Leicester City - Bristol City 1-0

Championship - King Power Stadium

Vardy har inga nerver!

Dags för åttonde omgången, vi ligger bra till. Vinst idag och vi kommer förmodligen att öka avståndet neråt. Bristol City grundades 1894. Hemmamatcherna spelas på Ashton Gate Stadium med anor från slutet av 1800-talet. I modern tid har man endast spelat 4 säsonger i högsta ligan med en trettondeplats som bäst. Man har det tveksamma rekordet i att ha blivit nedflyttad i tre säsonger på raken då man trillade från högsta serien till div 4 1980-82. Leicesterbekantingar i Bristol är t.ex. - Andy King, Matthew James och Nigel Pearson.

Fint fotbollsväder med strålande sol över King Power Stadium. Mycket bollinnehav av Leicester i början av matchen. Hotar ideligen Bristols försvar. I trettonde minuten gör Veestaergard en sulfint (!) och tar sig förbi sin motståndare, men blir fälld. Frisparken nickas på mål, men målvakten räddar ganska enkelt. Första "skottet" på mål.
Bristol backar och mer eller mindre "parkerar bussen" redan från start. Tydligt att de hoppas på Leicesters bolltapp och därmed omställning. I tjugonde minuten hittar Ndidi till Fatawu med en briljant passning till höger i straffområdet. Fatawu vidarebefordrar bollen längs marken mot Vardy mot första stolpen, men ett Bristolben kommer emellan och till slut rinner bollen ut till inkast.
Bra möjlighet! I tjugofjärde minuten är det dags för Issahaku igen fintar sig förbi sin försvarare till höger och tar sig in i straffområdet. Använder tyvärr en bolltouch för mycket och Bristol kan slå ut bollen till hörna. Fatawu är het idag. I tjugoåttonde minuten tar han sig förbi sin back igen, denna gången på insidan, försöker knorra bollen in i bortre hörnet, men målvakten räddar. Leicester bryter Bristol i trettionde minuten, Dewsbury-Hall får bollen och avancerar över större delen av Bristols planhalva, tar sig in i straffområdet och skjuter ett skott som blir blockerat till en resultatlös hörna. Ett jubel bryter ut på läktaren. Anledningen är att viss Andy King värmer upp för Bristol! Supportrarna glömmer aldrig en hjälte! I trettiosjätte minuten snirklar sig Ndidi in i straffområdet från höger, får ett helt fritt skottfält med vänstern, men väljer att passa i sidled där en Bristolspelare står mellan och bryter. Bristol har inte bollen länge när de väl får tag på den. En som imponerar och helt dominerar över sina motspelare är faktiskt Jannik Vestergaard! Vem kunde tro det för ett år sedan? I fyrtioförsta minuten drog Ndidi på sig en frispark. Detta var första gången i matchen Bristol tagit sig in med boll och spelare i Leicesters straffområde!
Tre minuter senare blev det en gång till för Bristol och i samband med situationen halkade Vestergaard och det blev kalabalik och lite flipperspel i straffområdet. Hjärtat i halsgropen där, misstänkt hands dessutom på Vestergaard. Första halvlek slutar 0-0.

Andra halvlek igång James Justin kommer in istället för Doyle. Leicesters första anfall och Ndidi lägger ett inlägg från höger som Vardy nickskarvar vidare till Dewsbury-Hall i ett bra läge, men skottet täcks till hörna. Leicester har uppenbart fått instruktioner att flytta bollen snabbare. I femtionde minuten kommer Fatawu loss på högerkanten slår ett långt inlägg mot bortre sidan av straffområdet där Mavididi tar emot och skjuter, men bollen går över. En bra chans! I femtiotredje minuten dribblar Ricardo sig förbi några spelare, fälls och får frispark en fem meter utanför straffområdet. Frisparken tar Vestergaard (!) hand om, tar i muren och till hörna. Chanserna duggar tätt nu, inlägg från höger Dewsbury-Hall nickar hårt, men nästan rakt på målvakten, bollen ut till Mavididi som försöker placera bollen, men målvakten gör en benparad. Hög press av Leicester, Bristol kommer inte långt med bollen. Frustrerande att vi inte kan få in bollen bakom O'Leary i Bristolmålet. De flesta försöken från Leicester kommer från högerkanten och så sker även i sextiosjätte minuten när Ndidi tar sig in i straffområdet och förbi sin försvarare och blir fälld! Domaren pekar på straffpunkten!
Vardy ska lägga straffen, tar sats och tar i för kung och fosterland och trycker upp den i målvaktens vänstra kryss! Vilken straff! Den mannen har absolut inga nerver! 1-0.

Ndidi fortsätter utmana sina motståndare och vinner mer eller mindre varje moment, han gör en suverän match idag! 1-0 är en skör ledning dock, I sjuttiofemte minuten kommer Bristol fram på sin högerkant, spelar snett inåt bakåt till Knight som från strax utanför straffområdet får fritt skottfält, men skjuter högt över. I sjuttiosjätte minuten gör Leicester sitt andra byte McAteer in, Fatawu ut. I McAteers första aktion dribblar han förbi ett par Bristolspelare, passar Mavididi innanför straffområdet, som dock tvekar om han ska passa eller skjuta, så det blir ett mellanting. Med alla de tillfällen Leicester har haft borde man gjort minst 3 mål, typiskt om vi ska tappa poäng i en sån här match. I åttiofjärde minuten kommer ett inlägg från Bristols vänsterkant, för nära mål dock så Hermansen kan fånga den. Dock tappar han bollen och det blir en farlig chans för Bristol, men Justin blockerar. I de följande minuterna har Leicester flera tillfällen, de flesta med Ndidi inblandade innanför Bristols straffområde, men man får inte till den där sista passningen. I åttioåttonde minuten kommer Iheanacho och Casadei in medan Ndidi och Vardy går ut. Fyra tilläggsminuter annonseras av fjärdedomaren. I nittiofjärde minuten slänger sig en Bristolspelare när han känner Vestergaard i ryggen och Bristol får en farlig frispark just utanför Leicesters straffområde. Frisparken går förbi muren, men rakt i famnen på Hermansen. Domaren blåser av matchen. 1-0 till Leicester, ett resultat i rejäl underkant!
Men, nu leder vi serien, åtta poäng ner till under playoffplatserna. Såklart för tidigt att dra några slutsatser, men onekligen en alldeles utmärkt start!

Rapport: Anders W

En iskall Jamie Vardy tryckte upp straffen i krysset!

Målen: 1-0 Jamie Vardy (67)

Startelvan: Hermansen, Faes, Doyle, Ricardo, Vestergaard, Ndidi (88), Winks, Dewsbury-Hall, Vardy (88), Mavididi, Fatawu (76)

Avbytare: Stolarczyk, Justin, Coady, Casadei (88), Albrighton, Choudhury, McAteer (76), Iheanacho (88), Akgün