Championship - Loftus Road

Winks avgjorde i London

Trettonde omgången i Championship och ett möte mellan topp och botten väntar.
Foxes tar sig an QPR på Loftus Road i London. Leicester leder serien med 12 vinster på 13 spelade medan QPR endast lyckats skrapa ihop 8 poäng så här långt. QPR bildades 1882 som Christchurch Rangers och senare St Jude's. Queens Park Rangers har man hetat sedan 1886. Man har som främsta meriter en ligacupseger 1966/67 och en andraplats i högstaligan 1975/76.

En kylig eftermiddag i västra London. Avsparken går och Leicester tar kommandot direkt. Stort bollinnehav och QPR får jaga mycket. Kommentatorerna tror att QPR-spelarna snabbt kommer att bli trötta om Leicester kan upprätthålla detta spelet. Redan i tredje minuten tar sig Fatawu in centralt från högerkanten försöker knorra in den i bortre krysset, men skottet går strax utanför. Bra försök! QPR lyckas, när de har bollen, få till några inlägg mot bortre stolpen vilket enligt kommentatorn är ett varningstecken. I elfte minuten får Casadei till ett skott i bra läge från nära håll, men skottet blockeras till hörna. Hörnan hittar till en helt omarkerad Casedei som lyckas på något sätt inte ens få nicken på mål, utan den smiter över ribban! Den chansen borde förvaltats bättre! Leicester har inte riktigt det övertag längre som man kunde förväntat sig med tanke på tabellplaceringen. Hermansen avbryter en omställning i artonde minuten genom att läsa spelet fint och gå ut långt utanför straffområdet vid sidlinjen och ta hand om en långboll från QPR. Hermansen uppträder verkligen med stort självförtroende som sprider sig till övriga spelare i laget. I nästa minut kommer QPR i en ny omställning, skjuter ett skott långt utifrån, men rakt i famnen på Hermansen. Många bolltapp och felpassningar från Leicester oroar en del.
Leicester steppar dock snart upp och ökar passningstempot något och då hänger inte QPR med riktigt. KDH vänder briljant bort en motståndare i straffområdet och skjuter, men skottet blockas tyvärr. Så, i den trettionde minuten förflyttar man snabbt bollen i sidled just utanför QPR:s straffområde och drar isär QPR:s försvar. Bollen hamnar hos Mavididi som tar den in mer centralt och skjuter ett skott som styr på en QPR-spelare och sedan i bortre stolpen in i mål! 0-1! Lustig sak, Mavididi avblåst för offside en liten bit in på offensiv planhalva. QPR la dock frisparken en bra bit in på Leicesters planhalva utan att domaren reagerade! Märkligt! QPR behöver nu gå mer offensivt och det är vad de gör. I fyrtionde minuten får man in ett inlägg från vänster som hamnar vid bortre straffområdet, nytt inlägg och ett avslut som Choudhury räddar på mållinjen, dock går returen ut till en QPR-spelare som på direkt tillslag får bra träff på bollen som spikrakt går in i målet förbi en liggande Choudhury och Hemansen, 1-1! Leicester vaknar nu och tar initiativet igen. Efter ett långt samspel på offensiv planhalva får Winks till ett skott som målvakten inte lyckas hålla, men lyckas ändå hindra den från att gå i mål. En resultatlös Leicesterhörna senare blåser domaren för halvtidsvila.

Mavididi satte 0-1

Andra halvleks första situation är en QPR-frispark från bra läge efter ett Leicester-bolltapp. Frisparken går över. QPR har börjat piggt, är mycket aggresiva och låter inte Leicester bygga upp något spel. I femtiofjärde minuten skickar Veestergard upp bollen mot Fatawu som löper sig fri från 2 QPR-spelare och får till ett bra skott som målvakten räddar men på returen är där ingen Leicesterspelare i närheten. I femtiosjunde minuten på en Leicesteromställning sliter sig Fatawu loss från två QPR-spelare, på väg in i straffområdet gör Dozzell ett nacksving på Fatawu som stuper som en klubbad oxe. Fatawu blir vansinnig, reser sig upp och knuffar till Dozzell som dock knuffar tillbaks och Fatawu stupar igen! Det blir kalabalik med flera spelare som springer in i situationen. Domaren tar upp ett gult och ett rött kort, men stoppar sedermera ner det röda igen. Fatawu och Dozzell får varsitt gult kort.
Nu kallar dock assisterande domaren till sig domaren och de konverserar. Domaren tar åter upp det gula och varnar Dozzell igen och får därmed sitt andra gula och därmed även ett rött kort! I sextiosjunde minuten är det dags för Fatawu igen, återigen drar sig från höger in centralt och skjuter, men utanför.
Leicester gör nu ett byte, Ricardo kommer in i stället för Choudhury. Fatawu blir utbuad varje gång han har bollen efter incidenten med utvisningen. Han är väldigt aktiv på sin kant, tar sig ofta förbi sin bevakning, men får på sin höjd en hörna. QPR verkar nöjda med en poäng, har nu parkerat bussen och försvarar sig enbart. Nytt Leicesterbyte, Iheanacho kommer in istället för Casadei. Just efter bytet får vi äntligen utdelning! Harry Winks driver in centralt från vänsterkanten och knorra in bollen i bortre delen av målet utom räckhåll för målvakten. 1-2! Albrighton och McAteer kommer in istället för Vardy och Fatawu. Nu ändrar sig taktiken igen för QPR, nu plötsligt pressar man mycket högre i jakten efter att erövra bollen. Naturligt såklart, men det öppnar upp ytor för Leicester förstås, låt oss se om man kan utnyttja det. McAteer tillbaks från skada är lovande, han springer sig fri på högerkanten, har två Leicesterspelare i boxen, men inlägget går för nära målvakten. Sju minuters tillägg, Leicester bara bollar fram och tillbaka nu. QPR har inte mycket att hämta, gäller att undvika fasta situationer bara, för det verkar vara enda möjligheten just nu för QPR. I nittiosjätte minuten är det nära 1-3. Mavididi har en jätteyta och får en djupledsboll, tar sig ner till kortlinjen, bollen hamnar hos Ricardo utanför straffområdet som skjuter ett bra skott som målvakten gör en jätteräddning på och tippar den till hörna. Dags igen i den nittioåttonde minuten Iheanacho får en djupledsboll och vinner en närkamp i straffområdet, blir fri med målvakten, men blir konstigt nog avblåst för ruff. Domaren blåser för full tid och 3 nya poäng på Leicesters konto!

Rapport Anders

Vilt firande med Leicestersupportrarna efter att Winks gjort sitt första mål för Leicester

Målen: 0-1 Staphy Mavididi (30), 1-1 Andre Dozzell (40), 1-2 Harry Winks (80)

Startelvan: Hermansen, Choudhury (67), Vestergaard, Coady, Justin, Casadei (79), Winks, Dewsbury-Hall, Fatawu (83), Mavididi, Vardy (83)

Avbytare: Stolaczyk, Faes, Souttar, Ricardo (67), Albrighton (83), McAteer (83), Marcal, Iheanacho (79), Daka