Championship - King Power Stadium

Leicester - Norwich 3-1

Vardy sänkte Norwich

Inför dagens match låg Leicester på tredje plats; så lågt har vårt lag inte legat sedan september. Formen på sistone har inte varit bra, med ett riktigt lågvattenmärke senast mot Bristol. Tre förändringar i dagens elva: Daka istället för Vardy, Ricardo istället för Choudhury och den från avstängning återkommande Doyle föredras framför Justin.

Leicester tog hand om spelet direkt, men utan att skapa något farligt. Trots bollinnehav kändes det lite nervöst hos de blå. Glädjande var att Mavididi och Dewsbury-Hall på vänsterkanten kändes betydligt mer aktiva än senast. Efter en kvart hade Leicester 4-0 i hörnor, men i 20:e minuten fick Norwich en hörna som tyvärr resulterade i 0-1. Det var en riktig fräckis, det måste jag medge; hörnan sköts in lågt vid stolpen där en Norwichspelare flyttade Dewsbury-Hall och därmed var det ingen som bevakade stolpen. Anfallaren Sara kom in och sköt i mål. Snöpligt och orättvist. Nu började även Leicester få fart på högerkanten, främst genom Fatawu och Ndidi. Och i 34:e minuten kvitterade Leicester. Ndidi skickade in en boll från högerkanten som gick förbi målet, och många trodde nog att chansen var över, men där dök Mavididi upp och nickade bakåt där Dewsbury-Hall i sin tur kunde nicka i mål från nära håll. Riktigt snyggt och mycket rättvist. Fatawu fortsatte att vara farlig och han skapade en bra chans efter en löpning på sin högerkant där han sedan passade bak till Winks som sköt på mål, men tyvärr också på målvakten. Leicester hade två straffsituationer under halvleken, som bägge gällde eventuell hands på försvararen Gibson. Den första var definitivt inte straff, den andra kanske.

Leicester spelade verkligen bra i andra halvlek, i synnerhet de första tjugo minutrarna. Chans efter chans radades upp, med början direkt efter avspark. Fatawu var ofta involverad, men även vänsterbacken Doyle, som hade en nick på mål. I minut 53 lyckades den annars osynlige Daka komma först på en bakåtpassning, men något skott på mål lyckades han inte med. Så äntligen kom 2-1. Efter pass från Dewsbury-Hall kom bollen till Mavididi, som gjorde bort en back och sedan utförde han sitt signum: ett skruvat skott med högern som letade sig in i bortre burgaveln. Så snyggt! Pressen från Leicester fortsatte, men Norwich tilläts komma upp en gång när Stacey blev fri på högerkanten. Hans skott gick dock i burgavelns utsida. Med kvarten kvar byttes publikfavoriten Vardy in och han övertog även kaptensbindeln. Publiken väntade på ett tredje mål för att inte riskera att förlora poäng. I tredje tilläggsminuten kom målet. Efter ett inkast uppe vid hörnflaggan kom bollen in i straffområdet och studsade lite fram och tillbaka och till sist fick Winks tag på bollen och fick in den till Vardy som sköt in den från nära håll. Äntligen fick vi tre poäng och äntligen spelade vi riktigt bra.

Rapport: Jens

Målen: 0-1 Gabriel Sara (20), 1-1 Kiernan Dewsbury-Hall (33), 2-1 Stephy Mavididi (61), 3-1 Jamie Vardy (90+3)

Startelvan: Hermansen, Ricardo (85), Faes, Vestergard, Doyle, Ndidi (85), Dewsbury-Hall, Winks, Fatawu (88), Daka (77), Mavididi (89)

Avbytare: Stolarczyk, Justin (88), Coady, Choudhury (85), Praet (85), Marcal, Vardy (77), Iheanacho, Yunnus (89)