Canon-start på 2024

Leicester - Huddersfield Town 4-1

King Power Stadium

Championship

Sedan 1910 har Leicester och Huddersfifeld mötts 64 gånger, Huddersfield har vunnit 28, Leicester 26 och 10 matcher har slutat oavgjort. När lagen möttes i Huddersfield i augusti vann Leicester med 1-0 efter ett mål av Stephy Mavididi.

"Terriers" som är Huddersfields smeknamn gjorde avspark och deras mål för matchen borde vara att ta en seger på årets första dag, de har inte vunnit den första matchen på året på ett decennium. Matchupptakten var promenadaktig, Leicester kontrollerade och Huddersfield var alldeles för veka för att åstadkomma något. Leicester hade flera sekvenser där de hade bollen minst 50 passningar inom laget, men Huddersfield hade "parkerat bussen" och det var svårt att bryta genom. I anfall såg Leicesters uppställning ut som 2-5-3, med Faes och Vestergaard längst bak och Justin och Ricardo som vandrade långt upp på mittfältet. Efter halvtimman ökade Leicester trycket mot gästerna men man kom fortfarande inte till de där stora chanserna. Men så med fem minuter kvar av första halvlek, med hemmapubliken frustrerad och nästan började att bua - Leicester spelade runt utanför straffområdet och så hamnade bollen hos Tom Cannon. Utan tvekan nöp han till från straffområdesgränsen och målvakten var utan chans, 1-0 till Leicester i precis rätt tid. Plötsligt blev det dessutom fart på hemmalaget och spelet blev livligare.

Den andra halvleken startade precis där den första slutade, Leicester var livliga och pressade tillbaka gästerna. Det fick resultat direkt! Med bara två minuter spelade av den andra halvleken gjorde Ricardo 2-0. Bollen gick från vänster planhalva - Mavididi över till höger och Fatawu, Justin och från honom en snygg crossboll från högerkanten in till Ricardo som nickade in tvåan. Nu fortsatte Leicester ett anfallsspel som gladde fansen på King Power Stadium, det blev chanser för Fatawu, Mavididi och Cannon. Den siste rullade faktiskt in bollen i mål, men då var han avvinkad för offside. I den 61:a minuten fick Cannon dock sitt mål godkänt. Efter ett snyggt förspel på mittfältet mellan Yunnus och Vestergaard hamnade bollen hos Cannon som axlade bort sin försvarare och elegant rullade in 3-0. Matchen avgjord? Njae! Huddersfield kämpade ihop till en hörna och efter lite flipperspel i Leicesters försvar kunde Helik styra upp bollen i nättaket utan chans för Hermansen. Men Leicester oroades inte av det insläppta målet, man pressade vidare mot gästernas mål och chanserna avlöste varandra. I den 77:e minuten bröt Winks ett anfall, spelade till Mavididi som blev nedsparkad med frispark som följd. Samme Mavididi sköt snyggt in frisparken i närmaste nedre hörnet till 4-1, NU var matchen helt avgjord. Leicester fortsatte att anfalla, utan egentligen riktigt vilja göra mål, och Huddersfield fick vara glada att de inte släppte in fler mål. En härlig start på det nya året! Jag måste bara nämna att Matt Elliott på Leicester City TV utsåg Tom Cannon till matchens lirare, men mitt omdöme är helt klart; Han gjorde inte ett enda misstag, han var cool genom hela matchen och han har överraskat mig med sitt spel denna säsong: Jannik Vestergaard - Blue Army Sweden Man Of The Match!

Rapport: Sören

Målen: 1-0 Tom Cannon (40), 2-0 Ricardo Pereira (47), 3-0 Tom Cannon (61), 3-1 Michal Heli (63), 4-1 Stephy Madividi (77)

Startelvan: Hermansen, Ricardo, Faes, Vestergaard, Justin (80), Casadei, Winks, Yunnus, Fatawu (80), Mavididi (89), Cannon

Avbytare: Stolaczyk, Coady, Nelson, Doyle (80), Choudhury, Dewsbury-Hall, Albrighton (80), Maswanhise, Marca-Madivadua (89)