Leicester-Sunderland 1-0

Championship - King Power Stadium

Åttonde raka vinsten!

Matcherna duggar tätt. Ikväll var det match mot Sunderland, ett lag som precis som Leicester borde ligga i Premier League. Före matchen låg de sexa, så det är ett kompetent lag vi mötte ikväll. På fredag är det fem år sedan den hemska helikopterolyckan där fem människor i Leicesterfamiljen miste livet. För att hedra dessa applåderade spelare, tränare och hela stadion i en minut. Dessutom bar spelarna i hemmalaget en tröja med texten "VS Always in our hearts". Leicester hade två ändringar: in kom Casadei på mittfältet och Iheanacho på topp istället för Ndidi och Vardy. Den senare kommer nog in mot slutet av matchen medan Ndidi vilas helt.

Första halvlek präglades av Sunderlands presspel. Flera gånger lyckades de ta bollen på Leicesters halva och sedan avancera. Första målchansen kom redan i sjunde minuten när Sunderland avancerade på kanten och sedan kom bollen till en friställd spelare, men Hermansen kunde avvärja. Sedan kom Leicesters 1-0 efter en dubbelhörna. På andra försöket fick Dewsbury in en boll som Justin hopppade högst på och satte dit bollen med skallen. Några minuter senare frispelade Dwesbury-Hall Mavididi, men hans skott räddades av målvakens fot och sedan av stolpen! Efter en halvtimme hade gästernas forward Clark ett hårt skott som Hermansen klarade, trots att bollen ändrade riktning på Faes. Fem minuter före paus var det Casadei som snyggt friställde Iheanacho med en nick. Vår anfallare fick iväg ett hårt skott, men tyvärr i stolpen. Några minuter senare fick jag hjärtat i halsgropen (och det är ju inte bra) när Faes fällde en motspelare innanför straffområdet, men domaren friade. Jag måste säga att jag ibland blir orolig när jag ser vår danske målvakts passningar, som precis smyger förbi motståndarna. Än så länge har bollarna gått fram. Andra halvlek hade knappt börjat förrän Cesare Casadei hade inte bara en utan två chanser på nära håll som han skulle ha satt i nätet. Sunderlands målvakt Anthony Patterson gjorde två fenomenala räddningar. Efter en timme blev Iheanacho frispelad men lyckades inte få bollen på mål. Leicester hade således chanserna, men Sunderland kom i våg efter våg, men ofta avslutades anfallen med att de sköt över. Vardy kom in i minut 68 och strax efter hade Cesare (igen!) ett mäktigt skott, men denna gång tog det på en back. Spelet de sista 20 minutrarna var lite ping-pong, d.v.s. spel fram och tillbaka. Sunderlands bästa chans kom med tio minuter kvar. Hermansen blev överspelad men Pitchard sköt även denna gång över. Sunderland var absolut ett av de bättre lagen som vi mött denna säsong, men Leicester vann rättvist.