Championship - King Power Stadium

Leicester City - Middlesbrough 1-2

En blek laginsats

Dags för hemmamatch mot Middlesborough, som harvar i mitten av tabellen, efter fyra raka vinster de senaste veckorna. Kan vi hålla sviten vid liv? Det vore skönt eftersom Southampton, Leeds och Ipswich kämpar på i hasorna på oss, även om det är på ett behörigt avstånd. Vi mönstrar en stark startelva, Ihenacho är dock inte med i truppen idag trots att det fanns hopp om att han skulle kunna vara tillräckligt fräsch för comeback. Daka tar platsen på topp och Vardy börjar på bänken.

Hemmalaget dominerar matchen från start utan att lyckas få hål på 'Boro. Några skapliga chanser skapas, och det ser kontrollerat ut. Men i 24:e minuten får bortalaget till en perfekt kontraattack som ställer Leicesters höga backlinje och det är 0-1. En riktig kalldusch! Och inte blir det bättre efter det! I 37:e smäller det igen, en kliniskt utförd attack efter felpass från Mavididi lämnar hemmalaget på efterkälken och Hermansen kan inte hindra att vi ligger under hemma med 0-2 mot ett mittenlag. Nu arbetas det i hjärnkontoret under Marescas rakade skalle! Byten på gång i halvtid? Daka har inte alls kommit med i spelet, och Praet har inte övertygat. Underläge i halvtid, bortalaget kommer att maska och ställa upp en köttmur under hela andra halvleken, något måste göras! Vi lyckades dessutom bara få till ett enda skott på mål under de första 45 minuterna! Får man önska att gamla radarparet Vardy/Albrighton ersätter Daka/Praet?

Dennis Praet - inte som bäst idag

Oj, enda bytet i halvtid blir Mavididi ut, Cannon in! Första 3 minuterna visar upp fantastiskt spel från hemmalaget, men inget avslut skapas. Pressen mattas av och inte mycket händer. Strax efter timmen spelad kommer så Vardy in för Daka och McAteer ersätter Dewsbury-Hall. Med kvarten kvar ser det inte ut som att vi kan vända det här, vi får inte ens till ett enda skott på mål! Med 10 minuter kvar kontrar Leicester och Vardy får drömläge men stöter bollen över. Några minuter senare gör Vestergaard samma sak! Men i 85:e löper Vardy loss och nu gör han inget misstag. Reducerat, men nu är det bråttom! Äntligen känner publiken att det spelas riktig fotboll! Men det räcker tyvärr inte, vi förlorar. Bra försvarsspel av bortalaget, men också alltför ineffektivt anfallsspel av de våra. Jag kan inte ge några överbetyg till någon av våra spelare idag, en blek laginsats.

Rapport: Palle