Leicester City - Tottenham Hotspur 1-1

Premier League

King Power Stadium

Kung Vardy tillbaka!

Nu rullar vi igång säsongen, premiär i återkomsten till världens bästa liga. Hemmamatch mot Tottenham med Maddison i startelvan. Förväntningarna är nog inte så höga bland Leicestersupportrarna med tanke på transfers, försäsongen, skador och oron kring poängavdrag längre fram. Men nu gäller det att ta en match i taget! I startelvan får vi se nyförvärven De Cordova-Reid och Buenonotte samt från lån återkomna Kristiansen. Före matchen hedrades nyligen bortgångne Craig Shakespeare.

Spurs börjar klart bäst, fixar tre hörnor och flera feta målchanser under de första 10 minuterna. Strax före halvtimmen spelad tar Spurs ledningen efter en drömpassning från Maddison som Porro snyggt knoppar in bakom Hermansen. Leicester är totalt utspelade och har endast varit uppe på motståndarnas planhalva ett fåtal gånger. Hemmalaget har tur att det bara står 0-1 när domaren blåser för halvtid. Statistiken är förödande till bortalagets fördel: Bollinnehav 71-29, Skott på mål 5-0, Skottförsök 10-1, Hörnor 9-0. Noterbart är att Marescas taktik att i alla lägen spela ut bakifrån tycks ha övergetts av Cooper. Hermansen har dyngat iväg ett halvdussin långbollar, tyvärr har samtliga hamnat hos motståndarna. Frågan är vad Leicester kan göra för att få med sig något från matchen. Man kan inte hävda att någon spelare varit dålig, motståndarna är helt enkelt alldeles för bra.

Inga byten i halvtid.

Efter 10 minuters spel av andra halvleken, med fortsatt Tottenhamdominans får Leicester till ett bra anfall, och efter ett fint inlägg av Fatawu knoppar Vardy in bollen till kvittering, 1-1! Som en blixt från klar himmel!!! Och plötsligt förändras matchbilden, hemmalaget jämnar ut spelet betydligt, och i 70:e får Vardy ett friläge, men målvakten parerar bra. Strax efteråt blir det spelavbrott efter att Spursbacken Bentancur blir huvudskadad efter en hörna. Efter avbrottet ersätts Vardy av Mavididi och Buenonotte av Soumare. I Spurs har svenskarna Bergvall och Koulosevski kommit in. I 84:e kommer McAteer in för De Cordova-Reid. Vid full tid blir det 9 minuters stopptid och strax efter får hemmalaget sina två första hörnor, dock resultatlösa. Vi får med oss en pinne! Där ser man hur oförutsägbar fotbollen är! Tottenham blev faktiskt chockade av Vardys kvittering, och släppte in oss i matchen. Härligt att få med oss en pinne efter utskåpningen i första, det här var viktigt både för spelarna och fansen. Hermansen blir min "Man of the match". Noterbart, tack vare skadan på Bentancur kunde Spurs byta sex spelare!

Rapport: Palle

Målen: 0-1 Pedro Porro (29), 1-1 Jamie Vardy (57)

Startelvan: Hermansen, Justin, Faes, Vestergaard, Kristiansen, Winks, Ndidi, Fatawu, Decordova-Reid (86), Buonanotte (79), Vardy (79)

Avbytare: Ward, Okoli, Ricardo, Nelson, Choudhury, Soumaré (79), McAteer (86), Mavididi (79), Cannon