Championship - King Power Stadium

Leicester City - Blackburn Rovers 0-2

Betydelselös förlust innan firande!

På ett soldränkt King Power Stadium stod Blackburn Rovers spelare hedersvakt och applåderade mästarna när de gick in till match på Leicester Citys prisbelönta gräsmatta. Banners längs läktarna hyllade Jamie Vardy, på en kunde man läsa "190 THANK YOUS WILL NEVER BE ENOUGH", en anspelning till de 190 mål Vardy gjort för Leicester, hittills!

Blackburn som behövde 1 poäng för att säkra spel i Championship nästa säsong var hetast från start och skapade många lägen. I fjärde minuten sköt man i burgaveln efter att Hamza Choudhury och Harry Winks slarvat. Minuten senare blockerades tre skottförsök av Leicesterförsvaret och ytterligare en minut senare blockerade Wildfred Ndidi som sista man. Leicesters första riktiga anfall i den 10.e minuten ledde till en hörna som hamnade hos Ricardo Pereira, men han sköt högt över. Leicester höll sig till sitt normalspel med mycket bollinnehav, dock med en plan B-tvist. Blackburn satsade på kontringar, ibland väldigt snabba men också slarviga. Leicesters anfall slutade ofta med inlägg från Abdul Fatawu eller Stephy Mavididi, men precisionen var dålig på inläggen. I den 26:e minuten försökte en Blackburnförsvarare nicka bollen hem till målvakten. Jamie Vardy hann emellan, men hans chipp över målvakten hamnade i burgaveln, där var det nära ett ledningsmål för hemmalaget.  Allt som allt var det en blek första halvlek där inget lag imponerade.

Publiken på King Power Stadium manade på Leicester när de kom ut till den andra halvleken. Spelet såg dock ut precis som i den första, alldeles för långsamt. När Marc Albrighton sprang ut för att värma upp  möttes han av ett jättejubel, som blev ännu störren när han byttes in istället för Fatawu i den 53:e minuten. Snygg gest av Vardy som direkt lämnade över lagkaptensbindeln till Albrighton, två legender i deras förmodligen sista match tillsammans. Albrigton kom med i spelet direkt och började servera farliga inlägg. En perfekt hörna från Albrighton nickades över av Faes i den 66:e minuten. Två minuter senare kom överraskande 0-1. Vestegaard slarvade ordentligt med bollen och Szmodics kom fri från mittplan och kunde lägga in bollen under Mads Hermansen. Nu blev det plötsligt blev det lite bättre fart på Leicester, men några riktigt farliga chanser fick de inte till förrän i den 80:e minuten då Harry Winks rammade ribban. Kasey McAteer som kom in istället för Mavididi var livlig och stod för många bra inlägg. Mavididi var otroligt blek idag och man undrar hur han har det med motivationen i vissa matcher. På övertid försökte Yunnus Akgün filma till sig en frispark, men domaren gick inte på det. I stället kunde Blackburn kontra och Szmodics kom än en gång fri från mittplanen och gjorde 0-2. Inte den avslutning på säsongen vi ville se. Skönt att matchen var betydelselös för Leicester. För Blackburn var den dock inte betydelselös, vinsten betydde att de spelar Championship även nästa säsong, på bekostnad av Birmingham City.

Tre lag slutade på 90 poäng eller mer, det är sällsynt i Championship, senast det hände var 1997. Det bevisar att Championship var en väldigt tuff liga denna säsong. Ipswich går direkt upp i Premier League tillsammans med Leicester, medan Leeds möter Norwich och Southampton tar sig an West Bromwich Albion i Play Off.

Efter matchen vidtog ett härligt firande där klubbambassadören bar ut Championshiptrofén innan alla spelar tågade ut i nummerordning och hyllades. Sist ut av alla lagkaptenen Jamie Vardy som tillsammans med Marc Albrighton och Ricardo Perreira höjde bucklan mot himlen. Leicester City är tillbaka i Premier League!

Målen: 0-1 Sammie Szmodics (68), 0-2 Sammie Szmoics (90+4)

Startelvan: Hermansen, Choudhury (62), Vestergaard, Faes, Justin (77), Ndidi, Winks, Ricardo, Fatawu (54), Mavididi (77), Vardy (78)

Avbytare: Stolarczyk, Coady, Doyle (77), Praet, Yunnus (62), McAteer (77), Albrighton (54), Iheanacho (78), Daka