Leicester-Southampton 5-0

Sex magiska minuter!

Har man gjort hat-trick får man behålla matchbollen!

Bara tre dagar efter vinsten mot West Bromwich Albion var det dags igen för match på King Power Stadium, denna gång mot Southampton. Två förändringar gjordes i Citys startuppställning; start denna gång för Ricardo Pereira och James Justin istället för Hamza Choudury och Conor Coady. Särskilt utelämnandet av Hamza Choudury var överraskande; han hade ju en fantastisk match i lördags.

De första tio minuterna visade två försiktiga lag, men sedan sköt Fatawu på mål i bra läge, men alltför lamt. Det skulle dock bli bättre… I minuten efter sköt Ndidi över. Så i den 25:e minuten blev det 1-0 efter ett spel med två händelser som kunde ha blåsts av. Först tacklade Faes en spelare som blev liggande, men domaren lät spelet gå. Det blev en snabb kontring där bollen gick till Winks och vidare till Dewsbury-Hall som hittade Fatawu i fritt läge. Han satte bollen i mål, men frågan var om det var offside. Vad jag kunde se var Faes tackling helt okay, men om målgöraren var on- eller offside kunde jag inte avgöra, ens efter reprisen. Resten av halvleken dominerades av hemmalaget, men några vassa chanser eller skott på mål blev det inte.

Southampton började bäst efter paus, bl.a. höll man på att få ett friläge men Justin hann precis ifatt och kunde avvärja. Efter cirka en kvart kom ett inlägg som annars säkre Hermansen faktiskt tappade; som väl var gick bollen till Ricardo. I minut 62 tryckte Leicester på. Vardy fick bollen centralt i straffområdet. Han klackade vidare till Mavididi på vänsterkanten som skickade in bollen framför mål. Där kom Ndidi och satte till huvudet mycket distinkt och bollen gick i mål mellan målvaktens ben. Sedan hände det mycket trevliga saker efter den 75:e minuten. Först fick Fatawu bollen på sin högerkant. Han drog sig inåt planen och sköt ett mycket snyggt mål med sin vänsterfot strax utanför straffområdet. Bollen gick i en fin bana i bortre delen av målet. Fyra minuter senare kom bollen åter till Fatawu på högerkanten. Denna gång passde han och vem dök upp om inte Jamie Vardy. Han sköt i mål direkt vid målvaktens vänstra stolpe. Och det stannade inte vid det. Två minuter senare anföll gästerna, men ett inlägg via marken bröts av Vestergaard som skickade bollen till Dewsbury-Hall, som snabbt avancerade. Han valde att passa snett framåt vänster till Vardy, som kunde gå på mål men beslöt sig för att passa till höger där dagens man Abdul Fatawu sköt 5-0 i öppet mål. Tre mål på sex minuter! Efter det så var matchen över. Naturligtvis slogs man av Leicesters fina spel framåt, men man ska inte glömma det solida försvaret som gjorde att vår målvakt faktiskt inte fick ett enda skott på mål.

Rapport: Jens

Måeln: 1-0 Abdul Fatawu (25), 2-0 Wilfred Ndidid (62), 3-0 Abdul Fatawu (75), 4-0 Jamie Vardy (79), 5-0 Abdul Fatawu (81)

Startelvan: Hermansen, Justin, Faes, Vestergaard (87), Ricardo (64), Winks, Dewsbury-Hall, Ndidi (82), Vardy (82), Mavididi, Fatawu (87)

Avbytare: Stolarczyk, Coady (87), Doyle, Choudhury (64), Praet (82), McAteer (87), Daka (82), Cannon, Yunnus