Championship - King Power Stadium

Leicester City - Birmingham City 2-1

Upp i topp igen!

Ett soligt men blåsigt King Power Stadium välkomnade Leicester City och dagens motståndare Birmingham City till lagens tredje möte denna säsong. Leicester har vunnit de båda tidigare mötena och kommer till dagens match med en helt oförändrad laguppställning. Leicester och Birmingham har mötts 137 gånger tidigare och Leicester toppar statistiken med 60 vinster mot Birminghams 51. Från läktarna hördes supportrarnas hyllningssånger till Vichai Shrivaddhanaprabha som skulle fyllt 66 år igår, om han fått leva. "Vichai had a dream" och "Champions of England, you made us sing that"!

Leicester började som vanligt, tålmodigt att bolla runt och i den fjärde minuten ordnade Fatawu en hörna som blev till en frispark från höger.Dewsbury-Hall spelade fram Winks, men hans skott flög högt över mål. Leicester fortsatte att pressa och gästerna hade förtvivlat svårt att komma över halva plan. Mavididi ville ha straff i den nionde minuten, men domaren var inte på hans linje. Eftersom VAR inte finns i Championship blir det ingen koll, nog såg det ut som Mavididi hade ett ärende där. Pressen fortsatte, Dewsbury-Hall hittade Daka vars skott räddades. Med 13 minuter spelade kom bortalaget i sitt första anfall, det slutade dock i ett tamt avslut. Nu öppnade matchen upp sig och båda lagen ville framåt. Daka var framme flera gånger, men hans försök slutade alltid med att försvararen blockerade bort hans försök. Så i den 28:e minuten  kom äntligen 1-0. Leicester spelade bollen mellan alla anfallare och till sist var det Daka som lade upp för ett skott från Dewsbury-Hall som prickade in ledningsmålet. Halvleken gick sedan mer eller mindre i stå, inget av lagen var intresserade/kapabla att störa det andra. Men precis innan paus kom 1-1. En riktig tabbe från Leicesterförsvaret. Faes spelade en inspark tillbaka till Hermansen och när han skulle skyffla upp bollen kom Stansfield och sträckte ut ett ben. Bollen tog  på Stansfield och studsade in bakom Hermansen. Sådant här får bara inte hända!

Andra halvlek startade med ett hemmalag i full fart. Birminghams målvakt tvingades till jätteräddningar, först efter ett inlägg från Mavididi som nickades av Ndidi,  sedan efter ett jätteskott av Fatawu. Det var verkligen en livlig start på den andra halvleken. Vestergaard var nära att öka på till 2-1 i en trasslig situation där dessutom Justin blev fälld och det borde varit straff. Stundtals spelade Leicester fantastisk fotboll, man radade upp hörnor och såg ut att kunna göra mål när som helst. Chanserna kom på löpande band - Ndidi, Dewsbury-Hall och Mavididi. I den 66:e minuten ekade sången åter över King Power Stadium "Champions of England, you made us sing that"! Med bara fem minuter kvar ökade hemmalaget pressen mot Birminghams mål - Vardy,  Mavididi, Yunnus och Ricardo hade alla chansen att göra mål, de behövde bara sparka in bollen, men konstrade till det. Vardy på väg genom minuten senare, blir fasthållen och domaren bryr sig inte. Så får plötsligt Birmingham en chans från ingenstans, men Hermansen kan rädda ett jätteskott. Med två minuter kvar innan klockan visade 90 stormade Vestergaard fram centralt. Han hittade Praet som spelade bollen vidare till Yunnus, vars inlägg var perfekt för Mavididi att nicka in till segermålet 2-1. När matchens döende sekunder tickade fram sjön supportrarna den berömda sången "We shall not be moved"!

Idag gick resultaten Leicesters väg, både Ipswich och Leeds förlorade och Foxes toppar åter Championship!

Rapport: Sören

Målen: 1-0 Kiernan Dewsbury-Hall (28), 1-1 Jay Stansfield (45), 2-1 Stephy Mavididi (88)

Startelvan: Hermansen, Ricardo, Faes, Vestergaard, Doyle (45), Ndidi (82), Winks, Dewsbury-Hall, Fatawu (81), Mavididi, Daka (60)

Avbytare: Stolarczyk, Justin (45), Coady, Choudhury, Praet (82), Yunnus (81), Marcal, Iheanacho, Vardy (60)