Kiernan Dewsbury-Hall öppnade målskyttet mot Swansea

Leicester City - Swansea City 3-1

King Power Stadium

Championship

Mindre än 300 bortafans hade gjort den nästan 30 mil långa resan till Leicester denna tisdagskväll. Knappast det stöd laget ville ha efter två raka förluster. I Leicester gjorde Patson Daka comeback efter att hans Zambia blivit utslaget ur AFCON. Laguppställningen var för övrigt nästan ordinarie.

Leicester startade med snabb och effektiv fotboll, man pressade tillbaka gästerna och knyckte ofta bollen för dem i besvärliga lägen. 1-0 kom redan efter 3 minuter när Winks knyckte bollen, spelade till Daka som från halva planen frispelade Dewsbury-Hall som enkelt satte ettan i bortre burgaveln. Bara ett par minuter senare var alla på väg att notera 2-0 när ett inlägg nära nog styrdes i eget mål av en Swanseaförsvarare. Leicester fortsatte att pressa högt och skapa halvchanser. Swasea satsade däremot på långbollar bakom Leicesters försvar och Vestergaard och Faes behövde vara på tårna hela tiden. När matchuret visade 18 minuter samspelade Doyle och Dewsbury-Hall. Den senare slog ett inlägg som Daka styrde utanför, där SKULLE det ha varit 2-0. Nu började Swansea ta sig in på offensiv planhalva lite mer och hemmalagets offensiv kom av sig lite. Men när vi nådde halvtimman spelad var Leicester tillbaka och pressade hårt på gästernas försvar. Man drog upp flera bra anfall på vänstersidan där Dewsbury-Hall och Mavididi var inblandade och när vi nådde 45 minuter sköt Mavididi, via målvakten, i ribban. På tilläggstid var Daka framme och sköt över.

Swansea startade den andra halvleken friskare och pressade tillbaka Leicester via ett par inkast och en frispark i bra läge. Dessutom knyckte man bollen några gånger när Leicester långsamt passade runt i eget försvar. Men Swansea hotade inte på något sätt Leicester. I stället var det Leicester som var nära att göra mål. En långboll till McAteer som slog en crossboll till Dewsbury-Hall, han styrde dock bollen precis utanför. Sedan föll Leicester tillbaka och såg nästan ointresserade ut igen, Swansea kunde styra spelet dock utan att skapa något. Plötsligt satte hemmalaget fart igen och skapade ett par chanser, McAteer sköt över i den 66:e minuten och två minuter senare fälldes Daka och Leicester fick straff. Mavididi gjorde inget misstag, han satte straffen högt och vi hade 2-0. Bara två minuter senare var det dags för 3-0. Swanseas målvakt var för snål med en passning, Dewsbury-Hall knyckte bollen, men han och Daka kunde inte komma överens om vem som skulle avsluta. bollen hamnade hos Yunnus som drog in den vid målvaktens högra stolpe. Nu var det hemmalaget som var mest aktiva, man knyckte bollar hela tiden i anfallsposition och 4-0 hängde i luften. Men tack vare ett flertal byten tappade matchen fart och på tilläggstid kunde Swansea reducera till 3-1 efter en hörna. Synd att Hermansen inte fick hålla nollan.

Leicester var för bra för Swansea och hade man bara varit lite mer koncentrerade i avslutslägen kunde man gjort fem, sex mål utan tvekan. På lördag är det match igen, då åker Leicester till Stoke.

Rapport: Sören

Målen: 1-0 Kiernan Dewsbury-Hall (3), 2-0 Stephy Mavididi (69), 3-0 Yunnus Akgün (72), 3-1 Joe Allen (90+5)

Startelvan: Hermansen, Faes, Vestergaard (88), Doyle, Ricardo, Mavididi, Devsbury-Hall (88), McAteer (80), Praet (54), Winks, Daka (80)

Avbytare: Stolarczyk, Coady, Nelson (88), Albrighton (80), Choudhury, Raikhy (88), Vardy, Cannon (80), Yunnus (54)