Championship - King Power Stadium

Leicester City - Queens Park Rangers 1-2

Tredje raka förlusten!

En vacker men kylslagen lördag i början av mars, Leicester City tar emot Queens Park Rangers på King Power Stadium, senast lagen möttes i Leicester vann hemmalaget med 5-1. Idag kommer ett formtoppat Londonlag fulla av självförtroende efter en rad vinster, tufft för Leicester idag alltså.

Direkt vill jag säga att det är inte roligt att se en fotbollsmatch där det ena laget inte är intresserade av att bjuda till över huvud taget. Queens Park Rangers kom till King Power Stadium för att förstöra all underhållning, och BRA GJORT, deras matchplan fungerade perfekt,men inte var det roligt! Direkt från start tog Leicester hand om initiativet och gästerna backade hem djupt - parkerade bussen! Leicester hade ett flertal halvchanser, i den femte minuten styrdes Dakas skott till hörna. Ett skott från Fatawu seglade över målet. Winks avslutade över även han och i det anfallet skadades Praet och tvingades byta, in kom Yunnus. Queens Park Rangers jobbade för att kontra, men med 25 minuter spelade hade de inte presterat något av värde. Winks avslutade utanför och minuten senare skaffade han fram hörna. Dewsbury-Hall var nära att bli frispelad på hörnan men försvarare hann emellan, bollen till Fatawu som sköt utanför. Så i den 38:e minuten kontrar bortalaget och bollen spelas till Chair som styr in 0-1, men nog såg det ut som offside i förspelet. Någon VAR finns inte i Championship, så vi får inte veta om det var så. Första halvleken var alltför "promenadmässig" från hemmalagets sida, det passade gästerna perfekt.

Tidigt inhopp för Yunnus

Den andra halvleken började precis som den första slutade, med Leicester som dominerade men man såg att den rätta gnistan saknades. Passningarna var inte tillräckligt bra, passning på foten och du har målchans, passning bakom och det förvandlas till max en halvchans. Leicester var inte "på tårna" denna dag. Men man försökte ändå och man skapade några halvchanser men avsluten var oftast utanför, över eller mitt på målvakten. I den 57:e minuten kom kalldusch nummer två, den föregicks av underliga beslut från domaren. 4-5 tacklingar av olika spelare  där ingen träffade bollen lämnades utan åtgärd av domaren, men när Daka satte in en perfekt tackling och verkligen tog bollen, ja då blåste domaren för frispark! Frisparken togs, nickades vidare och sköts i mål av Armstrong. Några minuter senare hade Leicester samlat ihop till en frispark, Dewsbury-Hall sköt och på returen dök Ben Nelson upp och tryckte in reduceringen. Kul för Nelson att få göra sitt första seniormål för klubben. Leicester  fick lie mer fart efter detta men gästernas försvar var kompakt och svårt att bryta genom. Avslut från Mavididi och Fatawu kom från straffområdets gräns och seglade över mål. Leicester City kändes idag alldeles för långsamma, och alldeles för strukturerade, det fanns ingen som helst spelglädje. Queens Park Rangers kom med en "gameplan", den lyckades perfekt och de kunde vända tillbaka till London med tre poäng, men inte var det roligt att se! Sedan undrar jag i mitt stilla sinne varför Ilias Chair får spela och påverka matcher, han har en väntande fängelsedom för grov misshandel, men QPR menar att så länge domen inte vunnit laga kraft kan han spela. Tveksamt tycker jag, han har påverkat två matcher nu sedan domen!

Rapport: Sören