Burton Albion - Leicester City 0-2

Carabao Cup - Pirelli Stadium

Leicester vidare i ligacupen

Wilfred Ndidi trycker in tvåan

Vi kan väl enas om att det var en hyfsad träningsmatch för Leicester, man fick öva på uppspel, presspel och samspel. 2-0 och en ganska bekväm resa till andra omgången av Carabao Cup, dessutom en hållen nolla, det var inte igår. Men faktum är att Burton Albion inte hade ett skott på mål i kväll.

Leicester dominerade den här matchen från start till slut, även om man släppte spelet i den andra halvleken. Redan i den sjätte minuten gjorde Kelechi Iheanacho 0-1. Efter ett fint samarbete på högerkanten mellan Dennis Praet och Marc Albrighton slog den senare ett underbart inlägg till Iheanacho som klackade in bollen i mål. Wanya Marcal-Madivadua var mycket i spel i den första halvleken och han skojade rätt friskt med Burton-försvaret och visade dessutom att han är ruggigt snabb. Hemmalaget ville ha straff när Seddon gick omkull i straffområdet, men reprisbilderna visade att han filmad, så domaren gjorde rätt som inte blåste. På tilläggstid i den första halvleken kom mycket lämpligt 0-2. Callum Doyle slog en snabb frispark som friställde Iheanacho. Anfallaren blåste in i straffområdet, spelade snett-inåt-bakåt till Wilfred Ndidi som galant styrde upp bollen i krysset. Leicester hade enligt officiella siffror 85% av bollinnehavet i den första halvleken, det kändes som mer!

Andra halvlek blev ganska avslagen, dels tillät Leicester att hemmalaget hade mer boll, dels gjordes ett flertal byten som lite förryckte spelrytmen. Det gjordes som sagt lite byten, men intressant var att spelare som Praet, Albrighton och Marcal-Madivadua fick spela 90 minuter. På tilläggstid i den andra halvleken fick hemmalaget till lite tryck mot Jakub Stolarczyk i Leicestermålet efter en dubbelhörna. Det var lite kalabalik innan Kiernan Dewsbury-Hall kunde rensa bort bollen. Viktigare test av Marescaball väntar, och Neal Warnock kommer att ha en matchplan på lördag, men stadiga framsteg hittills.

Målen: 0-1 Kelechi Iheanacho (6), 0-2 Wilfred Ndidi (47)

Startelvan: Stolarczyk, Albrighton, Faes, Doyle, Justin, Choudhury, Ndidi (57), Winks (57), Praet, Marcal-Madivadua, Iheanacho (76)

Avbytare: Iversen, Ricardo (57), Castagne, Nelson, Vestergaard, Dewsbury-Hall (57), McAteer (76), Vardy, Daka

Rapport: Sören