Cupvinst med hjärtat i halsgropen!

Milwall FC - Leicester City 2-3

The New Den 

FA-Cupen

FA-cupmatch borta mot Millwall, det är aldrig en lätt uppgift! Det är garanterat inget lag som ser fram emot att åka till The Den i Bermondsey i sydöstra London och få erfara Englands troligen mest ökända hemmasupporters. Maresca har förvarnat om rotation i laget inför matchen, och det bekräftades när laguppställningen släpptes. Av startspelarna är det nog bara Ricardo som kan räknas som en etablerad startspelare i vanliga fall.

Efter 10 spelade minuter kan vi konstatera att hemmalaget helt dominerar matchen. Två fina skott har avlossats mot Stolarczyk som parerat fint. Leicester har inte varit i närheten av Millwallmålet ännu. Strax därpå börjar Leicester få ordning på spelet och skapar matchens första hörna som blir resultatlös. Men i 16:e minuten smäller det! Ett fint anfall utmynnar i ett patenterat Albrightoninlägg till Casadei som snyggt knoppar in bollen, 0-1! Efter målet återgår matchen till den tidigare Millwalldominansen, med flera bra chanser att kvittera. När matchklockan närmar sig 40 minuter slarvar Millwall med ett uppspel och Leicester får till en fantastisk kontring som avslutas med att Ricardo behärskat slår in 0-2. När halvtidsvisslan ljuder får vi vara väldigt nöjda, tvåmålsledning trots att Millwall anföll farligt. Ganska tempofattig match hittills.

Millwall inleder andra halvlek piggt de första fem minuterna, därefter har Leicester ett par riktigt feta möjligheter innan Millwall tar över igen. I 54:e får Millwall till en hörna som enkelt nickas in till 1-2 och nu är det match igen, helt rättmätigt. Millwall ligger på, och med en halvtimme kvar hamnar bollen hos Doyle långt ner på Leicesters planhalva. Han vet att Cannon står och väntar vid mittlinjen, slår en perfekt långboll i djupet precis mellan Millwalls mittbackar, Cannon löper perfekt, får bollen under kontroll, rundar den utrusande målvakten och skjuter in 1-3! Vackert! Leicester gör första bytet i 72:a minuten, Yunus ut, KDH in. I 77:e går Marcal ut och debutanten Maswanhise kommer in. Med bara fyra minuter kvar reducerar Millwall, och Leicester får skylla sig själva där. Stolarcyk ska spela ut bollen, och den här gången brister både han och mottagande Ricardo i uppmärksamhet, en Millwallspelare kliver emellan och jobbar fram en hörna. Vid straffpunkten står en hemmaspelare helt omarkerad och rakar in bollen, 2-3. Två hörnmål för Millwall! Nu är det nerv i matchen igen! Fem minuters stopptid blir det, och Leicester lyckas hålla undan och är vidare till fjärde omgången. Det är svårt att sätta spelarbetyg idag, ingen har fallit ur ramen och ingen har direkt glimrat. Jag vill ändå framhålla Ricardo och även Albrighton som i vanlig ordning ger allt.

Rapport: Palle

Målen: 0-1 Cesare Casadei (16), 0-2 Ricardo Pereira (39), 1-2 Duncan Watmore (56), 1-3 Tom Cannon (61), 2-3 Zian Flemming (86)

Startelvan: Stolarczyk, Nelson, Coady, Doyle, Ricardo, Yunnus (72), Choudhury, Casadei, Marcal (77), Albrighton, Canon

Avbytare: Ward, Justin, Faes, Vestergaard, Winks, Dewsbury-Hall (72), Mavididi, Fatawu, Maswanhise (77)