Leicester City - Cardiff City 2-1

Championship - King Power Stadium

Succédebut

Tredje omgången av 46, hemmamatch mot Cardiff. Om Leicester vinner blir det första gången någonsin man vinner säsongens första 4 matcher (vi vann ju också mot Burton i ligacupen). Transferfönstret är ju öppet 2 veckor till och stor osäkerhet råder kring vilka spelare som blir kvar framöver. I dagens laguppställning saknas Soumaré, Daka, Kristiansen och Castagne helt. Är de på väg bort? Mads Hermansson är tillbaka mellan stolparna efter sin skada, Ndidi tar plats på mittfältet då Praet blivit skadad, och Ihenacho håller Vardy på bänken.

Nyförvärvet avgjorde!

Första halvleken visar upp ett stundtals riktigt bra spel av hemmalaget. Efter knappt 10 minuter skjuter Iheanacho i stolpens insida och ut. I 37:e minuten får Leicester en hörna och efter stor kalabalik kan Madivadua skjuta in bollen i mål och hemmalaget tar ledningen. Direkt efter målet kommer två feta chanser att utöka ledningen efter fint agerande från Iheanacho, men motståndarmålvakten gör fina räddningar. Det såg ut som att vi skulle gå in till tepausen i ledning, men på övertid får Aaron Ramsey en drömträff från 27 meter rakt upp i krysset och plötsligt är det 1-1 med endast 15 sekunder kvar. Dewsbury-Hall får ta på sig skulden då han alltför lätt tappade bollen på mittfältet.

I andra halvlek är det glesare mellan avsluten för Leicester och Cardiff spelar upp sig. Casadei får göra debut då han ersätter Ndidi med halvtimmen kvar. Vardy kommer in en kvart senare och Ihenacho går ut. I 81:a minuten blir Vestergaard förbisprungen och det är bara tur att skottet är misslyckat, där skulle bortalaget tagit ledningen. Med 3 minuter kvar ersätter Albrighton Madivadua. Leicester försöker hitta chanser och i andra övertidsminuten ser det ut som att Vardy fixat en straff, men innan domaren hinner blåsa trycker Casadei in bollen och vi leder med 2-1. Under de återstående 4 minuterna håller Leicester ställningarna, Cardiff får dessutom en man utvisad för dubbla gula kort. Nu har vi 4 raka vinster! Men vi måste erkänna att det inte varit lätta vinster, vi har haft bra mycket flyt också. Men ändå så härligt att få en sådan säsongsstart!

Rapport: Palle

Målen: 1-0 Wanya Marcal-Madivadua (36), 1-1 Aaron Ramsey (45+1), 2-1 Cesare Casadei (90+2)

Startelvan: Hermansen, Ricardo, Faes, Vestergaard, Dewsbury-Hall, Ndidi (62), Winks, Marcal-Madivadua (87), Mavididi, Iheanacho (76)

Avbytare: Ward, Stolarczyk, Justin, Thomas, Nelson, Casadei (62), Albrighton (87), Choudhury, Vardy (76)