FA-cupen - Stamford Bridge

Chelsea-Leicester 4-2

Gult blev rött och Leicester förlorade

Kvartsfinal i FA-cupen! Vi kunde ju ha fått en bättre lottning än Chelsea på bortaplan, men allt kan hända! Chelsea har ju inte direkt rosat marknaden denna säsong, trots tränarbyte och enorma investeringar i spelarköp. Hur klarar de egentligen FFP-reglerna? Ja, det kan man undra. Man tillämpar tydligen något slags system med 7-årskontrakt för att kringgå reglerna. Tyvärr kan vi inte ställa upp med Jamie Vardy idag pga. skada. Det blir Patson Daka på topp idag. Wilfred Ndidi startar för första gången på länge, Callum Doyle tar plats till vänster i backlinjen och Stolarczyk vaktar målet. Chelsea kommer att satsa allt de har för att vinna denna match, deras möjlighet att rädda säsongen är att ta hem FA-bucklan.

Leicester börjar piggt och respektlöst och pressar ganska högt. Men i 13:e minuten kontrar hemmalaget och Vestergaaard blir enkelt förbisprungen på utsidan och på passningen in centralt kan Cuccurella lugnt raka in bollen i mål helt ensam. Där var det väldigt glest i backlinjen. Leicester är inte ofarliga, och Daka nickar strax över efter ett fint anfall. Men Chelsea är vassa, och i 25:e minuten ska Fatawu rensa bort bollen, och missar densamma men träffar Sterling och det är en solklar straff. Sterling tar straffen själv och vi får bevittna en av cuphistoriens sämsta straffar. Stolarczyk går åt rätt håll men räddar med knäet! Vi är fortfarande med i matchen! Med bara minuten kvar till halvtid blir Sterling frispelad och missar grovt. Tyvärr revanscherar han sig direkt efteråt med en briljant assist och vi har 2-0 i baken. Inte orättvist, men vi är inte på något sätt utskåpade. Dock fick vi inte till något skott på mål. Dewsbury-Hall, Ndidi och Vestergaard har varit mest framstående i Leicester.

Inga byten i halvtid. Efter 6 spelade minuter får vi en skänk från ovan när en Chelseaback, hårt stressad av Daka, på det mest häpnadsväckande sätt spelar bakåt utan att kolla att målvakten är hemma och bollen rullar fint in i tomt mål! Match igen! I 62:a minuten kommer äntligen Mavididi förbi sin försvarare och wow, vilken curl in i bortre burgaveln! Vi har kvitterat! Första bytet kommer strax efter, Fatawu ersätts av Yunus. Med 20 minuter kvar händer det grejor! Efter att Leicester fått nya krafter och visat att man vill mer blir Doyle tvungen att putta till en Chelseaanfallare i helt fritt läge. Det såg ut som en väldigt lätt knuff och han föll väldigt lätt. Domaren dömer straff och gult kort på Doyle, men VAR-granskningen visar att foulen skedde strax utanför straffområdet. Frispark i farligt läge, men tyvärr omvandlas det gula kortet på Doyle till rött. Sterling utmärker sig igen med en genomusel frispark som nästan flyger ut på gatan. Tufft nu med 10 man resten av matchen. Vi byter ut Ndidi och Mavididi mot Justin och Coady för att stärka försvaret, och vi kämpar mot ett frenetiskt anfallande hemmalag. Det håller ända fram till andra övertidsminuten då Chelsea avgör matchen. Sen kommer ytterligare ett mål precis före slutsignalen, förlust 2-4. Alla grabbarna kämpade på bra, men Dewsbury-Hall är bäst idag. Daka fick inte ut mycket, men sprang och slet. Yunus ser lite för tunn ut i de här sammanhangen. Foxes never quit!!! En fantastisk kämpainsats av Leicester, som bör ge oss självförtroende och bra känsla inför serieepilogen. Men först lite vila under landskampuppehållet!

Rapport: Palle

Målen: 1-0 Marc Cucurella (13), 2-0 Cole Palmer (45+1), 2-1 självmål (51), 2-2 Stephy Mavididi (62), 3-2 Carney Chukwuemeka (92), 4-2 Noni Madueke (98)

Startelvan: Jakub Stolarczyk, Wout Faes, Calum Doyle (73), Jannik Vestergaard, Hamza Choudhury, Harry Winks, Kiernan Dewsbury-Hall, Wilfred Ndidi (78), Stephy Mavididi (75), Patson Daka, Abdul Fatawu (63)

Avbytare: Danny Ward, James Justin (75), Conor Coady (78), Ben Nelson, Marc Albrighton, Wanya Marcal, Kelechi Iheanacho, Thomas Cannon, Yunnus Akgün (63)