Norwich City - Leicester City 0-2

Championship - Carrow Road

Leicester dominerade luftrummet

Det har nu gått några omgångar av Championship och även om det är mycket tidigt, kan man börja skönja något av ett mönster, även om det säkert kommer att förändras på en del håll både uppåt och nedåt. De flesta experter har väl spått The Foxes i en topp-placering, vilket glädjande nog för alla oss fans verkar kunna stämma bra enligt vad vi sett hittills. Man har kanske inte fått till spelet hundraprocentigt ännu, men har lyckats vinna ändå förutom då mot Hull. Norwich City grundades 1902 och spelar sina matcher på Carrow Road. Man var ursprungligen en amatörklubb, men uteslöts 1904 från amatörligan då man ansågs vara en professionell klubb. Smeknamnet är The Canaries, Kanariefåglarna, vilket kommer från tiden när det var populärt att föda upp kanariefåglar i staden. Därav bytte man till gula tröjor 1907. Alltså kom namnet före tröjorna, inte tvärtom. Man har på meritlistan hela 5 avancemang till högsta serien, utöver denna "merit" har man 2 st ligacuppokaler i prisskåpet. Några svenska spelare som representerat Norwich är Johan Elmander, Matias Jonson, Martin Olsson och Ulf Ottosson. Vi har  även en del Leicesterbekantingar som spelat i Norwich, t.ex Ryan Bertrand och James Maddison och så har Martin O'Neill spelat i Norwich och tränat båda klubbarna.

Norwich startar starkt, sätter Hermansen på prov redan i den tredje minuten, men från en dålig vinkel. I situationen efter får Iheanacho bollen och slår den i mitten mot en djupledsspringande Casadei som dock inte hinner före Norwichs målvakt. Ett bra försök dock. Inget direkt ordnat spel från något av lagen den första kvarten, liknar mer ett ställningskrig. Inga vassa chanser från något av hållen. Bra omställning av Leicester i den femtonde minuten resulterar i en hörna som nickas över ribban av Faes. Fassnacht provar i nästa minut ett skott från Leicesters straffområdeslinje som går över. Tur att han inte passade en helt fristående Barnes som med rätta blir upprörd över den uteblivna passningen. Leicester använder Hermansen ofta i sin speluppbyggnad, man vill gärna spela upp bollen genom lagdelarna. Ofta hittar han en mötande mittfältare med en öppnande boll som tar sig förbi förstapressen. I tjugofemte minuten vinner Norwich ett antal närkamper i rad vilket resulterar i en hörna som i sin tur resulterar i ett skottförsök som går ut till inkast(!) McAteer tar emot en crosspassning i den trettionde minuten, avancerar in mot mitten och blir fälld i ett fint frisparksläge. Iheanacho tar sats och träffar en Norwichspelare i huvudet varvid domaren blåser av spelet och situationen går upp i intet. McAteer kapar en Norwichspelare i trettiofemte minuten och får matchens första varning och sin första för säsongen. Iheanacho vänder snyggt bort Duffy på mittplan, men blir fasthållen och Norwich första varning är ett faktum. Klockan står på trettionio minuter. I den fyrtioandra minuten är det dags för varning igen när Akgun blir foulad, denna gången är det Gibson och innan frisparken hinner slås har också Barnes varnats. Kan Leicester utnyttja det faktum att Norwichs två mittbackar nu är varnade?
Frisparken nickas mot mål, men inga problem för målvakten. I den fyrtiofemte minuten kommer Mavididi loss på vänsterkanten och tar sig in i straffområdet, blir knuffad och domaren pekar på straffpunkten! Iheanacho gör inget misstag från straffpunkten, sätter den högt mitt i målet medan målvakten chansar till vänster. 0-1! I den andra tilläggsminuten kommer Mavididi loss på samma ställe igen efter passning av Iheanacho, försöker placera bollen vid bortre stolpen, men bollen rullar strax utanför. Nära 0-2! Leicester vaknade till de sista tio minuterna och skapade en hel del. Norwich sticker upp ibland, men verkar sakna spetsen i det avgörande momentet. Domaren blåser och första halvleken slutar 0-1.

