Championship - Ashton Gate

Bristol City - Leicester City 1-0

Tandlöst Leicester förlorade igen!

Dags för match igen efter landskampsuppehållet, borta mot Bristol City som ligger strax under mitten av tabellen. På nyårsdagen ledde vi ligan och hade 14 poängs marginal ner till tredje plats. Nu ligger vi tvåa på samma poäng som ettan Leeds, men vi har en match mindre spelad, och strax bakom jagar sensationen, nykomlingarna Ipswich, endast en poäng bakom de våra. Ingen bra senvinter har vi haft, inte bara har spelet hackat betänkligt, vi har dessutom fått rejäla problem med FFP.

I startelvan är glädjande nog både Vardy och Justin tillbaka efter skador. Första 20 visar hemmalaget upp det bästa spelet och de vassaste chanserna. Mavididi blir inte vän med bollen idag, många bra lägen rinner ut i sanden. Efter en halvtimme blir Vardy briljant frispelad, men skottet vrider sig precis utanför stolpen. Leicester skapar några chanser nu, men hemmalaget får till en rejäl kontring i 37:e minuten, och Choudhury får agera räddande ängel med en vågad brytning framför målet. Första halvlek avklarad. Blir det några byten till andra? Jag tycker nog att Mavididi borde ersättas. 

Så blir det inte! Efter sex minuter blir Vardy återigen fint frispelad men skjuter rakt på en utrusande målvakt, Mavididi får tag på returen men målvakten räddar igen. Leicester dominerar nu spelet. I 61:a gör hemmalaget ett dubbelbyte, och strax därefter får Vardy sitt tredje friläge till skänks av hemmaförsvaret men målvakten räddar igen! I 69:e byter hemmalaget igen, varför byter inte Leicester? Med 18 minuter kvar kommer så ett mål för hemmalaget, ett fint skott från utanför straffområdet. Det kändes på något sätt inte oväntat. Nu äntligen sker några Leicesterbyten, Vardy ut, Ihenacho in, sedan Choudhury ut och Ricardo in. Antingen är Bristol ett bättre lag än vad tabellplaceringen visar, eller så är Leicester ett sämre lag än tabellplaceringen visar. Troligen är det sistnämnda närmast sanningen. Förlust igen. Visserligen brände Vardy sina tre frilägen, men ärligt talat var det inte så mycket mer Leicester vaskade fram i chansväg. Bristol hade flera bra lägen, så de behöver inte skämmas för vinsten. Oavgjort hade kanske varit mest rättvisande. Tyvärr kan jag inte lovorda någon i Leicester idag, ingen klev fram och utmärkte sig positivt. Däremot tycker jag att kantspelarna Mavididi och Fatawu inte alls kom upp i nivå idag, och ställer mig undrande till varför bytena kom så sent. Om inte flytet vänder får vi ställa in oss på playoff, hemska tanke…

Rapport: Palle

Ingen rolig dag för Wout Faes och Leicester City
Ingen rolig dag för Wout Faes och Leicester City

Målen: 1-0 Anis Mehmeti (73)

Startelvan: Hermansen, Justin, Faes, Choudhury (78), Vestergaard, Winks, Dewsbury-Hall, Ndidi, Fatawu, Mavididi, Vardy (74)

Avbytare: Stolarczyk, Coady, Albrighton, Iheanacho (74), Daka, Ricardo (78), Praet, Yunnus, Marcal