Leicester City - Coventry City 2-1

Championship - King Power Stadium

Dewsbury-Hall suverän!

Det var en öppen och ganska trevlig match när Leicester City tog emot Coventry City på King Power Stadium vid lunchtid i dag. Leicester dominerade från start och Coventry satsade mer på att kontra. Båda lagen hade svårt att skapa de där heta chanserna. Leicester visade upp fint samspel och vi såg tidigt Harry Winks, Kiernan Dewsbury-Hall samt Ricardo styra och ställa på mittfältet. Med dryga 20 minuter spelade hade Leicester 71% av bollinnehavet, ett ganska kraftigt övertag, som dock inte slutat i några farliga målchanser. I den 29.e minuten kom Leicesters bästa chans efter en hörna av Ricardo. Callum Doyle tog sig fri och nickade men målvakten gjorde en grann räddning. I halvlekens sista anfall kom Kasey McAteer fri, men åter igen räddade Coventrys målvakt. Det vi hittills kunde konstatera var att Mads Hermansen spelar långt utanför sitt straffområde och har en väldigt bra passningsfot. Wilfred Ndidi spelar i en offensiv roll, en nummer åtta-roll. Ricardo spelar bredvid Winks på det bakre mittfältet och McAteer har fantastiska crossbollar.

Den andra halvleken var bara två minuter gammal när 0-1 föll. Ndidi  missade sin bevakning av McFadzean som kunde nicka in bollen efter en hörna. Gamla synder igen, uselt försvar vid en fast situation. Nu hade Coventry en väldigt bra period och 0-2 låg närmare till hands än en kvittering. Man hade fyra bra anfall där man med lite bättre avslutningar åtminstone kunnat gjort ett mål. Leicester tog tag i spelet igen och Coventry föll bakåt, men man försökte i alla fall försvara sig både högt och hårt, vilket  gjorde att Leicester hade svårt att hitta någon väg fram. Men tålamod verkar vara lagets signum denna säsong. Kom man inte fram i första eller andra försöket så försökte man igen och igen. I den 62:a minuten skrev alla in 0-2 i protokollet när Palmer kom fri med Hemansen. Men vår nye danske målvakt var riktigt på tårna och gjorde en jätteräddning. Detta blev starten till en fin period från Leicester, Dewsbury-Hall, som kämpat och slitit hela matchen, klev nu in i handlingen ordentligt. I den 77:e minuten drog Leicester upp ett lysande anfall där bollen gick från den på högerkanten dribblande Stephy Mavididi (godänd debut förresten) via Winks och ut till nyligen inkomne Dennis Praet. Han prickade Dewsbury-Halls panna och så var det kvitterat. Dewbury-Hall var nu överallt, minuten efter målet var han framme och sköt, men bollen seglade över målet. Mavididi frispelade inhopparen Kelechi Iheanacho som inte fick kontroll på bollen i bra läge. Dewsbury-Hall och Iheanacho samspelade fint men den förstes skott smet strax utanför. Sen kom Coventry i en kontring där både Wout Faes och Jannik Vestergaard såg ut som ånglok. Coventry anfallaren sköt i ribban och på returen tofflade en annan anfallare bollen utanför. Sedan kom avgörandet. McAteer hade bollen på högerkanten, tog en löpning in centralt och lämnade över till Dewsbury-Hall som passade ut till Mavididi. Stephy dribblade en försvarare och spelade in centralt till Dewsbury-Hall som från 12 meter tryckte upp bollen i bortre krysset, väldigt snyggt. När fjärdedomaren visade upp tilläggstiden var den hela 9 minuter. Ingen kunde förstå var denna tilläggstid kunde hittas då det inte varit några avbrott förutom vid mål och byten. Då kommer vi till ett ord om domaren. Han var på inget sätt usel, men han var definitivt inte konsekvent i sina beslut. Han tog och gav och silade mygg och svalde kameler. Men han var lika inkonsekvent för båda lagen och han påverkade inte matchutgången. Ett par ord så om Coventrys fans. De hånade och buade åt Callum Doyle hela matchen. Väldigt konstig att bete sig så mot den kille som faktiskt var "årets spelare" i Coventry förra säsongen, inte snyggt. Minnet är tydligen kort! Skönt med seger i säsongsdebuten, det satt hårt åt men Leicester visade vilja och med det kommer man långt.

Rapport: Sören

Målen: 0-1 Kyle McFadzean (47), 1-1 Kiernan Dewsbury-Hall (77), 2-1 Kiernan Devsbury-Hall (87)

Startelvan: Mads Hermansen, Ricardo Pereira, Wout Faes, Jannik Vestergaard, Callum Doyle, Wilfred Ndidi (62), Harry Winks, Kiernan Dewsbury-Hall, Kasey McAteer (90), Stephy Mavididi, Jamie Vardy (75)

Avbytare: Jakub Stolarczyk, James  Justin, Timothy Castagne, Harry Souttar, Hamza Choudhury (90), DennisPraet (62), Marc Albrighton, Kelechi Iheanacho (75), Patson Daka

McAteer, Vestergaard, Mavididi och Winks firar 2-1 med Dewsbury-Hall