Championship - Vicarage Road

Watford FC - Leicester City 1-2

Födelsedagsvinst för Maresca!

Denna matchdag innebar full debut från start för unge Ben Nelson, när Jannik Vestergaard saknades på grund av en skada. Dessutom innebar matchen att inhopparen Jamie Vardy gjorde sitt 450:e framträdande i en Leicester City-tröja. Enzo Maresca fick fira sin födelsedag med ännu en bortavinst, den tolfte på femton bortamatcher. En slö första halvlek, ett underbart lagmål och ett fruktansvärt defensivt misstag, blev de bestående minnen från denna match.

Watford sparkade igång matchen och gick snabbt till ett anfall som nästan tog Leicester på sängen. Strax efter vinkade Leicesters målvakt Mads Hermansen åt domaren att stoppa matchen. Watfords anfallare Bayo sjönk ihop framför honom.Det visade sig att han sträckte baksida av ena låret och kunde inte spela vidare. Tidigt byte för hemmalaget alltså. Efter det tidiga anfallet och skadan backade Watford hem och ställde upp en mur av spelare för Leicester att forcera. Matchen framskred i ett väldigt makligt tempo, där hemmalaget krympte ytor och gjorde det svårt för gästerna. I den nionde minuten sprintade Dennis Praet fram på högerkanten, in i straffområdet och fälldes, straff för Leicester. Patson Daka gjorde inget misstag och vi hade 0-1 på resultattavlan. Watford började spela fulare, speciellt mot Daka som sparkades ned vid ett par tillfällen, dock utan att domaren brydde sig. Halvleken framskred i det makliga tempo den startat och Watford var för dåliga för att hota Leicester och Enzos mannar verkade inte spela på mer än halvfart.

Daka sätter straffen och Leicester leder

Den andra halvleken började som den första slutade, i ett makligt tempo. Leicester gjorde bara det de behövde och höll Watford borta från hotfulla positioner. Så i den 55:e minuten blixtrade Leicester till. Ett anfall där bollen vanns i egna försvaret och Hermansen startade med att passa Harry Winks som med en fin passning, som lurade bort tre Watfordspelare, till Ricardo som sprintade fram centralt, med Kiernan Dewsbury-Hall bredvid sig, Kasey McAteer till vänster, Daka centralt och Abdul Fatawu till höger som passningsalternativ. Han valde Fatawu, fortsatte in i straffområdet, fick tillbaka bollen och lade galant in 0-2. En riktig lagprestation, utmanare till "årets mål" redan nu. Åtta minuter senare stod Winks för dagens, kanske säsongens tavla! Hermansen spelar bollen till Winks som ska spela tillbaka den, men lägger den direkt i famnen på Dennis som retfullt enkelt reducerar till 1-2. Leicester har ofta utsatts sig på det här sättet och man har väntat på att något sådant här ska hända. Nu hände det, men jag är säker på att Winks inte kommer låta det ske igen. Leicester fortsatte skapa halvchanser, men den riktiga farten på attackerna var det inte idag, förutom vi de båda tillfällen då det blev mål. Fem minuter före full tid var det ändå nära att Waford kunnat kvittera. Ett skott från Asprilla styrde på Wout Faes och Hermansen tvingades till en bra räddning, på returen dök Hoedt upp, men även då räddade Hermansen.

Vi måste uppskatta Abdul Fatawus defensiva arbete. Han är så snabb med bollen och så bra med båda fötterna att det är lätt att förbise det faktum att han alltid jobbar tillbaka för att hjälpa sin ytterback. Han är en flashig spelare, men Enzo Maresca måste verkligen uppskatta hans idoga arbete och hans förmåga att bidra även när han inte anfaller. £17 miljoner kommer att se ut som ett fynd om vi värvar honom när vi återvänder till Premier League. Fatawu är en av få saker som Maresca kommer att vara glad över idag (den andra är förmodligen hans födelsedag). Med bara 6 skott och 52 % av bollinnehavet var det här inte den sortens match han föredrar oavsett resultat. Jag misstänker att det låga tempot var medvetet och berodde på att Enzo ville hålla truppen fräsch inför nästa vecka då Sheffield Wednesday väntar på tisdag och Middlesbrough på lördag. Vinsten förde upp Leicester City på 75 poäng på 31 matcher. Det håller oss i toppen av tabellen, men eftersom både Southampton och Leeds vann, är gapet på 11 respektive 12 poäng detsamma. Två tredjedelar av säsongen har spelats, så vi är inte ännu klara för uppflyttning, men det närmar sig.

Rapport: Sören

Målen: 0-1 Patson Daka (11), 0-2 Ricardo Pereira (55), 1-2 Emmanuel Dennis (63)

Startelvan: Hermansen, Ricardo, Faes, Nelson (62), Justin, Winks, Praet (82), Dewsbury-Hall, Fatawu (83), McAteer, Daka (72)

Avbytare: Stolarczyk, Coady, Doyle (62), Choudhury (82), Alves, Vardy (72), Mavididi (83), Cannon, Yunnus