Patson Daka var tillbaka i laget och firade med att göra mål

Leicester - Plymouth Argyle 4-0

King Power Stadium - Championship

Vi går in i tjugonde omgången med en seger i ryggen, även om den var knapp.
Idag är det match på King Power Stadium, vilket kan ha större betydelse än man tror. Tittar man på hemmastatistiken så är Leicester på tredje plats efter Ipswich och Leeds, men Plymouths bortastatistik är dyster läsning med deras ögon. Endast 2 ynka poäng på de fem senaste matcherna. (Leicester däremot leder bortatabellen) Allt som allt parkerar Plymouth på sextonde plats i tabellen, 24 poäng bakom hemmalaget. Kan väl bara gå på ett sätt? Eller? Plymouth Argyle FC grundades 1886 som Argyle och hör hemma på Home Park i Plymouth i sydvästra hörnet av England. Klubben blev professionell 1903 och anslöt då till ligasystemet med namnet Plymouth Argyle FC. Supportrarna kallas "Janners" och lär vara en passionerad skara, låt oss höra om de kan överrösta våra supportrar. Klubbens smeknamn är The Pilgrims efter en religiös grupp som lämnade Plymouth för "The New World" 1620. I klubbmärket ser vi skeppet Mayflower som var det som tog pilgrimerna till det som idag är Massachusetts efter tio veckor till havs.

Leicester börjar lite trevande, ser till att hålla bollen inom laget och försöker hitta öppningar i djupled. Vid två tillfällen försöker Hermansen en lång boll ut på vänsterkanten mot Mavididi, men båda gångerna blir bollen för lång och smiter ut utanför sidlinjen. Kanske man har fått direktiv att variera lite mer med en långboll då och då istället för envist försöka spela sig ur varje situation? Fatawu är pigg på sin högerkant. Vid två tillfälle runt den tionde minuten springer han från sin back och får in inlägg som inte var helt ofarliga, men bra försök. I trettonde minuten promenerar Vestergaard med bollen i mittcirkeln, lägger en höjdboll mot Dewsbury-Hall strax innanför straffområdet. Dewsbury-Hall förlorar höjdduellen, men bollen går till Mavididi som slår den framåt. Plymouthförsvararen hinner inte med utan fäller Mavididi och domaren pekar på straffpunkten! Mavididi tar hand om straffen, slår en bredsida invid målvaktens högra stolpe. Målvakten går på rätt håll och får en hand på bollen, men styr den i nätgaveln. 1-0! Ett tidigt mål, det var vad Leicester behövde! Nu verkar det ha lossnat! I artonde minuten blir Ndidi helt frispelad av Daka, men lyckas inte överlista målvakten som räddar med en benparad. I nittonde minuten får Fatawu bollen via ett inlägg på bortre helt fri med målvakten, men lyckas inte få bollen på mål från en snäv vinkel. Några minuter senare kommer återigen Fatawu loss på sin högerkant, men denna gång viker han inåt centralt och försöker knorra in bollen i bortre krysset, men bollen går strax utanför. Bra försök! Matchen nu tillbaka till ett lugnare tempo med mycket bollinnehav av Leicester som försöker bygga spel.
Plymouth bryter ibland och får till en kontring och en och annan hörna. Det kan vara deras biljett in i matchen, fasta situationer alltså. Vore skönt med ytterligare ett Leicestermål för att ha lite marginal mot ett eventuellt misstag resulterande i ett baklängesmål. Ibland återfaller man i vad vi såg mot Sheffield, att man vid alla lägen skall spela sig ur situationen, även när du är under stark press, vilket resulterar i bolltapp i farligare läge. Vi ser en tendens till detta nu efter en halvtimme spelad.
I trettiotredje minuten resulterar detta i en Plymouthspelare kommer helt ren med Hermansen, placerar bollen till vänster om Hermansen som slänger sig och limmar(!) bollen! Plymouth har en bra period nu, många hörnor på rad. Efter en av hörnorna får Mavididi bollen på halva egen planhalva, driver bollen framåt, hittar Fatawu på en helt fri yta till höger. Fatawu får bollen och har helt fritt framför målet, bara målvakten i vägen. Han väljer dock att passa till en framrusande Ndidi som dock inte når bollen trots att han slänger sig och glider i gräset. I fyrtionde minuten är det dags igen. Man sågar sig fram genom Plymouths straffområde och det känns som man har många chanser till att avsluta, men man väljer ytterligare ett pass och till slut har Plymouthförsvaret samlat sig och situationen rinner ut. Hermansen räddar oss igen efter ett bolltapp av Faes. Friläge för Plymouth, men Hermansen gör en fotparad till hörna. När domaren blåser till halvtid leder Leicester med 1-0. Borde varit mer, men kunde varit 1-1.

Inga byten i halvtid.
Efter endast 3 minuter bryter Leicester mönstret och slår en långboll som fångas upp av Fatawu nära straffområdet. Han hittar Daka centralt som inte gör något misstag ensam med målvakten. 2-0! Daka is back! Endast några minuter senare är det dags igen för Fatawu att göra en assist. Han hittade Mavididi strax utanför straffområdet. Några skottfinter senare sitter bollen bakom Plymouths målvakt. 3-0! Nu kan vi slappna av! I femtiofemte minuten ringer det igen! Choudhury bryter ett uppspel och passar till Patson Daka som hittar Ndidi till höger i straffområdet. Ndidi bredsidar bollen förbi målvakten via stolpen och in 4-0! Vilken islossning! I sextioandra minuten gör Leicester sina första byten. Albrighton och Canoon kommer in istället för Mavididi och Daka. Spämnnande att se vad Cannon kan kan tillföra. I sextioåttonde minuten får Leicester en frispark efter att Albrighton gjorts ned. Bollen hamnar till slut hos Vestergaard helt ensam med målvakten, men hans avslut räddas tyvärr. Plymouth sticker upp då och då. I sextionionde minuten har man återigen ett avslut ensam med Hermansen, men återigen limmar Hermansen bollen! Strax därefter gör Leicester sitt andra dubbelbyte. Dewsbury-Hall och Ndidi går ut och Casadei och Preat kommer in. Kul att se att Praet är tillbaka! Plymouth har såklart gett upp nu och det märks. Ingen aggresivitet i deras press eller försvar runt eget straffområde. Ytterligare ett byte från Leicester, Ben Nelson, 19 år, gör debut i Championship och byter med Jannik Vestergaard. Leicester håller sedan ställningarna och spelar av matchen. Inget av lagen verkar vilja ta några initiativ. Matchen slutar 4-0 och 3 sköna poäng till Leicester. Matchens lirare idag måste bli Fatawu med 2 assist och Mavididi med 2 mål.

Referat: Anders Wendel

Målen: 1-0 Staphy Mavididi (14), 2-0 Patson Daka (49), 3-0 Stephy Mavididi (52), 4-0 Wilfred Ndidi (55)

Startelvan: Hermansen, Dewsbury-Hall (69), Faes, Vestergaard (81), Justin, Winks, Ndidi (69), Choudhury, Fatawu, Daka (63), Mavididi (63)

Avbytare: Stolarczyk, Coady, Souttar, Nelson (81), Casadei (69), Albrighton (63), Praet (69), Masvanhise, Cannon (63)