Championship - Elland Road

Leeds United - Leicester City 3-1

Man måste sätta sina chanser!

Om Leicester har gått starkt på sistonde, så är det ingenting mot Leeds som har tio segrar på de senaste 11 matcherna och en oavgjord. Leicester  City har på motsvarande matcher två förluster och en oavgjord. Matchen går av stapeln på Elland Road, en riktigt klassisk engelsk fotbollsarena, från början en rugbyarena, byggd 1897. Den första fotbollsmatchen spelades redan 23 April 1898. När Leeds United bildades 1919 tog man över arenan som ligger på ett område som kallades The Peacock Ground, döpt efter puben som låg på området. Även arenan hade ursprungligen detta namn. Därav smeknamnet på Leeds United, "The Peacocks". Vi förväntar oss ett starkt publikstöd från hemmasupportrarna idag. Leeds supportrar är kända för att kunna bära fram sitt lag. Leeds ställer upp med samma startelva som mot Plymouth förra omgången, då man vann med 2-0.

Lagen känner på varandra i början, i fjärde minuten får Dewsbury-Hall en möjlighet utanför Leeds straffområde, försöker knorra in bollen, men den går utanför målburen. Minuten efter har Leeds en bra chans efter att ha sågat sig igenom Leicesterförsvaret, men avslutet går över. Ganska jämnt mellan lagen som det verkar, men ett samspel mellan Mavidii och Daka slutar i en hörna i den femtonde minuten. Hörnan slås av Dewsbury-Hall, bollen skarvas vidare av Daka till Faes som nickar in den i mål, 0-1!
Var detta en inövad variant? i så fall satt den som en smäck! Efterföljande spel betecknas av att Leeds försöker tränga igenom Leicesters försvar, oftast slutar med att Vestergaard bryter. Leeds tar över mer och mer, men lyckas inte komma tillräckligt långt fram för att det ska räknas som en målchans. De gånger Leicester tar bollen är det oftast temporärt och leder inte till farligheter. Det som är märkbart är att Leicester slår betydligt fler långbollar från försvaret idag, kanske för att Leeds pressar högre.

Andra halvleken börjar och inga byten från något av lagen. I fyrtioåttonde minuten, bra försök Pereira passa till Mavididi vars skott blockeras till hörna.
Därefter är det ett en bra period för Leicester, bl.a. i femtionionde minuten där Daka stötte in bollen i mål efter att ha studsat på en LEEDS-spelare och blev helt felaktigt avblåst för offside! Därefter följde en period med stort tryck på Leeds-målet utan att få hål. 60: Skott Mavididi - 63: Mavididi missade fri med målvakten - 73: Daka fri, skjuter utanför. 78, Byte McAteer, Cannon in, Mavididi, Daka ut. Nu verkar det som Leeds tar över. 80, Roberts avslutar efter en dålig touch av Vestergaard 1-1. 83 Roberts skjuter, skulle gått utanför, tar på Faes, bollen ändrar riktning 2-1 till Leeds! 93 Vestergaard gult kort när Leeds ställer om. Frispark utanför straffområdet.
 Studsar på Ricardo 3-1. Reflektion: När man har chansen måste man döda matchen.
Tyvärr hade vi domsluten mot oss idag. 0-2 hade varit goodbye för Leeds.!

Rapport: Anders W

Faes nickade in 0-1, roligare än så blev det inte!

Målen: 0-1 Wout Faes (15), 1-1 Connor Roberts (80), 2-1 Archie Gray (83), 3-1 Patrick Bamford (90+4)

Startelvan: Hermansen, Choudhury, Faes, Vestergaard, Justin, Ricardo, Winks, Dewsbury-Hall, Fatawu, Mavididi (78), Daka (78)

Avbytare:Stolarczyk, Coady, Nelson, Doyle, Albrighton, Yunnus, McAteer (78), Praet, Cannon (78)