Rotherham United - Leicester City 1-2

Championship - New York Stadium

Vi får inte klaga för mycket!

Kan vi få till en fjärde rak seger i ligan? För motståndet norröver står Rotherham med förre Leicestermålvakten Viktor Johansson. I motsats till oss har de inte startat ligan bra, endast en poäng av nio möjliga har bärgats.

Mannen för dagen: Kasey McAteer

Leicester kommer ut på planen med samma lag som senast, med undantaget att McAteer ersätter Marcal. Trots att Leicester inleder matchen bra är det nära att Rotherham tar ledningen på en hörna redan efter knappt 10 minuter, men linjedomaren observerar att målet föregås av en hands på målskytten. Bara minuter efter detta gör McAteer sitt första seniormål för Leicester när han från mycket nära håll nickar in 0-1 efter bra förarbete från Iheanacho. Matchen är ganska jämn, men i slutet av halvleken tar Leicester över mer och mer och precis mot slutet skapar man en mycket fin chans som dock Madividi fumlar bort med ett svagt avslut. Dock går City in till halvtidsvila i ledning för första gången denna säsong.

I andra halvlek upprepar sig mönstret från de tidigare matcherna denna säsong, Leicester kommer ut och låter motståndarna ta över spelet. Detta måste man kunna undvika! Rotherhams övertag resulterar mycket riktigt i en kvittering. I 53:e minuten kommer ett inlägg och en Rotherhamanfallare lyckas tränga sig in mellan Vestergaard och Doyle och knoppa in bollen. Hemmalaget ligger nu närmare en vinst och skapar farliga lägen. Maresca byter in Vardy med halvtimmen kvar, Ihenacho går ut, och i 67:e går Ndidi ut och Casadei kommer in. Ndidi har inte lyckats speciellt bra i sin nya offensiva mittfältsroll, frågan är om det är vettigt att använda honom i den positionen. Med 10 minuter kvar börjar Leicester skapa lite mer, Dewsbury-Hall kvicknar till och rör sig bättre. Med drygt 5 minuter kvar kommer så läget, McAteer tar ner ett inlägg från Doyle och skjuter ett fint skott som Viktor Johansson får handen på men den smiter in och vi har återigen avgjort med ett sent mål! Vårt flyt håller i sig, men det här är inte hållbart i längden. Leicester måste skapa mer chanser, samt inte tappa momentum i början av andra halvlek. Flera spelare behöver steppa upp, framförallt Dewsbury-Hall som i den här matchen inte alls kom upp i nivå. Även Harry Winks måste ta för sig mer. Men vi får inte klaga för mycket, vi är i ensam ledning i Championship!!!

Rapport: Palle

Målen: 0-1 Kasey McAteer (12), 1-1 Fred Onyedinma (53), 1-2 Kasey McAteer (84)

Startelvan: Hermansen, Ricardo, Faes, Vestergaard, Doyle, Dewsbury-Hall (88), Ndidi (68), Winks, McAteer (88), Mavididi, Iheanacho (59)

Avbytare: Ward, Stolarczyk, Justin (88), Castagne, Thomas, Casadei (68), Albrighton, Choudhury (88), Vardy (59)