Championship - MKM Stadium

Hull City - Leicester City 2-2

Vardy räddade oavgjort

Efter att Mads Hermansen räddat Fábio Carvalhos straff, gav Hulls mittfältare ändå hemmalaget ledning efter 16 minuter. Vardys straff i den 31:a minuten innebar kvittering och medan Anass Zaroury sköt Hull tillbaka i ledningen efter dryga timmen, säkrade Vardy mindre än två minuter senare en poäng för Foxes. Det placerar Leicester på 82 poäng med nio matcher kvar, tre fler än andraplacerade Leeds United och fyra före Ipswich Town på tredje plats.

Efter tisdagens vinst mot Sunderland, den första av fyra raka bortamatcher, gjordes två förändringar mot Hull. In kom Jannik Vestergaard från avstängning och ersatte Conor Coady, medan James Justin också var tillbaka i stället för Callum Doyle. Det blev tidigt ett drama i East Yorkshire. När Regan Slater rusade ner på högerkanten och fälldes av Stephy Mavididi, protesterade Leicesterspelarna och menade att fällningen varit utanför straffområdet, men domaren Samuel Barrott pekade rakt på straffpunkten. Hermansen gissade dock rätt när Carvalho sköt straffen och räddade målet  från påhälsning. I den 16:e minuten tappade Wout Faes mycket klantigt bollen till Zaroury och marockanen kunde få fram den till den till Carvalho, den här gången gjorde han mål. Liam Roseniors Hull City har sina egna uppflyttningsambitioner och lämnade faktiskt King Power Stadium med alla tre poäng redan i september. Leicester visste att detta skulle bli tufft. Leicester har egentligen inte råd att förlora matcher nu och de satte fart för att försöka kvittera. Vardy lobbade men missade målet. Lite senare var Dewsbury-Hall mycket närmare, en snurrfint och sen dunkade han bollen i stolpen från nästan 20 meter. Matchens andra straff blev Leicesters väg tillbaka i matchen. Ett snabbt inkast från Hamza Choudhury till Abdul Fatawu som utmanade Seri och blev fälld. 37-årige Vardy, klubbens främste målskytt den här säsongen, klev fram och satte sitt 14:e mål för säsongen, kvitterat. Leicester fortsatte att skapa det som varit lite av ett signum på sistone, ett gäng halvchanser.

Efter händelselösa första 15 minuter av andra halvlek fick matchen fart igen efter timman spelad. Zaroury fick skjuta ett skott som letade sig förbi Hermansen och smet in vid väster stolpe. Men direkt efter avspark sköt Fatawu fart och spelade galant fram Vardy som inte gjorde något misstag, och så var det 2-2. Vardy har nu visat att han fortfarande är en kraft att räkna med. Båda lagen hade sedan chanser att avgöra matchen - Hermansen räddade Philogenes skott och Faes satte en nick i bra läge rakt på målvakten. De sista 10 minuterna blev det lite upprört på planen. Den redan varnade Seri hindrade Faes att ta en frispark och borde fått ett andra gul och därmed utvisning. Domaren hade ingen bra dag och Enzo Maresca, som normalt sett inte kommenterar domarinsatser, var efter matchen mycket upprörd över domarens insats. Maresca rasade speciellt över tre "avgörande ögonblick" där han kände att domarbesluten gick emot Leicester. Maresca menade att domaren Samuel Barrotts beslut var en faktor i matchresultatet. Maresca menade att straffen som Hermansen räddade, inte var straff. Han var absolut säker att Seri skulle haft ett andra gult kort och han ansåg också att Leicester skulle haft en andra straff. Maresca påpekade också att domare Barrot dömde matchen mellan Ipswich och Leicester på annandag jul och inte gav Leicester straff när Dewsbury-Hall fälldes. "Ibland finns det inga ord", sa Maresca efter matchen. "Idag var det samma domare som mot Ipswich på bortaplan när, vid 1-0, det inte blev straff för oss. Idag vid straffen för dem var fällningen utanför straffområdet, andra gula kortet som Seri skulle haft och den andra straffen för oss som inte gavs. Det här är alla avgörande ögonblick, speciellt dessa tre situationer. De är avgörande ögonblick. Jag har inga ord för den här domarens insats. Vi har inte haft tur med den här domaren. På två matcher har han oss förmodligen kostat oss några poäng."

Leicester har ingen mer ligamatch förrän efter landskampsuppehållet, men nästa söndag väntar kvartsfinal i  ligacupen mot Chelsea på Stamford Bridge.

Rapport: Sören

Målen: 1-0 Fabio Carvalho (16), 1-1 Jamie Vardy (31), 2-1 Anass Zaroury (60), 2-2 Jamie Vardy (62)

Startelvan: Hermansen, Choudhury, Faes, Vestergaard, Justin, Winks, Mavididi, Fatawu, Dewsbury-Hall, Yunnus (45), Vardy (86)

Avbytare: Stolarczyk, Coady, Doyle, Souttar, Albrighton, Ndidi (45), Marcal, Daka (86), Cannon