Iheanacho satte 0-1
Iheanacho satte 0-1

Inga byten hos Leicester inför andra halvleken, Norwich dock har gjort ett offensivt byte, Placheta in och Rowe ut. En skillnad i Leicesters spel jämfört med förra säsongen är att det är mycket rakare när man väl spelat sig förbi den första pressen, vilket är i mitt tycke mycket trevligare att se. Ytterligare ett Norwichbyte efter endast nio minuter i andra halvleken, Barnes ut, skadad och Idah in. Norwich har etablerat ett litet tryck nu mot Leicesters försvar, man matar in boll efter boll. Första Leicesterbytena nu i femtioåttonde minuten, Dewsbury-Hall och Ndidi kommer in istället för Akgun och Casadei. Norwich tryck fortsätter, känns som ett mål hänger i luften. Ständigt läge för omställning för Leicester dock. Undrar om det är läge för Vardy att komma in snart? Nära straff för Norwich när Faes bryter innaför straffområdet, men de får nöja sig med hörna som blir resultatlös. Fler hörnor följer och trycket fortsätter, men spetsen saknas fortfarande. Leicester slår ifrån sig en del nu, lyckas inte etablera någon possession utan Norwich tar snabbt tillbaks bollen. Ska The Foxes lyckas hålla ut? I den sextioåttonde minuten kommer så Vardy in på planen, byter med Iheanacho.
Samtidigt gör Norwich ett dubbelbyte, Hernandez och Hwang kommer in istället för Fassnacht och Gibbs. Vardy snor bollen utanför Norwich straffområde och forcerar in, lite dålig bolltouch dock, får bollen för långt ifrån sig, så försvararen bryter, Vardy kommer sent in i situationen, stämplar försvararen och får varning. I situationen efter håller Winks fast en Norwichspelare och får varning även han. I sjuttioandra minuten kommer Norwich största chans, ytterligare ett inlägg som nickas från nära håll och Hermansen gör en reflexräddning. Även det efterföljande inspelet lägger han vantarna på. Det var nära! I sjuttiosjunde minuten passar Hermansen fel i en av passningarna in i mitten och bollen hamnar hos en Norwichspelare som avancerar framåt och skjuter i ribban och studs ner i marken! Det bränns mer och mer! Leicesters tur att göra ett dubbelbyte, Justin och Fatawu in, Choudhury och Mavididi ut. I sjuttionionde minuten bryter Fatawu en passning med huvudet och avancerar framåt, blir dock avblåst för hands?? Efterföljande frispark går strax utanför Hermansens högra stolpe i utsidan av nätgaveln. Norwich fortsätter att mata in bollar i straffområdet och hjärtat är i halsgropen på oss Leicestersupportrar!
En annan sak som är slående jämfört med tidigare är hur vi dominerar i luftrummet i eget straffområde! Hermansen plockar säkert ner bollar och både Choudhury, Faes och Vestergard tar hand om resten I åttiofjärde minuten får Leicester till en omställning, Fatawu tar sig förbi sin försvarare på vänsterkanten och lyfter in en boll på den bakre stolpen där McAteer har öppet mål, men nickar över! Nästa Leicesterkontring kommer i den åttiosjunde minuten då Vardy, Dewsbury-Hall och McAteer har ett fint samspel som slutar med McAteer kan bredsida in bollen i öppet mål efter passning från Dewsbury-Hall. Hela 8 minuter är tillagda, bägge lagen verkar endast vänta på slutsignalen, Leicester har vunnit och går upp på en andraplats efter Preston.

Rapport: Anders W

Målen: 0-1 Kelechi Iheanacho (45), 0-2 Kasey McAteer (87)

Startelvan: Hermansen, Faes, Vestergaard, Doyle, Choudhury (78), Casadei (57), Akgün (57), Winks, McAteer, Mavididi (78), Iheanahco (68)

Avbytare: Stolarczyk, Justin (78), Coady, Pereira, Dewsbury-Hall (57), Ndidi (57), Vardy (68), Fatawu (78), Daka