Leicester City - Ipswich Town 1-1

King Power Stadium

Championship

Nu gäller det! Seriefinal, ettan mot tvåan. Ett lag nedflyttat från Premier League mot en nykomling från League One, ganska unikt! De våra har hemmaplan, klar fördel. Å andra sidan förlorade vi borta mot Coventry i förra omgången. Jamie Vardy är äntligen tillbaka efter skada, men får börja på bänken. Lovande att se Dewsbury-Hall från start, han har återhämtat sig efter den fula tacklingen han fick senast.

Första kvarten är ganska händelselös, lagen känner på varann, men Leicester har ett litet övertag. I 18:e jobbar vi fram en hörna, men slarvar bort den. Hemmalaget skapar nu flera bra chanser, Choudhury får på ett bra långskott som tippas till hörna i 27:e. Efter dryga halvtimmen får Leicester fart på passningsspelet och efter fint arbete av framförallt Mavididi hamnar bollen i Ipswichmålet via en olycklig försvarare, hemmaledning 1-0! Med bara ett par minuter kvar till halvtid sticker Ipswich upp och fixar en hörna, men Leicester återtar initiativet och kontrar vasst. Hemmalaget går in till te-pausen i välförtjänt ledning.

Inga byten i halvtid. Leicester har spelat bra, men inte fått till sista passningen riktigt. Efter en felaktigt dömd frispark får Ipswich tryck på Leicester efter fyra minuter, men en fin räddning av Hermansen gör att ledningen står sig. Med timmen spelad gör bortalaget ett dubbelbyte och får genast mer bollinnehav. I 70:e gör de ytterligare ett dubbelbyte och ökar trycket. Vestergaard är så här långt, med kvarten kvar, felfri. Men Ipswich ligger på hårt nu, ska vi inte byta in några pigga ben? Jo, i 80:e kommer Vardy och Akgün in istället för Cannon och Dewsbury-Hall. Det börjar bli nervöst värre nu, Ipswich satsar hårt framåt, och i 89:e minuten forcerar man så in kvitteringen. Vid full tid kommer Albrighton in i stället för McAteer, fyra minuters stopptid följer och det slutar 1-1. Ganska rättvist trots allt, lagen hade varsin halvlek, men det känns ändå som att vi borde ha kunnat knyta ihop säcken. Som sagt, Vestergaard felfri och övriga skötte sig helt ok.

Rapport: Palle

Målen: 1-0 självmål - Davis (31), 1-1 Jeremy Sarmiento (89)

Startelvan: Hermansen, Ricardo, Faes, Vestergaard, Justin, Choudhury, Winks, Dewsbury-Hall (81), McAteer (90), Mavididi, Cannon (81)

Avbytare: Stolarczyk, Coady, Nelson, Doyle, Albrighton (90), Marcal, Yunnus (81), Praet, Vardy (81)