Liverpool - Leicester 3-1

Carabao Cup - The Anfield

Leicester utslagna ur Carabao Cup

Carabao Cup, eller Ligacupen, är en turnering Leicester City vunnit tre gånger. Det är en officiell cup utan egentligt värde förrän man vinner den. Cupen kostar kraft för alla deltagande lag och nu när Leicester blivit utslagna säger många fans "bra, låt oss nu koncentrera oss på ligan"!

Leicester fick en kanonstart på matchen, efter att ha försvarat en Liverpoolfrispark kontrade man blixtsnabbt, Marc Albrighton jobbade fram bollen till Yunnus Akgün som frispelade Kasey McAteer, vilken mycket snyggt sköt in ledningsmålet. Sedan tog hemmalaget hand om taktpinnen och radade upp chanser framför Jakub Stolarczyk i Leicesters mål. Mittbacksparet Harry Souttar och Conor Coady (debut i dag) skötte sig jättebra och att Leicester nu har fyra bra mittbackar helt klart. Doak sköt i ribban och Stolarczyk fick undan returen, Coady räddade på mållinjen och nickade undan flera farliga bollar när Liverpool tryckte på med allt de hade. Precis innan paus fick Hamza Choudhury ett gult kort för en perfekt tackling, vilket leder oss till domarinsatsen. När Curtis Jones i början av matchen drog en armbåge på McAteers käke, lämnade domaren det utan åtgärd. Tv-kommentatorn menade att Jones hade tur som undvek ett gult kort där, som mycket väl kunnat vara rött eftersom armbågen var mycket medveten. Domaren verkade tagen av att döma Liverpool på deras hemmaplan och först när Liverpool ledde med 2-1 började lite domslut gå Leicesters väg. Nu hade domarinsatsen ingen påverkan på resultatet, Liverpool var bättre än Leicester, men nog är det underligt vad domarkåren i England håller låg standard.

Liverpool behövde som Leicester i första, bara tre minuter för att göra mål i början av den andra halvleken. Gakpo vände bort försvaret och tryckte in 1-1 utan chans för Stolarczyk. Liverpool fortsatte att trycka på mot Leicesters försvar. Leicester räddades vi ett tillfälle av mållinjeskameran, men i den 70:e minuten kom det oundvikliga ledningsmålet för Liverpool. Inhopparen Szobozlai sköt ett kanonskott upp i krysset, Stolarczyk ännu en gång helt chanslös. Strax innan full tid gjorde så Diogo Jota 3-1 och Leicester var ute ur Carabao Cup.

Trots förlusten var det flera spelare som var riktigt bra denna match, i försvaret gjorde duon Souttar och Coady en nästan felfri match. På mittfältet svarade Hamza Choudhury för en verkligt bra match och att Kasey McAteer kommer att bli en stjärna, det kan nog alla se nu.

Sedan något att fira - Marc Albrighton spelade sin 300:e match för Leicester City igår. Stort grattis till en verklig trotjänare!

Rapport: Sören

Kasey McAteer gjorde 0-1 redan efter 3 minuter

Målen: 0-1 Kasey McAteer (3), 1-1 Coady Gakpo (48), 2-1 Dominik Szoboslai, 3-1 Diogo Jota (89)

Startelvan: Stolarczyk, Ricardo, Souttar, Coady, Justin, Akgün (65), Choudhury, Casadei (57), Albrighton (64), McAteer, Iheanacho (64)

Avbytare: Hermansen, Faes, Vestergaard, Winks, Ndidi (57), Dewsbury-Hall (65), Fatawu (64), Mavididi, Daka (64)