Glada miner när Leicester gjort 0-1

Coventry City - Leicester City 3-1

Coventry Building Society Arena

Championship

Efter FA-cup-uppehållet är det så dags för seriespel igen, denna gången i ett derby mot Coventry City på The Coventry Building Society Arena. Coventry City FC bildades 1883 som Singers FC av Singer Gentlemens Club. 1898 fick klubben sitt nuvarande namn. Man har spelat i högsta ligan endast under en period, en lång sådan, nämligen mellan 1967 och 2001. Klubbens största framgång är en FA-cupvinst 1987. Man höll till på Highfield Road i hela 106 år, men sedan 2005 spelar man sina hemmamatcher på The Coventry Building Society Arena, a.k.a. Ricoh Arena t.o.m. 2021. Man delar smeknamn med Malmö FF, nämligen "The Sky Blues" och supportrarna kallas The Sky Blue Army.

Leicester gör avspark och matchen är igång under blå himmel och strålande sol. 4500 Leicestersupportrar har tagit sig den knappa timmens färd till Coventry. Första målchansen blir Coventrys efter fem minuter, då Justin blir förbispelad och skottet går via Hermansen i utsidan av stolpen och ut. Assisterande domaren hissar dock flaggan för offside. Leicester har ett stort bollinnehav, men när man tappar bollen går Coventry till attack direkt med många spelare, så det gäller att vara på tårna. I trettonde minuten gör Faes ett felpass precis utanför eget straffområde, Coventry bryter och skjuter ett snabbt skott strax utanför Hermansens högra stolpe.
Likadant i nittonde minuten, då Justin passar bak till Hermansen, men bollen går förbi och ut till hörna. Dessa situationer är en följd av Marescas envishet att alltid spela sig ut från varje situation även om man är trängd. Det ger ett stort bollinnehav, men minsta misstag kan leda till en chans för motståndarna. I tjugoandra minuten har Coventry bollen nära Leicesters mål och Leicester lyckas inte få tag på den och det resulterar i ett skott inifrån straffområdet som täcks till hörna. I tjugonionde minuten slår Coventry en långboll bakom Leicesters försvar och Hermansen går utanför sitt straffområde för att förhindra att Coventryspelaren får ett friläge. Hermansen motar bollen med bröstet bara för att hamna hos nästa Coventryspelare. Hermansen fortsatte och lyckades med en spark i huvudhöjd mota bort bollen ännu en gång, till ännu en Coventryspelare som dock blir fälld, vilket hindrade honom att lyfta bollen över alla in i ett tomt mål. Coventry har tagit över en del, har mer bollinnehav och skapar en del, men inget farligt direkt. I trettiotredje minuten kommer Leicesters hittills bästa chans med ett samspel mellan Mavididi, Dewsbury-Hall och Casadei där den senare avslutar från vänster i straffområdet strax utanför bortre stolpen. Coventry ställer på nytt om snabbt och efter en lång cross till höger läggs bollen in till mitten av straffområdet till en jättechans, men spelaren får ingen träff på bollen, utan den går ut till inkast. I fyrtioandra minuten bryter Leicester Coventrys uppspel och bollen går in i Coventrys straffområde. Dewsbury-Hall jagar bollen, men Coventrys Thomas hinner före. Dock är han väldigt vårdslös och även om han sparkar bort bollen, kommer han med dobbarna före och träffar Dewsbury-Hall på låret. Domaren blåser och pekar på straffpunkten! Dewsbury-Hall tar själv straffen och sätter den säkert i målvaktens högra burgavel. 0-1. När klockan står på två tilläggsminuter får Fatawu hjärnsläpp och glidtacklar fult utan att träffa bollen och domaren kan inget annat göra än att ta upp det röda kortet. Nu kommer det att bli tufft!

I halvtid byts McAteer in och Mavididi går ut. Inga byten hos Coventry. Kommer att bli ännu mer försvarsspel från Leicesters sida nu förmodligen. Vi får se om man har en plan för ett mer utpräglat omställningsspel. I femtiosjätte minuten hettar det till. Coventry anfaller på sin högerkant och får till ett inlägg perfekt till en omarkerad spelare nära målet, nicken går dock rakt i famnen på Hermansen. Leicester fortsätter sitt spel med boll från försvaret, d.v.s. man slår aldrig iväg bollen för att rensa, utan försöker alltid spela sig ut från trånga lägen. Återigen anfaller Coventry på högerkanten och inlägget hittar återigen rätt, denna gång längs marken. Direktskottet blockeras dock av Faes och bollen hamnar hos Hermansen. Coventry gör ett dubbelbyte i sextiosjunde minuten, man laddar för en anstormning, hoppas nu Leicester orkar stå emot. Leicester sticker upp ibland, Cannon får till ett hårt skott som målvakten inte lyckas hålla, men bollen går till en Coventryspelare och de kan ställa om. Det känns farligare när Coventry ställer om och Leicesterförsvaret inte är samlat och det finns stora ytor. Maresca får ett gult kort i sjuttiofemte minuten när han protesterar mot behandlingen av Dewsbury-Hall när han blir fälld. Winks får ett gult kort i sjuttioåttonde minuten när han fäller en Coventryspelare. Nu orkar inte Leicester hålla emot längre: O'Hare får bollen i Leicesters straffområde och placerar bollen längs marken utom räckhåll för Hermansen i målvaktens vänstra burgavel. 1-1. Choudhury kommer in i åttiotredje minuten istället för Cannon. Nu vill Maresca försvara poängen! I minuten efter får även Casadei ett gult kort, så nu har vi fyra gula och ett rött. Nu osar det hett runt Hermansen! Coventry kryper närmare ett ledningsmål. I åttioåttonde minuten får inte Leicester tag i bollen, Choudhury försöker nicka bort från straffområdet, men bollen hamnar hos en Coventryspelare, van Ewijk, som på halvvolley skjuter bollen till höger förbi Hermansen. 2-1! I fjärde tilläggsminuten var det återigen dags för O'Hare, en omställning av Coventry med en långboll på deras högerkant, Faes lyckades inte rensa, utan bollen hamnade hos O'Hare som fintade sig in i straffområdet, passade till medspelare som sköt. Skottet blockades, men hamnade hos O'Hare som kunde skjuta på volley otagbart förbi Hermansen. 3-1.
Detta var det sista som hände i matchen som därmed slutade med den första förlusten på två månader. Utvisningen var onödig, men jag är inte så säker på att det var den som avgjorde. Leicester saknade spets och Coventry hade mer anfallsspel än Leicester även före utvisningen, så resultatet måste sägas vara rättvist. Bäst i Leicester idag var Dewsbury-Hall

Referat; Anders Wendel

Målen: 0-1 Kiernan Dewsbury-Hall (44), 1-1 Callum O´  Hare (79), 2-1 Milan van Ewijk (88), 3-1 Callum O´´ Hare (90+4)

Startelvan: Hermansen, Ricardo, Faes, Vestergaard, Justin, Casadei, Fatawu (utvisad 45+2), Mavididi (45), Winks, Dewsbury-Hall, Cannon (83)

Avbytare: Stolarczyk, Coady, Doyle, Nelson, Albrighton, Choudhury (83), Praet, McAteer (45), Yunnus