Blackburn Rovers - Leicester City 1-4

Championship - Eawood Park

Imponerande bortavinst

Leicester City och Blackburn Rovers har mötts 99 gånger genom historien, första gången var 1908 då Leicester Fosse vann med 2-0 på hemmaplan. Rovers har 39 vinster totalt och Leicester 35, 25 möten har slutat oavgjort. Senast man möttes var i en FA-cupmatch den 28 februari i år, Blackburn vann då med 2-1. När Blackburn och Leicester idag möts, är det inte bara match 100 mellan lagen, det är även första gången två Premier League-vinnare möts utanför Premier League.

3 269 Leicestersupportrar fick göra en tidig resa till Blackburn i morse. Leicesters trogna fans älskar "a day out", oavsett avsparkstid. De behövde dock bara vänta i fyra minuter innan Leicester gjorde mål. Ett misslyckat inlägg från Abdul Fatawu blir till ett lustigt skott som målvakten tippar till hörna. Kiernan Dewsbury-Hall slår hörnan till Fatawu och på hans inlägg hoppar Wout Faes högst och nickar in ledningsmålet för Leicester. Hemmalaget sätter nu press på Leicester och när Mads Hermansen slår en passning till Harry Winks som har en Blackburnspelare i ryggen, kan hemmalaget bryta och Szmodics kvitterar. Dåligt val av Hermansen att passa den medspelare som var så tajt bevakad. Blackburn börjar nu spela frejdigt och Leicester får ligga på försvar. När Foxes tar kontroll över bollen går det alldeles för sakta och Rovers väntar ut dem. Faes bryter mönstret och tar en löpning över hela planen, hittar Fatawu som dock halkar när han får bollen. När det har gått 25 minuter börjar Leicester kontrollera matchen igen, Faes är inte långt från att kunna nicka in ett andra mål på en hörna. Jamie Vardy drar på ett jätteskott som tar i ribban och strax efter skjuter Dewsbury-Hall precis över ribban. Efter ett inkast på egen planhalva skickar Stephy Mavididi bollen över till Fatawu på andra långsidan. Fatawu avancerar och spelar till Wilfred Ndidi som slår en krossboll till Vardy. Från snäv vinkel trycker Vardy upp bollen i nättaket, 1-2.

Vardy gjorde Leicesters andra mål

Återstoden av första halvlek kontrollerade Leicester händelserna och stack fram i ett par anfall, bland annat sköt Dewsbury-Hall i burgaveln. I den andra halvleken var det mest Blackburn som ägde boll, dock utan att komma till de där riktigt stora målchanserna. Jannik Vestergaard fick gult kort när en Blackburnspelare filmade till sig en frispark. Därmed fick Jannik sitt femte gula kort för säsongen och är avstängd mot Preston North End på onsdag. Blackburn tvingas byta målvakt efter timman spelad, in kommer svenske målvakten Leopold Wahlstedt. Både Leicester och Blackburn gör några byten och matchen blir lite förryckt. James Justin slår en fin löpboll för inhopparen Kasey McAteer som tyvärr sträcker baksida lår och måste gå av. Hoppas att det inte är alltför allvarligt. I den 80:e minuten knycker Dewsbury-Hall bollen och hittar fram till Yunnus Akgün vars inspel styrs bort till hörna. När hörnan slås dras Vestergard ner och domaren pekar på straffpunkten. Kelechi Iheanacho som kommit in istället för Vardy gör inget misstag och det står 1-3. Några minuter senare avancerar Yunnus till vänster, smeker fram en passning till Dewsbury-Hall som lägger in 1-4 bredvid den utrusande målvakten. Nio minuter tilläggstid ändrar inte på något, Leicester upp i topp av Championship och på onsdag väntar en tidig "seriefinal" mot Preston North End.

Rapport: Sören

Wout Faes öppnad målskyttet på Ewood Park

Målen: 0-1 Wout Faes (4), 1-1 Sammie Szmodics (9), 1-2 Jamie Vardy (28), 1-3 Kelechi Iheanacho (82), 1-4 Kiernan Dewsbury-Hall (88)

Startelvan: Hermansen, Ricardo (71), Faes, Vestergaard, Justin, Ndidi, Winks, Dewsbury-Hall, Fatawu (58), Mavididi (70), Vardy (76)

Avbytare: Stolarczyk, Coady, Souttar, Choudhury (71), Casadei (76), Yunnus (70), McAteer (58) (76), Iheanacho (76), Daka