Ricardo avgjorde mot The Lions

Leicester-Millwall 3-2

King Power Stadium

Championship

Dagens motståndare grundades som Millwall Rovers 1885 och har behållit sitt namn trots att de senast spelade i Millwall-området på Isle of Dogs 1910. Deras smeknamn är The Lions. Millwall är ett av Englands mest hatade lag! Millwalls supportrar har ofta förknippats med huliganism, och många filmer har gjorts som skönmålat deras ryktbarhet. Fansen är kända för sin läktarsång "Ingen gillar oss, men vi bryr oss inte". Millwall-supportrar har ett lika långt brottsregister som Al Capones. Ända sedan 1930-talet har klubbdirektörerna försökt förbättra klubbens image, utan resultat.

Leicester City tog avsparken och anföll direkt mot en handfull bortafans i det nordöstra hörnet av King Power Stadium. Millwall backade hem direkt och ställde upp en femmanna backlinje med ett fyramanna mittfält framför. Man började dessutom matchen fult och redan i den sjunde minuten kapades Ricardo brutalt, domaren (som för övrigt inte hade en bra dag) tyckte inte det var något. I den tionde minuten kom 0-1 från ingenstans. Vestergaard slappnade av i förvaret och släppte bevakningen på Bradshaw som kunde skarvnicka in ledningsmålet. Fatawu fälldes i den 12:e minuten, gult kort på Harding. Faes fälldes minuten senare av Saville utan åtgärd, men domaren manade Millwalls spelare att sansa sig. Leicester forsätter att trycka på och Fatawu oh Ndidi kombinerar bra på högerkanten vid flera tillfällen. I den 21:a minuten fälls Patson Daka och Cooper får gult kort. Ett par minuter senare slår Wallace Fatawu i ansiktet och drar på sig nästa gula kort. Bra chanser för Fatawu och Daka med halvtimman spelad, men bollen träffar inte mål. I den 36:e minuten ska Leicester ha straff, men domaren är på fel plats och ser inte att Fatawu kapas. VAR finns inte i Championship, i det här läget saknade man det. Conor Coady protesterar och drar på sig ett gult kort. Första halvlek avslutas med en sju minuter lång press mot Millwalls målvakt, dock utan att kunna skapa någon farlig chans. Bollinnehavet i den första halvleken var hela 80/20 i hemmalagets favör.

Efter paus kunde vi direkt konstatera att Enzo Maresca bytt position på Wilfred Ndidi och Kiernan Dewsbury-Hall, Ndidi spelade till vänster i den andra halvleken. Leicester satte full fart direkt och Ndidi var framme och avlossade ett skott som målvakten räddade efter bara 30 sekunder. Pressen fortsatte och på ett snyggt inlägg från Dewsbury-Hall hoppade Vestergaard högst och nickade in 1-1. Bara ett par minuter senare var det dags för tvåan. Harry Winks frispelade Ndidi till vänster och hans perfekta inlägg stöttes enkelt in av en helt fri Patson Daka, 2-1. Leicester fortsatte pressa tillbaka Londonlaget, bollen gick mellan anfall och försvar och mellan vänster och höger sida. Millwall fick jobba hårt med att försvara sig och fick spela det mesta av matchen utan boll. Millwall fortsatte att spela fult och McNamara skulle haft gult kort när han kapade Fatawu bakifrån, domaren såg dock inte det. Men minuten senare fick Saville gult kort för en annan attack bakifrån, denna gång var det Dewsbury-Hall som fälldes. I den 78:e minuten kom 3-1. Ett mycket fint anfall på vänsterkanten, Dewsbury-Hall hittade fram till inhopparen Tom Cannon, hans skott blockerades och returen hamnade hos Ricardo som stötte in trean. Game, set och match! Trodde vi! På tilläggstid slarvade Leicesters båda danskar och Harding kunde stöta in en hörna. Matchen slutade 3-2 till Leicester och detta var första gången Leicester släppte in mer än ett mål denna säsong. Bollinnehavet stannade på 79/21, Leicester slog 873 passningar till rätt adress, Millwall 240. Det var ingen bra match, men Leicester gjorde det som behövdes för att vinna, men man slarvade alldeles för mycket och det utnyttjade motståndarna.

Rapport: Sören

Målen: 0-1 Tom Bradshaw (10), 1-1 Jannik Vestergaard (48), 2-1 Patson Daka (52), 3-1 Ricardo (78), 3-2 Kevin Nisbet (90+3)

Startelvan: Hermansen, Ricardo, Coady (59), Vestergaard, Faes, Ndidi, Winks, Dewsbury-Hall (79), Fatawu, Mavididi, Daka (71)

Avbytare: Stolarczyk, Ward, Justin (59), Nelson, Choudhury, Casadei, Praet (79), Masvanhise, Cannon (71)