Southampton FC - Leicester City 1-4

Championship - St. Marys

Som vanligt rör vår manager om lite i startelvan. I anfallet spelar Vardy omgiven av McAteer och Mavididi. På mittfältet huserar Winks, Ndidi och Dewsbury-Hall medan försvaret bara består av en egentlig mittback: Vestergaard. Övriga försvarare är Justin, Perreira och Doyle. Det skulle visa sig att det blev Perreira som tog vänsterbacksplatsen, åtminstone till en början.

22 sekunder. Det var allt Leicester behövde för att spräcka nollan. En tuff press gjorde hemmalagets försvar nervöst och Mavididi fick tag på bollen. Han sprang långt ner på sin vänsterkant och passade snett bakåt där Vardy satte 1-0. The Saints fortsatte att schabbla där bak och några minuter ytterligare kunde Dewsbury-Hall gjort mål. Men det usla försvarspelet fortsatte och i 18:e minuten var det Dewsbury-Hall som fick tag i bollen efter press från Leicester. Han slog en mycket snygg passning, genom försvaret, till en friställd McAteer och den unge yttern gjorde inget misstag; hans tredje mål för i år. Om man undantar Southamptons försvar spelade de rätt bra och hade flera chanser för reducering, men vår målvakt visade att han inte bara är bra på fötterna. Två fina räddningar gjorde han under halvleken. Dock kunde han inte göra något åt en frispelad Edozie som fick bollen efter att Doyle slarvat med bollen. Det kändes onödigt. Under resten av första halvlek hade Leicester flera chanser, bl.a. hade Ndidi ett hårt skott efter pass av Vardy som målvakten räddade. Mavididi var på alerten och hade chanser. Ibland sköt han när han skulle passat, och andra gånger skulle han nog skjutit men försökte passa. Så gick halvleken in på övertid. Med cirka 20 sekunder kvar att spela hittade Mavididi Wilfred Ndidi som kallt dribblade av målvakten och sedan gjorde 3-1. Ska Leicester hålla detta?

Southampton dominerade den första kvarten av andra halvlek, och den perioden avslutades med att en rödvit kom fri men sköt högt ovanför. Istället blev det en kontring och på Dewsbury-Halls fina passning blev Mavididi helt fri med målvakten. Istället för att passa till en ännu friare Vardy sköt han på mål men missade. Hade Vardy fått passningen hade han aldrig missat. Southampton flyttade upp och då tog, fem minuter senare, Mavididi hand om bollen och drev den över hela planen och kom åter fri. Nu måtte väl han ändå passa, denna gång till en mycket friare Dewsbury-Hall? Men icke, han sköt och gudskelov gick bollen in denna gång: 4-1! Resten av matchen spelade Leicester med viss oskärpa, ibland t.o.m. lite nonchalant, men det kanske man får göra när man leder med tre mål på bortaplan? Spelare som Winks, Perreira, Casadei och Justin gjorde onödiga felpass. Det blev inga fler mål, men väl en utvisning av Southamtons Sulemana som gick hårt åt Dewsbury-Hall i slutminuten. Det var mycket som gladde denna kväll. Samspelet på vänsterkanten mellan Mavididi och Dewsbury-Hall t.ex, men även Hermansen i mål och, hör och häpna, Vestergaard i försvaret. Jag kan redan på fredagskvällen konstatera att det blev en lyckad helg!

Rapport: Jens

22 sekunder behövde Vardy för att göra 1-0!

Målen: 0-1 Jamie Vardy (1), 0-2 Kasey McAteer (18), 1-2 Samuel Edozie (25), 1-3 Wilfred Ndidi (45+3), 1-4 Stephy Mavididi (67)

Startelvan: Hermansen, Ricardo, Vestergaard, Doyle, Juatin, Ndidi (58), Dewsbury-Hall (83), Winks (83), McAteer (70), Vardy (84), Mavidiid

Avbytare: Stolarczyk, Faes, Coady, Casadei (58), Choudhury (83), Iheanacho, (84) Fatawu (70), Daka, Akgün (83)