Daka firar 1-0 med en volt

Leicester City - Rotherham United 3-0

King Power Stadium

Championship

Rotherham United FC grundades 1925 och spelar idag sina matcher på New York Stadium, som har en publikkapacitet på drygt 12 000 åskådare. Klubbens mest framgångsrika  period var i mitten av 50-talet då man  1955 var näraatt gå upp i gamla Division 1. Man förlorade på målskillnad till Luton Town och Birmingham City. Klubbens största triumf var när man slog Shrewsbury med 2-1  i finalen av Football League Trophy på Wembley. I Rotherham spelar vår svenske landslagsmålvakt Victor Johansson.

Redan från start backade Rotherham hem och försvarade sig djupt med en tiomanna försvarsmur framför målvakten. Leicester startade som vanligt med att bolla runt och försöka hitta luckor i muren. James Justin var placerad till höger idag, vilket betydde att Wout Faes var vänsterback i Leicesters tremannaförsvar. Abdul Fatawu började matchen bra och skojade friskt med väsnterbacken Bramall. Efter ungefär tio minuter lyfte Rotherham sitt försvar lite, då blev det ännu svårare för Leicester att ta sig genom. Man drog dessutom ned tempot riktigt ordentligt vilket gjorde det ännu svårare för hemmalaget. Kiernan Dewsbury-Hall var framme farligt vid ett par tillfällen, men antingen avvärjde Victor Johansson eller så spelades bollen till en senare resultatlös hörna. Leicesters samspel i den första halvleken var ofta bra, men lika ofta ebbade det ut i ingenting. Efter en halvtimma dribblade Stephy Mavididi bort sin försvarare och fälldes, ingen åtgärd från domaren. I anfallet efter fälldes Dewsbury-Hall, uínte heller denna gång tyckte domaren det var straff. Precis innan paus gjorde Fatawu åter bort Brmall, spelade snett inåt bakåt till Wilfred Ndidi som försökte en passning till Mavididi istället för att skjuta själv, det blev till ännu en resultatlös hörna.

I den andra halvleken fortsatte Leicester att trycka på framåt men precis som i den första halvleken utan resultat. Yunnus Akgün byttes in istället för Fatawu som bleknat betydligt. Med timman spelad samspelade Faes och Ricardo och den förste hittade in med ett inlägg till Ndidi som missade sitt skott. Men bollen föll till Patson Daka som påpassligt tryckte in 1-0. Bara ett par minuter senare friställdes Daka av Yunnus, men fälldes av Victor Johansson med straff som påföljd. Daka själv stegade fram och satte säkert 2-0. Med 18 minuter kvar av ordinarie matchtid kom 3-0 när inhopparen Dennis Praet spelade snyggt till Mavididi som prickade pannan på inhopparen Ceasare Casadei. Nu var matchen över, Rotherham borde gå framåt för att skapa något men orkade inte. Leicester spelade av matchen och tog en enkle 3-0 vinst.

Rapport: Sören

Målen: 1-0 Patson Daka (60), 2-0 Patson Daka (65), 3-0 Ceasare Casadei (72)

Startelvan: Hermansen, Ricardo (78), Justin (78), Vestergaard, Faes, Ndidi (70), Winks, Dewsbury-Hall (69), Fatawu (55), Daka, Mavididi

Avbytare: Stolarczyk, Coady, Souttar (78), Choudhury (78), Casadei (70), Praet (69), Yunnus (55), Cannon, Iheanacho