Foxes i en svacka!

Middlesbrough - Leicester 1-0

Riverside Stadium - Championship

Middlesbrough FC är en anrik klubb, bildad redan 1876. Bästa ligaplaceringen genom tiderna är en tredjeplats i högstaligan 1913. Man har samlat ihop till två större titlar; Anglo-skotska cupen 1975 och Ligacupen 2004. 2006 gick man ända till final i UEFA-cupen där man förlorade mot Sevilla. Man har spelat sammanlagt 14 säsonger i Premier League, men åkte ur säsongen 2008/09. Man var uppe och vände säsongen 2016/17, men åkte ur direkt. Middlesbroughs' smeknamn är the Boro, eller Smoggies som härrör från ärkerivalen Sunderlands fans som relaterar till de tunga luftföroreningarna över Middlesbrough orsakat av raffinaderierna. Leicester leder fortfarande serien med tre poäng före Ipswich och elva poäng före Leeds trots förlusten i förra omgången mot just Leeds. Låt oss se om vi kan studsa tillbaka snabbt. Enligt statistiken har inte Leicester förlorat mot Middlesbrough på 21 år, och oddsen idag bör vara på Leicesters sida.

Före matchstart blev det, med anledning av Remembrance day en tyst minut för de britter som stupat i krig. Dagens domare Oliver Langford blåser igång matchen och Leicester verkar starta framåtlutade. Man försöker tålmodigt bygga upp ett spel från backlinjen och när man väl spelar sig igenom första pressen blir det ett mycket mer rakt spel. I elfte minuten kommer Leicesters första chans, som dock Iheanacho blir lite loj på och chansen rinner ut i sanden. Middlesbrough får en omställning i situationen efter, där Vestergaard dra på sig en varning när han fäller sin spelare när han inte hinner med i löpduellen. Frisparken nickas utanför. I sjuttonde minuten snappar Ricardo upp en bakåtpassning, tar sig in i straffområdet i något dålig vinkel, får efter lite tvekan till ett avslut rakt på målvakten. Middlesbrough får en lite billig frispark 2 minuter senare just utanför straffområdet. Frisparken slås med snö på bollen och efterföljande nick blir följaktligen kraftlös och en lätt plock för Hermansen. Faes lyckas forcera med bollen över hela planen, kommer ända fram till straffområdet och alla väntar på ett avslut. Han väljer dock att försöka hitta Iheanacho med en passning som blockeras av Middlesbroughförsvaret. Middlesbrough är taggade och har många bra framstötar, men sista tredjedelen saknar rätt kvalitet. Eller är det Leicesterförsvaret som plockar ner deras försök. Leicester å sin sida har possesion och styr spelet, men även de lyckas inte med sista momentet. Iheanacho har varit lite nonchalant vid några tillfällen där han felpassat, eller varit stillastående. I trettioandra minuten drar Mavididi förbi sin försvarare på vänsterkanten spelar bollen snett inåt bakåt till KDH vars skott räddas till hörna. Bra försök från Leicester! Hörnan slås av KDH som hittar huvudet på Vestergaard vars nick nätt och jämt räddas till ny hörna som blir resultatlös.
Bra Leicesterperiod! Dewsbury-Hall är som vanligt inblandad i det mesta och gör återigen en bra match. I trettionionde minuten bränner det till lite nere i Leicesters försvar. Leicester har bollen vid ett flertal tillfällen, men deras taktik att i alla lägen spela sig ur situationer håller på att straffa sig. Man blir fråntagen bollen några gånger och till slut blir det ett bra skottläge för Middlesbrough, där skottet dock lätt plockades av Hermansen. I fyrtiotredje minuten blir Winks frånsprungen och han får kapa sin motståndare med ett gult kort som resultat. Winks är därmed avstängd nästa match. I minuten efter är det dags igen för ett Leicester bolltapp där återigen Hermansen limmar bollen. Dags igen på stopptid, Middlesbrough tar sig igenom Leicesters försvar, men återigen svagt skott och Hermansen räddar till hörna.
Hörnan nickas mot första stolpen, men Hermansen är där med kanonräddning. Matchens bästa chans! Vi måste verkligen steppa upp och upp på tårna, Middlesbrough ligger närmast en ledning just nu, mycket beroende på slarv och dåligt engagemang från Leicesters sida. Känns som vi är tvåa på bollarna åtminstone den senaste kvarten!

Andra halvlek börjar böljande fram och tillbaka utan att något lag har något övertag. I femtiosjätte minuten blir KDH nedgjord utan att domaren reagerar, Boros ställer om och Faes fäller en Boros-spelare just utanför straffområdet, nog Boros fjärde frispark i den positionen. McAteer går ut i femtioåttonde och Fatawu kommer in. Ska han lösa knutarna? Första kvarten har gått och ännu inget tecken på att Leicester tar tag i matchen. Istället hörna till Boro som dock blir resultatlös. Leicestersupportrarna sjunger och försöker peppa Leicesterspelarna. Fint växelspel mellan KDH och Mavididi i sextiofemte minuten som avslutas med ett skott av KDH men som blockas av en Boro-försvarare. Misstänkt hands, men domaren friar. I nästa anfall springer Mavididi sig fri till vänster och levererar ett inlägg över alla och bortom bortre stolpen möter Fatawu upp, klipper till på volley, men bollen går högt över. Återigen ett misslyckat bakåtpass av Boro, Mavididi får bollen och målet är tomt, men Mavididi lyckas inte runda sin motståndare och få bollen på mål, den blockas till hörna. Bra Leicesterperiod nu, men det funkar inte i sista momentet. Bägge lagen har samma problem. KDH jobbar fram bollen till Mavididi som får kanonbra skottläge men får felträff och bollen går långt utanför. I sjuttiosjunde minuten skarvar Ricardo bollen till Iheanacho som avslutar men avslutet misslyckas. I nästa minut fint samspel mellan Justin till Ricardo och vidare till Iheanacho som prickar stolpen! I en omställning några minuter senare kapar Choudhury en Boro-spelare utanför straffområdet, man har fördel av bollen, men domaren blåser ändå frispark till Middlesbrough, ytterligare en i samma farliga läge! Och denna gången lyckas man! Bollen går över muren och stolpe in i krysset, helt otagbart. 1-0 till Middlesbrough! Leicester gör sitt andra byte, Choudhury går ut och in kommer Vardy. Boro har parkerat busen nu, svårt att komma igenom och tiden går. Fyra tilläggsminuter är annonserade. Boro gör ett byte för att få tiden att gå. Middlesbrough är skickliga på att döda tid och Leicester lyckas inte skapa ett dugg på den tid som var kvar efter målet. Matchen slutar 1-0 och får anses som ett bottennapp från Leicesters sida. Återstudsande från Leeds-matchen uteblev. En svacka för the Foxes är tydlig. Tydligast är avsaknaden av en spets, en måltjuv som vi tidigare varit bortskämda med i form av Vardy. Hög tid att hitta en efterträdare.

Rapport: Anders