Championship - King Power Stadium

Leicester City - Sheffield Wednesday 2-0

Glittrande men blekt!

Sheffield Wednesday kommer som namnet vittnar om från stålstaden Sheiffeld och är mer framgångsrika än lokalkonkurrenten United. Wednesday var ursprungligen en cricket-klubb grundad 1820. Fotbollsklubben bildades för att hålla spelarna aktiva under vintersäsongen. Den bestod av lokala arbetare som brukade ta ledigt på onsdagseftermiddagar, därav namnet Sheffield Wednesday. Det officiella namnet fram till 1929 var The Wednesday FC. Man har vunnit ligan fyra gånger, senast 1930, har tre FA-cupvinster, och en Ligacupvinst. Senaste trofén var just ligacupen, som man vann 1991. Leicester och Sheffield Wednesday har mötts 111 gånger och statistiken är jämn, 40 vinster för Foxes, 42 för Owls och 29 oavgjorda.

Leicester City dominerade den första halvleken totalt och kunde med lite skärpa i avslutningarna gjort fyra, fem mål. Redan efter fyra minuter kom det första målet. Leicester pressade högt och hårt och  Praet petade bort bollen från en av mittbackarna, Dewsbury-Hall spelade vidare mot Vardy som fälldes, men bollen rullade vidare till Fatawu som enkelt kunde lägga in 1-0. Minuterna senare blev Dewsbury-Hall fälld precis utanför straffområdet med frispark som följd. Mavididi skruvade den precis utanför krysset. Sheffield Wednesday försökte att stoppa Leicester centralt och hade massor av spelare för att krympa ytorna. Då slog Faes och Vestergaard långa crossbollar i stället och Wednesdays försvar öppnade sig. Mavididi och Fatawu hade en fantastisk första halvlek där de lurade Wednesdays försvarare på löpande band. Tyvärr var man inte koncentrerade i avsluten som gick över eller utanför. Med 36 minuter på klockan kom 2-0. En lång boll från eget försvar upp till Dewsbury-Hall som bara styrde ned bollen till Vardy som enkelt kunde lägga in tvåan. Gästernas första bra chans kom i sista minuten, men Hermansen var med på noterna och styrde bollen till hörna. Leicesters spel i den första halvleken var stundtals glittrande, men man slarvade som sagt en del när man skulle avsluta.

Leicester startade andra halvlek med ett snabbt anfall där Praet hamnade i avslutningsläge efter ett briljant passningsspel. Praet spelade dock vidare mot Dewsbury-Hall vars avslutning täcktes bort. Nu tänkte man att det skulle bli samma fina spel i andra som det varit i första, men där bedrog vi oss. Sheffield Wednesday hade tänkt annat och kom ut som ett nytt lag och pressade hårt mot, framför allt Leicesters vänsterförsvar, Justin och Vestergaard. Man vann flera frisparkar och några av dem blev halvfarliga. Hemmalaget hade helt tappat farten och oron var stor för att Wednesday skulle få in en boll till sist. Plötsligt tappar en Wedenesdayspelare bollen och Foxes får ett gratisläge, men målvakten  räddar Fatawus skott. Wednesday fortsätter att trycka tillbaka Leicester och samlar ihop till en trippel-hörna som till sist rensas bort. Sheffield anfaller i våg efter våg och Leicester får bara försvara sig. När det ser som besvärligast ut får hemmalaget till en snabb kontring, men Dewsbury-Hall avslutar högt över. Maresca byter in Cannon och Choudhury i stället för Vardy och Praet som sprungit sig trötta. Plötsligt får Leicester stopp på Wednesdays momentum och kan "spela av" matchen. 2-0 är ett bra resultat, men om spelet var glittrande i den första halvleken så var det väldigt blekt in den andra. På annat håll i England vann Leeds 4-0 borta mot Swansea, samtidigt som Southampton förlorade mot Bristol City med 3-1. Leicester leder nu Championship 12 poäng före andraplacerade Leeds United.

Rapport: Sören

Målen: 1-0 Abdul Fatawu (4), 2-0 Jamie Vardy (36)

Startelvan: Hermansen, Ricardo, Faes, Vestergaard, Justin, Praet (81), Winks, Dewsbury-Hall, Fatawu (71), Vardy (81), Mavididi

Avbytare: Stolarczyk, Coady, Doyle, Nelson, Choudhury (81), Yunnus, McAteer (71), Cannon (81), Daka