, Richard Tullis, Dave Arnold, Lester Stapeles och Phil Staples. Vankas det en god öl på en pub innan match är de aldrig långt borta!

Vi har även fem hedersmedlemmar; f.d. mittbacken i Leicester City Steve Walsh som varit oss behjälplig vid ett flertal tillfällen. Leicester City historiker John Hutchinson, Leicester City marknadschef Jamie Tabor, Leicester City supporterkoordinator Jim Donnelly och Leicester City medlemskapskoordinator Lino Altieri, vilka alla under åren har hjälpt Blue Army Sweden på olika sätt och varmt välkomnat oss till klubben och staden.

...och här har du oss

När vi började supporta Leicester: Mariette 2005, Bjarne 1962, Bosse 1969, Göran 1976, Harry 2012, Kenneth 1969, Leif 1999, Mikael 2005, Olle 1975, Palle 2005, Stefan 2011, Sören 1969, Tommy 1968, Torbjörn 1969, Jimmy 1971.