Huddersfield Town - Leicester City 0-1

Championship - John Smith Stadium

Resultatet var rättvist

Dewsbury-Hall och Mavididi firar den senares vinstmål

Idag ställde Leicester upp i sin nygamla reservdräkt, svart tröja med en ljusblå diagonal. Laget innehöll fyra nyheter sedan vinstmatchen mot Coventry: Stolarczyk i mål, samt Wanya-Marcal och Praet och på topp Iheanacho.

För den som inte sett laget tidigare framgår det snabbt att Leicester spelar upp från målvakten och framåt. Inte vid något tillfälle gjorde vår målvakt en lång utspark. Tidvis gick uppspelen långsamt; det hände att båda mittbackarna, Faes och Vestergaard, ibland promenerade med bollen på mittplan. En annan sak som är tydlig är att Leicester har mycket boll (69 %) medan Huddersfield kontrar. Leicester hade tre skott på mål, två från Iheanacho när han skakat av sin punktmarkering samt ett friläge för Praet. Den skulle ha gått in, men målvakten gjorde sig stor och räddade. På andra hållet hade hemmalaget två vassa chanser under den sista kvarten. Först Koroma som sköt ett överraskande skott strax utanför boxen, som Stolarczyk gjorde en snygg räddning på. Sedan halvlekens chans; ett snyggt inspel från högerkanten gick förbi alla och hamnade hos backen Helik som hade öppet mål, men sköt över. Där var det nära! Således 0-0 i paus, vilket var rättvist.

Huddersfield började bäst efter paus med några chanser, men även Leicester fick en bra chans; Doyle nästan frispelade Praet vars skott täcktes av en back. Efter ett tag plockades de erfarna Ndidi och Vardy in. I den 73:e minuten kom (som det skulle visa sig) matchens enda mål. I ett av många anfall fick Dewsbury-Hall bollen centralt och passade ut på vänsterkanten till Mavididi. Han dribblade bort sin back och alla väntade på ett inlägg, men istället sköt han mot mål ur dålig vinkel och skottet gick in mellan målvaktens ben. På slutet pressade Huddersfield på men Leicester höll ut. Dewsbury-Hall hade ett farligt skott på mål på övertid, men målvakten hann ner. Det var en jämn match men Leicester var det bättre laget, så resultatet var nog rättvist. Vi kan konstatera att Kiernan Dewsbury-Hall har varit involverat i samtliga tre ligamål denna säsong. Till sist en fin berättelse som den engelske kommentatorn presenterade. Före matchen hade Huddersfields manager Neil Warnock hyllat en spelare som representerat bägge klubbar, men som gick bort för några år sedan; den oförglömlige Frank Worthington.