Oavgjort var rättvist

Mavididi åter igen i målprotokollet
Mavididi åter igen i målprotokollet

Ipswich Town - Leicester City 1-1

Portman Road 

Championship

Boxing Day och seriefinal i säsongens mitt! Ipswich Town tar emot Leicester City på gamla Portman Road, och hoppas knappa in på serieledarnas sexpoängsförsprång. Leicester kan å andra sidan vid vinst utöka försprånget till hela nio poäng, en äkta sexpoängsmatch! Ipswich har så här långt varit en sensation, nykomlingar som de är. Man har, liksom Leicester, bara förlorat tre matcher så här långt. Frågan alla ställer sig är om de kommer att orka hela säsongen. Ett första tecken på lite darr kom med 0-4 förlusten borta mot Leeds i lördags. Leicester startar återigen med Daka på topp. Coady kommer in istället för Justin och får starta tillsammans med Faes, Ricardo och Vestergaard på backen. Ipswich har förre Leicesterspelaren Hirst i anfallet, kan han ställa till det för oss idag?

Nej, Hirst får gå ut med dragen baksida efter knappa 20 minuter, så han ställer inte till det för oss denna dag. Matchen är så långt ganska jämn, inga heta chanser har skapats. Men i 24: e minuten tar Daka emot bollen centralt strax efter mittlinjen, vänder snyggt bort sin försvarare och hittar en helt fri Mavididi till vänster som curlar in bollen i bortre hörnet, bortaledning! Dewsbury-Hall ropar några minuter senare på straff när han blir knuffad bakifrån i friläge, här skulle VAR behövts då domaren friar. I 36:e kommer Ndidi fri, men får inte riktigt ordning på fötterna. I 38:e samarbetar Mavididi och Daka fint men målvakten räddar snyggt. Leicester är nu det drivande laget. På övertid får Ipswich till en riktigt fin kontring och där tackar vi Faes som räddar oss med en perfekt brytning. Ipswich kraftsamlar verkligen under övertiden men Leicester lyckas hålla undan.

Inga byten i halvtid. Vår ledning är inte trygg, hemmalaget inleder med sin åttonde hörna mot våra två, men den blir resultatlös. Ipswich anfaller friskt, de måste ju göra mål, och efter sju minuter har Leicester som följd fått till ett par, tre farliga kontringar. Efter 56 minuter ersätter Casadei Ndidi som nyss blivit varnad. Matchen är väldigt öppen, spelet böljar fram och tillbaka. Ricardo drar på sig en varning. Med en halvtimme kvar går Daka ut och ersätts av Ihenacho. Strax efter att Dewsbury-Hall blivit nekad straff för andra gången i åttionde minuten byts han ut mot Yunnus. Där skulle vi fått straff! Ipswich är helt klart det bästa lag vi mött i serien, och de pressar oss hårt när klockan når full tid. Fem minuter stopptid, vilken pärs! Och mycket riktigt, med bara två minuter kvar kommer kvitteringen. Fatawu slår en fullständigt vansinnig crosspassning i blindo på egen planhalva, motståndarna bryter och det leder fram till en skottmöjlighet utanför straffområdet som via Ricardos fot och Vestergaards skalle letar sig in i målet bakom en hjälplös Hermansen. Riktigt tråkigt att inte kunna stänga matchen på stopptiden, men ärligt talat är oavgjort ett rättvist resultat med tanke på helheten. Bäst i Leicester tycker jag Vestergaard, Faes och Madividi var. Yunus var tveksam när han kom in, och Fatawu bleknade i slutet efter en stark första halvlek.

Rapport: Palle

Målen: 0-1 Stephy Mavididi (24), 1-1 självmål (90+3)

Startelvan: Hermansen, Ricardo, Coady, Vestergaard, Faes, Ndidi (56), Winks, Dewsbury-Hall (80), Mavididi, Fatawu, Daka (63)

Avbytare: Stolarczyk, Justin, Doyle, Souttar, Casadei (56), Choudhury, Iheanacho (63), Cannon, Akgün (80)