Championship - The Den

Millwall - Leicester 1-0

Blekaste insatsen denna säsong!

Vi hade förväntat oss mer rotation i startuppställningen till dagens match, i alla fall efter vad vi kunde utläsa av Enzo Marescas presskonferens igår. Men del blev bara två förändringar, Yunnus i stället för Fatawu och Vardy i stället för Daka. Millwall och Leicester har bara råkat på varandra 46 gånger under historien och Leicester leder statistiken med 21 vinster mot Millwalls 17. Några få spelare har representerat båda lagen, de mest kända är  Chris Wood, Keith Weller, Dennis Wise, Tony Cottee, Steve Claridge, och Dion Dublin. Millwall spelar sina hemmamatcher på The Den (tidigare kallad The New Den), belägen i Bermondsey i sydöstra London. Arenan började byggas 1991 och blev klar 1993. Arenans publikkapacitet är 20 146 personer. Klubbens gamla arena hette också The Den, men låg vid New Cross och tog 48 000 åskådare, av dessa var dock endast 4 800 sittplatser. Begreppet "New Cross Vibrations" skapades av klubbens förr fruktade supportrar. Många spelare har vittnat om att de känt stort obehag för att spela bortamatch just på The (Old) Den. Men även idag är The Den ett ogästvänligt ställe att komma till.

Matchen började som man kan förvänta sig på The Den, mycket sparka och spring från ett aggressivt hemmalag som slog långa bollar och hela tiden försökte mata in bollar i straffområdet. De spelar med sån intensitet stundtals att de drar på sig helt onödiga varningar bara för att de inte kan hejda sig. Redan efter 10 sekunder gav Ndidi bort en frispark som blev till en chans, men Hermansen räddade enkelt. Leicester hade svårt att finna sin normala rytm, alltid hårt ansatta av hemmalagets spelare och det dröjde femton minuter innan Leicester började få till något som liknade anfall. Men ju mer Leicester tryckte på, desto fler försvarsspelare samlade sig runt straffområdet. Det blev grötigt och plottrigt och ofta gick Leicesters sista pass fel. Halvlekens sista möjlighet gick till hemmalaget efter en kontring, men Hermansen hade inga problem att plocka bollen. Det var en första halvlek som inte var rolig att se på.

Inte blev den andra halvleken bättre, den blev faktiskt sämre för Leicester. I den 59.e minuten tappade Wout Faes bollen på mittplan och Millwall kontrade blixtsnabbt. Longman löpte på vänsterkanten, lurade Harry Winks och drog in bollen i bortre krysset, ett riktigt drömmål av en spelare som inte gjort mål på nästan fyra år! Plötsligt började Leicester spela långbollar, men det var ett snabbt övergående experiment. Snart nog var man tillbaka i sitt bolltrillande som Millwall enkelt kunde försvara sig mot. Sedan kontrade hemmalaget och Leicester hade det jobbigt. Stephy Mavididi hade en riktigt dålig match idag, stundtals såg han ointresserad ut och han passade alldeles för sent och oftast till fel adress. Han lyckades inte ta sig förbi sin back en enda gång. Maresca bytte ut Yunnus mot Fatawu, Vardy mot Iheanacho, Ndidi mot Praet och Doyle mot Justin. 70 minuter spelade och underläge med 0-1 och inget fungerade. Man tycker att Maresca borde provat med två anfallare och bytt spelsystem, men inte alls. Bytena var raka och inget förbättrades egentligen, han verkar inte vara flexibel alls Maresca, han litar blint på sitt system och idag fugerade det inte alls. 72 procent av bollinnehavet, men få chanser skapade. Med kvarten kvar började hemmalaget förståeligt nog att maska och matchtiden bara rann iväg. Med två minuter kvar bytte Maresca in Daka för att spela med två anfallare, då var det redan för sent. På stopptid fick dock Leicester till två väldigt bra chanser, men Ihenanachos nick styrdes över ribban och Daka nickade långt utanför. Det här var chansen att rycka lite i tabellen i och med att Leeds spelade oavgjort, men det verkar som att Championship kommer att avgöras på de sista matcherna.

Rapport: Sören