Championship - Home Park

Plymouth Argyle - Leicester City 1-0

Det här duger inte!

Fatawu - besviken efter förlusten mot Plymouth

Det har inte gått bra i de senaste bortamatcherna: 0-1 förluster mot mediokra lag som Bristol C och Millwall. Hur skulle det gå ikväll mot ytterligare ett lag på nedre halvan? Lagen har inte mötts så ofta, och här i Plymouth har Leicester inte vunnit sedan 1955. Laguppställningen innebar tre förändringar, där Justin, Fatawu och Daka är med från start istället för Doyle, Akgün och Vardy.

Leicester tog hand om spelet direkt och den första kvarten spelade vi riktigt bra. I åttonde minuten spelade Dewsbury-Hall snyggt fram Daka som satte bollen i mål, men det blev, helt korrekt, bortdömt för offside. Minuten efter fick Perreira en bra boll av Fatawu och fick iväg ett skott på mål, som målvakten dock räddade. Ytterligare några minuter senare hade Mavididi ett farligt skott strax utanför. Så kom då kallduschen; lite turligt fick Plymouth tag i bollen på egen planhalva och skickade upp bollen till Bundu. Han avancerade på vänsterkanten mot mål och lurade Faes och sköt 1-0 i bortre burgaveln. Snyggt men helt oförtjänt. Det som en gång var Leicesters vapen, kontringarna, håller nu på att bli deras fall. Efter målet mattades Leicesters anfall något, men man var fortfarande det dominerande laget.

Andra halvlek började som den första slutade. Leicester tryckte på, men utan att riktigt få till de stora chanserna. Efter tio minuter kom dock den stora chansen. Nyinsatte Praet hittade Fatawu på kanten, som skickade in bollen till Daka som bara hade att sätta in bollen i öppet mål, men lyckas skjuta utanför. Fyra minuter senare kom det ett inlägg från Mavididi som Praet nickade över mål. I den 67:e minuten fick Daka ytterligare en möjlighet men sköt helt fel, i en ganska bra position. Det var det sista han gjorde, då han direkt efter byttes mot Vardy. Inte heller denne, vår store hjälte lyckades få hål på Plymouth. Vardy kom fri en gång men målvakten räddade (han var dessutom offside). I sista övertidsminuten skickade Mavididi in ett inlägg som gick nära mål men förbi flera spelare, bl.a. just Vardy.

Att släppa in ett mål mot Plymouth är inte hela världen, sådant händer. Men att inte kunna kapitalisera på det stora spelövertaget är bedrövligt. Leicester hade 70 % av spelet och 13-0 i hörnor, men bara några få riktigt farliga möjligheter. Spelet är förutsägbart: lite fram och tillbaka framför straffområdet, sedan ut med bollen till någon av de två yttrarna och sedan ett inlägg. Det duger inte! Jag är övertygad om att Leicester tyvärr går mot ett mycket ovisst kvalspel.

Rapport: en besviken Jens Möller

Målen: 1-0 Musthapa Bundu (21)

Startelvan: Hermansen, Ricardo, Faes, Vestergaard, Justin, Ndidi (54), Winks, Dewsbury-Hall, Fatawu, Daka (67), Mavididi

Avbytare: Stolarczyk, Coady, Doyle, Nelson, Choudhury, Praet (54), Vardy (67), Cannon, Yunnus