Tranmere Rovers - Leicester City 0-2

Carabao Cup - Prenton Park

Veteranen avgjorde!

Enzo Maresca passade på att rotera i startelvan, Cesare Casadei fick spela från start och både Albrighton och Vardy spelade från start. På bänken fanns nyförvärvet Yunnus Akgün.

Leicester tog hand om initiativet direkt, första hörnan efter fem minuter. Leicester radade sedan upp tre chanser på raken, Winks sköt strax utanför, Dewsbury-Hall sköt strax över och Casadeis försök blockades. Albrighton var ivrig från start och slog flera bra crossbollar mot straffområdet. Strax innan 30 minuter spelade kom Tranmere i ett par farliga anfall och Jakub Stolarzcyk fick kliva in i handlingen. Albrighton och Casadei hittade varandra fint vid några tillfällen och ett inlägg från Albrighton nickades strax över av Casadei efter 35 minuter. Vid halvtidspausen kan vi konstatera att Leicester dominerar men får inte till de vassa chanserna och Tranmere försvarar sig bra.

I halvtid gjorde Enzo fyra byten - Dewsbury-Hall, Winks, Albrighton och Mavididi ersattes av Wilfred Ndidi, Ricardo, Yunnus Akgün och Wanya Marcal. Andra halvlek öppnade precis som den första ganska livligt, med Leicester i kontroll. I den 55:e minuten kom det efterlängtade ledningsmålet. Casadei hittar Ndidi som snyggt lägger in 0-1 via båda stolparna. Bara fyra minuter senare var Ndidi på gång igen, denna gång prickade han Jamie Vardy med ett inlägg och Vardy nickar enkelt in 0-2. Vardys första mål för säsongen. När matchen närmade sig tio sista, tryckte Leicester på mer igen. Målskyttarna Ndidi och Vardy var framme men fick inte till sina avslut. James Justin haltade av i den 82:a minuten och ersattes av Ben Nelson. Håll alla tummar att bytet bara var en säkerhetsåtgärd. Leicester fortsatte att kontrollera matchen tiden ut och Tranmere hade inte en enda chans i den andra halvleken. Leicester har nu sex raka segrar i upptakten av säsongen.

Rapport: Sören