Swansea City- Leicester City 1-3

Championship - Liberty Stadium

Rävarna plockade svanarna!

Leicester City vann mot Swansea och därmed slog de rekordet för den bästa starten i Championship någonsin. Men trots att siffrorna skrevs till klara 3-1 var det ingen lysande föreställning från Foxes.

Innan matchen gick igång hölls först en tyst minut för att hedra offren i den pågående konflikten mellan terrororganisatioenen Hamaz och staten Israel. Dessutom knäböjde alla spelare innan avspark i en manifestation mot all form av diskriminering.  Matchen tog lång tid på sig att finna någon form av stabilitet.  Det man tidigt kunde konstatera var att Leicesters mittbackspar Faes och Vestergaard kontrollerade allt vad som skedde i Leicesters försvarsområde. Vestergaard såg ut som han ägde Leicesters planhalva. Från början var spelet dock slarvigt, från båda lagen, nästan som om det var den första matchen för säsongen. Efter 20 minuter slog hemmalaget till och gjorde 1-0. Efter en hörna rensade Faes, dock inte bättre än att bollen hamnade hos Grimes. Hans skott styrde på en Leicesterspelare och ställe Hermansen utan chans. I detta läge var det definitivt inte rättvist då Leicester haft det mesta av spelet. Leicester tog nu tag i händelserna ordentligt. Man skapade bra chanser i 22:a, 24:e och 26:e minuterna. Swansea drog kraftigt i Leicesterspelarnas tröjor, mest synbart när Dewsbury-Hall vädjade efter domaren hjälp i den 26:e minuten, domaren hade dock inte sett något! Jamie Vardy fälldes i den 32:a minuten efter ett långt anfall, domaren var dock inte i närheten och kunde bedöma situationen. I Premier League med VAR, hade detta definitivt bedömts som straff för Leicester. Minuten innan halvtid kom kvitteringen. Leicester tog en hörna snabbt, Dewsbury-Hall hittade Mavididi som slog ett inlägg, Ndidi nickade och Vestergaard styrde in 1-1.

Jannik Vestergaard kvitterade

Den andra halvleken började tveksamt som den första, men snart nog var det Leicester som styrde och dominerade. Leicester hade sina chanser, Vardy nickade utanför och vi kunde även konstatera att Vardy jobbade djupt för att möta Vestergaard och få variation i anfallen. Strax efter en spelad timma tog Leicester ledningen. Ett långt anfall där bollen vandrade mellan försvar och anfall gick till Dewbury-Hall, hans inspel hoppades över av Ndidi och Fatawu kunde stöta in 1-2. Leicester fortsatte att ha kontroll på spelet och när Swansea tappade bollen kontrade man. I den 72:a minuten drog man upp ett otroligt anfall där bollen gick som på ett snöre mellan spelarna, men avslutet från Mavididi var lite svagt. Swansea började få mer av spelet, men man kom inte fram i några farliga chanser, därtill var Foxes försvar alldeles för starkt. Med tre minuter kvar av ordinarie speltid hittade Ndidi fram till Iheanacho som lade in 1-3 och sitt fjärde mål på fyra matcher. Matchen slutade 1-3 och därmed är Leicesters start av säsongen 2023/2024 den bästa start något lag haft i Championship någonsin! I vinsten mot Swansea visade Leicester inte upp något speciellt, men att vinna trots att man inte är bra....är bra!

Rapport: Sören

Fatawu och Iheanacho - målskyttar när Leicester vann i Wales

Målen: 1-0 Matt Grimes (20), 1-1 Jannik Vestergaard (44), 1-2 Abdul Fatawu (63), 1-3 Kelechi Iheanacho (87)

Laguppställning: Hermansen, Ricardo (94), Faes, Vestergaard, Justin, Ndidi, Winks, Dewsbury-Hall, Fatawu (65), Vardy (84), Mavididi

Avbytare: Stolarczyk, Coady (94), Souttar, Casadei, Albrighton, Choudhury (95), Iheananco (84), Daka, Yunnus (65, 95)